Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח לכולם!

היום זהו היום באה המגפה על תלמידיו של רבי עקיבא לקיצה. זהו גם יום פטירתו של רשב"י, רבי שמעון בר יוחאי זת"ע, אשר נרצח ע"י מלכות רומי הרשעה.

הוא נסרק במסרקות ברזל עד שיצאה נשמתו, והמדרש מספר, כי דקות לפני צאת נשמתו ממנו הוא הספיק לקרוא את "קריאת שמע" במלוא הכוונה כשאמר "ואהבת את ה' אלוקיך בכל לבבך ובכל מאודך".

המדורות, הן זכר לדרך ההודעה שהיתה אז - הטלפון של היום, הוא מדורה משוכללת. בזמנו היו מודיעים דברים באמצעות מדורות. באותה הפעם, הודיעו על תחילת המרד, שלימים ייקרא "מרד בר כוכבא", על שם מנהיגו (שלימים נקרא "בר כוזיבא", על שם שאכזב את העם, אך זה לדיון אחר).

חג שמח! :D

אה, ותשמרו על עצמכם אם אתם מבעירים מדורה, כן? :-P

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

הוצאת לי את המילים מהפה. אני צופה פה בשיקאגו-ברוקלין (NBA) וסובל מהריחות והנפצים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עזר לו מאוד שהוציא את נשמתו בקריאת שמע. האל "הקדוש" גם לא עזר לבנו, יהושע שנצלב באכזריות על הצלב בשנת 29 לספירה, 106 שנים לפני תום מרד בר כוכבא.

מי היה רבי עקיבא? מלבד הנפלאות שמספרים עליו הוא לא היה מצביא צבאי חכם במיוחד. רבי עקיבא טען בקנאות שבר כוכבא הוא המשיח ותמך בו בכל מאודו ושימש כנושא כליו של בר כוכבא. ביחד, שניהם הביאו את האסון הגדול ביותר על העם היהודי. גלות של מרבית היהודים מישראל, הפיכתם לעבדים והטלת גזרות קשות ביותר על המעטים שנשארו כאן בארץ. חלק מהיהודים דאז ברחו והסתתרו במערות ובמחילות בהרים. חלקם נאלצו לאכול את בשר קרוביהם שמתו על מנת להתקיים במחילות.

לאחר 1813 שנים מתום מרד בר כוכבא, שנים שבהם העם היהודי נבזז, נאנס, נרדף, נרצח, הומת בכידונים, חרבות, חניתות, הועלה על המוקד, הומת ביריות, נקבר חי בקברי אחים, הומת בתאי גזים ונשרף במשרפות קרה משהו אדיר. בשנת 1948, 1813שנים לאחר מרד בר כוכבא, קמה לה מדינת ישראל. אנשים יכלו סוף סוף לחיות כיהודים בלי לחשוש לחייהם (בערבון מוגבל), לקיים את המצוות שלהם ללא חשש ולהתפלל כאוות נפשם.

כולי תקווה שהעם הזה סוף סוף הבין את הלקח. לאחר כמעט 2000 שנים לאחר כשלון מרד בר כוכבא אני מקווה שהעם הזה הבין שכל פעם שהוא שם את יהבו על אל הכזבים הוא אוכל אותה. העובדות מדברות בעד עצמן, העם היהודי רק אכל אותה ובגדול עקב היותו ה VIP של אלוהים. "לעולם לא עוד".

ימות המשיח זה עכשיו, העובדה שאנחנו מסוגלים לחיות במדינה עם צבא חזק משלנו בלי לחשוש לחיינו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

נראה לי רק בישראל, חוגגים 2000 שנה אחרי, מרד שהביא להשמדה מוחלטת של הישוב היהודי בישראל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מדהים שהמילים מתאימים גם לפעם וגם להיום. הכל למען טובת ואהבת האל.

http://www.youtube.com/watch?v=r1_c8uJiSg8 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

1. עשית לי חשק למרתון איירון מיידן אל תוך הלילה..

2. בתזמון מעניין אתמול צפיתי במקרה ב"אפוקליפסה עכשיו"(ערוץ 10 נדמה לי)...

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

גם אני אתמול זכיתי לצ'ופר של לזפזפ משועמם בין הערוצים ופתאום לגלות אפוקליפסה עכשיו.:twisted:

פורסם

וזו התוצאה של כל עבודת האלילים הפגנית הזו.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4373106,00.html

פורסם

ב"חדרי חרדים" יש הודעה זהה לשלך, רק עם תמונות של ההופעה של מדונה בפארק :wink:

פורסם
וזו התוצאה של כל עבודת האלילים הפגנית הזו.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4373106,00.html

זה מאלוהים (או איך שקוראים ליור הועד של אגד).

מה שמדהים שמתוך כ 250K אנשים שמגיעים הולכים לאיבוד שם יותר מאלף ילדים ביום אחד. זה כמו שבתל אביב ילכו לאיבוד 300,000 ילדים בשנה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
למה האימפריה הרומית הייתה רעה?

היא היתה רעה למי שלא אהב את מה שהיא עושה. להרבה אנשים היא היתה טובה - העניקה ביטחון אישי ברמה שלא היתה כמוה עד אז, מה שמכונה "השלום הרומי" או "PAX ROMANA".

אבל לעם ישראל היא היתה אסון, מפני שהיא מנעה את כל השאיפות הלאומיות. כמו כן אסרו על ברית מילה, שמירת שבת ועוד.

לגבי המרד של בר כוכבא - אכן הוא גרם להרג רב מימדים בעם ישראל. אבל יש גם כמה דברים שלא כל כך ידועים על המרד הזה:

1. הוא היה הרבה יותר קרוב להצלחה ממה שמקובל לחשוב. מחקרי בנבנישתי חלקיים ומטעים מאד. כל הזמן מתגלים שרידים נוספים של המרד שמימדיו היו גדולים הרבה יותר ממה שחשבו. לא סתם הביאו הרומאים צבא מאנגליה כדי לדכא את המרד.

2. המרד מנע כניעה של עם ישראל, כניעה שיכלה להוביל לביטול הזהות היהודית.

דני

פורסם

כמו כל לחימת גרילה של מצביא מבריק בצבא גדול, איטי ומגושם, ההתחלה היא בעלת הישגים מעולים, ברגע שרומא הבינה שיש פה מרד רציני ושלחה את הכוחות הראויים, המרד דוכא בצורה נחושה ואכזרית.

הישוב היהודי ביהודה הושמד לחלוטין, קשה לי להבין איך אדם מת משמר את המסורת היהודית.

די מזכיר את מרד העבדים של ספרטקוס.

פורסם
ברגע שרומא הבינה שיש פה מרד רציני ושלחה את הכוחות הראויים, המרד דוכא בצורה נחושה ואכזרית.

הכוחות הראויים היו כרבע מהצבא העולמי של האימפריה. זה בערך גבול יכולתה, מפני שאי אפשר להפקיר את שאר האימפריה בלי לאבד אותה. וכן, בר כוכבא עשה טעויות צבאיות - בעיקר ההסתמכות על מערות קבועות, לעומת המכבים שהיו ניידים.

הישוב היהודי ביהודה הושמד לחלוטין, קשה לי להבין איך אדם מת משמר את המסורת היהודית.

כמובן שאי אפשר להבין את הדבר מתוך ראיה אישית, אלא רק מתוך ראיה לאומית. עצם קיומו של השרשור הזה מראה שהרוח לא מתה כלל ועיקר.

דני

• תוכן חדש...