Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

פאביה 2008 עם 54K ק"מ, מנוע BTS 1.6 אוטומטית. כשאני עומד ברמזור והסל"ד מנוע על 700, לאחר כמה שניות מורגשים רעידות מעצבנות מאוד בכל הרכב ובמיוחד מכיוון המנוע. ההגה רועד, המושב רועד ורואים שהמחוג משתולל בין 700 ל- 500 עד שמתייצב בסוף שוב על 700 והרעידות נעלמות כלא היו.

לא מצאתי קשר בין הרעידות ולתופעת הסל"ד לנסיעה עם אורות/מזגן או בלי. לא נדלקת לי שום נורה על הלוח שעונים והרכב נוסע מצוין.

לא נראה לי שהלכו תושבות מנוע אחרי ק"מ כזה. אולי צריך לנקות בית מצערת? כמה זה עולה? אם לא, מה לדעתכם הבעיה? לא מעוניין להיכנס לצ'מפיון גם לא בחינם (בחורף קיבלתי שובר לבדיקת חורף חינם וזרקתי אותו לפח).

תודה,

גיא.

פורסם

קרא כאן, ייתכן שהעצה שמופיעה שם תעזור לך.

האם המצבר שיש לך שם הוא המצבר המקורי מאז שקיבלת את הרכב? אם המצערת אלקטרונית יתכן והנתונים של מיקום המצערת נשמרים בזכרון איפשהו. במידה והמצבר מקורי, יתכן שהוא עשה את שלו ונחלש ואז הנתונים נמחקים או משתנים.

שנית, בדוק צינורות וואקום. יתכן שאחד התייבש או זז ממקומו וגורם לבעיה.

פורסם

תודה על התגובות.

המצבר של VARTA מאמצע 2008 מקורי. אין בעיות של התנעה, אך יש בעיות של סטרטר חלש בטמפ' נמוכות (בא לידי ביטוי בחורף האחרון). כרגע הכל תקין ותמיד מתניע בפעם הראשונה.

לא העלתי על הדעת שיש קשר בין מצבר ישן לרעידות סל"ד. איך אני יכול לוודא זאת בטרם אתחיל להתעסק עם רכיבים אחרים ברכב?

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

אני נאלץ להקפיץ.

הרכב עכשיו עם 66K ק"מ, הרעידות ממשיכות ואף החמירו. בכל רמזור שאני עוצר הרכב כולו רועד (ממש מרגישים), והסל"ד נופל.

שום נורה לא נדלקת, המנוע מעולם לא כבה, לא רשומה שום תקלה במחשב. אין קשר למדחס עובד או לא.

החלפתי מצבר בלי שום קשר, התקלה ממשיכה. העצה בפורום של סקודה רלוונטית לגיר ידני ולא על אוטומט.

הרמתי מכסה מנוע, על פניו נראה שאין שום צינור יבש, וכל הצינורות תקינים ולא יבשים.

אתם יכולים לכוון אותי אולי לצינור ספציפי כדי שאני אבדוק? זה מנוע 1.6 דגם BTS.

תודה ושבת שלום.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

הייתי במוסך בקיץ ושכחתי להעלות את הבעיה, בגלל שבתקופה ההיא הבעיה היתה באה והולכת ולא הופיעה כל הזמן, אז שכחתי ממנה (וגם הייתי אחרי ניתוח והראש שלי לא היה במקום).

בקיצור לא חשוב, מישהו יודע לאיפה לכוון אותי? תודה :)

פורסם

איך אתה יודע שאין תקלה במחשב הרכב?

לפי הסימפטומים שאתה מתאר, אני מעריך שהיה צריך להישמר לך קוד תקלה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
איך אתה יודע שאין תקלה במחשב הרכב?

לפי הסימפטומים שאתה מתאר, אני מעריך שהיה צריך להישמר לך קוד תקלה.

כי חיברתי מחשב ולא היה כלום. אני חושב שהיתה נרשמת תקלה רק אם היתה נדלקת לי נורת EPC על הלוח, אבל לא נדלקה.

הייתי מתחיל מבדיקה של הצינורות וואקום כפי שכבר נכתב כאן ותוסף דלק ואם זה לא עוזר אז ממשיך הלאה. תעדכן איך זה נפתר בסוף.

איפה בדיוק נמצאים צינורות הוואקום ברכב הזה? אולי בדקתי משהו לא נכון? אפילו בערך, אני כבר אמצא. תודה

פורסם

אולי נשם מנוע קרוע ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אתה יודע איפה נמצא הנשם שאני אבדוק אותו? בפיאט הייתי מומחה, פה הכל מסובך ומוסתר.

בכל מקרה אני מנסה לבודד את הבעיה, הבעיה מתרחשת בקביעות בכל פעם שאני עוצר אחרי נסיעה מהירה וממושכת, וממשיכה לסירוגין עד שאני לוחץ על הגז.

בנסיעות עירוניות אטיות הבעיה לא מתרחשת. זה אומר משהו על מהות הבעיה?

פורסם

תשמע, ככה יהיה מאוד קשה לאתר את הבעיה, כי זה פשוט לנחש.

עם מחשב דיאגנוסטיקה, ומישהו שמבין, יהיה קל להגיע לתקלה מאשר לנחש.

האופציות הן: שסתום קניסטר, זיוף מזרק או זיוף הצתה, חיישן חמצן עליון עייף/סליל חימום לחיישן חמצן לא מתפקד וכו׳ (יש עוד אופציות אבל התרחיש שלהן נדיר). נתקלתי פעם במקרה נדיר של רצועת טיימינג שאיבדה כמה שיניים והרכב היה מזייף, מידי פעם !, רק בסרק.

אתה חייב לחבר מחשב דיאגנוסטיקה לרכב, ולחבר למחשב דיאגנוסטיקה מישהו שמבין את הפרמטרים ויודע מה הוא עושה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אתה יודע איפה נמצא הנשם שאני אבדוק אותו? בפיאט הייתי מומחה, פה הכל מסובך ומוסתר.

ברכבך יש צינור שמתחבר לפילטר אוויר בצד ימין ובצידו השני מתחבר לראש המנוע בחלקו האחורי. בכדי לראות את הצינור תצטרך לפרק את כיסוי הפלסטיק של המנוע.

בכול מקרה רצוי לבצע איבחון ממוחשב כפי שרשם טוסטוס.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...