Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אני טבעוני אוכל בשר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טל, ברוכים השבים, חזרת מהמסע?

חלילה וחס!

המסע יושלם כשיורדו הווילונות ויוחשך האולם.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

כשיוחשך האולם שמר יחמוק לו בחשיכה שנאמר "אהוד ברח".

אל תגידו יום יבוא, הביאו את היום

תנו לשמש לעלות, לשמר להאיר.

שמר, יופי של יוזמה. בשבילי מדיום רייר.

אנאלוגי, השרשור מתקדם כפי שציפית?

פורסם

טוף, כנראה שמר אכל הכל לבד. ערן, כשתקפוץ למרכז צור קשר.

ולעניין המקורי, הגדרות. לעיתים עבור הגדרות צריך דוגמאות ובמקרה יש עימי דוגמא לבחינת כמה הגדרות : מהו עתונאי, מהי אתיקה, מהי חוצפה, מהי רכיבה על הגל ומהי סכלות או הולכת שולל.

בימים אלו של גזרות כלכליות נהוג לעקוב אחר מנהגיהם הבזבזניים של אנשי צבור, בצדק- כשזה על חשבון הצבור.

היום בתוכנית הבוקר של ערוץ עשר התארח ניב גלבוע, איש המתקרא עתונאי של הערוץ. הוא סיפר על כתבתו ששודרה אתמול: הכתב החרוץ טס לרביירה הצרפתית, דן במקומות אירוח יקרים ומנהגי הבלוי של ישראלים עשירים[לא ראיתי כל הכתבה אתמול, מוזמנים לתקן אותי] בדרך מקרה, כנראה, מצא את נגיד הבנק- סטנלי פישר סועד בבית קפה עם משפחה וידידים, בחופשה פרטית. אץ רץ להכניסו לכתבה ובעוד האיש לועס החליט לראיינו, כאן ועכשיו. מר פישר ענה בנחת שאינו דובר בשפה שלו, מה שהתברר בהמשך כמוצדק.

הכתב החרוץ עט על חבריו של פישר כמוצא שלל רב: מה עושים כאן?למה לא שם וכדומה.

נניח שעל הדחף העתונאי משולב החוצפה ניתן לסלוח וליחס לדחף רגעי, אך לא. באולפן היה חייב כבוד הכתב לעלות על הגל בכל מחיר:מדוע נוסע הנגיד כעת? האם הוא מעדיף לנפוש בעת גזירה? מניה וביה גם קושר הנגיד למקומות נופש יוקרתיים המצויים באזור.

המסר- אטימות ומותרות הבכירים.

האמת:בבל"ת מהסוג הגרוע ביותר.

יש מקום לבקורת כשהיא במקום, יש מקום לתחקיר, עתונאים רבים פועלים כך.

לא מר ניב גלבוע. לגלבוע אצה הדרך לתפוס טרמפ על גל פופולארי, לעזאזל העובדות.

אם יצליח גלבוע, אולי יעבור לפוליטיקה ויהיה לשר, יבין בזה כמו בעתונות.

אולי אף שר אוצר, יוכל לפטר אנשים כמו פישר.

לא בכדי אמר לו פישר: השפה שלך אינה מובנת לי. עניין של שפה, של הגדרות.

נ.ב הערה קטנה למי שממש לא מעורה:פישר מרויח בתפקידו כמה עשרות אלפי שקלים בחודש, בכל תפקיד פרטי בשוק היה מרוויח מאות אלפים.

פורסם

אנלוגי: תיארת פחות או יותר במדוייק את איך שאני מרגיש..

אני אוהב מדי בשר בכדי לוותר, אבל מזדהה לחלוטין עם האידאולוגיה הטבעונית.

נועל נעלי עור, אבל מחפש תחליפים על בסיס קבוע (אין כאלה).

משתדל לקנות ביצי חופש, אבל לא ממש מאמין שאין שם חרטא.

לא אוכל שום דבר שכולל בהכרח התעללות בחיה, כמו כבד אווז או עגל חלב.

אוכל דגים אבל מרגיש עם זה לא הכי נוח.

אגב, בניגוד לרוב הטבעונים, אין לי ממש בעיה עם הרג של חיות, יש לי בעיה עם הדרך. האידיאל (הלא סביר והלא מעשי בכלל) מבחינתי היה לגדל את החיות במרעה טבעי פתוח, לא להפריד בין הפרה לגור שלה עד שהוא גדל, ולהרוג באפס כאב לחיה. כך, אין סבל בגידול ואין סבל במוות.

פורסם

שמר, בצעד אלטרואיסטי לא אופייני, אגיש לך ישועה על מגש של כסף.

שלח לי את אותה הפיקנייה, שמנה וקטלנית ככל שתהיה, וקבל בתמורה נזיד עדשים ממיטב התוצרת ההודית, מועשר במסאלה תוצרת בית שבושל בישול ארוך בקומקום טבעוני.

ואני אפילו אממן את המשלוח, בתמורה לזכות לגאול אותך.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
מסכים עם חלק מהלבטים. שאלות של מוסר, אכזריות, התעללות מיותרת (מעבר לגידול לצורך שחיטה) ניצול מוגזם והתייחסות לבעלי חיים כמשאב העומד לרשותנו.

להרוויח את הסטייק זו גם מחשבה שחולפת לה לעיתים. בעיני אדם שאוכל בשר אך לא מוכן לראות דם/שחיטה (שלא לדבר על לבצע) במקרה הטוב עוצם עיניים.

ההתלבטות שאיני חולק, היא בנושא הסמנטי. טבעוני אוכל בשר הוא האוקסימורון האולטימטיבי. הוא סוחר העבדים הכושי של המאה ה21. כמו שאמרת לאחיך, תקשורת מתאפשרת משום שלשפה כללים מוגדרים, משמעויות מוגדרות וידועות.

אגב, רוני, אל תשכח שהבחור אופנוען. לא יודע אם לרוכבי אופנוע יש תחליף אמיתי למעיל עור.

ואגב 2, הנעליים שלך לא איטלקיות במקרה? ;-)

לא ממש אופנוען, אבל רוכב לפעמים ומורכב די הרבה. דווקא מעיל וכפפות הרכיבה שלי סינטטתים, אבל אני לא יכול להתווכח עם אופנוען שיתעקש שאין תחליף למעיל עור. אישית אני לא רוכב מספיק, וגם לא מספיק מהר כדי להצדיק ציוד מגן מהשורה הראשונה.

הנעליים "שלי" עשויות עור איטלקי אולי, אבל השאר מתחת לכל ביקורת. הסוליה כבר בסוף חייה, ואין לי ספק שבחורף הבא הן כבר לא יהיו איתי.

אתה מקבל עכשיו שיעור בסובלנות לפרות, לא? תיזהר עם העוף, עדיף צמחוני. בגואה יש דגים סוף ואחלה סטייקים בופאלו.

כשיוחשך האולם שמר יחמוק לו בחשיכה שנאמר "אהוד ברח".

אל תגידו יום יבוא, הביאו את היום

תנו לשמש לעלות, לשמר להאיר.

שמר, יופי של יוזמה. בשבילי מדיום רייר.

אנאלוגי, השרשור מתקדם כפי שציפית?

השרשור מתקדם כראוי. אני שמח. ורעב. שמר יצא נקניקיה, וחייב לי אנטריקוט. מדיום Will be just fine.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

מהשרשור הזה הבנתי 3 דברים:

הראשון, חתיכת טעות זו הייתה לא להכריח את נועם לכתוב בזמנו ל"מגזין הגה".

השני, הוא הולך לכתוב ב"מוטוקאר", או שהוא הולך לכתוב ב"מוטוקאר" בוכה.

השלישי, עושים על האש אצל שמר - אבל חסר תאריך.

יאשה,

שהיה צמחוני ל-10 חודש ונשבר בגלל אופי חלש. סליחה, לדברי נועם זה בגלל "דחף חייתי". אין, אני חיה רעה...

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בטח שזה הגיוני, עובדה, אני טבעוני אוכל בשר: אני גר בטבעון ואני מת על בשר.

35955587.jpg

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

סובלנות לפרות הייתה לי תמיד. וגם סבלנות בשפע. אבל כשהיא עומדת באמצע הכביש? מה זה פה?! מהר לצלחת!

בסטייק באפאלו חושקת נפשי מזה שלושה חורפים, כשחלקנו מרעה באפריקה. חבל שלא אמרת לפני חודשיים.

השיעור הכי חשוב בינתיים הוא לא לחטט באף באוטובוסים. כמה בורות.

מה חתימה? תתפשטי!

• תוכן חדש...