Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

אני רוצה לשתף אתכם בהתלבטות שיש לי לפני קניית רכב.

לפני שתקפצו עלי שלא ביצעתי חיפוש בפורום אז הנה מה שמצאתי עד עכשיו.

לאחר התלבטות ארוכה החלטתי לדלג על מכוניות המיני ולכוון לדגמי הסופר מיני.

התקציב הוא 70K-75K, לרכב ידני, וחדש.

לא מזמן גיליתי שיש מבצע על הפאביה אמבישן 1.4 ידנית במחיר של 70K, מחיר מאוד מפתה!

לפי בדיקה פה בפורום הבנתי שהיתרונות הם בעיקר נוחות הנהיגה ואמינות, אבל החסרון הכי גדול שמצאתי זה המחיר של הביטוח מקיף ושלרכב יש 4 כוכבי בטיחות.

לאחר בדיקה מול חברת הביטוח שלי (פניקס) הם מציעים ביטוח מקיף בסכום של 4385 ש"ח אבל זה בתנאי שמותקן ברכב מיגון (מע' SAVE) שאני עדיין לא סגור על כמה התקנה שכזאת עולה (מישהו פה כתב 1000 ש"ח), וגם דמי מנוי חודשיים לחברת איתורן - גם כן אין לי מושג מה העלות.

מנגד, אני שוקל לקנות סוויפט ידנית 1.4 , יש עליה ביקורות מאוד טובות, 5 ככובי בטיחות, חסכונית בדלק (יחסית), אחיזת כביש טובה, וטיפולים זולים (בהשוואה לסקודה).

הביטוח על הסוויפט גם כן זול יותר, ההצעה שקיבלתי היא 2950 ש"ח (מקיף), כ~1400 ש"ח זול יותר מהפאביה וגם אין צורך בהתקנת מערכת מיגון מיוחדת.

הבעיה היחידה היא שבינתיים המחיר של הסוויפט עומד על 79K, ואין שום מבצע מיוחד שמצאתי.

מה דעתכם על שני הרכבים הנ"ל? עד כמה שווה לי לקנות את הפאביה בעקבות המבצע?

האם יש נתונים שפספסתי\חוסר דיוק ?

אני הולך להחזיק את הרכב לפחות 3 שנים אם לא יותר.

תודה מראש!

פורסם

יש גם את האיביזיה סטיישן ב 74K כרגע במבצע.

גם אני עמדתי בפני התלבטות דומה וכמעט קניתי רנו קליאו חדשה שבוע שעבר.

לפי דעתי קנית רכב חדש במחיר מחירון היא שטות. לדוגמא, מחיר הסוויפט יכל לרדת ב- 10K בעוד שבוע לרגל מבצע (יום העצמאות / יום הנהג הבינלאומי וכו..), מאידך , הסקודה יכולה לחזור בעוד יומיים למחיר מחירון ללא שום סיבה מיוחדת.

My 2 cents .

פורסם

לא ישבתי ולא נסעתי בסוויפט.

אבל מה שכן, קניתי את הפאביה בגלל שהיא יותר מרווחת מכולם (לא בדקתי את הסוויפט), וגם בגלל שאני מעדיף נוחות אירופאית (אפשר לומר גרמנית על הפאביה).

אם הסוויפט טובה בשבילך, זה די עדיף בגלל המחיר של הביטוח.

לגבי דלק, אני לא יודע איך הסוויפט, אבל הפאביה מחוץ לעיר חסכונית מאוד, בערך 1/15-16, ובעיר 1/12-13, בסגנון נהיגה רגיל, אפשר לנהוג יותר חסכוני.

לדעתי הקניה שעשיתי טובה, אני מרוצה, וגם אף רכב בקטגוריה (חוץ מסוויפט ופיאסטה, שלא בדקתי אותם) לא אהבתי מהרבה סיבות (אחת מהם היא מרווח).

פורסם

הסוויפט הידנית החדשה בעלת מנוע 1.25 ולא 1.4.

אני יכול להגיד לך לאחר חודש נסיעה עם סוויפט 2011 1.25 אוטומטית (לא שלי, אני רק נוהג ובעלת הרכב איתי), בנסיעה שרוב רובה בינעירונית, הגעתי לצריכת דלק ממוצעת של 16.9 קמ"ל,הצריכה נעה סביב הנתון הזה בכל בדיקת תדלוק במשך החודש, בנסיעה יחסית רגועה, אבל לא מתבייש לעקוף שצריך, וללא מזגן כמובן במזג אויר הזה בצפון, נתון שמאד הפתיע אותי לטובה. אין לי מושג כמה הידנית אוכלת. מה שכן, אני 1.85 מ', ולוקח את הכסא אחורה עד הסוף כדי שיהיה לי נוח לנהוג, כך אני נוסע גם במשפחתומטית שלי, שהכסא במצב כזה אדם כמוני יכול לשבת מאחורה רק בפיסוק משהו כדי לשבת בנוח.

מבחינת מושבי הנהג לי הם היו ממש טובים ונעימים לנסיעות הארוכות, מצד שני שיכוך המהמורות לא להיט. אני אישית מאד אהבתי את הרכב, יחד עם זאת אני מחזיק משפחתומטית 99 שסביר להניח שכל רכב בשנתון מעל עשור יבוא לי בטוב. מבעלת הרכב הבנתי שהטיפולים והביטוח זולים. הבגאז' מאד קטן, אם אני לא טועה הקטן בקטגוריה.

שוב, סה"כ מאד אהבתי אותו, יחד עם זאת לא נהגתי בפאביה.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

את הסוויפט לא מכיר, פאביה הייתה לי.

את רשמיי לאחר שנה וחצי עם הרכב תוכל לקרוא כאן.

באשר לביטוח - אני בוטחתי ב3800שח מקיף + 1800שח חובה אצל אלייד (סוכנות הביטוח של צ'מפיון)

עלות האיתוראן היא כ1200שח במעמד הרכישה, מה שמקנה לך שנה ראשונה ללא דמי מנוי, וכ250שח לשנה לאחר מכן.

האופציה השנייה היא להתקין קודנית + עלוקה + כספת, מבחינת הביטוח זה "שווה ערך" לאיתוראן. מה שכן זה יעלה לך הרבה יותר..

בתור אלטרנטיבה לפאביה הייתי ממליץ לבדוק פיאסטה 1.25 (בגלל חווית נהיגה) וריו 1.25 (בגלל האיבזור ו7 שנות אחריות) ידניות.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ראשית המנוע של הסוויפט הוא 1.2 ליטר בעל 94 כ"ס. תא המטען של הרכב הינו מיניאטורי קח זאת בחשבון . מחירי הביטוח שלו זולים בהרבה משל הפאביה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

אני יודע שהיא לא מוזכרת פה, אבל הספלאש הידנית (אני יודע שהיא לא יפה מי יודע מה). תעלה 70K והיא עם אותו מנוע שיש בסוויפט.

אני מניח שהאחיזה תהיה פחות טובה קצת כי היא יושבת יותר גבוה ממנה. ואולי שווה לבדוק הצעת ביטוח עליה...

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם

עמרי, אחרי 3 ימים עם ספלאש (אוטומטית) - היא זריזה להפליא, די חסכונית ויש בה משהו שובב. מעבר לזה - אין מה לשבח. תא מטעם מיניאטורי (התיק צילום שלי בקושי נכנס לתא המטען!), תא נוסעים דל איבזור / חומרים זולים, גסים ולא נעימים למגע, מרחב פנים סביר ונוחות נסיעה סבירה.

הפאביה עולם א ח ר לגמרי בהשוואה לספלאש - איכותית יותר בפער מהותי, נוחה יותר, מרווחת מהותית, מאובזרת יותר ונעימה יותר לנהיגה ונסיעה. הספלאש היא המתחרה הישירה של הסיטיגו, כך שהשוואה לפאביה אינה נכונה. היתרון של הספלאש הוא הזריזות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מצטרף לחוות דעתו של rs , ברשותי פאביה רמת גימור ספורט ונהנה מכל רגע איתה .

לrs תיק צילום לא מניחים בתא מטען.

פורסם

די 300, זה ידוע וברור. היה לשם הבהרה עד כמה התא קטן ולא יעיל (ועד כמה התיק גדול).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תשקול בנוסף לפביה והסוזוקי את הריו שבמבצע:

קיה ריו ידנית 1.2 ליטר ב-76,600 שקל

http://www.cartube.co.il/road-test/67-car-news-cat/2292-%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2-%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A8%D7%99%D7%95-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA-1-2-%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8-%D7%91-76,600-%D7%A9%D7%A7%D7%9C.html

היא מאוד מאובזרת ובאה עם מנוע יחסית דומה בביצועים לזו של הפביה, הביטוח יותר זול וגם האחזקה.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
תשקול בנוסף לפביה והסוזוקי את הריו שבמבצע:

קיה ריו ידנית 1.2 ליטר ב-76,600 שקל

היא מאוד מאובזרת ובאה עם מנוע יחסית דומה בביצועים לזו של הפביה, הביטוח יותר זול וגם האחזקה.

++1

לדעתי התמורה הטובה ביותר היום ויש גם את עניין האחריות .

פורסם

חברה תודה על כל התגובות!

אתמול עשיתי נסיעת מבחן על הפאביה, התרשמתי לטובה, אכן נוחות הנסיעה היא מעל הממוצע, היציבות בהחלט מורגשת וכך גם הגיר מאוד נוח לתפעול.

לאחר שדיברתי עם הסוכן, לא הצלחתי להכניס את מערכת ה-SAVE לעסקה, ואכן עלות ההתקנה היא 1300 ש"ח, כאשר לאחר שנה מתחילים לשלם תשלום חודשי לחברת איתורן (25 שקלים לפי מה שהוא אמר).

אשמח לדעת האם ניתן להתקין את מערכת ה-SAVE במקום אחר במחיר טוב יותר (כי זה נשמע לי ממש גניבה, סה"כ להתקין מכשיר שלא מתחבר אפילו לחשמל של האוטו!).

אשמח גם לדעת מה ההתרשמות מהמוסך המורשה, וכמה יקר (לפי מה שאומרים) יעלו לי הטיפולים השגרתיים בשנים הראשונות בהשוואה לחברות אחרות.

לא נסעתי על הקאיה ריו, אבל 76600 זה משמעותית יקר יותר מ 70000, אפילו אם לוקחים בחשבון את התקנת האיתורן.

בנוסף אשמח לשמוע עוד חוות דעת על האוטו, כמו תקלות מוכרות שמופיעות אצל כולם ודברים מעצבנים שקרו לאחר הקניה.

שוב תודה,

גיא.

פורסם

מי אמר שלקיה ריו צריך איתורן?

איך האיתורן פועל אם לא על החשמל של הרכב?

אצלי הפאביה מיולי 12', אני קניתי אותה ב74K על הכביש מהניילון (בלי כספת וקודן, שזה עוד כמה מאות שקלים). עוד לא דרשו ממני איתורן. (ותאכלס זה סתם חרטה, מבש לחברון לוקח 10 דקות אם אתה נהג מקצועי).

עברה כבר יותר מ20KKM, אין בעיות מיוחדות, הוישר הימני לא ניקה כמו שצריך והלכתי וסידרו בו משהו ואחרי שבוע עוד פעם חזרה הבעיה, אז החליפו לי רק וישר לאחד חדש והכל טוב כבר מלא זמן.

המשפחה מרוצה מהרכב, מהביצועים, ומצריכת הדלק.

מה שכן, אנחנו לא רגילים לטפל במורשה יבואן, וטיפול 15K עלה הרבה! (נראלי איזה 680 ש"ח בערך), דיברנו עם המוסך הישן והותיק, והוא אמר שאפשר לטפל גם אצלו ועדיין תישמר האחריות, ואצלו יעלה יותר זול מן הסתם (סך הכל הוא גם מורשה עם תעודות, רק לא מורשה יבואן).

סך הכל זה רכב חדש, קח מה שנראה לך, שקניתי את הפאביה לא רציתי לרדת מהנוחות האירופאית, והיא ענתה לי על כל הדרישות ב100 אחוז.

• תוכן חדש...