Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה שאליות כלליות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בבוקר נסעתי (שמח?) והתגלה בפני מחזה מרהיב, F16 נוחת.

בקיצור בחזרה עלו בי כמה שאלות שאני מקווה שאני אזכור את כולם עכשיו, אז ככה:

1. כשהרכב עומד, אני מכניס לראשון משחרר קלאץ ואז שהוא מגיב אז מרגישים דפיקה. ככל שאני פחות "זורק" את הקלאץ ככה הדפיקה פחות חזקה, במה מדובר?

2. עמדי בפקק (מחיריה עד גשר ראשון, ובנוסף היתה תאונה של משאית צבאית עם טנק) ואני נוסע בראשון, העברתי לשני ואז שוב הורדתי מהירות ל 18 קמ"ש ונשארתי בשני. כשנתתי גז אז האוטו התחיל לגמגם כמה פעמים ושהמהירות עלתה הוא נסע חלק. מה העניין של האוטו?

3. בדרך כלל כשאני מתחיל להאיץ (בנהיגה טיפה אגרסיבית) המחוג של המהירות כאילו משתהה ולא מבין שהתחלתי לסוע, ולכן הוא פתום קופץ ל 15 קמ"ש ומשם עובד יפה. מה גורם לו לישון ולהתעורר במכה?

4. לפי החוקים במדינה, אם ניידת מפעילה סירנה ואורות, אני מחוייב לפנות לה את הדרך באמצע פקק גם אם זה גובל בגרימת תאונה מצידי? או אפילו בכלל אני מחוייב לפנות את הדרך?

5. מתוך עצבים חתכתי מישהו בפקק ונתתי גז (הכביש היה טיפה חלק) וראיתי שהאוטו נוסע כמו שצריך אבל הרגשתי כאילו הוא באויר כאילו אין כביש מתחת לאוטו ובעצם אני מרחף, לדעתי האוטו פשוט החליק. יש דעות אחרות בעניין?

6. אתמול והיום נתקלתי באותו הרמזור (בקרית אונו) כאשר אני עומד בנתיב הימני, אני פונה לשמאל וזה שבנתיב השמאלי גם כן פונה ומיד לאחר מכן חותך אותי כדי לפנות ימינה ברמזור שנמצא כ 30 מטר אחריי הפניה, האם אני יכול להתלונן על כך באיזה מקום על נהג חרא או משהו? (זה פשוט מעצבן שאני נוהג בסדר וחותכים אותי ועוד באים אלי בתלונות שאני מוותר להם ומבליג)

7. היכן אפשר להתלונן על רמזור שעף ברוח (בקרית אונו גם) או על ברזלים מסוכנים שיוצרים מהכביש ועלולים לגרום לבלגן?

8. האוטו לא אוכל הרבה דלק, אבל הבעיה היא ששמתי לב. כשהרכב קר הצריכת דלק עולה ורוב הביזבוז דלק בעצם מתבצע בזמן הנעת המנוע הקר כדי שהוא יתחמם, האם זה דבר רגיל או שיש בעיה?

9. הצפצפה שלי החליטה למות ולא לצפצף יותר לאחר שהיא היתה צרודה מעט ביום חורפי וגשום. בדקתי פיוזים וכולם תקינים, ובנוסף ידוע לי שכשפיוז נשרף אז יש כמה דברים שמפסיקים לעבוד ולא דבר אחר. לכן השאלה היא אם הצפצפה עובדת דרך ההגה, והיא הפסיקה לתפקד. אבל בהגה יש לי כרית אויר, האם עלי לחשוש שגם הכרית לא תעבוד בזמן? אני אציין רק שיש לוח בקרה ולא סומן שם בעיות באחת הכריות, למרות שזה קצת מדאיג אותי יותר מאשר הצפצפה האהובה שלי.(יש גןם רעיון למה הצפצפה מתה?)

מצטער אם הכבדתי עליכם פשוט מעניין אותי כל "השטויות" האלה :roll:

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
1. כשהרכב עומד, אני מכניס לראשון משחרר קלאץ ואז שהוא מגיב אז מרגישים דפיקה. ככל שאני פחות "זורק" את הקלאץ ככה הדפיקה פחות חזקה, במה מדובר?

זו נקודת החיבור של המנוע. ככל שתשלב את ההילוכים בעדינות יותר, כך ישמרו תיבת ההילוכים והמצמד לאורך זמן.

2. עמדי בפקק (מחיריה עד גשר ראשון, ובנוסף היתה תאונה של משאית צבאית עם טנק) ואני נוסע בראשון, העברתי לשני ואז שוב הורדתי מהירות ל 18 קמ"ש ונשארתי בשני. כשנתתי גז אז האוטו התחיל לגמגם כמה פעמים ושהמהירות עלתה הוא נסע חלק. מה העניין של האוטו?

לאוטו אין מספיק כוח במהירות נמוכה כזו בהילוך שני והוא מגמגם (ולכן גם סובל מבלאי גבוה יותר וצורך יותר דלק).

4. לפי החוקים במדינה, אם ניידת מפעילה סירנה ואורות, אני מחוייב לפנות לה את הדרך באמצע פקק גם אם זה גובל בגרימת תאונה מצידי? או אפילו בכלל אני מחוייב לפנות את הדרך?

בשום אופן לא. אתה מחוייב לפנות את הדרך תוך שמירה מקסימלית על בטיחותך ובטיחות הסובבים אותך. אם תגרום לתאונה בגלל פינוי הכביש לניידת זו תהיה אשמתך המלאה.

5. מתוך עצבים חתכתי מישהו בפקק ונתתי גז (הכביש היה טיפה חלק) וראיתי שהאוטו נוסע כמו שצריך אבל הרגשתי כאילו הוא באויר כאילו אין כביש מתחת לאוטו ובעצם אני מרחף, לדעתי האוטו פשוט החליק. יש דעות אחרות בעניין?

יותר זהירות. במצב של ציפה כל שגיאה תוביל להחלקה מסוכנת (בהנחה ואני מבין את התיאור שלך).

6. אתמול והיום נתקלתי באותו הרמזור (בקרית אונו) כאשר אני עומד בנתיב הימני, אני פונה לשמאל וזה שבנתיב השמאלי גם כן פונה ומיד לאחר מכן חותך אותי כדי לפנות ימינה ברמזור שנמצא כ 30 מטר אחריי הפניה, האם אני יכול להתלונן על כך באיזה מקום על נהג חרא או משהו? (זה פשוט מעצבן שאני נוהג בסדר וחותכים אותי ועוד באים אלי בתלונות שאני מוותר להם ומבליג)

לצערך, לא.

7. היכן אפשר להתלונן על רמזור שעף ברוח (בקרית אונו גם) או על ברזלים מסוכנים שיוצרים מהכביש ועלולים לגרום לבלגן?

לשרות העירוני של העירייה.

8. האוטו לא אוכל הרבה דלק, אבל הבעיה היא ששמתי לב. כשהרכב קר הצריכת דלק עולה ורוב הביזבוז דלק בעצם מתבצע בזמן הנעת המנוע הקר כדי שהוא יתחמם, האם זה דבר רגיל או שיש בעיה?

כדי להתחמם הרכב מגביר את סיבובי המנוע על מנת לחמם את המנוע ולהקל עליו את הרגעים הראשונים לאחר ההנעה. מומלץ לא לעבור 3000-3500 סל"ד עד שהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה אופטימלית כדי למנוע מאמץ מיותר ושחיקה.

9. הצפצפה שלי החליטה למות ולא לצפצף יותר לאחר שהיא היתה צרודה מעט ביום חורפי וגשום. בדקתי פיוזים וכולם תקינים, ובנוסף ידוע לי שכשפיוז נשרף אז יש כמה דברים שמפסיקים לעבוד ולא דבר אחר. לכן השאלה היא אם הצפצפה עובדת דרך ההגה, והיא הפסיקה לתפקד. אבל בהגה יש לי כרית אויר, האם עלי לחשוש שגם הכרית לא תעבוד בזמן? אני אציין רק שיש לוח בקרה ולא סומן שם בעיות באחת הכריות, למרות שזה קצת מדאיג אותי יותר מאשר הצפצפה האהובה שלי.(יש גןם רעיון למה הצפצפה מתה?)

אין קשר בין תפקוד הצפצפה לבין תפקוד כרית האוויר. ייתכן והצפצפה (שיושבת בתא המנוע) התקלקלה או שאחד מהחוטים המחברים בינה לבין ההגה ניזוק מסיבה זו או אחרת, גש למוסך.

מצטער אם הכבדתי עליכם פשוט מעניין אותי כל "השטויות" האלה :roll:

בשביל מה אנחנו פה? :D

פורסם

2. האוטו בסדר גמור, פשוט אין ביכולת המנוע לסחוב בטורים נמוכים כל-כך, אז הוא מקפץ קצת.

3. טכנולוגיית הספידומטרים לא כל כך פשוטה, בקיצור, במהירויות נמוכות השעון לא מאוד מדוייק. ככל שהמהירות עולה הוא נהיה מדוייק יותר. (רזולוציה)

ככה זה אצל כולם, לא סיבה לדאגה.

5. כנראה כשנתתה גז בדיוק התחילה ירידה, אז הרגשתה "ריחוף" קל, לא החלקתה, הכל בסדר.

פורסם

אתה בעצמך חותך אנשים - אז למה אתה מתפלא שחותכים אותך!? :shock:

על שאר השאלות כבר ענו, לדעתי אין טעם לחזור על הדברים שנאמרו.

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

מקסים, שכותחים אותי זה סתם בשביל הפאן. שאני חותך זה כבר אחריי שאותו נהג מזדחל לו לאט בשמאלי או בכל סיטואציה אחרת. ולחתוך שלי זה לחתוך ולברוח, שלא כמו הנהג הממוצע זה לחתוך ועוד לתת ברקס שתידבק אליו עוד יותר מאחורה.

לכן כשאני חותך אני נזהר ומסתכל ובודק שהכל מתאים ולא כמו הנהג הממוצע, פשוט עובר נתיב בלי להסתכל. זה מה שמבדיל אותי ואני מאמין את חברי הפורום (שנוהגים זהיר) משאר הנהגים בכביש שאין להם אפילו קצה של תרבות מוטורית.

אני מקווה שהבנת את המסר

ואני אוסיף דבר מזעזע שנתקלתי בו בקרית אונו היום ואני נתקל בו הרבה מידי לצערי במקומות אחרים. מורה לנהיגה באמצע שיעור! אומר לתלמידה לפנות לשמאל. עד פה נחמד, אבל איפה הוא אומר לה לעמוד ברמזור? בנתיב השמאלי!!! לאחר שלפי החוק חובה לעמוד בנתיב הימני ביותר המאפשר את הפניה לאותו כיוון רצוי!! זה מה ה"צעירים" לומדים לנהוג היום, למזלי למדתי נהיגה אצל מורה רציני שאפילו נתן לי לגשת לטסט בשיעור 20 וגם עברתי בראשון.

רוצה עוד סיפור על נהיגה מוטורית מסוכנת? הנה: אופל קורסה נוסעת לאט (40קמ"ש) בכביש של 60! ופותחת פער ענק בשביל 3 משאיות באמצע ואני לא צוחק. וכל זאת למה? כי החברה של הנהג האכילה אותו עם כפית וציחקקה איתו תוך כדי נסיעה אז הוא נסע לאט יותר, זה נראה לך בסדר? עשה לי טובה, אני לא נהג מרוץ, אבל אני גם משתדל שלא לסכן לא את עצמי ולא את אחרים בכביש. מה שרוב הנהבגים בארץ בכלל לא אכפת להם מזה.

in the face

with a chair

פורסם

כולם לא בסדר ואתה כן, כי אתה חותך בזהירות... המממ מעניין.

"הצעירים". אתה לא צעיר :?:

אין מה לעשות, מפה הכל מתחיל: אני בסדר, כולם לא.

שהם ילמדו לנהוג (לחתוך בזהירות), שהם ימשיכו

לחתוך בשביל הפאן ( :?::!::shock: )...

הרי הרצפה עקומה, כמובן.

אתה בסדר :!::x

אנא ממך, למד תרבות מוטורית מהי ותחזור אלינו.

MCS 2008

פורסם

ללמוד? עצם זה שאני לא מסכן את עצמי ואת הסביבה זה כבר תרומה. אתה בטח לא מתעצבן שחותכים אותך נכון?

לא אמרתי שאני תמים אבל! יש הבדל בין אנשים כמוני וכמו חברי הפורום (ובטח יש מעבר לפורום אבל לא משנה), ויש את אלה שלא אכפת להם והם נוהגים כאילו הכביש של אבא שלהם. זה מה שמרתיח אותי, אני חותך אבל בזהירות ולא כי סתם בא לי לעבור אז אני עובר בין הנתיבים. רק אתמול ראיתי קורולה מזגזגת לה וחותכת אנשים כמו מגרסה שגורסת נייר. אני מדבר על האנשים שלא מסתכלים מה קורה סביבם על הכביש, אני מדבר על האנשים שיודעים שאחריי הפניה ברמזור הם צריכים לפנות ימינה אבל למה להם לעמוד בימני ולסוע כמו בני אדם? אפשר לחתוך חופשי מהשמאל לימין ולהיכנס בי כמעט ואפילו לא להניד עפעף, על אותם האנשים אני מדבר. הם לא חושבים קדימה, לא אכפת להם מתי צריך לעשות מה, הם פשוט עושים מה שבא להם ועוברים נתיבים בלי תאותת ובלי להסתכל מי מאחוריהם.

וכן אני צעיר בן 19 אז מה? להבדיל מהשאר כשכיבלתי רישיון לא הלכתי לעשות פוזות על החבר'ה ולא השתוללתי. למזלי בבית ההורים והמשפחה פדנטים וכל דבר לא טוב ישר מעירים לי. בניגוד לאותם הצעירים שישר לוקחים את האוטו של ההורים ויאלה רייסים ופוזות.

אני מודה כן שאני נוסע מהר, אבל זה שאני אסע 120 לא אומר שאני מופרע ושאני לא וידע לנהוג. כמה מחברי הפורום כבר סיפרו על מהירויות שהם נגיעים ובלה בלה, ויודע מה? אני מצדיק את העליה של המהירות בארץ, אני לא צריך להראות לך ממה כל התאונות קורות וכל המחקרים והתוצאות.

אולי אני לא מסביר את עצמי נכון אבל לא משנה. אני מקווה שהבנת למי ומה אני מתכוון

in the face

with a chair

פורסם

אז בוא נמשיך עם הגישה שלך, טוב ?

יש אנשים שיגידו שאתה :

מאנייק, חרא של בן אדם, חושב את עצמו, אגואיסט, ילד מתלהב, מטומטם, סתום, מפגר, דביל, אהבל, וחסר הבנה בסיסית ...

אני לעומת זאת רק אומר שאתה אדיוט ואגואיסט,

נכון שככה זה נראה יפה יותר ?!

:x

פורסם
אז בוא נמשיך עם הגישה שלך, טוב ?

יש אנשים שיגידו שאתה :

מאנייק, חרא של בן אדם, חושב את עצמו, אגואיסט, ילד מתלהב, מטומטם, סתום, מפגר, דביל, אהבל, וחסר הבנה בסיסית ...

אני לעומת זאת רק אומר שאתה אדיוט ואגואיסט,

נכון שככה זה נראה יפה יותר ?!

:x

ווואוו, וואוו, כולם להירגע שנייה, או.קיי?

בסה"כ הבנאדם בא ושאל כמה שאלות, וגם סיפר לכם טיפה על דרך הנהיגה שלו, ואתם דופקים לו את הראש במדרכה. אז OK, אולי הוא לא נוהג הכי טוב ומתחשב בעולם, אבל רבאק, טיפה כבוד לבנאדם, הוא לפחות נשמע כמישהו שרוצה ללמוד ויודע שהוא לא מושלם.

ובנימה אישית: דני, אתה ראית אותי נוהג (בקורס), והכרת אותי (קצת ממש, אבל נכון שישר מתאהבים בי? :lol: ). אני חייב להגיד שהתיאור על הנהיגה שלו די מזכיר לי את שלי. כמוהו, אני מודע לעובדה שלפעמים אני חושב עם הזין ולא עם הראש, ולפעמים לא "מתחשק" לנהוג כמו שצריך. אף על פי שאני מנסה להקפיד כמה שיותר להיות מתחשב, לנסוע בזהירות, ולעשות הכל כמו שלמדתי (בקורס, לא אצל מורה נהיגה חס וחלילה), ולמרות שאני יודע תיאורטית איך הכל צריך להיעשות, לפעמים "לא בא" לי. ואני משלים עם זה, כי אני רק בנאדם ואני יודע שאני לא יכול להישאר ב100% כל הזמן (גם המון אנרגיה מתבזבזת לי על לנסות להיות שנון...).

סה"כ, אני מזדהה עם תומר, ואני חושב שלמרות שהוא צריך שיפור בנהיגה (כמוני, כמוך, כמו ההוא שלידך, ההוא עם הכובע וההוא עם העיינים החומות שם בפינה), וגם שיפור בתפיסה (כמו רוב עם ישראל), זה שהוא מודה בזה שהוא לא נהג מושלם זה כבר התחלה, וזה יותר ממה שרוב עמישראל עושה. אז נכון שאין הצדקה להנהגות רעה על הכביש, אבל רבאק, קצת התייחסות לבנאדם אישית. בסה"כ באנו ללמוד אחד מהשני.

כדי שיקטלו אותי אני יכול להתחיל עם מישהי. יותר זול מהאינטרנט.

זה נחמד לנהוג טוב, אבל זה גם לא קל, בטח שבהשוואה לשאר הכביש.

פורסם

מורים לנהיגה הם סתם אנשי קש ומסחטת כספים! :x

סתם דוגמא- שמעתם פעם על מורה נהיגה שמדגים לתלמידים שלו איך עובד ABS?

שלוקח תלמידים בשיעורים הראשונים (ולא רק בראשון) למקום לא מאוכלס כדי

לבדוק את רמת יכולת ההתמודדות של התלמיד עם הרכב?

כי אני לא שמעתי על אחד כזה!

:puzzled:
פורסם

טוב, כרגיל אני אכתוב משהו לא קשור לשירשור.

לדעתי הדפיקה במהלך שחרור הקלאץ' יכולה לנבוע מתושבות מנוע/גיר גמורות (תלוי איזו דפיקה!)

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

צמרמורת עברה בי כשכתבת שנהגת בצורה טיפה אגרסיבית.

תשפר את הנהיגה שלך, תכיר את מכוניתך, ואז תנהג.

אני ממליץ לעשות טיפה קארטינג בכדי לשפר את המיומנויות שלך.

Howard Walker, Autocar: That rumble you're feeling is Ferry Porsche turning in his grave

פורסם

אנימבקש לא כל המורי נהיגה הם כאלה המורה שלי למשל אמר לי שבמקום להדגים לי איך עובד מערכת הבלמים באוטו אני כבר יתקל בזה במהלך השיעורים לבדי כשאני יצטרך לתת ברקס פיתאומי... אכן הדבר קרה וגם הרבה חברים שלי שלמדו אצלו עברו את אותה חיוויה ואני רק רוצה להגיד שהוא לימד אותי המון על תרבות נהיגה וגם על נהיגה נכונה ועובדה לזה שהיום אני נוהג אחרת בזכותו אחרת כי אני רואה איך נוהגים רוב נהגי המוניות באשדוד ממש בושה במקום לתת דוגמה הם רק מחמירים את המצב ולהם אני כן עושה דווקא כי להם מגיע שילמדו ויראו כמה זה מפחיד שפתאום חותכים אותך או שהם אוהבים שלגע אותך ברמזור אם הוא בצהוב ואתה עדיין לא התחלתה ליסוע

אבל הכי חשוב זה לא לתת סטיגמות כי בכל דבר יש יוצא דופן

ולכן אני אומר כל הכבוד לבחור הזה ששאל את השאלות לפי דעתי יבוא יום וגם הוא ינהג לתפארת מדינת ישראל זה יפה מאוד שהוא רוצה ללמוד ומטעיות לומדים אז הוא לא ידע שככה צריך לעשות במקום ככה ולמה ואיך אז עכשיו אנחנו עוזרים לו לתקן את דרכיו

ואני מאוד נהנה לעזור לחברים שלי שרק קיבלו רשיון או שאין להם עדיין מספיק נסיון

אני אפילו מלמד אותם טריקים וכל מיני פעלולים להראות להם שגם אפשר להנות מנהיגה

אז במקום לקלל אחד את השני תעזרו תלמדו תדריכו את הצעירים (שאני אחד מהם) לתרבות טובה יותר שככה אולי נצליח לשפר קצת את המצב בארץ ומי יודע אולי זה ישפיע על עוד כמה דברים

בלי שטיות בלי משחקים פשוט לנהוג בה...

ב.מ.וו מכונת הנהיגה האולטימטיבית...

פורסם

הכי קל זה לבקר אחרים.

וזה גם נוח, ומשחרר לחץ.

"ההוא חתך אותי, אבל אני חתכתי אותו בזהירות"

כן, יש הרבה מה לשפר בתרבות הנהיגה בארץ, ובעצם בתרבות בכלל.

אני , כעוסק בתחום הדרכות נהיגה, שומע המון את הביקורת על המורים לנהיגה.

חלקם מוצדקןת וחלקם גיבוב של שטויות.

באחד ההודעות הייתה תלונה על רכב לימוד נהיגה שפנה מהנתיב השמאלי למרות שהיתה לו גם אפשרות לשמור על הימין.

אולי נתן המורה הזדמנות לתלמיד לבצע בעצמו ולטעות על מנת להסביר לו לאחר מכן.

האם המורה צריך תמיד להנחות את התלמיד ולא לאפשר לו ללמוד מהטעויות.

ושם בחוץ זה נראה תמיד שהמורה מתרשל, וחסר איכפתיות.

ולא תמיד זה כך.

• תוכן חדש...