Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תוספי תזונה + ממריצים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פליאו כלומר מהתקופה הפליאוליתית.

בקצרה, הרעיון הוא שלפני כמה עשרות אלפי שנים לא אכלנו דגנים למינהם ומזון מעובד, וגם רוב התזונה היתה חלבון ושומן, ואין סיכוי שמבחינת אבולוציה עברנו את השינויים של צריכת פחמימות כבסיס לתזונה שלנו.

זה מה שמסביר את מתקפת ההשמנה העולמית, סכרת כתוצאה מכך, צליאק בעלייה ועוד.

אז מה אוכלים ולא אוכלים: לא אוכלים דגנים, אוכלים כמה שפחות פחמימות (אורז ותפ"א מותר במידה), לא משתמשים בשמנים צמחיים רגילים. רק בשמן זית ושמן קוקוס. אפשר לאכול שוקולד מריר מדי פעם. מוצרי חלב - בעיקרון לא, אבל אפשר גבינות עם שומן מלא מידי פעם. ירקות חופשי, פירות אפשר במידה. בשר - תן בראש! אגוזים וכו אפשר וצריך (גם לא להגזים וללא בוטנים).

מותר קפה ללא סוכר למי שרוצה וגם תה, בעיקר ירוק. ביצים אוכלים גם הרבה!

לא היתי קורה לזה דיטאה להורדת משקל, מדובר על דרך חיים שאמורה לעזור עם הרבה בעיות אחרות שנוצרות (ובתוכן משקל) כי בעצם אנחנו די מרעילים את עצמנו.

לא מתים אם מידי פעם חוטאים וזה לדעתי חשוב כדי להמשיך לשמור על קו כללי בכיוון.

בקיצור, סוג של אורח חיים ומה שכתבתי זה הקיצור של הקיצור. אם תרצה לינקים, תגיד.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

פותח השרשור, בן כמה אתה? כמה אתה שוקל? אתה מעט שמנמן?

דיאטת הבולש*ט הזו, שנקראת האדם הקדמון, עלולה להפוך מהר מאוד למזיקה, בדיוק כמו שאר דיאטות הקיצון המפגרות של אטקינס ושאר ה"מהפכנים". ולכן, אני לא ממליץ לך לפתוח בה בלי התייעצות עם רופא.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אין מצב שאני מחזיק בדיאטה כזו

וכפי שאמרתי בעמוד הקודם

אני בן 28

1.80m

83k

לא שמנמנן ואפילו לא מלא

אבל רופס משנים של חוסר בספורט\התעמלות

פורסם

לא זכור לי שהאדם הקדמון האריך ימים, גיל המוות הממוצע לא היה באזור 40?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אני לא אתחיל לכתוב פה מגילה שלמה, כי כבר כתבתי אותה מתי שהוא, והסברתי למה הדיאטה הזו לא בריאה לחלק מהאנשים, אבל באופן כללי הבעיה העיקרית שלה זה כמות השומנים המוגברת שבעזרתם "מחפים" על המחסור בפחמימות. ומדובר בכמות קיצונית. באופן כללי, שיטת התזונה הזו מתאימה רק לאנשים צעירים, כאלה שיכולים לעשות הרבה ספורט. מי שרוצה ללמוד את ההשלכות האמיתיות של התזונה הזו, או כל אחת אחרת, שינסה להתמיד בה במשך שנה, ללא ספורט.

ולכן, לפני שפותח השרשור מתחיל בשיטת התזונה הזו, שייוועץ ברופא, זה כל מה שאמרתי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

מי שאין לו בעיות בריאות ספציפיות שקשורות לפחממות אין שום סיבה שימנע מהם, במיוחד אדם שמתאמן.

אורז = דגן, לא קטניות

אדם הקדמון כן ליקט קטניות כמו תירס ושעועית ואיכשהו הם נעלמו מהדיאטה הזו

למה לא בוטנים?

אגב כל האגוזים מכילים גם כן פחממות במידה רבה, מה טוב בפחממות מאגוזים שלא טוב באורז או קטניות למשל?

בקיצור הפליאו הזו סתם קיצונית, לא צריך את כל החוקים המסורבלים האלו, צריך להכניס לגוף את הערכים שהוא צריך בכל יום בלי יותר מידי להסתבך

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

נראה מעולה :)

זה כל מה שאתה אוכל? 3 פעמים ביום? כל יום? בלי שנמאס לך?

פשוט יש לי חבר שמאוד מאמין בשיטה הזו, והצלחות שלו נראות שונה לגמרי. הרבה יותר חלבון ושומן (כבד/בשר/עוף/אבוקדו/אגוזים למיניהם וכדומה). שהם אחלה של דברים, מאוד בריאים ומזינים, אבל בכמות הנכונה ויחד עם פחמימות, ולא במקום. זה הכל.

אני שוב אומר, שאני ממש לא רוצה להיכנס לויכוח הזה. אם טוב לך עם תזונת האדם הקדמון, אז אני באמת שמח לשמוע. זו "דיאטה" קלה מאוד. ועדיין, אומר בפעם השלישית, לפני שמנסים אותה, כדאי להתייעץ עם רופא.

אגב, הביצים, ושמן הזית שאתה אוכל, גם נגועים בדברים "לא טבעיים/תעשייתיים". ייתכן שגם הירקות. מה שהאדם הקדמון שכח לציין זה שפעם הבשר שהוא היה צד ואוכל, היה טבעי. היום כולו מלא בחומרים כאלה ואחרים. כך שגם מה שעל פניו נראה טבעי, לא בהכרח מכיל את כל היתרונות של זה.

לגבי מה אני כן מסכים, שלחם זה ח*א של פחמימה, עדיף לאכול אורז או תפו"א לדעתי, בדיוק בגלל נושא הטבעיות, זה קצת פחות "רעל" שנכנס לגוף,, ועדיין, עם כמות החרא שאנחנו נושמים, ואוכלים כל היום, השינוי יהיה מזערי.

חג שמח לכולם.

צודק gsi16v כשאומר:

צריך להכניס לגוף את הערכים שהוא צריך בכל יום בלי יותר מידי להסתבך

פורסם
מי שאין לו בעיות בריאות ספציפיות שקשורות לפחממות אין שום סיבה שימנע מהם, במיוחד אדם שמתאמן.

אורז = דגן, לא קטניות

אדם הקדמון כן ליקט קטניות כמו תירס ושעועית ואיכשהו הם נעלמו מהדיאטה הזו

למה לא בוטנים?

אגב כל האגוזים מכילים גם כן פחממות במידה רבה, מה טוב בפחממות מאגוזים שלא טוב באורז או קטניות למשל?

בקיצור הפליאו הזו סתם קיצונית, לא צריך את כל החוקים המסורבלים האלו, צריך להכניס לגוף את הערכים שהוא צריך בכל יום בלי יותר מידי להסתבך

התירס הוא דגן, לא קטנית. והא כלל לא נעלם מהדיאטה, למעשה הוא מהווה מרכיב עיקרי בתזונה של חלק נכבד מאוכלוסית העולם, מקום שלישי אחרי אורז וחיטה (מבחינת מספר הניזונים ממנו כמזון עיקרי).

האגוזים מכילים שמנים המשפרים את פרופיל השומנים בדם, יש הממליצים על מנה יומית של אגוזים כחלק מתזונה בריאה ללב ולכלי הדם.

לגבי חלבונים - תכולת האנרגיה בהם זהה לזו של פחמימות (4 קלוריות לגרם) והגוף מסוגל להמיר חלבונים למסלולי הפקת ואגירת אנרגיה, כך שגם תזונה עתירת חלבון תגרום, בסופו של דבר, צבירת שומן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חס וחלילה שלוש פעמים ביום :lol:

אני מסכים שהכל נגוע ב"חומרים מודרניים". אין מה לעשות (חוץ מלחיות ביער).

מבחינתי מה שעשיתי זה לעלות קצת את כמויות החלבון ולהוריד את הפחמימה (מדגנים וסוכר). ברור שיש לי פחמימות מירקות ומהפירות שאני אוכל. אני אוכל בבוקר פרי וקצת אגוזים וכוס תה ירוק, צהריים זה מה שראיתי (אני משחק עם הסלטים, מוסיף קצת גבינה לסלט, לפעמים בקר ולא עוף, מוסיף מרק כלשהו), בערב אני אוכל או חביתה/מקושקשת עם סלט ירקות מ 2 עגבניות בצל ומלפפון גדול עם לימון ושמן זית או סטייק/קציצות/ חזה עוף עם ירקות מבושלים וירקות חיים.

אני כן אוכל שטויות לפעמים כי באמת צריך לאכול גם בשביל הנשמה לפעמים אבל חטיף יחסית בריא זה, לדוגמה תפוח עם קצת דבש וחמאת אגוזי לוז. גם שוקולד מריר טוב הולך מצויין וכל זה יותר טוב משקית של צ'יפס.

אני לא קיצוני בסך הכל פשוט מחפש מה עובד לי. וזה אחרי חצי שנה של חדר כושר 3 פעמים בשבוע.

זה סוג של מסע ולוקח זמן להבין מה הגוף צריך ומה עובד.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

אני לא יודע מה להגיד במקרה הזה, אבל אני הגעתי למצב שאני לא יודע כבר מה מותר ומה אסור לאכול. כל יום יש אג'נדות חדשות שקשורות לאוכל,דייטות,מאכלים משונים. בקיצור ממש התבלבלתי. :?

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תוכן חדש...