Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע אני מתגלגל בדייהטסו שרייד סדאן. כיום יש לי את הרמקולים המקוריים של הרכב ומערכת של JVC אשר את סוגה לצערי אינני יודע. אין לי בניות במגש אחורי או בנייה לטוויטרים.

אני כיום מחפש דרך לשפר את איכות השמע בעלות המינימלית ביותר. במצב הנתון יש בעוצמה גבוהה רעש לבן ורציתי לדעת כיצד ניתן לפתור אותו ?

האם שידרוג הרמקוליים בדלתות הקידמיות יפתור זאת ?

האם אני צריך לרכוש קומפוננטים או 6X9 ?

כמה אמורה לעלות התקנה של דבר כזה ?

אשמח לכל פרט שתוכלו לתת לי, וגם רעיונות אחרים לשיפור השמע.

חשוב לציין שהתקציב שלי מוגבל, אשמח לסגור את זה על 150 ש"ח. אין לי שמץ מה הטווח מחירים, אשמח שתתנו מושג גם על זה.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

אפשר לשפר ביצועי מנוע או מתלים/ברקסים בעלות מינימלית? לא.

כנ״ל גם לגבי מערכות שמע.

הרעש הלבן זה לא תופעה שנוצרת ברמקולים אלא מהרדיודיסק.

תקנה מכשיר ב150 שקל ולא עשית שום דבר חוץ מבזבוז כסף.

שדרוג של הרדיודיסק + סט קומפוננט סביר יעלה לך באיזור ה1000 שקל לדעתי.

קח בחשבון שבלי הגברה חיצונית יישמעו עיוותים בעוצמה בינונית-גבוהה.

פורסם

אם אתה נוהג לשמוע מוזיקה בווליום גבוהה, אין לך הרבה מה לעשות עם תקציב נמוך כ"כ.

אבל, אם אתה שומע מוזיקה בווליום סביר, ולא מגיע לתחום בו הרדיו דיסק שלך מעוות את הצליל.

שדרוג של הרמקולים המקוריים של הרכב, שבטח כבר מאוד בלויים, וגם בשנת הייצור של הרכב לא היו שיא הטכנולוגיה. יהווה שדרוג סביר.

אולי תצליח למצוא ב150 ש"ח רמקולים יד שניה במידה שלך (5.25? 6.5?) ובאיכות סבירה.

האופציה השניה היא להשקיע את הכסף בקופסא קטנה עד שיום אחד יהיה שם סכום קצת יותר גבוה, כי מדובר בסכום באמת זעום שלא יספיק לשדרוג של אף רכיב בצורה משמעותית.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

למען האמת הרעש הלבן מגיע רק בשמיעת רדיו בצלילים גבוהים. חשבתי לשים רמקולים/קומפוננטים (איך יודעים מה צריך ?) בדלתות הקידמיות בשביל לקבל גם קצת באסים וקצת תחושה כי היום הרמקולים נורא אנמים.

בהתחשב בנת' יש המלצןת ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

ענו לך, בווליום גבוה יחסית יש צורך במכשיר טוב, מגבר סביר, רמקולים/קומפוננט סביר, וזו רק ההתחלה.

זה לא לתקציב של 150 שח.

יש לבדוק מצב הרמקולים אצלך. אם עבר זמנם, החלף אותם.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

רעש לבן זה רעש מאופנן בתחום תדר גבוה, נכון.

לבעיה שאתה מתלונן עליה אין קשר לרעש לבן או לרצפת הרעש של יחידת הראש שלך.

אתה מדבר על הפרעות סטטיות בקליטת גלי רדיו למיטב הבנתי וכאן בעזרת 150 שקלים יתכן ותוכל לעשות המון.

יכול להיות שמדובר סה״כ באנטנה עם הארקה לא טובה או פגומה.

יכול להיות שמדובר באורך אנטנה לא תקין

יכול להיות שמקלט הרדיו ביחידת הראש שלך פגום או פשוט לא טוב.

ויכול גם להיות שאתה מתאר את הבעיה הלא נכונה ואני לא בכוון.

אם אני כן בכוון, אפשר לנסות לחבר אנטנה חליפית לרגע ולראות אם הבעיה מסתדרת.

אפשר אולי לחבר מגבר אנטנה

או אם יש לך סמארטפון עם חבילת גלישה ללא הגבלה, להחליף ליחידת ראש עם חיבור אוקסילרי ושלמוע רדיו בכלל דרך הטלפון הנייד בקליטה מושלמת.

יש לא מעט פתרונות, האחרון שהצעתי יהיה קצת יותר יקר כמובן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

lanosforce קלעת בנקודה. הרעשים בעוצמות גבוהות אך ורק בזמן שמיעת רדיו. בשמיעת דיסקים/AUX אין את הבעיות הללו.

מה שרציתי לקבל זה צליל קצת יותר "חי", הייתי רוצה להרגיש את הדלת "מגיבה" למוזיקה אם זה ע"י באסים או צלילים עמוקים. לא ביקשתי מערכת עם רמקולים מקדימה, במגש האחורי, טוויטרים, בנייה 4" בדשבורד ונוסיף לזה סאב כפול בבגאז' עם 2 מגברים וכו' וכו'... ביקשתי פשוט לשפר את איכות הרמקולים.

השאלה איזה גודל רמקולים אני צריך ואיזה רמקולים יתנו לי את החוויה הטובה ביותר, בהתאם למה שציינתי.

נתמצת זאת למי שלא היה לו כוח להתעמק:

שאלה:

איזה גודל רמקולים יתאימו לי בדלתות הקידמיות ?

איזה דגם מומלץ על מנת להפיק את החוויה הטובה ביותר במחיר סביר ? נגיד עד 300 ש"ח גג.

אני רוצה קצת להרגיש את הבאסים בדלתות (לא מצפה שהמראה תרעד) ואת הצלילים העמוקים, מה שיתן תחושה יותר טובה מהרמקול האנמי שקיים קיום. גם בשירים מלאי באס הוא פשוט לא זז.

נ.ב

פתוח ליד שנייה.

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

אבל אתה משווה תפוחים לתפוזים

איכות שמע של שידור רדיו לעומת איכות שמע של ניגון דרך מדיה דיגיטלית ישירות ברכב שלך.

אין קשר בין השניים.

אתה רוצה רדיו איכותי יותר? - סמארטפון עם חבילת גלישה טובה ואפליקציית רדיו.

ואם כבר מה שאתה רוצה זה לא לשפר את הרמקולים אלא לשפר את איכות הקליטה של הרדיו שלך.

שידור רדיו FM הוא גם ככה מוגבל רוחב פס ובגלל זה הנפילה המורגשת בגבוהים - ביחוד על רמקולים מקוריים של רכב שגם ככה בקושי מגיעים לשם כמו שצריך. ואם תשפר בעלות מינימלית לרמקולים עם טוויטרים שמגיעים קצת יותר גבוה - ההימור שלי הוא שבמוזיקה דרך הCD אתה כבר תסבול ולא תאהב את זה בגלל צרימות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אהיה יותר ברור.

אני לא שומע רדיו, נעזוב את עניין הרעש הלבן. בדיסק/AUX איכות השמע מצויינת אך הצליל אנמי. איך אני מוסיף קצת "חיים" בעלות מינימלית ? קצת באס, קצת עומק. לא הרבה, קצת :wink:

זה לא קצת דפוק ?

פורסם
אהיה יותר ברור.

אני לא שומע רדיו, נעזוב את עניין הרעש הלבן. בדיסק/AUX איכות השמע מצויינת אך הצליל אנמי. איך אני מוסיף קצת "חיים" בעלות מינימלית ? קצת באס, קצת עומק. לא הרבה, קצת :wink:

תשים לב מה כתבת מקודם ומה אתה כותב עכשיו - בקיצור רדיו אצלך זה יחידת הראש.

מצטער, מצטרף לקודמיי.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...