Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

ראיתי רכב אתמול, קליאו שנת 99, יד 2 (הסבא נפטר והנכד מוכר את הרכב), הרכב עם 70K קילומטרים אמיתיים.

הקילומטרז' נבדק מול קבלות טיפולים ומול המוסך המטפל שאימת את עניין הסבא.

הרכב נוסע יפה מאוד, וסה"כ דיי התרשמתי לטובה.

הדברים שלא עובדים נכון לעכשיו:

1. מזגן לא עובד על קירור. (יכול להיות מחוסר גז ועד אלוהים יודע מה).

2. מראות חשמליות של שני הצדדים לא עובדות.

3. נורת כרית אויר מהבהבת לסיגורים, נראה כמו משהו במגעים (תקלה ידועה בקליאו שיש לה פתרון בלי להחליף חלקים).

4. הריפוד בכל הדלתות רופף ואינו מחובר טוב לדלת.

ככה לפחות נראה מחוות דעת ראשונית שלי.

הוא דורש 8.5K שזה טיפה מעל המחירון.

אפשר בבקשה את דעתכם?

האם להיכנס בכלל להרפתקה צרפתית? הרי בכסף הזה (אחרי ישור קו) אפשר לקנות אלמרה שהיא סופר אמינה.

מה דעתכם על התקלות? כמה נראה לכם סביר להציע על הרכב הזה? ובכלל כל טיפ יתקבל בברכה.

סה"כ אני מתאר לעצמי שלישר את המזגן ואת המראות נסגור בפחות מ2000 שח בתקווה, וככה ב10K אפשר לקבל רכב סביר.

אני טיפה הולך לאיבוד, לא חשבתי בכלליות על צרפתיות ובטח לא שנת 99. האם זה שלרכב יש 70K אמור לכפות על זה?

אגב לרכב יש ספר טיפולים מלא מיומו הראשון.

תודה מחכה לפידבק.

פורסם

לא ציינת אם זה גיר אוטו׳ או ידני בכל אופן הידנית עדיפה

על האוטו׳ שרגיש מאוד.

בכל אופן זהו מחיר יחסית טוב ולפי הבעיות שציינת לפי דעתי הבעיה הכי

חשובה זה הנורה של כריות האויר.

את המזגן אפשר לתקן לקראת הקיץ וגם זה לא חובה.

אל תשכח שרוב הרכבים בסדר גודל מחיר כזה יש בעיות של מזגן,

ריפוד,ואלקטרוניקה.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

הרכב הוא לצערי הרב אוטו', זה המצב הנתון.

ולא כל רכב (מנסיון בשנתון הזה) סובל מאותם התקלות,

נסה למצוא אלמרה עם כמות תקלות בשנתות הזה.

פורסם

שלום.

יש לי במשפחה בדיוק את הדגם הזה, קניתי אותו לפני די הרבה שנים.

ראשית, אל תתלהב מהקילומורז' הנמוך, מכוניות מזדקנות גם כשהן לא נוסעות, הרכב הנ"ל מתקרב לגיל 15 וזה לא קצת.

האוטו גם היום כייפי ונעים לנסיעה, למרות מנוע 1.6 הוא לא חזק, אבל (שוב, למרות מנוע 1.6) די חסכוני בדלק.

הדגם הוא המאובזר ביותר שהיה קיים אז, כולל מחשב דרך, כיוון גובה כסא, פנסי ערפל, חלונות מראות ונעילה חשמליים, ועוד כמה פרטים שלא היו קיימים בדגמי 1.4 הידניים.

יש שתי כריות אוויר ואין ABS. אלא אם זה דגם עם סאנרוף מקורי, שהגיע גם עם ABS, אבל היה סופר יקר ולכן בקושי נמכר.

תקלות היו כמובן פה ושם. חלקן יקרות.

אף פעם לא חסכתי אגורה על האוטו הזה, עבל עדיין היום הוא במצב הרבה פחות טוב ממה שאני הייתי רוצה לראות, כי יש דברים שפשוט לא משתלם ולא הגיוני לתקן, כמו למשל נזילת שמן קלה מראש מנוע וממחזיר שמן אחורי, ודליפת גז ממדחס מזגן.

מילוי גז אצלי מחזיק כחצי שנה.

בדרך היה גם שיפוץ גיר לפני כמה שנים.

לגפו של עניין - מראות חשמל אני לא הייתי מתקן אם זה מעבר לתקלת כפתור או פיוז שאתה יכול לסדר לבד. כוון אותן פעם אחת ידנית וזהו.

שנית, מעבר לתקלות שרשמת בטוח שיש עוד דברים שנסתרים מעיניך, ובמכוניות כאלו אין דבר כזה: עשיתי יישור קו ב 2000 ש"ח ואז יהיה לי שקט בלי תקלות. גיל הרכב משחק תפקיד חשוב כאן.

אגב, טיימינג בדגם הזה פשוט וזול יחסית, כי זה מנוע 8 שסתומים.

אם אתה שואל אותי - יותר מ 5000 ש"ח לא הייתי משלם. ז"א לדעתי זה מה שהדגם הנ"ל מהשנתון המדובר שווה.

יכול מאוד להיות שבגלל הנתונים הטובים הוא ימכר בהרבה יותר.

פורסם

תודה רבה על התשובה המפורטת,

אני כמובן מודע לזה שגם רכב לא נוסע יהיה לו בלאי, אבל ספר הטיפולים עד היום דיי מכסה את מה הוא עבר עד היום.

הצלחתי להוריד אותו בלחץ ל8 מעבר לזה הוא לא מוכן לשמוע כי אמר שאין רכב עם נתונים כאלה בשוק והוא בטוח שהוא ימכר איתי או בלעדי.

האמת גם אם אני קורא כמה פעמים את התגובה שלך אני לא מצליח לקרוא בין השורות האם כדאי או לא,

הביקורות בחול מאוד פושרות ושליליות לגבי קליאו באופן גורף וכללי (ולא כמו שאנשים חושבים שזה רק בארץ),

באותו המחיר פלוס מינוס בדקתי גם אלמרה שמככבת בכל המלצת פורום שיש (לה יש נתונים פחות טובים, יד 3 עם 150K) אבל עדיין אמינות יפנית ועוד של אלמרה.

פורסם

לא התכוונתי להמליץ בעד או נגד, אלא רק למסור מידע.

תחליט לבד.

מעבר למה שכתבתי אני יכול להוסיף שיש ברקסים מעולים, תא מטען בגודל סביר, 4 כוכבי בטיחות (הסופר מיני הראשונה שקיבלה 4 כוכבים), מנוע שקט ושיוט בין עירוני נטול מאמץ, 100 קמ"ש ב 2500 סל"ד.

הגיר הוא מהדורה ראשונה של גיר AL4/DPO שהופיע לאורך שנות ה 2000 כמעט בכל הדגמים של פיז'ו, סיטרואן ורנו, ממליץ שתקרא עליו בפורום, יש מאות שירשורים.

לסיכום, אוטו נחמד מאוד, אבל אמינות מושלמת ותחזוקה זולה ככל הנראה לא יהיו שם.

פורסם

הרכב אמור לעשות בין 10 ל15 ק"מ ביום, ומקרים חריגים בלבד טיפה יותר.

האם עדיין הוא יכול להוות אופציה טובה או לשנות את חתך החיפושים?

לעלות תקציב / לחפש משהו יפני (שרייד עולה אותו הדבר לדוגמא)

פורסם

לאישתי יש כזה והוא עושה בכל יום 15-25 ק"מ ללא בעיה

אישתי מתה עליו האמת שגם אני הוא מאד נוח

חסכוני בדלק

אם הגיר במצב טוב , אולי תשקול להחליף שמן גיר

תקלות יקצת יקרות אבל די ידועות ואפשר להזמין חלקין גם באיביי

כמה ניסאן אלמרה צורכת ?

פורסם

חברים גם האלמרה, היפנית המההמת, במקרה הנ"ל כבר תהיה בת כ15 שנה.

שם לא ילך סטרטר? הגיר לא ידפוק? צינור מים לא יקרע? מחזיר שמן לא יינזול?

אתם מדברים פה על רכב ישן ומתייחסים אליו כחסין תקלות, זה לא מציאותי.

לקליאו גם ציון עדיף בהרבה במבחני הריסוק, כך שלא הייתי פוסל אותה על הסף...

פורסם

אתם מדברים פה על רכב ישן ומתייחסים אליו כחסין תקלות, זה לא מציאותי.

לקליאו גם ציון עדיף בהרבה במבחני הריסוק, כך שלא הייתי פוסל אותה על הסף...

באיזה תגובה בשירשור מתייחסים אליו כחסין תקלות ואיפה כתוב שיש לפסול על הסף?

פורסם

היום בבוקר רציתי להמשיך לשקול בין שתי הרכבים.

התקשרתי למוסך בירושלים (לא שייך לחברה מסויימת) ושאלתי אותו לדעתו.

התשובות כדלקמן:

1. האלמרה פי מיליון יותר אמינה מהקליאו.

2. האלמרה ספציפית אחת הרכבים היותר אמינים שאיכשהו הצליחו לייצר.

3. כשהבין שמדובר בקליאו אוטו' - אמר לא משנה מה מצב הרכב אל תקח.

4. תתחדש.

אני מסכים, הרכבים ישנים, אבל עדיין להחליף צינור מים שהתייבש זה לא לתקן גיר (שיש בכל הקליאו).

כנראה שזה יהיה הכיוון.

נראה לי שחוץ מהיותר התעסקות עם הקליאו, גם התקלות שם יותר מאסיביות גם במחינת השבתת הרכב וגם מבחינת עלויות.

• תוכן חדש...