Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתור ילד מילטנט עם אבא שלחם בהמון מלחמות, אח גדול שלדגיסט וכו'... הייתי היחיד בכיתה ג' שעשה נושא אישי על... טנקים.

אני לא זוכר יותר מדי ממה שהיה שם (זה היה לפני 16 שנים בערך...) אבל אם אני זוכר נכון הטנק הראשון היה בכלל מעיין נגמ"שונצ'יק שתפקידו היה לעבור ביצורים בקלות ע"מ לעביר גייסות ולחפות עליהן במלחמת העולם הראשונה.

הרעיון להוסיף לו תותח הגיע מאוחר יותר.

ע"מ שהאויב לא יידע על מה מדובר - בכל התכתובות התייחסו לטנק בתור מיכל מים (Water tank) ומכאן השם טנק.

זה היה מזמן, יש סיכוי טוב שעשיתי מישמש מהמון דברים ויש סיכוי טוב שבכלל לא הייתי בכוון :)

אכן, קרוב...

השם ניגזר מהכינוי "מיכל מים"...

מה עוד?

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הטנקים הופיעו במחלמת העולם הראשונה ואלו היו טרקטורים (של הצרפתים אם אני זוכר נכון) שמיגנו אותם בעזרת לוחות פלדה...

אחר כך זה המשיך והתפתח, במלחמת העולם השנייה כבר הייתה תורת לחימה שלמה...

בברכה

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

עם אתם רוצים לדעת עוד על הטנקים הכי טוב זה לנסוע ללטרון! לא זוכר באיזה אזור זה אבל זה מין מוזיאון של טנקים! יש שם מלא מלא דגמים של טנקים ואוסף של טנקים מכל הסוגים שהשתתפו במלחמות שהיו עם ישראל!

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
עם אתם רוצים לדעת עוד על הטנקים הכי טוב זה לנסוע ללטרון! לא זוכר באיזה אזור זה אבל זה מין מוזיאון של טנקים! יש שם מלא מלא דגמים של טנקים ואוסף של טנקים מכל הסוגים שהשתתפו במלחמות שהיו עם ישראל!

גם פה התחילו לדבר על טנקים (לא מספיק אני מפתח אותם כל היום)??? אנחנו בפורום מכוניות לעזאזל !!!

redroze, רפ"ט (צריח) ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

חבר'ה נפלתם על הראש ? לנהל דיון בפורום ציבורי על המבנה והביצועים של הטנקים המבצעיים של צה"ל ? ועוד אנשים מרפ"ט שאמורים להבין את הרגישות של הנושא ?

אם זה היה תלוי בי השרשור היה נמחק ונגנז.

נכון שהכל מפורסם וידוע, זה עדיין לא אומר כלום.

פורסם
הטנקים הופיעו במחלמת העולם הראשונה ואלו היו טרקטורים (של הצרפתים אם אני זוכר נכון) שמיגנו אותם בעזרת לוחות פלדה...

אחר כך זה המשיך והתפתח, במלחמת העולם השנייה כבר הייתה תורת לחימה שלמה...

בברכה

הטנק הראשון היה בריטי , ולא צרפתי (אחרת היו קוראים לו קסרול או משהו דומה ,ולא טנק :lol: ).

הכלי הומצא במהלך מלה"ע הראשונה כתשובה למקלעים הגרמניים.

עד מלה"ע הראשונה היו בשימוש חיל הפרשים וח"יר , והסתערות חזיתית , כמקובל בסרטי האבירים - הייתה תורת הלחימה המקובלת.

כאשר הגרמנים פיתחו את המקלעים שלהם , החלה מלחמת החפירות , והבריטים היו יוצאים מתוך השוחות להסתערות , בליווי חיל הפרשים שלכם.

ראיתם פעם עבודה של מטחנת בשר ,אני מניח :cry: זה היה אותו אפקט.

אחרי כמה קרבות (יותר נכון - מעשי טבח) , נמאס לבריטים והם מיגנו טרקטור בלוחות מתכת.

פורסם

אוף-טופיק:

אם אתם מתעניינים בטנקים, חובה חובה חובה לשחק במשחק BLITZKREIG. משחק מדהים מבחינת רמת הפירוט שלו על הכלים, ורמת הדיוק של הכלים. (מהל"ע ה2)

פשוט תענוג לכל חובב טנקים מתקופת מלחמת העולם השניה.

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם
חבר'ה נפלתם על הראש ? לנהל דיון בפורום ציבורי על המבנה והביצועים של הטנקים המבצעיים של צה"ל ? ועוד אנשים מרפ"ט שאמורים להבין את הרגישות של הנושא ?

כל פעם שמדברים על צבא תמיד קופץ איזה חכמולוג שאומר שמגלים סודות. מין אינסטינקט קדמוני שכזה. אני מודה לך על האזהרה.

אחרי הכל, המנוע הגרמני של המרכבה, שניתן למצוא מידע רב עליו בכל, הוא סוד כוחה - ולא מערכת ה-AWERGAWDG וה-@#$^@#^. מיגון? בק"ש? חימוש? למי זה חשוב. רק אל תגידו קירור מים והכל יהיה בסדר.

ובכל זאת, יש לי שאלה למבינים, שאני חושב שלא תפגע בבטחון ישראל: זה נראה לי קלאסי שהטנק הישראלי החדש הוא אוטומטי. אבל האם גם המרכבות הקודמות היו כאלה? הם הם היו הטנקים האוטומטיים הראשונים? איזה גיר יש לטי 72 ולטי 80? ולאברמס? ולליאופרד?

פורסם
כל פעם שמדברים על צבא תמיד קופץ איזה חכמולוג שאומר שמגלים סודות. מין אינסטינקט קדמוני שכזה. אני מודה לך על האזהרה.

אחרי הכל, המנוע הגרמני של המרכבה, שניתן למצוא מידע רב עליו בכל, הוא סוד כוחה - ולא מערכת ה-AWERGAWDG וה-@#$^@#^. מיגון? בק"ש? חימוש? למי זה חשוב. רק אל תגידו קירור מים והכל יהיה בסדר.

ובכל זאת, יש לי שאלה למבינים, שאני חושב שלא תפגע בבטחון ישראל: זה נראה לי קלאסי שהטנק הישראלי החדש הוא אוטומטי. אבל האם גם המרכבות הקודמות היו כאלה? הם הם היו הטנקים האוטומטיים הראשונים? איזה גיר יש לטי 72 ולטי 80? ולאברמס? ולליאופרד?

אני מודה גם לך על ההרגעה. תתפלא או לא, אבל גם לשיטת הקירור ומספר כוחות הסוס יש השפעה לא מועטה על היכולת. אפילו שהמידע מפורסם לכאורה. בהקשר הספציפי של טנק המרכבה גם מספרים טריוואליים לכאורה הם מסווגים ומסיבות טובות, לא אתה ולא אני לא מודעים לכלל הסיבות.

עצם העובדה שאנשים שעוסקים בפיתוח מנהלים דיון גלוי על הנושא באינטרנט זה פשוט טמטום וחוסר אחריות.

אין לי ומעולם לא היתה לי בעיה עם דיונים בנושאים צבאיים, גם אני שיתפתי ידע משירותי הצבאי. אבל יש דברים שפשוט לא מתעסקים בהם.

חיים, "חוכמולוג"

פורסם

עברתי יותר מדי תחקירי ביטחון שדה ושאר תחקירים ביטחוניים כדי לדעת מה מותר לרשום בפומבי ומה לא.

תאמין לי, שמכל מה שרשום כאן, אין שום דבר שהוא בגדר סוד שמור או הפרת סיווג ביטחוני.

גם למרכבה סימן 3 ו-2 יש ממסרות אוטומטיות.

אילו הם ממסרות מתוצרת"אליסון" האמריקאית.

לגבי שאר הסוגים, אין לי מושג.

פורסם

מה הכוונה ל-"אל תגידו קירור מים"???
פורסם
מה הכוונה ל-"אל תגידו קירור מים"???

הכוונה היא שאם הבנתי נכון מהשרשור, יש לסימן-4 קירור מים, ולא אוויר כקירור עיקרי. מבחינת חיים K זהו נתון מסווג. השתמשתי בדוגמא הזאת כי היא מאוד בנאלית מבחינת נתוני המרכבה, ורחוקה מאוד מהנתונים הרגישים של הטנק המעניין הזה. אני באמת לא מבין למה הוא קפץ. יש איזו זווית מעניינת ושונה לקיים בפורום הזה דיון במרכבה ככלי-רכב. אני מאוד נהנה.

פורסם

אז ראשית הערה אישית, אני סרן (מיל) בשריון וגדלתי וגם נלחמתי (בששת הימים) על טנק הסנטוריון.

הסנטוריון הוא טנק אנגלי ופותח בזמן מלחמת העולם השניה אבל לא הצליח להכנס למלחמה ההיא.

היה לו מנוע בנזין רולס רויס "מטאור" בן 12 צילנדרים, 650 כ"ס וגיר ידני עם מצמד, 5 הילוכים קדימה ושניים אחורה.

והכי חשוב לצורך הדיון, המנועים היו מקוררי מים.

ההיגוי בוצע על ידי שני מוטות היגוי משני צידי הנהג.

סה"כ נבנו למעלה מ 4000 סנטוריונים בין השנים 1945 - 1962 כאשר בצה"ל שירתו הכלים "סימן 3" ו"סימן 5". היו להם תותחי "20 ליטראות" (כ 84 ממ") אשר שונו לקראת ששת הימים לתותחי 105 ממ' מתוצרת הארץ.

בעקבות סירובה של בריטניה למכור לנו את טנק ה"צ'יפטיין" שודרג הסנטוריון ל"שוט קל" ובין היתר הוחלפו המנוע ותיבת ההילוכים. כך עלתה המהירות של הטנק מ 35 קמ"ש ל 55 קמ"ש והטווח עלה מ 200 ק"מ בערך ל 500 ק"מ בערך.

ומילה על תולדות הטנק: אבי הטנק והרעיון הוא לא אחר מאשר וינסטון צ'רצ'יל אשר במלחמת העולם הראשונה היה הלורד הראשון של האדמירליות ובקיצור המפקד של..חיל הים. כשהכוחות נתקעו באירופה במלחמת חפירות שהובילה לשום מקום הוא הקים ועדה של חיל הים הבריטי שתבחן את האפשרות לפתח כלי משוריין שיעבור את החפירות והמכשולים של האויב.(הועדה נקראה "הועדה לספינת יבשה"...).

הועדה קיבלה בסוף את הרעיון של בנג'מין הולט אשר המציא את השרשראות (או הזחל) עבור טרקטורים. השם "ספינת יבשה" היה שם מסגיר מדי (כל העסק היה סודי, כמובן) ואז הציעו את השם "מיכל מים" ולבסוף סתם "מיכל" ("טנק" באנגלית)...

האבטיפוס הראשון שנבנה על ידי חברת פוסטר נקרא "וילי הקטן" וממנו פותח "וילי הגדול" הטנק המבצעי הראשון (עם צוות של 8, מנוע 105 כ"ס ותותח, ימי כמובן, של 57 מ"מ שהתקן בצריח מסתובב בדופן הטנק).

50 טנקי וילי הגדול (שנקרא רשמית "סימן 1") השתתפו בפעם הראשונה בקרב על נהר הסום שבצרפת

ב 15 ספטמבר 1916.

בתמונה, מרק 1.

Mark_1.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
אז ראשית הערה אישית, אני סרן (מיל) בשריון וגדלתי וגם נלחמתי (בששת הימים) על טנק הסנטוריון.

הסנטוריון הוא טנק אנגלי ופותח בזמן מלחמת העולם השניה אבל לא הצליח להכנס למלחמה ההיא.

היה לו מנוע בנזין רולס רויס "מטאור" בן 12 צילנדרים, 650 כ"ס וגיר ידני עם מצמד, 5 הילוכים קדימה ושניים אחורה.

והכי חשוב לצורך הדיון, המנועים היו מקוררי מים.

ההיגוי בוצע על ידי שני מוטות היגוי משני צידי הנהג.

סה"כ נבנו למעלה מ 4000 סנטוריונים בין השנים 1945 - 1962 כאשר בצה"ל שירתו הכלים "סימן 3" ו"סימן 5". היו להם תותחי "20 ליטראות" (כ 84 ממ") אשר שונו לקראת ששת הימים לתותחי 105 ממ' מתוצרת הארץ.

בעקבות סירובה של בריטניה למכור לנו את טנק ה"צ'יפטיין" שודרג הסנטוריון ל"שוט קל" ובין היתר הוחלפו המנוע ותיבת ההילוכים. כך עלתה המהירות של הטנק מ 35 קמ"ש ל 55 קמ"ש והטווח עלה מ 200 ק"מ בערך ל 500 ק"מ בערך.

ומילה על תולדות הטנק: אבי הטנק והרעיון הוא לא אחר מאשר וינסטון צ'רצ'יל אשר במלחמת העולם הראשונה היה הלורד הראשון של האדמירליות ובקיצור המפקד של..חיל הים. כשהכוחות נתקעו באירופה במלחמת חפירות שהובילה לשום מקום הוא הקים ועדה של חיל הים הבריטי שתבחן את האפשרות לפתח כלי משוריין שיעבור את החפירות והמכשולים של האויב.(הועדה נקראה "הועדה לספינת יבשה"...).

הועדה קיבלה בסוף את הרעיון של בנג'מין הולט אשר המציא את השרשראות (או הזחל) עבור טרקטורים. השם "ספינת יבשה" היה שם מסגיר מדי (כל העסק היה סודי, כמובן) ואז הציעו את השם "מיכל מים" ולבסוף סתם "מיכל" ("טנק" באנגלית)...

האבטיפוס הראשון שנבנה על ידי חברת פוסטר נקרא "וילי הקטן" וממנו פותח "וילי הגדול" הטנק המבצעי הראשון (עם צוות של 8, מנוע 105 כ"ס ותותח, ימי כמובן, של 57 מ"מ שהתקן בצריח מסתובב בדופן הטנק).

50 טנקי וילי הגדול (שנקרא רשמית "סימן 1") השתתפו בפעם הראשונה בקרב על נהר הסום שבצרפת

ב 15 ספטמבר 1916.

בתמונה, מרק 1.

אכן... כל מילה...

אם יורשה לי להוסיף... ה"טנק" תוכנן למעבר שוחות, ולכן אורכו. הטנק חולק לשני תאים, תא המנועים וההיגוי ותא הלוחמים.

החום והגאזים חדרו לתא הלוחמים וגרמו ל... חוסר נוחות משווע, בחילות והקאות, אשר בטוח עדיפים על האלטרנטיבה, לחטוף כדור...

אם אני זוכר נכון (ויכול להיות שלא) היו 2 אנשי הגה, אחד לכל זחל, ההיגוי נעשה ע"י צעקות (או דפיקות על דופן התא) בין שני אנשי הצוות והמפקד. בכל אופן, הטנק סבל מהרבה "מחלות ילדות" אבל הרעיון נחל הצלחה...

עוד משהו קטן, ליטל ווילי היה זה עם התותח היחיד... ל"סימן 1" המיבצעי היו 2 תותחים ו4 מיקלעים (הוצ'קיס, או משהו כזה) לעומת 2 ב ווילי הקטן... גם הקטרים של התותח היו שונים בדם המיבצעי והניסיוני (אתה ציינת את הקוטר במיבצעי )...

ולשאלה "כמה סוגר" 6 קמ"ש.

---אז מיסתבר שלא רק אני אוהב טנקים, אהה בני? :wink:

גמר חתימה טובה!!!

ושנראה טנקים רק בספרים!!!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
הכוונה היא שאם הבנתי נכון מהשרשור, יש לסימן-4 קירור מים, ולא אוויר כקירור עיקרי. מבחינת חיים K זהו נתון מסווג. השתמשתי בדוגמא הזאת כי היא מאוד בנאלית מבחינת נתוני המרכבה, ורחוקה מאוד מהנתונים הרגישים של הטנק המעניין הזה. אני באמת לא מבין למה הוא קפץ. יש איזו זווית מעניינת ושונה לקיים בפורום הזה דיון במרכבה ככלי-רכב. אני מאוד נהנה.[/QUOTE]

צודק. וכל עוד זה נשמר בגבול הטעם הטוב (והמסווג:-) ) אז זה בסדר.

בני, שמחתי לקרוא את מה שכתבת.

אכן מוסיף ההשערה למי שמכיר וחנושם רק סימן 4.

גילי, אולי תוכל לגלות לנו וגם לי קצת פרטים על הליאופרט? או ה-אברמס?

(מקוררים מים או אויר..:wink::-P )

• תוכן חדש...