Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אתמול קרה לי מקרה שמדאיג אותי ואבקש את התייחסותכם לאירוע.

התקרבתי לרמזור אדום ועזבתי את דוושת הגז כך שאף דוושה לא הייתה לחוצה, הייתי יחסית רחוק מהרמזור וסתם רציתי להעביר לN, במקום להפסיק את תנועת ידית ההילוכים המשכתי אותה והגעתי לרוורס תוך כדי שאני נוסע במהירות של בערך 40 קמ"ש, ישר כשראיתי שהידית נכנסה למצב של רוורס לחצתי חזק על הברקס והעברתי מהר את הידית להילוך D.

האוטו ( אופל אסטרה ) נוסע רגיל לגמרי, בדקתי העברת הילוכים רגילה, קיק דאון ורוורס.

האם יש לי סיבה לחשוש בפגיעה בגיר?

איך זה הגיוני שההילוך האחורי השתלב אבל האוטו לא עצר או לא עשה שום רעש של גלגלי שיניים שמתנגשים אחד בשני?

אני מציין שלא לחצתי על דוושת הגז לאורך כל המקרה ושהאוטו לא הראה שום סימן מוזר כשההילוך נכנס.

פורסם

לא יודע איך זה באופל אסטרה, אבל בVW פאסאט שנת 2000 גיר טיפ' 5 הילוכים, ובהרבה גירים אוטומטים אחרים אני יודע שיש הגנה מפני מצב זה שמכניס את הגיר לניוטרל עד עצירה מוחלטת ורק אז משלב רוורס.

לדעתי אין לך מה לדאוג, אבל מומחים גדולים ממני נמצאים כאן ואני בטוח שהם יענו לך 8)

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

פורסם

ישנה מערכת בגיר שמונעת ממנו להשתלב במצב כזה. לא נגרם נזק, אבל כמובן אל תעשה זאת בעתיד כי גם למערכת הזאת יש בלאי מסוים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

כמו שכתבו יש מערכת הגנה, אחרת היית רואה את תוכן הגיר שלך מתחת לרכב. בפעם הבאה על תשחק עם הגיר - לא מעבירים לN בנסיעה אלא רק במקרה חירום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לפני כשנתיים כשהייתי בחיפושים אחר רכישת רכב, נתקלתי במקרה מפחיד:

עשיתי סיבוב על פורד מונדיאו כשבעל הרכב נהג.

תוך כדי נסיעה הוא העביר את הגיר האוטומטי לראשון, לניוטרל, לרברס וחזרה ל-D.

הדבר היחידי שקרה זה שב-R הרכב התחיל לצפצף (בסיגנון שלא חגרת חגורת בטיחות).

אבל לא קרה שום נזק.

כמו שכבר כתבו - יש מערכות הגנה בפני טעויות כאלו (או סתם אנשים שלא יודעים לנהוג),

למזלך אתה מהסוג הראשון :wink: .

פורסם

למה אתה עושה את זה מלכתחילה ?

כשאתה בהילוך האוטו ממשיך לנסוע מכח האנרציה וסיבובי המנוע, כשאתה מעביר לניוטרל למעשה את גורם למחשב הרכב להמשיך להזרים דלק על מנת לשמור על סיבובי סרק של המנוע ובעצם אתה מקבל תוצאה הפוכה, צריכת דלק מוגברת ולא חיסכון (חוץ מהחשיבה המוטעית אני לא רואה שום סיבה להעביר לניוטרל תוך כדי נסיעה), מה גם שבמידה ומדובר בישורת ארוכה, אתה מטגן את הבלמים

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

למה אתה מעביר לניוטרל בכלל באמצע נסיעה? תהיה מודע לכך שזה גורם לצריכת דלק גבוהה יותר (כמו שהסבירו מעלי) ובנוסף מפסיק את זרימת השמן לגיר, מה שיכול לגרום לנזק לגיר.

Opel Adam S 2017

פורסם

יש הגנה ברוב הרכבים.

אולם אצלי ברכב לדוגמא, לפני איזה שנתיים, חניתי בחניה בבית, נסעתי קצת רוורס ובטעות על 3 קמש אולי העברתי לP, הידית נתקעה באמצע כזה והרכב רעד מאוד.

ישר כיביתי מנוע ומשכתי חזק את הידית לכיוון N.

לא קרה כלום אחרי זה, אני בטוח שיש שחיקה כלשהי, אבל לא הרגשתי דבר אחרי זה, הרכב נסע רגיל.

(זה קוואליר 95', לא חושב שיש הגנה בגיר הזה כי הוא ישן, הידית מחוברת מכאנית (כבל) למנוף על גיר).

פורסם

אם אני לא טועה (לא יודע איך זה בכל גיר) להעביר מ-D ל-N בכל גיר אוטו' אין צורך ללחוץ על כפתור השחרור. אז גם אם תדחוף את מוט ההילוכים (ללא לחיצה על כפתור השחרור) המוט לא יעבור ל-R.

פורסם
לשתיים מעליי,

האם מה שאמרתם תקף גם לגבי ידני?

כן, זה תקף לכל תיבת הילוכים באשר היא.

כשמנוע מחובר לגלגלים ("בהילוך") והרכב נוסע בלי גז (ירידה או עזיבה של הגז תוך כדי נסיעה) הגלגלים מסובבים את המנוע ולכן לא מוזרק דלק למנוע כדי שהוא ימשיך לפעול. בעצם אתה מקבל צריכת דלק של 0.

לעומת זאת, כשהרכב בניוטרל אין מה שיסובב את המנוע ולכן דלק חייב להיות מוזרק למנוע כדי שהוא ימשיך להסתובב. כתוצאה מכך הרכב צורך דלק, אמנם מעט מאוד, אבל עדיין יותר מאשר אם היית נוסע בהילוך משולב.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ספייר, בגיר ידני אתה תקבל כזאת חריקה, שהלב שלך יתנתק מהמקום ותרגיש אותו נטחן כמו גלגלי השיניים של הגיר שלך...

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
ספייר, בגיר ידני אתה תקבל כזאת חריקה, שהלב שלך יתנתק מהמקום ותרגיש אותו נטחן כמו גלגלי השיניים של הגיר שלך...

אני חושב שהוא התכוון שהגיר בניוטרל כאשר אתה עדיין בנסיעה, לא הכנסה להילוך אחורי בנסיעה קדימה.

פורסם

בחלק מהגירים יש הגנה ובחלק אין במקרה הזה כנראה שיש הגנה נגד שילוב גיר לא נכון ולכן לא כרה שום דבר

אם לא הייתה הגנה היית שומע וגם מרגיש את זה יופי טופי

• תוכן חדש...