Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הכוונה היא שאם הבנתי נכון מהשרשור, יש לסימן-4 קירור מים, ולא אוויר כקירור עיקרי. מבחינת חיים K זהו נתון מסווג. השתמשתי בדוגמא הזאת כי היא מאוד בנאלית מבחינת נתוני המרכבה, ורחוקה מאוד מהנתונים הרגישים של הטנק המעניין הזה. אני באמת לא מבין למה הוא קפץ. יש איזו זווית מעניינת ושונה לקיים בפורום הזה דיון במרכבה ככלי-רכב. אני מאוד נהנה.[/QUOTE]

צודק. וכל עוד זה נשמר בגבול הטעם הטוב (והמסווג:-) ) אז זה בסדר.

בני, שמחתי לקרוא את מה שכתבת.

אכן מוסיף ההשערה למי שמכיר וחנושם רק סימן 4.

גילי, אולי תוכל לגלות לנו וגם לי קצת פרטים על הליאופרט? או ה-אברמס?

(מקוררים מים או אויר..:wink::-P )

כמו שגילי כבר אמר באמ1 אין מנוע רגיל. יש לו מנוע סילון, שבמקום להשתמש בתנועה הסיבובית שלו לייצר דחף, הוא פשוט מניע את השרשראות. יש לו תיבה אוטומטית עם ארבעה הילוכים קדימה ושניים אחורה. עוד פרט מעניין הוא שהמנוע מסוגל לפעול על בנזין, דיזל ודס"ל.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כמו שגילי כבר אמר באמ1 אין מנוע רגיל. יש לו מנוע סילון, שבמקום להשתמש בתנועה הסיבובית שלו לייצר דחף, הוא פשוט מניע את השרשראות. יש לו תיבה אוטומטית עם ארבעה הילוכים קדימה ושניים אחורה. עוד פרט מעניין הוא שהמנוע מסוגל לפעול על בנזין, דיזל ודס"ל.
את טנק הלאיפורד אני לא כל כך מכיר, אני יודע שיש 2 סוגים C1/C2 וA1.

ההבדל בינהם הוא ב"שימלה" (מיגון ריאקטיבי) שיש ל A1 ובכוונת שניצבת על תותח ה 110 שלו...

אגב, הבדלי בתפיסת התו"ל (תורת הלחימה) שיש בין הגוש המיזרחי (רוסיה) ובין המערבי (ארה"ב וכו') הוא אדיר... בטנקים הרוסיים יש 3 אנשי צוות, אין "טען"!

הטעינה היא אוטומטית... אתם וודאי שואלים את עצמיכם "למה זה רע?"... ובכן, התו"ל הרוסי אומר "כלי שניתקע יורד מהמצבה"... אין יותר, נימחק... במילחמה אין הם מיסתמכים על כך ש"ישמישו" טנקים, ולאכן כדאי גם לצמם כוח אדם לכל מכונה...

בניגוד לתו"ל של הגוש המערבי, שבו ישנם 4 אנשי צוות (כולל טען), ומשמישים כלים פגועים...

הגישה הזו של "כמה שיותר כלים ולא חשוב מה" באה לידי ביטוי בהרבה דברים אחרים, כגון מיכלי דלק חיצוניים (אתם יכולים לדמיין טנק עם מיכלי דלק חיצוניים חוטף צרור נותבים?!), דרך מלאי הבטן של הטנק (לא ניכנס לזה שלא יתלוננו על סיווג), וניגמר ברמות מיגון ירודות...

בכל אופן, טנקים הם יצורים מגניבים, מעין "דינוזאורים" שכאילו... מעניין לקרוא את הספר "הטנק" (מאת דאגלאס אוגיל), מתאר ממש יפה את ההיתפתחות של כל תו"ל ותו"ל, למה ואיך, סוגי המיגון ועוד... שווה ולו רק בשביל החוויה...

הכיף הגדול בטנק זה לדהור על היצור הזה, עבירות שלא מוכרת מכל ג'יפ הכי משופר שחלמתם, פשוט לצייר קו ולינסוע לפיו, אם היה משהו בדרך, כשהיה זו מילת המפתח...

הבעסה זה פריסה פנימית כפולה בבוץ של רמת הגולן...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
או נהגוס שיש לו מספיק שכל כדי לא לנסות לפרפר?

מעניין באמת מה קורה אם מנסים לפרפר בדבר כזה.

כל מה שאני מצליח לחשוב עליו זה קיק, צווחה איומה שיכולה להעיר מתים וטיסה מסוכנת של טנק לכיוון לא ידוע.

אהה וגם פרונט הטנק עולה בכ70 מעלות כלפי מעלה :wink:

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
כמו שגילי כבר אמר באמ1 אין מנוע רגיל. יש לו מנוע סילון, שבמקום להשתמש בתנועה הסיבובית שלו לייצר דחף, הוא פשוט מניע את השרשראות
יפה אמרת, אך למען הפרוטוקול אומר שבמונחים המקצועיים אומרים: מנוע "טורבו-הספק" או מנוע "טורבו-ציר" ("TurboShaft").

שזה מנוע (כפי שציינת) איננו מייצר דחף אלא יוצר תנועה של גג"ש (גלגלי-שיניים), כמו כן ניתן להשתמש איתו במסוקים (להנעת רוטור).

המקבילה שלו בעולם התעופה הוא מנוע הטורבו-פרופ - שכמותו יש לדוגמא במטוס התובלה 'קרנף' (הרקולס).

הייתה לי כזו שאלה בבחינת הבגרות בשנה שעברה. שאלת מתנה, פיסת עוגה :wink:

התמונה נלקחה מהספר - "מנועי טורבינה למטוסים" מאת שלמה לוי ז"ל

(מצטער על איכות הסריקה. 2 בלילה)

Scan0003.jpg

פורסם

הראשון שהגה את הרעיון של טנק (וגם מסוק, אגב) ככלי המשלב תמרון ואש בשדה קרב היה ליאונרדו דה-וינצ'י.

חתיכת גאון היה הבחור.

croquis_char.gif

פורסם
יפה אמרת' date=' אך למען הפרוטוקול אומר שבמונחים המקצועיים אומרים: מנוע "טורבו-הספק" או מנוע "טורבו-ציר" ([b']"TurboShaft"[/b]).

שזה מנוע (כפי שציינת) איננו מייצר דחף אלא יוצר תנועה של גג"ש (גלגלי-שיניים), כמו כן ניתן להשתמש איתו במסוקים (להנעת רוטור).

המקבילה שלו בעולם התעופה הוא מנוע הטורבו-פרופ - שכמותו יש לדוגמא במטוס התובלה 'קרנף' (הרקולס).

הייתה לי כזו שאלה בבחינת הבגרות בשנה שעברה. שאלת מתנה, פיסת עוגה :wink:

התמונה נלקחה מהספר - "מנועי טורבינה למטוסים" מאת שלמה לוי ז"ל

(מצטער על איכות הסריקה. 2 בלילה)

אכן...

אגב, במה היתה לך בגרות (מנועים?)

אני עשיתי עבודת גמר על מדחסים צנטרפוגאליים. ועל מנוע וונקל (קבור אי שם בגינזחי עליית הגג)...

ביסודי עשיתי עבודת גמר על הלביא (ז"ל)...

למי שאמר "לפרפר עם טנק"... אז, טנק לא מפרפר, אלא אם זה על מישטח בטון קשה, ואז בנוסף לתרועת המנוע, יש את הקול המצמרר של חריקת הברזל בבטון (כמו שהמורות היו עושות עם הגיר על הלוח)...

אבל אפשר לעשות "צלחות" עם טנק... למרות מימדים ענקיים, טנק יכול לעשות "סיבוב במקום", יותר טוב מאוטו ממוצע...

זחל אחד מונע קדימה והשני אחורה... וחוויה! אחרי איזה חצי דקה של התלהבות, עולה בחילה ואתה חייב להפסיק :wink:

אגב, לטנק אין בעיות חניה... יתרון נוסף!

גם הרומאים "המציאו" טנק... אילו היו גשרים עומדים, מעין עמודים חלולים עם סולמות בפנים, שהיו דוחפים אותם כלפי המטרה (העיר המותקפת), היו במיבנה חרכי ירי וכו'...

בשלב מסויים היו פשוט מפילים את המיבנה על החומה ואנשים היו ניכנסים את העיר דרך המיגדל...

למיגדל היו 3 מטרות...

הראשונה, פסיכולוגית... את המיבנה היו בונים במשך תקופה ארוכה מול העיר הנצורה, כאשר הנצורים רואים את הנעשה ויודעים מה הולך לקרות להם...

שניה, היכולת לתקוף ללא יכולת של הצד השני להתקיף/להתגונן.

שלישית, זה היה מגשר על הביצורים, גשרים ותעלות הגנה...

אפשר להגיד שהם בנו את טנק הגשר הראשון :-)

גילי

פורסם

אגב טנקים סובייטים,אחד המאפיינים שלהם הוא צריח עגול,כדי שהייה קשה להשחיל פגז בין הטובה לצריח,נקודת תורפה במרכבות הראשונות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אגב טנקים סובייטים,אחד המאפיינים שלהם הוא צריח עגול,כדי שהייה קשה להשחיל פגז בין הטובה לצריח,נקודת תורפה במרכבות הראשונות.
רק חבל שהצריח כל-כך דק... כל פגז (חץ, מעיך או חלול) חודרים אותו...

טיפה מעל "קו החצאית" של התובה... כמה דק? מספיק...

בטיפה מאמץ היה ניתן למגן את הטנק לרמה מספקת... כמובן שזה נוגד את התו"ל הרוסי :wink:

גילי

פורסם
אכן...

אגב, במה היתה לך בגרות (מנועים?)

אני עשיתי עבודת גמר על מדחסים צנטרפוגאליים. ועל מנוע וונקל (קבור אי שם בגינזחי עליית הגג)...

ביסודי עשיתי עבודת גמר על הלביא (ז"ל)...

למי שאמר "לפרפר עם טנק"... אז, טנק לא מפרפר, אלא אם זה על מישטח בטון קשה, ואז בנוסף לתרועת המנוע, יש את הקול המצמרר של חריקת הברזל בבטון (כמו שהמורות היו עושות עם הגיר על הלוח)...

אבל אפשר לעשות "צלחות" עם טנק... למרות מימדים ענקיים, טנק יכול לעשות "סיבוב במקום", יותר טוב מאוטו ממוצע...

זחל אחד מונע קדימה והשני אחורה... וחוויה! אחרי איזה חצי דקה של התלהבות, עולה בחילה ואתה חייב להפסיק :wink:

אגב, לטנק אין בעיות חניה... יתרון נוסף!

גם הרומאים "המציאו" טנק... אילו היו גשרים עומדים, מעין עמודים חלולים עם סולמות בפנים, שהיו דוחפים אותם כלפי המטרה (העיר המותקפת), היו במיבנה חרכי ירי וכו'...

בשלב מסויים היו פשוט מפילים את המיבנה על החומה ואנשים היו ניכנסים את העיר דרך המיגדל...

למיגדל היו 3 מטרות...

הראשונה, פסיכולוגית... את המיבנה היו בונים במשך תקופה ארוכה מול העיר הנצורה, כאשר הנצורים רואים את הנעשה ויודעים מה הולך לקרות להם...

שניה, היכולת לתקוף ללא יכולת של הצד השני להתקיף/להתגונן.

שלישית, זה היה מגשר על הביצורים, גשרים ותעלות הגנה...

אפשר להגיד שהם בנו את טנק הגשר הראשון :-)

גילי

אכן טנק אינו יכול לפרפר. ואני רוצה להוסיף על דברי גילי שנסיעה עם טנק על שטח בטון או כל כביש סלול זה ממש לא חוויה נעימה מכיוון שמערכת המתלים של רכב אמורה להתמודד עם כבישים סלולים ולכן היא בנויה כמו שהיא בנויה (צמיגי גומי וכו'). מערכת המתלים בטנק בנויה בעיקר לעבור מכשולים בשטח ולכן כאשר נוסעים על כביש נוצרות תהודות וויברציות לא נעימות.

עם כל ההשמצות שיש על הצבא אני חייב להגיד שיש לנו במה להתגאות וזה טנק המרכבה שהוא הטנק הכי טוב כיום בתחום שלו, אם זה בעבירות מכשולים, במיגון, בכח האש, במכשור וכו'.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
בנות ,להזכירכם .

כאן זה קארספורום , לא טנק פורום...:roll:

אבל תודה שלא כל יום יוצא לראות שירשור כל-כך יוצא דופן (ולדעתי די איכותי) בפורום...

שונה זה טוב, לא? בין כל השאלות על הנאונים, אולטרות, מים ירוקים/כחולים/סגולים, "מה קורה אם שטר תופס אותי" ועוד ועוד (חלק מה"קושיות" אמנם מותיר אותי חסר נשימה למספר דקות + השתנקות קלה, לאכן אני לא קורא את הפורום בזמן אכילה!!! אינני מסוגל לבצע "היימליך" על עצמי :-P )

אחלה שנה שתהיה לנו כאן!!!

שנה של פוריות (לא דברים לא מתוכננים, OK!?), שנה של חלוקת קשב (!) והרבה ורבה מוטוריקה, שמן וברגים!!!

גילי

פורסם
כמובן לתנאי בארץ, אני לא בטוח שמרכבה במקום אחר בעולם היה עביר כ"כ, ולכל המתעניינים גשו לפראש לפורום צבא ובטחון http://www.fresh.co.il/dcforum/dcboard.cgi?az=list&forum=Army&conf=Public

חוץ מתנאים של סאב זירו (טמפ' מתחת לאפס) איזה תנאים אין בארץ?

יש לנו מדבר, יש לנו ים, יש לנו סלעים ושטח טרשי וכמובן שטח הררי.

למכירה - פולריס ריינג'ר. 2002. פרטים בה"פ או כאן:http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=129096

פורסם
כמובן לתנאי בארץ, אני לא בטוח שמרכבה במקום אחר בעולם היה עביר כ"כ, ולכל המתעניינים גשו לפראש לפורום צבא ובטחון

טנק שפותח על ידי מהנדסים שנוהגים כל יום על כבישי מע"צ יהיה עביר בכל מקום בעולם.

פורסם
חוץ מתנאים של סאב זירו (טמפ' מתחת לאפס) איזה תנאים אין בארץ?

יש לנו מדבר, יש לנו ים, יש לנו סלעים ושטח טרשי וכמובן שטח הררי.

ממה שקראתי המרכבה מתאימה יותר לשטח טרשי מאשר לשטח חולי בגלל סוג ומבנה המזקו"ם

• תוכן חדש...