Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי חפש 6x9 הם יוסיפו לך באס הכי טוב בהכי פחות מחיר.

מצטער על הציטוט של זה שמעליי - אבל לאמר את האמת, לפעמים פשוט צריך לחשוב מחוץ לתחביב ולחפש את הדרך הפשוטה ביותר.

נהדר, פנטסטי!

+1 ענקי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

פות"ש ציין שיש לו רדיו דיסק של JVC ורמקולים שאפילו הוא אינו יודע מה מצבם, וכלל הנראה יצאו על הרכב מפס הייצור.

אמנם בוודאי לא מדובר ברדיו שכל אחד מאחל לעצמו, אבל ניתן להניח שמדובר במוצר סביר.

הרמקולים לעומת זאת, מיצרן עלום שם כנראה, ונמצאים ברכב כבר מעל 10 שנים, בטח כבר נורא מיואשים מהעבודה.

לדעתי החלפת הרמקולים המקוריים תתן את ההשפעה הטובה ביותר במינימום עלות.

את הרמקולים הישנים תוכל להעביר אחורה אם תרצה, תחליש אותם כדי שהקדמיים יהיו הרבה יותר דומיננטיים, יתן לך תחושת סראונד.

בדוק איזה גודל הרמקולים שלך ותחזור לעדכן.

אם אין כסף ולא יהיה בקרוב, לא חייב קומפוננט, תוכל להסתדר עם רמקולים פשוטים יותר.

לפעמים האווירה הזאת בפורום גורמת לחשוב שכל רכיב שלא יהיה בעשיריון העליון יגרום לתחושת צריבה באוזניים ולנזק בלתי הפיך.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

מתן, באמת שאני לא מבין את פשר התגובה הזאת.

אתה מוזמן לחפש את רוב השרשורים של הפורום, אם תגיד לי שהרוב המוחץ הוא לא מערכת בתקציב 3000 שקל אתה שקרן.

רוב הזמן מומלצות פה מערכת בתקציב נמוך עם רכיבים דיי פשוטים.

עכשיו בכלל הומלץ לבחור רמקול 6x9 שזה בכלל לא אהוד על חובבי האודיו מבחינת איכות אבל מה לעשות צריך גם להסתכל על התקציב וכמה רחוק הבחור רוצה להגיע.

התקציב שהוא נתן (150) בקושי מספיק לרמקול קוואקסלי הפשוט ביותר.

באמת שאני לא מבין את ההגיון בהודעה שלך.

פורסם
מתן, באמת שאני לא מבין את פשר התגובה הזאת.

אתה מוזמן לחפש את רוב השרשורים של הפורום, אם תגיד לי שהרוב המוחץ הוא לא מערכת בתקציב 3000 שקל אתה שקרן.

רוב הזמן מומלצות פה מערכת בתקציב נמוך עם רכיבים דיי פשוטים.

עכשיו בכלל הומלץ לבחור רמקול 6x9 שזה בכלל לא אהוד על חובבי האודיו מבחינת איכות אבל מה לעשות צריך גם להסתכל על התקציב וכמה רחוק הבחור רוצה להגיע.

התקציב שהוא נתן (150) בקושי מספיק לרמקול קוואקסלי הפשוט ביותר.

באמת שאני לא מבין את ההגיון בהודעה שלך.

כשאתה אומר "ההודעה שלך" אני מניח שאתה מתכוון לשורה האחרונה בהודעה שלי.

אמנם רוב המערכות פה נעות סביב 3000 ש"ח. אבל האם 3000 שקל זה תקציב עממי למערכת? לדעתי לא. וזה בדיוק מה שאני אומר, ובהודעתך אתה מצדיק אותי, המשתמשים בפורום מדברים על ציוד ברמה יותר גבוהה ממה שרוב האנשים צריכים.

רדיו דיסק וזוג רמקולים יכולים לעלות 300 שקל למוצרים פשוטים.

או 600 למוצרים בסיסים באיכות סבירה. לא חייב מגבר ואפשר לחיות בלי קומפוננט.

ב-150 אפשר לקנות קואוקסיאלים פשוטים חדשים, או משומשים ברמה קצת יותר גבוהה.

כל הכבוד שהצעת לבחור 6*9, אכן צעד מבורך וחריג בפורום הזה. ועל כך אין לי שום תלונות. ומה שכתבתי לא בהכרח מתייחס לאמור בשרשור הספציפי הזה.

פורסם

מתן,

הכל יחסי - תקציב עממי, בשביל מי?

מה שאנשים צריכים ומה שאנשים רוצים זה דבר מאוד אישי כלפי כל אחד ואחד מאתנו.

פותח השרשיר נכנס לפורום של משוגעים לדבר, מן הסתם המשיכה תהיה לכוון הקיצוני יותר - אין מה להתרגש מזה, צריך רק לזכור לפעמים להחזיר את הרגליים לאדמה - מה ששכחתי לעשות כאן מהרגע שכוון ההבנה\מחשבה שלי הוסט מבעיית קליטת רדיו לבעיה של סף איכות סטנדרטי ביותר שהדרדר כנראה עם השנים בגלל מצב הרמקולים המקוריים של הרכב.

ובאמת - הדרך הכי זולה להשיג שיפור הן בתחום הבאס והן בתחום הגבוה - היא להתקין מאחורה 6*9 בניגוד לכל הדעה המלומדת שלנו לגבי נושא ה"במה".

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
כשאתה אומר "ההודעה שלך" אני מניח שאתה מתכוון לשורה האחרונה בהודעה שלי.

אמנם רוב המערכות פה נעות סביב 3000 ש"ח. אבל האם 3000 שקל זה תקציב עממי למערכת? לדעתי לא. וזה בדיוק מה שאני אומר, ובהודעתך אתה מצדיק אותי, המשתמשים בפורום מדברים על ציוד ברמה יותר גבוהה ממה שרוב האנשים צריכים.

רדיו דיסק וזוג רמקולים יכולים לעלות 300 שקל למוצרים פשוטים.

או 600 למוצרים בסיסים באיכות סבירה. לא חייב מגבר ואפשר לחיות בלי קומפוננט.

ב-150 אפשר לקנות קואוקסיאלים פשוטים חדשים, או משומשים ברמה קצת יותר גבוהה.

כל הכבוד שהצעת לבחור 6*9, אכן צעד מבורך וחריג בפורום הזה. ועל כך אין לי שום תלונות. ומה שכתבתי לא בהכרח מתייחס לאמור בשרשור הספציפי הזה.

פה הטעות שלך ידידי, רמקולים ב150 שקל ואפילו 300 לא יהוו שום שיפור אל מול רמקולים שבאו עם הרכב ובמתן עצה כזו גרמת לבחור לשפוך סתם כסף ללא תועלת נקודה.

ובמיוחד בשביל מקרים כאלה אנחנו ממליצים מהנסיון שלנו.

תאמין לי שגם כל אחד פה שהיום יש לו מערכת ששווה כמה אלפים ואפילו עשרות אלפים התחיל מהדברים הפשוטים ביותר ואנחנו יודעים בדיוק מה כל דבר שווה, אף אחד לא נולד גאון בתחום.

כנ״ל לגבי הרדיו דיסק ב300 שקל אתה תקנה משהו סיני מצ׳וקמק שיתפרק אחרי כמה זמן ויישמע ח*א.

אז ההמלצה הכי טובה בעיניי היא להגיד לאותו בחור עזוב חבל על הכסף שלך.

ואם אתה לא רואה בזה עצה ידידותית אלא התנשאות כל שהיא או זלזול מצער שזה מה שהבנת, תנסה להסתכל על הדברים קצת אחרת.

אנחנו פה בשביל לעזור ולחלוק מהנסיון שלנו, אחרת למה לנו לכתוב פה?

פורסם

ראשית, אני לא נעלב, אז אל דאגה.

lanosforce, תקציב עממי פשוטו כמשמעו, לעם - להדיוט, לאדם שלא גולש בפורום, או כן גולש בפורום אבל אודיו לא בראש מעייניו.

בפורום "טכני אחזקה וטיפולים" גם ההוא עם המרצדס, וגם ההוא עם הג'אסטי זוכים לתשובות בנוגע לפתרון תקלות ועזרה ללא הבדלי דת גזע וקבוצת רישוי. בשונה מפורום אודיו, בו יצא לי לראות הרבה שרשורים שמזלזלים באנשים ששואלים על רכיבים זולים.

כמובן שכל מקרה לגופו, ואני לא מדבר על אף משתמש ספציפי, פשוט יש פה אוירה כזאת שאין למה לפתוח שרשור על ייעוץ בבחירת רמקולים קואוקסיאליים, או בבחירת ר"ד פשוט בתקציב דל.

חלק מהעזרה והיעוץ זה לדעת מה הצרכים של המשתמש, ומה תהיה הבחירה הנכונה בשבילו.

scoob, ב-300 אפשר גם לקנות ר"ד משומש של פיוניר/קנווד/JVC וזוג רמקולים קדמיים גם של חברה מוכרת. אז לא יהיה שם קורא USB, ולא יהיו פונקציות מיוחדות ומתקדמות. אבל תהיה מוזיקה שאדם ממוצע יכול להנות ממנה.

מה שאמרת על הרמקולים היה נכון אם לפותח השרשור הייתה פוקוס שנת 2005.

לפי הרושם שקיבלתי, פותח השרשור עוד לא פירק את הדיפון כדי לראות מה יש מתחתיו, יכול להיות שיגלה רמקולים קרועים/מפוררים.

בפונטו שלי היו רמקולים מקוריים בדשבורד, הם שם משנת 98 בחום הישראלי. כשקניתי את המערכת שלי, היה שלב בו הרדיו דיסק היה מחובר אל הרמקולים המקוריים כי עדיין לא סיימתי את הבניה בדלתות.

הרמקולים האלה היו די זוועתיים, וזימזמו כבר בווליום בינוני. כשהגבהתי ראיתי ענן אבק יוצא מהרמקולים, וכשהגבהתי עוד קצת אחד הרמקולים העיף את האלמנט שהיה לו במרכז.

אני לא יודע מה מצב הרמקולים של פותח השרשור, אבל אם הוא דומה למה שהיה אצלי, אז ההמלצה להחליף את הרמקולים הקדמיים עדיין רלוונטית מבחינתי.

לא המלצתי לקנות רמקולים חדשים ב150 ש"ח, רק אמרתי שזה אפשרי.

ההמלצה שלי הייתה לקנות משומשים.

לדעתי פותח השרשור ירגיש בהבדל משמעותי בין הרמקולים המקוריים לבין רמקולים באיכות בינונית.

לי יש את הרמקולים האלה:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=804129

המחיר לא בשמיים וההבדל עצום בין רמקולים שבאים עם רכב ישן לבין רמקולים מודרניים ואיכותיים יותר.

בעניין ה-6*9, יש לי 6*9 שהם מאוד אנמיים מבחינת הבאס, וה 6.5 הקדמיים הרבה יותר דומיננטיים. וכך אמור להיות.

אפשר להנות מבמה קדמית וגם מבאס בהחלפת הרמקולים הקדמיים לרמקולים אחרים. אם ימצא משומשים עם באס בריא בתקציב שלו. דיינו.

פורסם

יש לי בבית בגג את הרמקולים המקוריים של הגולף שלי (שנת 99) בלי שריטה:wink: .

בכל מקרה פותח השרשור דיבר על חוסר בבאס ועומק, זה לא משהו שמעיד על מצב הרמקולים הקיימים.

לא שמתי לב איזה 6x9 יש לך אבל דיי מוזר לי שחסר לך דווקא באס.

תבדוק אם הם חתוכים במקרה בhpf.

בכל מקרה לדעתי הפתרון פה הוא דווקא 6x9 בגלל שאין כוונה להשקיע הרבה וגם סט קדמי ללא מגבר לא ייתן כזה אפקט מתבקש.

פורסם

מתן, כרגיל אתה בא להצלה.

זאת הייתה כוונת המשורר, שיפור בתקציב מינימלי. ההתלבטות הייתה האם להוסיף עוד זוג רמקוליים לקיימים או לחלופין להחליפם. אני רואה הרבה רמקולים עד 200 ש"ח מיד 2/חדש. תהיתי אם הם טובים - נשאל את מי שיודע. אבל ישר אתם קופצים לרמקולים איכותיים ויקרים, דברים שאין לי בהם צורך למען האמת.

לא מזמן התקנתי לראשונה ברכב רדיו דיסק עם AUX USB וכו' של חברת JVC, וממש אהבתי את זה. תמיד הייתי אוהב לנסוע עם רדיו ברקע, אבל כל הקטע של לבחור שירים ולהיות אחראי על הפלייליסט של הנהיגה קרץ לי. אז אמרתי לעצמי, היי, אתה שומע לרוב מוזיקה בעלת באסים אך הצליל הבוקע מן הדלתות אנמי. במאזדה 3 הרמקולים רועדים אז כמה זה כבר יכול לעלות ?! קומפוננט/6X9 לא יעשו את העבודה ?

למען האמת, לפני שמתן הגיע חשבתי שאני ממש לא בכיוון כמו שאמרתם.

יודעים משהו, אני אשאל אותכם שאלה אחרת:

במידה ואני מעוניין לצרף עוד זוג רמקוליים לאלו הקיימים אך אין לי בנייה במגש האחורי/בדלתות האחוריות, איפה הכי מומלץ לעשות את הבנייה ? ובמה זה כרוך.

תודה!

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם
יש לי בבית בגג את הרמקולים המקוריים של הגולף שלי (שנת 99) בלי שריטה:wink: .

בכל מקרה פותח השרשור דיבר על חוסר בבאס ועומק, זה לא משהו שמעיד על מצב הרמקולים הקיימים.

לא שמתי לב איזה 6x9 יש לך אבל דיי מוזר לי שחסר לך דווקא באס.

תבדוק אם הם חתוכים במקרה בhpf.

בכל מקרה לדעתי הפתרון פה הוא דווקא 6x9 בגלל שאין כוונה להשקיע הרבה וגם סט קדמי ללא מגבר לא ייתן כזה אפקט מתבקש.

האמת היא שיותר מאשר באס, כרגע חסר לי רדיו דיסק :wink:

בכל מקרה, אצלי בפונטו הרמקולים ממקומים בדשבורד וספגו שמש ישירה במשך כל השנים.

אצלך היו בדלת במקום מוצל, ובשלב כלשהו ירדו מהרכב ועברו לנוח במקום אחר.

בנוסף, אם אתה לא גר באילת, אני מניח שהשמש הבאר שבעית שהרמקולים שלי ספגו, קצת יותר מזיקה.

המערכת של הבחור מורכבת סה"כ מרדיו דיסק וזוג רמקולים, אין פה הרבה את מי להאשים..

זה או הרדיו דיסק או הרמקולים, הרדיו הוא של JVC ויחסית מודרני (ציין שיש USB), והרמקולים... עליהם כבר דיברנו.

אני מבין שאתה מציע להשאיר אותם ופשוט להוסיף עליהם עוד רמקולים כדי שיתנו באס, אבל אני מניח שלא רק עניין הבאס מעניין את פותח השרשור, אלא כל עניין הצליל ה"אנמי" ואם ישאיר את הרמקולים הקיימים קרוב לאוזניים שלו, הוא לא יפטר מהצליל האנמי, אלא יוסיף לו בס.

SKINS, אני מציע שתיגש לבדוק איזה רמקולים יש לך בדלתות, תבדוק מה קורה בלוחות ותמצא זוג שמוצא חן בעיניך ונכנס בתקציב.

תגיע לפגישה עם המוכר מוכן לחיבור הרמקולים לבדיקה. אם אתה מרגיש את השינוי, לחיצת יד ותתחדש. לא מרגיש שום שינוי, לא קרה כלום, אומר למוכר שזה לא מה שציפית ותודה רבה.

במידה ואני מעוניין לצרף עוד זוג רמקוליים לאלו הקיימים אך אין לי בנייה במגש האחורי/בדלתות האחוריות, איפה הכי מומלץ לעשות את הבנייה ? ובמה זה כרוך.

אם יש לך מגש מאחורה, אתה יכול לחתוך בו מקום לרמקולים שתקנה. אם אין מגש והנוסעים במושב האחורי יכולים לחטט לך בבגאז', תוכל לבנות מגש מעץ/פיבר.

• תוכן חדש...