Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה מיועדת לסדנאות המתמחות, אומנם יש פחות נסיון בארץ אבל כל מידע מועיל.

אני שוקל כחלק מיישור הקו של הרכב לקנות פולי חדש לסופרצ׳ארג׳ר, ואם כבר אז כבר- לקנות אחד קטן וקל יותר מהמקורי.

יש באינטרנט עדויות לכך שזה השיפור שנותן הכי הרבה תמורת הכי קצת- סדר גודל של 400-500$ לפולי מחברה מוכרת שנותנן למנוע כ-40 כ״ס נוספים.

השאלה שלי מתייחסת בעיקר לגיר, אך גם למכלולים שמסביב- איזה תוספת של מומנט\כ״ס המנוע וגיר יכולים לקבל מבלי להחליף בהם מכלולים גדולים ויקרים?

הגיר לפחות על פי נתונים יבשים אמור לספוג עוד כ-30% תוספת מומנט, השאלה מה לגבי המנוע? הסופרצ׳ארג׳ר ?

מאוד מפתה להתעסק בעתיד עם המנוע הזה כי הוא מגיע למספרים מאוד גבוהים (השקעה של כ-3000$ תעיף אותו מ-469 כ״ס היישר אל תחום ה-550-570 כ״ס, סגור).

רוב תודות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני ממליץ לך לפנות לפורום הזה: http://www.benzworld.org/

יש שם תת פורום לדגם שלך. אני מאמין שהם יוכלו לענות על השאלות שלך.

פה בארץ כמו שאתה כניראה מבין, יש לא יותר מידי AMG אמיתיות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קצת מדיע מהויקיפדיה בדיוק לגבי השיפור של הפולי / שיפור הספק:

The difference between the E55 opposed to the newer naturally aspirated E63 is the potential of one to the E55. Since the E55 engine has a forced induction system (supercharger), this allows for smaller pulleys to be installed and tuned to gain more power. The major drawback to the E55 is the cooling system (mainly the stock Bosch intercooler pump does not have sufficient flow rate) which is highly prone to heat soaking after a series of high speed pulls. The solution to this common problem is replacing the stock intercooler pump with an aftermarket Johnson CM30 pump.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם

לפי מה שאני יודע המרצדסים בסדרות הגבוהות עמידות עד איזה 700 כ"ס ו90 קג"מ לפני שצריך לחשוש מהגיר

תסתכל במקומות כמו germanboost.com

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

מבחינת הגיר יש מרווח נשימה מאוד גדול הודות לגיר 5 הילוכים חזק מאוד (הרבה יותר חזק והמיג מהגיר 7G שהחליף אותו ב-E63).

השאלה היא מבחינת מכלולי מנוע אחרים.

בכל מקרה יש לי חריקה קלה מאחד הפולי מנוע בתחילת האצה כך שאולי אני כבר אנצל את ההזדמנות ואחליף לפולי קטן יותר לסופרצ׳ארג׳ר ביחד עם משאבה חדשה לאינטרקולר.

רוב תודות

פורסם

הגיר הוא הדאגה האחרונה שלך.בראבוס,פאב-דיזיין,מייבאך..לכולם אותו גיר ולרוב תקרת מומנט היא 110קג"מ ומעל 800 כ"ס..מה שכן בזמנו הייתה כתבה די מעניינת על ברבוס SV12R שהוא אומנם V12 אך בעיה עיקרית הוא קירור של אויר הדחוס של קומפרסור,במקרה בראבוס טוין-טורבו שמייצר המון חום.שם החבר'ה ייצרו 2 אינטרקולרים מאד קטנים אך סופר יעילים ויקרים להחריד אויר-מים.

וכמו כל מנוע טורבו,כאשר מעלים גדישה חייבים להחליף אינטרקולר לאחד יעיל יותר,אחרת אחרי מספר לחיצות יעלה טמפ' אויר ביניקה,איחור הצתה,ירידה בביצועים,עליה בצריכה וכו'.לא משהו שתרצה..או כאלטרנטיבה להתקין הזרקת מתנול,יעיל מאד.

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

עוד מידע מהויקיפדיה:

The supercharged 5.4 L V8 engine was mated to the Speedshift 5-speed automatic transmission, which has a torque capacity of 796 lb·ft (1,079 N·m), as the newer 7G-Tronic introduced in 2003 is limited to 542 lb·ft (735 N·m), not enough to handle the torque from the supercharged V8.[13][14]

פורסם

אכן נתנאל, זה בדיוק מה שציינתי בהודעה הקודמת וזו גם הסיבה שמתייחסים ל-E63 כפחות מוצלחת כי הגיר מהווה מכשול רציני בשיפורים לעומת ה-E55 ששם יש המון מרווח נשימה וגם כשהגעת לקצה מבחינת הגיר יש קיטים שמשדרגים אותו ונותנים לא אפשרות לספוג עוד מומנט.

לגבי בעיית הקירור של הצ׳ארג׳ר זה משהו שאני מודע אליו, זה מתחיל להשפיע כשחוצים את רף ה-550-570 כ״ס ואז לפעמים לאחר סדרת לחיצות הצ׳ארג׳ר לא יגדוש כדי להתקרר.

יש המון קיטים ייעודיים שכוללים אינטרקולר ומשאבות משופרות, בנתיים אין לי כוונות להגיע למקומות האלה, בעתיד לעומת זאת....:wink:

פורסם

The e55 used the 5 speed transmission, not because there wasn't a more gear equipped one available, but rather because of its ability to rangle masses amounts of torque- 796 to be exact; whereas the naturally aspired 6.2L e63, producing less torque but more horsepower than the e55, could much better be mated with the current 7 speed.

I have also noticed that many seem to state that a key point in deciding between the e55 and e63 should be whether you plan any modifications or not. There is no more important single thing to take note of than this overlooked torque transmission issue in that decision:

If you ARE planning on doing modifications, but really like the 63, and now that many more options are available to do so now, due to the availability of parts, etc, DO NOT assume that you can just mod it out like guys do their e55's-- the 7 speed transmission of the e63, although much more efficient and smoother, can ONLY handle 542 pound feet of torque--which already at a hefty torque level, will rapidly approach the tranny's limits, even with slight mods like exhaust, chips, and gear ratios.

את המידע הכי טוב תוכל לקבל

http://mbworld.org/forums/w211-amg-81/

בהצלחה

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

פורסם
אכן נתנאל, זה בדיוק מה שציינתי בהודעה הקודמת וזו גם הסיבה שמתייחסים ל-E63 כפחות מוצלחת כי הגיר מהווה מכשול רציני בשיפורים לעומת ה-E55 ששם יש המון מרווח נשימה וגם כשהגעת לקצה מבחינת הגיר יש קיטים שמשדרגים אותו ונותנים לא אפשרות לספוג עוד מומנט.

לגבי בעיית הקירור של הצ׳ארג׳ר זה משהו שאני מודע אליו, זה מתחיל להשפיע כשחוצים את רף ה-550-570 כ״ס ואז לפעמים לאחר סדרת לחיצות הצ׳ארג׳ר לא יגדוש כדי להתקרר.

יש המון קיטים ייעודיים שכוללים אינטרקולר ומשאבות משופרות, בנתיים אין לי כוונות להגיע למקומות האלה, בעתיד לעומת זאת....:wink:

בלי קשר לנושא

העיקר כשכתבתי בפורום אוף טופיק על זה שבטח תלך לשפר את כדי למקסם את יכולות הרכב אמרת שנראה לך שכרגע אתה מסודר :wink:

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

למען האמת אני לא מתכנן להכנס לשיפורים בקרוב, העניין הוא שיש לי פולי של הסופרצ'ארג'ר שמעט חורק בתחילת נסיעה כך שיש אפשרות או להחליף אותו למקורי, או להחליף אותו לפולי קטן יותר ולהוציא עוד כ-40 כ"ס (מה שמחייב גם תוכנת ניהול חדשה).

הרכב ממש לא סובל ממחסור בכוח, עם 71 קג"מ הרכב מפרפר בשני ב-3/4 מצערת....כשהוא נעול במישלין PSS חדשים.

:lol:

פורסם

דווקא יש, וזה תלוי בנהג.

אם אתה לא נהנה מסחרור צמיגים מעלה עשן במקום, מנוע עם מומנט גדול מאחיזת הצמיגים בכביש לא יניב תאוצה גדולה יותר.

להיפך, מסירת כח בעייתית לנהג תקשה עליו לשלוט בהאצת הרכב, ונהג עם מכונית חלשה יותר יאיץ יותר מהר.

• תוכן חדש...