Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

מבקש יעוץ בנוגע לתופעה של קרם במכסה מילוי השמן בסובארו ג'סטי מודל 94 מנוע 1200 .נמשך כבר שלושה שבועות.

בדיקה במדיד השמן לא מראה נוכחות של מים והשמן נראה תקין ,אין שינוי בגוון.

האוטו מבצע נסיעות קצרות ולאחר מ"ס ימים חסר קצת מים במערכת הקרור ומצטבר שוב קרם במכסה למילוי השמן.

צ'צ'יק

פורסם

צציק שלום רב !

בניגוד לתגובתו של קודמי לאדהכריסבוי, ארשה לסתור אותו לגמרי, ולהרגיע אותך, שהתופעה ידועה ומוכרת, ואין לה שום סיבה מכנית,

אין לך שום ערבוב של מים עם שמן, ולא בעיית ראש מנוע.

הסיבות לקרם במכסה מלוי שמן מוסברות בשאלה שלך , העובדה שאתה נוהג לנסוע נסיעות קצרות, גורמות לעבוי בצינור נשם , המניע ממכסה שסתומים לכוון בית מסנן האוויר, העבוי גורם לטיפות מים שלא מספיקות להתאדות, בגלל שהמנוע לא מספיק להגיע לטמפרטורת עבודה, ולגרום ל לאדוי הטיפות, וכך הן נוזלות ומתערבוות עם השמן שמותז כלפי המכסה שסתומים, ומכסה מלוי השמן.

התופעה טבעית, ואין לך מה להתרגש מכך.

בברכת נסיעה טובה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מתן שלום רב !

אני חייב לציין שלא הבחנתי משום מה בשורה של מחסור במי קירור.

אך אני מרשה לעצמי, לטעון בביטחון רב, שהמחסור במי קירור נובע , מאחד מכמה אפשרויות, מכסה רדיאטור שלא אוטם כראוי ופולט מעט מי קירור , מחוץ לרכב, ו/או נזילת מי קירור מהרדיאטור או ממשאבת מים או מצנרת מים.

המלצתי לפותח השרשור לבדוק נזילה באמצאות מכשיר לחץ יעודי שמחובר לרדיאטור, ובהזדמנות לבדוק האם המכסה שומר לחץ.

במקרה של חדירת מי קירור לשמן, אפילו בכמות קטנה, שמן המנוע יהפכן צבעו ללבן/אפור, ומפלס השמן יעלה בהתאם.

בברכה

צביקה

פורסם

תודה למגיבים!

הנסיעה באוטו באופן כללי טובה ומהנה, "הסובארית"(כינוי חיבה שהדבקתי לה) עולה יפה עליות וההתנעה קלה מאוד ,גם בבוקר קר וגשום.

לפני כחודשיים עבר טסט כולל בדיקות של זיהום ולא נתקבלו הערות.

נראה שיש צורך לשפר את מערכת הקירור. האם יש עצות פרקטיות לבדיקה לפני שניגשים לאנשי מקצוע בתחום?

תודה!

צ'צ'יק

פורסם

פתח מכסה מנוע, הסתכל על כל צינורות המים, גע קצת ובדוק אם יש סדקים בצינורות ישנים במיוחד באיזור החיבורים והפלאנג',

הסתכל על הכניסה והיציאה ברדיאטור ובאופן כללי אולי במקרא תראה נזילה...

פורסם
מתן שלום רב !

אני חייב לציין שלא הבחנתי משום מה בשורה של מחסור במי קירור.

אך אני מרשה לעצמי, לטעון בביטחון רב, שהמחסור במי קירור נובע , מאחד מכמה אפשרויות, מכסה רדיאטור שלא אוטם כראוי ופולט מעט מי קירור , מחוץ לרכב, ו/או נזילת מי קירור מהרדיאטור או ממשאבת מים או מצנרת מים.

המלצתי לפותח השרשור לבדוק נזילה באמצאות מכשיר לחץ יעודי שמחובר לרדיאטור, ובהזדמנות לבדוק האם המכסה שומר לחץ.

במקרה של חדירת מי קירור לשמן, אפילו בכמות קטנה, שמן המנוע יהפכן צבעו ללבן/אפור, ומפלס השמן יעלה בהתאם.

בברכה

צביקה

אם אני מבין אותך נכון, אתה בעצם שולל פריצה של אטם הראש רק בגלל שהשמן במדיד לא שינה את צבעו?

למיטב זכרוני, כאשר הרכב שלי היה זקוק לשיפוץ ראש מנוע, היה ממש קצת מה"טחינה" בפקק השמן. ולא זכור לי שהיה במדיד.

מוסך אחד באמת לא התרגש בהתחלה למראה ה"טחינה" בפקק, אבל לאחר מכן פסק שמדובר בראש המנוע.

כמו גם שני מוסכים אחרים.

ולמען הסר ספק - זו הייתה אבחנה מדוייקת - היו כל הסימנים (איבוד מים מהיר מאוד, מים מבעבעים במיכל, חום מנוע עולה במהירות)

פותח השרשור ציין שהוא מבצע נסיעות קצרות מאוד, ייתכן ובגלל זה הוא לא שם לב לתופעות אחרות שיכולות להעיד על פריצת האטם.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

מתן שלום רב !

אתה אכן צודק , וזהירותך היא במקומה, אך ציינתי גם שיש להתחיל מהקל לכבד, ולשלול תחילה , איבוד מי קירור, ממכסה רדיאטור/ רדיאטור/ משאבת מים/ וצנרת מים.

רק אחר כך ניתן לוודא לשלול או לאשר בכך שיש אפשרות שיש דליפת מים לשמן בגלל סדר בראש או באטם ראש סמוך למעברי שמן בבלוק ובראש.

בברכה

צביקה

פורסם

היה לי פעם בדיוק אותו רכב, סובארו גסטי 1200 שנת 94, והייתה לי את אותה תופעה.

מעולם לא היתיחסתי לזה והרכב לא עשה שום בעיות..

פורסם

אכן נראה כך!

הבשורות הטובות שאתמול אחה"צ ,שוב אחרי נסיעה קצרה נבדק מכסה השמן ונראה שלא מצטברת שם "טחינה".

זה אוליי קשור גם למזג אויר שלא היה גשום בימים האחרונים.(כפי שהעיר אחד החברים)

תודה לכל המשיבים שסייעו לי בקבלת החלטה נכונה. אני כבר הייתי בדרך לרכוש את כל הנידרש להחלפת אטם ראש.

ועוד הערה:

הידע שמעבירים אנשים ובמיוחד המומחים שווה זהב.

אומנם דרך הפורום הזה אנחנו נעזרים בנושאי רכב אך לאחרונה הצלחתי לתקן טלויזיית LCD של סמסונג והכל דרך חיפוש ויעוץ באינטרנט.אומנם אני בא מתחום האלקטרוניקה אך כשמגיעים לדברים ספציפיים חשוב לקבל עזרה ממומחים או כאלה שתקנו תקלות .

שבת שלום!!:-D

צ'צ'יק

פורסם

צציק שלום רב.

בלי קשר ל"טחינה " במכסה המשך לעקוב אחרי המחסור במי קירור, ופעל לביטולו , פעל מהקל לכבד, תקינות מכסה רדיאטור, תקינות משאבת מים ונזילות מהרדיאטור או מצנרת המים.

בברכה

צביקה

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום רב!

עדכון מהתקופה האחרונה לגבי התופעה בימי הגשם והלחות.

"הטחינה " במיכסה מילוי השמן נעלמה. וההנחה שהדבר נוצר עקב התעבות נכונה ומדוייקת.

כרגע אין חוסר במי הקרור ומכסה הרדיאטור נראה תקין לחלוטין.

צבקיה אני עוקב לפי המלצותך .

חג שמח !!!:-D

צ'צ'יק

• תוכן חדש...