Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי באוטודיפו וציפיתי למצוא שם את מה שצריך, אבל אמרו לי שהם מוכרים רק שמן.

מה אפשר לעשות? קבעתי עם חבר שמבין שיבוא אליי מחר לעזור לי (זאת הפעם הראשונה שאני עושה לבד) ועכשיו נתקעתי בלי כלום (למעט שמן). אתם יודעים מאיפה קונים?

פורסם

מהיכן אתה בארץ? באיזה רכב מדובר?

בכל אופן, לדעתי אולי כדאי שנפנה אותך פשוט למוסך מומלץ באזור מגוריך.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אוטו ציון ביהוד, אלוף החלפים בראשל"צ, הפרסי (פרוחזאד) ביצחק שדה בת"א נמצאים באזור המרכז.

באזור חדרה יש לך מול אליאנס באזור התעשייה 2 חנויות חלפים שאינני זוכר את שמן.

פורסם
מהיכן אתה בארץ? גוש דן (ראשל"צ) באיזה רכב מדובר? זה משנה? אם כן - מדובר ביונדאי אקסנט 1,500 סמ"ק

בכל אופן, לדעתי אולי כדאי שנפנה אותך פשוט למוסך מומלץ באזור מגוריך. זה בדיוק מה שהמוכר באוטודיפו אמר לי, אבל כל הרעיון שאני אעשה את זה לבד.

matanfr - אני מכיר את את החנות ביהוד וגם את האזור של החנות בראשון. לא האמנתי שזה יהיה מסובך לקנות את החלפים האלה. חשבתי שמוכרים בכל חור :shock:

פורסם

מה? מדובר ברכב משנת 2000. האם צריך לקנות חלפים מקוריים?

אתם יודעים מה? תגידו לי מה צריך לקנות. ממה שאני זוכר צריך שמן, פקק למיכל שמן, מסנן שמן, מסנן אוויר. כל מה שאני רוצה זה לקנות אותם ולהרכיב

פורסם

כמעט בכל עיר יש חנות חלפים.

תחפש בדפי זהב "חלפים" או "חלפים לרכב" באזור מגוריך, רק בראשון אני מכיר לפחות 3 באזור תעשיה ישן, בטוח יש גם בחדש.

אתה גם יכול להרים טלפון למוסך מורשה לקנות רק את החלקים,בכל מקרה מומלץ לבקש הצעת מחיר בטלפון מכל חנות.

ועל חלפים כמו פילטר שמן ממומלץ לקנות מקורי, פילטר אוויר בחלק מהמכוניות גם מומלץ

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

שלום רב !

אם זאת הפעם הראשוןנה שאתה מבצע טיפול 10אלפים לרכבך באופן עצמי ולא במוסך, מומלץ שתעשה חיפוש בנושא זה בפורום, וקרא בעיקר את ההשלכות, של מקרה של נזק אפשרי , שאתה עלול לגרום לרכב, שלא בכוונה תחילה, שיגרום לך להבא לחשוב פעמיים, האם ה" החיסכון " היה משתלם!

בכל מקרה חזור לפורום ועדכן בנושא.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לאחר ביצוע עבודה כזאת לבד לא מזמן (ואחרי שראיתי איך עושים קודם) אני בהחלט ממליץ לראות פעם ראשונה איך עושים בדיוק, כי גם אחרי שרואים ומנסים לעשות לבד לא הכל הולך חלק כמו שצריך ללכת. אתה מוזמן לחפש את החוויות שלי בנדון.

בכל מקרה, חלפים יש בחנות חלפים, לא באוטו דיפו.

באוטו דיפו המחירים בדר"כ יהיו יקרים יותר.

איזה שמן רכשת ?

וכן, חלפים מקורים הם מומלצים במיוחד פילטר שמן (חפש על זה, היה סרטון שמדגים מה ההבדל בין מקורי לחליפי).

אתה יכול להשתמש בתחליפיים אך במקרה כזה מומלץ לקצר את זמן הטיפולים.

ועוד משהו חשוב, אם אתה עושה לבד אתה חייב בוקים לבטיחות.

פורסם
צביקה שכנעת אותי.

הבעיה שכבר קניתי שמן 4 ליטר ב-100 שקל. אני אחזיר אותו או שאבקש מהמוסך להשתמש בו.

תחזיר אותו!

סביר להניח שאין לך ידע לגבי איכות שמנים, צמיגות שמנים, סווג שמנים, ואת השמן המומלץ לרכבך, ואני מניח שהשמן שקנית, לא מתאים לרכבך.

גם אם המוסך יסכים שתביא את הפיתה והפלפל והסטייק מהבית, ורק תבקש שהמוסך"יטגן" לך על האש, המוסך ישחיל לך את האלמנט במחיר העבודה, ואת האחריות על איכות השמן הוא יסיר מעצמו, וכך יצא שכרך בהפסדך.

מוסך הו לא תחנת שרות, הוא מקום פרנסה, לכמה וכמה משפחות, אם הוא לא ירוויח הוא יפסיד, יסגור את המוסך, וכמה משפחות תפגע פרנסתם, אתה לעומת זאת לא תתעשר !

בברכה

צביקה

פורסם
לאחר ביצוע עבודה כזאת לבד לא מזמן (ואחרי שראיתי איך עושים קודם) אני בהחלט ממליץ לראות פעם ראשונה איך עושים בדיוק, כי גם אחרי שרואים ומנסים לעשות לבד לא הכל הולך חלק כמו שצריך ללכת. אתה מוזמן לחפש את החוויות שלי בנדון.

בכל מקרה, חלפים יש בחנות חלפים, לא באוטו דיפו.

באוטו דיפו המחירים בדר"כ יהיו יקרים יותר.

איזה שמן רכשת ?

וכן, חלפים מקורים הם מומלצים במיוחד פילטר שמן (חפש על זה, היה סרטון שמדגים מה ההבדל בין מקורי לחליפי).

אתה יכול להשתמש בתחליפיים אך במקרה כזה מומלץ לקצר את זמן הטיפולים.

ועוד משהו חשוב, אם אתה עושה לבד אתה חייב בוקים לבטיחות.

קרא כאן מחוויותיו של המגיב, בהמשך למודגש בכחול, והסק מסקנות:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=471868

בברכה

צביקה

פורסם

אני מבין את ההתלהבות שלך לבצע טיפול לבד.ואני גם רואה שזה לא נובע מתוך צורך לחסוך, וזה מבורך! יישר כח!

קודם כל חלפים לטיפול קונים ב"חנות חלפים" ולא באוטו-דיפו.

דבר אחר.במקרה שלך תעשה את הטיפול במוסך. אני משער שזה בטח אוטו ראשון שלך.והוא בטח לא הרבה זמן אצלך, וכדאי שבעל מקצוע יעשה את הטיפול, כי אין כמו עין מקצועית שתראה תקלות שאתה לא תראה ולא תבין ולא תזהה. בעיקר גם מפני שהרכב יהיה על הליפט, זאת נקודת מבט שונה כשהוא על הריצפה.

(כמו נזילות כל שהן, בלמים, חופשים וכדו")

בהצלחה רבה בהמשך

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם
שלום רב !

אם זאת הפעם הראשוןנה שאתה מבצע טיפול 10אלפים לרכבך באופן עצמי ולא במוסך, מומלץ שתעשה חיפוש בנושא זה בפורום, וקרא בעיקר את ההשלכות, של מקרה של נזק אפשרי , שאתה עלול לגרום לרכב, שלא בכוונה תחילה, שיגרום לך להבא לחשוב פעמיים, האם ה" החיסכון " היה משתלם!

בכל מקרה חזור לפורום ועדכן בנושא.

בהצלחה

צביקה

לא אהבתי את הגישה.

לטיפול עצמי לרכב יש השלכות וכדאי לדעת מה עושים. בזה אני ממש מסכים - שאם אתה לא יודע מה אתה עושה - עדיף לתת למישהו שמבין לטפל באוטו. זה גם יותר בטיחותי בחלק מהמקרים, שלא לדבר על הנזק שאתה יכול לגרום לאוטו ואולי אף לעצמך ולרכבים אחרים בכביש.

אבל אני לא חושב שאם אדם אחד או עשר יחליטו לעשות טיפול 10k למכונית שלהם בעצמם זה יגרום איזה נזק כלכלי למוסכים. ואם כן - אז עם כל הכבוד - שיתיעלו.

לעומת זאת - יש כאלו אנשים, כמוני - שזה תחביב - שזה כיף, שזה מספק אותם לראות שהם עשו את זה בעצמם. אני פורץ ומתקן לבד קונסולות משחק, אני מתקן ועושה טיפולים לבד לאוטו שלי, בניתי בחיי המון דברים לבדי (דק, פרגולה וכו'). אתה יכול לבוא ולהגיד לי "לך למומחה" שיעשה את זה בשבילך, שאני יכול לגרום נזק. אבל לצערי באיזה מקום אתה עוצר אותי או אנשים כמוני - ומפחיד אותם. האמת - זה לא עוזר. בוא תהיה ה"מומחה" שיש לך בכותרת ותסביר, תפרט, תגיד מה יכול להיות בעיתי, תלמד. לפי דעתי זה לא יפגע לך בפרנסה - זה רק יגרום לעוד אנשים לרצות לעבוד איתך.

לפי דעתי חסר פה בארץ גוש של אנשים שיוזם, שיוצר, שעושה בעצמו. בארצות אחרות זה הרבה יותר נפוץ. ואולי זה בגלל הגישה המאיימת של "אתה לא יודע איזה נזק אתה עלול לעשות". אם אתה עובד על האוטו - תקרא כמו משוגע לפני כן את כל האזהרות, תשיג ספר (לי לדוגמה יש המון ספרים על טיפול ברכבים) - אל תהיה חפפן - עם זה אני מסכים. אבל למה לא? הרמת את האוטו נכון על בוקים, קראת בדיוק את הפרוצדורה ולמה עושים כל דבר כמו שעושים אותו, הוצאת שמן ישן, הוצאת פילטר, שמת חדש, מילאת שמן, בדקת גובה, בדקת נזילות. איך מכונאי חדש לומד?

פורסם

אייל זה אוטו שני שלי, ואי אכן רוצה ללמוד לטפל בו לבד.

עכשיו חזרתי עם נזק של 650 שקל. אני חושב שהחלפים היו עולים 300. לא חבל לזרוק סתם כסף? הרי הוא עבד 15 דקות

• תוכן חדש...