Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, יש לי תקציב של 45-47 אלף שקל, ואני מעוניין לקנות רכב עדיף יד 1 ושנתון סביב 2009-2010, קטן וחסכוני לאישתי.

מצאנו אלטו 2010 אוטומט עם 72,000 ק"מ יד ראשונה וסגרתי עם הבעלים על 46,000 ש"ח. ברגע האחרון חבר אמר לי לא לקנות את הרכב כי מעבר לזה שהוא ממש בסיסי (אין חלונות מאחור וכו'...) לא כדאי שאישתי תהיה בתוכו בזמן תאונה חס וחלילה ובטח לא מישהו במושב האחורי (כי אין בכלל בגאז').

ראיתי ביד 2 שיש פיאט פונטו איבו סביב המחיר הזה, הרכב נראה טוב גם במפנים וגם מבחוץ לדעתי, ובטח שאי אפשר להשוות בינו לבין האלטו, לא גודל ולא פנים הרכב.

אישתי לא רוצה ידני, וזה משאיר את הגיר רובוטי. נסענו בו וזה הרגיש לנו בסדר, ואחרי שלומדים להרים טיפה את הרגל מתי שהמנוע מעביר הילוך הנסיעה ממש חלקה.

קראתי באינטרנט על הרכב, הרבה ממליצים, אבל גם קראתי ביקורות לא כ"כ טובות לגבי האמינות של הגיר הרובוטי של פיאט.

גם פיאט פנדה נכנסת במחיר הזה ולדעתנו הוא יספק את הצרכים שלנו.

אני אשמח אם מישהו פה יכול להרגיע אותי מהחששות לאמינותו של הרכב או הפוך להגיד לי שכדאי לי להתרחק ממנו (בכל זאת מחירון נמוך) ?

או אולי מישהו יכול להמליץ על רכב אחר?

הרבה תודה :-)

פורסם

קודם כל להבהיר משהו.

אין רכב שעדיף להיות בו בזמן תאונה, אני מבין למה התכוונת כשאמרת את זה אבל לי אישית חשוב להבהיר את זה.

ראשית באלטו יש חלונות מאחור- חלונות ואקום שנפתחות כלפי חוץ ונסגרות בוואקום, אילוצים של חיסכון בעלויות ייצור.

יש תא מטען, קטן אמנם אבל יש.

הפנדה היא מאותה קטוגריה של האלטו, ואני מנסה להבין את העדיפות שלך על הפנדה מהאלטו בסוגיית הבטיחות ואני לא מבין.

לגבי אמינות הגיר הרובוטי של הפיאט- אין לי ממש מידע מבוסס להגיד לך.

אני אשמח אם תפרט יותר מה אתה מחפש ברכב? מאיזו קטגוריה?

מה חשוב לך שיהיה ברכב וסדר העדיפויות שלך על מנת שנוכל לתת לך אופציות טובות יותר.

נ.ב ממליץ לקחת בחשבון שהעברת הילוכים עם קלאץ' הוא לא תורה מסיני.

שלומי.

פורסם

לגבי רכב ידני, אני מבין אבל זה המצב. אישתי לא רוצה רכב ידני וגם אני האמת לא מתלהב כ"כ לקנות רכב יחסית חדש

ידני.

לגבי תאונה, הכוונה שלי היא שלאחרונה קראתי על מבחנים שנעשו בארה"ב שגילו שיש חשיבות לגדול ומשקל הרכב (המסה שלו). לקחו סמארט שבמבחני בטיחות של EuroNCap קיבלה ציון טוב, ובמקום קיר הפגישו אותו בהונדה אקורד והסמארט פשוט עפה לאוויר ונגרם נזק רב לנוסעים ברכב שלא אפשר לתת לו כוכבי בטיחות כמו שנתנו ב-EuroNCap. כמובן שלפי הכלל הזה אז אתה חייב ג'יפ אבל הכוונה שלי היא לא להיות קיצוני אלא רק לקחת דברים כאלה בחשבון עד כמה שאפשר כשאני מחליט לקנות רכב שיהיה יחסית קטן מראש, אבל לא חובה ללכת על הקטנים ביותר.

מה גם שלאלטו יש רק 3 כוכבי בטיחות.

לגבי הפנדה לא בדקתי כלום, לא מבחינת בטיחות ולא נסעתי בו רק הסתכלתי על הפנים והחוץ. פשוט כשחיפשתי ביד 2 נתקלתי ברכב.

מבחינת הדרישות, אנחנו לא מחפשים משהו מפואר וגם לא הכי יפה (עובדה כמעט קנינו אלטו), שיהיה חסכוני ואמין ודי נוח. ונושא הבטיחות די מדאיג אותנו.

אני רק רוצה לציין שאת הניסאן מיקרה לא אהבנו.

מבחינת אבזור פנים, אני לא מחפש משהו מפואר אבל ברגע שחבר שלי ערער אותי ֿאותי לגבי הקנייה של האלטו ראיתי את הפונטו שלא ניתן להשוות את הפנים שלה (והחוץ) לאלטו. באלטו ממושב הנהג אי אפשר לפתוח את החלון החשמלי של הנוסע (מה שיכול להיות מאוד מציק בחניונים, ודברים כאלה. הרכב ממש ממש בסיסי.

זה נורא מבלבל לקנות רכב, זאת קנייה גדולה ורגע אחד אתה סגור על משהו ואז פתאום הכל מתהפך לך.

אולי החברים בפורום שמבינים הרבה יותר ממני חושבים שהאלטו היא קנייה טובה, אז מעולה אני לא שללתי את האלטו ואולי יציעו לי הצעה טובה.

אני מאוד מתעניין באמינותו של הגיר הרובוטי של הפונטו איבו, אם מישהו כאן יכול לחוות דעה או שמנוסה עם הרכב אני אשמח.

פורסם
קודם כל להבהיר משהו.

אין רכב שעדיף להיות בו בזמן תאונה, אני מבין למה התכוונת כשאמרת את זה אבל לי אישית חשוב להבהיר את זה.

תרשה לי לחלוק על דעתך :twisted:

Marauder_1.JPG

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

יש לי גרנדה רובוטית 2007 משנת 2010.

הרכב מצויין ומאוד מומלץ, אין לי בעיות אמינות , רק גרירה אחת למוסך עקב חיישן גיר שדרש ניקוי(500 ש"ח כל הסיפו). מעבר לזה רק הטיפולים השוטפים ומשהו קטן נוסף זה ההגה החשמלי שמידי פעם מראה שגיאה בהתנעה אבל אין איתו בעיות בנסיעה- אני אבדוק זאת בהזדמנות.

מבחינת הגיר- בהיתחשב בעובדה שאתה רוכש יחסית רכב חדש לא אמורה ליהיות בעייה רצינית עם הגיר בעתיד הקרוב, אבל בכל מיקרה יש מצב שאם יהיה בעיה רצינית ברובוט זה ידרוש תיקון של אלפי שקלים- כמו ברכב אוטומט אחר.

לכן, אני כן נותן להמליץ על הרכב- אבל בדגש על בדיקה מדוקדקת של מצב הרכב ביכלל ומצב הגיר ביפרט.

במידה ואתה רוכש את הרכב- אם תיהיה צמוד לפורום הזה על כל תקלה חס וחלילה- אני מבטיח לך שהטיפול בבעיה יהיה זול ומקצועי יותר :-), תמיד תעדכן כאן לפני שתקבל החלטות גדולות במוסך..

בהצלחה !

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

הפנדה והאלטו זה אותו גודל פחות או יותר,הגיר ממוצע באמינותו.

ישנה את פונטו איבו 150,גירסה מאוד מאובזרת של האיבו.

מדובר על המנוע עם ה77 כ"ס?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

hwgeek תודה רבה, אני ממש מתלבט לגבי הנושא הזה.

ומודבר באיבו 77 כ"ס, אומנם 150 כ"ס זה היה נחמד אבל אין לי צורך בהשקעה הזו.

מה לגבי צריכת הדלק? מה הצריכה האמיתי?

ואני ממש מפחד מהגיר הזה, שמעתי שהוא עשה בעיות ברכבים קודמים, אין לי ניסיון עם פיאט, בגלל זה אני חושש.

למרות שהרכבים החדשים נראים ברמה אחרת לגמרי

פורסם

זה לא 150 כ"ס,זה גם מנוע 1.4 עם 77,היא רק נקראת 150.

אין סיבה לפחד מרכבי פיאט,לי יש פנדה בת שנתיים וללא תקלות,כול הסטיגמות שהיא מתחממת שייך לעבר הרחוק.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לדעתי לא, כל הגירים האוטומטיים (וגם רובוטים ורציפים) בשנים האחרונות מאוד מתוחכמים וכולם יקרים לתיקון, חלקם יותר חלקם פחות. אבל לא מדובר כאן על גיר DSG שעלותו גבוהה הרבה יותר מהגיר היחסית פשוט של פיאט.

בכל מיקרה אם אתה מוצא רכב שמור אז מאוד שווה לישקול.

פורסם

לפי מה שכמה אנשים פרסמו שהשיפוץ עולה כ5-6 אלף,בערך שיפוץ של גיר אוטומטי רגיל.

פורסם

ממש תודה לכם.

הרעיון לקנות פונטו איבו כל יום טופס אצלי בראש יותר משקל.

מקווה שלא אצטער על זה.

מבחינת קילומטראז', על איזה יחס רצוי ללכת כמובן שרוצים כמה שפחות ועל רכבים חדשים יותר אומרים שגם על כל שנה 25 זה בסדר, אני מתכוון מהניסיון שלכם עם פיאט?

אני ראיתי פונטו איבו 2010 יד ראשונה עם 80 אלף ק"מ, האם זה כבר גבולי? אשתי לא נוסעת יותר מידי.

שוב, הרבה תודה.

פורסם

האמת, שאני לא מתלבט באיזון הקילומטראז' לנורמה, אלא דווקא בכך שאני מפחד מתקלה רצינית בגיר.

ברצינית אני מתכוון לתיקוון של 3000 ומעלה.

80 אלף זה לא הרבה גם מבחינת פיאט פונטו איבו? לא לשכוח שמודבר על רכב אמצע 2010 זה אומר שב-3 שנים הוא עשה 80.

אולי אני מיושן, אבל מבחינת הרבה אנשים מעל אמינות המותג פיאט תלוי סימן שאלה די גדול.

• תוכן חדש...