Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אל תשווה בין ביבי לבנט.

בנט הבטיח לכולם הכל אבל בעצם לא הבטיח לאף אחד כלום. לכל מי שיש מעט שכל בקודקוד היה ברור שהוא יצטרך להפר הבטחה כלשהי.

הבעיה של בנט שהוא לא בילבל רק את הבוחרים שלו אלה שהוא גם בילבל את חברי מפלגתו, שלגביהם הוא גם גילה כשרון יוצא דופן בלבחור את האנשים הלא נכונים וזו הסיבה למפלתו. הרבה זמן לא נתקלתי בכזה חדל אישים מהבחינה הזו, מגיע לו לצאת לפסק זמן רק בגלל זה. כמו ילד קטן. עונש.

דווקא את ההבטחה שלו לגבי בחירות חמישיות הוא קיים. לא הלכנו לבחירות חמישיות, זה שאחרי שנה הלכנו שוב לבחירות זה עצוב, אבל אלו לא בחירות חמישיות אלו בחירות ראשונות בסבב חדש.

טוב שהוא עשה את זה, המעשה שהורידו את נתניהו ממשרת ראש ממשלת מעבר/ראש ממשלה היה חשוב מאוד.

במקום לקבל ראש ממשלה בחליפת איומים עם המאפיה בגבו בבית המשפט בפריים טיים, קיבלנו יו״ר אופוזיציה על דוכן הנאשמים.

הבדל עצום. אם הוא עדיין היה רוה״מ יש מצב שבית המשפט העליון כבר היה נשרף.

הטענות לגבי נדרש מנהיג נוכל מראות על הבעיה. לאן הגענו כחברה. אנשים פה מאמינים שנוכל היא תכונה חיובית.

עוד מעט גם גנב לביתו תהיה תכונה חיובית, זה כבר ממש קורה.

בסוף מלך יהיה משהו חיובי ולמלך כידוע מותר הכל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 9 דקות, farkash7 כתב:

אל תשווה בין ביבי לבנט.

בנט הבטיח לכולם הכל אבל בעצם לא הבטיח לאף אחד כלום. לכל מי שיש מעט שכל בקודקוד היה ברור שהוא יצטרך להפר הבטחה כלשהי.

הבעיה של בנט שהוא לא בילבל רק את הבוחרים שלו אלה שהוא גם בילבל את חברי מפלגתו, שלגביהם הוא גם גילה כשרון יוצא דופן בלבחור את האנשים הלא נכונים וזו הסיבה למפלתו. הרבה זמן לא נתקלתי בכזה חדל אישים מהבחינה הזו, מגיע לו לצאת לפסק זמן רק בגלל זה. כמו ילד קטן. עונש.

לא נכון, הוא ישב בטלוויזיה וחתם על הבטחות, וכשעימתו אותו עם כך שההבטחות שלו לא מתקמפלות אחת עם השנייה הוא פטר את זה ב"יש לי הפתעות".

בשום שלב הוא לא אמר "אני לא מבטיח כלום", להפך.

לפני 10 דקות, farkash7 כתב:

דווקא את ההבטחה שלו לגבי בחירות חמישיות הוא קיים. לא הלכנו לבחירות חמישיות, זה שאחרי שנה הלכנו שוב לבחירות זה עצוב, אבל אלו לא בחירות חמישיות אלו בחירות ראשונות בסבב חדש.

תעדכן את כולם, כי כולם קוראים לזה בחירות חמישיות...

אגב מה הסיבה בדיוק לזה שזה סבבה חדש, אבל בחירות 4 הן לא סבב חדש?

זה סבב חדש בגלל שהוקמה ממשלה שבה ביבי הוא לא רה"מ?

לפני 11 דקות, farkash7 כתב:

טוב שהוא עשה את זה, המעשה שהורידו את נתניהו ממשרת ראש ממשלת מעבר/ראש ממשלה היה חשוב מאוד.

אפשר להוריד ראש ממשלה ביותר מדרך אחת... בטח אם זה מספיק חשוב

לפני 12 דקות, farkash7 כתב:

במקום לקבל ראש ממשלה בחליפת איומים עם המאפיה בגבו בבית המשפט בפריים טיים, קיבלנו יו״ר אופוזיציה על דוכן הנאשמים.

עם מצב התיקים כרגע זה לא באמת משנה.

לפני 12 דקות, farkash7 כתב:

הבדל עצום. אם הוא עדיין היה רוה״מ יש מצב שבית המשפט העליון כבר היה נשרף.

וגם הרייכסטאג, וגם בית הנשיא, והוא היה גם משמיד את הירח.

לפני 13 דקות, farkash7 כתב:

הטענות לגבי נדרש מנהיג נוכל מראות על הבעיה. לאן הגענו כחברה. אנשים פה מאמינים שנוכל היא תכונה חיובית.

זה תמיד היה, רק לא תחת הטייטל "נוכל", אלא בשמות אחרים.

עוד מימי התנ"ך - אז קראו לזה "הבה נתחכמה לו" (למען הסר ספק אני לא מתכוון לשימוש הראשון במונח - של פרעה נגד בני ישראל)

לפני 18 דקות, farkash7 כתב:

בסוף מלך יהיה משהו חיובי ולמלך כידוע מותר הכל.

גם תמיד היה, מאיפה נולד הביטוי "יצאת מלך"? הוא שלילי? נייטרלי? מתאר עובדה?

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 3 שעות, m3x7r3m3 כתב:

זה לא מדליק לך נורה אדומה שיש לפחות 4-5 מנדטים (נניח נתעלם מהבייס הקבוע של הציונות הדתית) שמחפשים כל הזמן ללכת ימינה?

אני חושב שכתבתי בשרשור הזה לפחות חמש מאות אלף פעם מה אני חושב על זה, כולל דיוני סרק איתך.

אתה רוצה עוד פעם לספר שהצד השני אשם בזה שאתה מצביע בן גביר?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 26 דקות, farkash7 כתב:

בעיה של בנט שהוא לא בילבל רק את הבוחרים שלו אלה שהוא גם בילבל את חברי מפלגתו, שלגביהם הוא גם גילה כשרון יוצא דופן בלבחור את האנשים הלא נכונים וזו הסיבה למפלתו. הרבה זמן לא נתקלתי בכזה חדל אישים מהבחינה הזו, מגיע לו לצאת לפסק זמן רק בגלל זה. כמו ילד קטן. עונש.

הוא בחר אנשים שמזוהים אנשי ימין:

כהנא, שקד, דוידי (ראש עיריית שדרות שפרש אחרי הבחירות בגלל הדיבורים), שיקלי

ברור שישפיע על מצביעים מהימין שבטוחים שהוא יקדם מדיניות ימין.

אם הוא היה בוחר אנשים לרשימה אנשים שמזוהים עם השמאל הפוליטי כמה מצביעים שהצביעו לו עכשיו היו ממשיכים להצביע לו? אפילו אם הוא יתמודד בבחירות הקרובות (נגיד שבטוח ילכו איתו) אני לא בטוח שאותם אנשים יצביעו לו שוב

פורסם
לפני 9 דקות, יבגניפ כתב:

אני חושב שכתבתי בשרשור הזה לפחות חמש מאות אלף פעם מה אני חושב על זה, כולל דיוני סרק איתך.

אתה רוצה עוד פעם לספר שהצד השני אשם בזה שאתה מצביע בן גביר?

עזוב מי אשם, זה לא מדליק לך נורות אדומות?

הרי בסופו של דבר אם יהיה מספיק ביקוש - יכניסו גם את כ"ך חזרה לחוק ויאפשרו לדמויות כמו מאיר אטינגר להתמודד לכנסת.

עם חלק מהדברים האלה אני מוכן לחיות, עם חלק לא. אבל ברור לי שאם המצביעים מרגישים שחוסמים אותם מלאכותית - הם יפעלו לשבור את החסימה.

לפני 4 דקות, עדי-אל כתב:

אם הוא היה בוחר אנשים לרשימה אנשים שמזוהים עם השמאל הפוליטי כמה מצביעים שהצביעו לו עכשיו היו ממשיכים להצביע לו? אפילו אם הוא יתמודד בבחירות הקרובות (נגיד שבטוח ילכו איתו) אני לא בטוח שאותם אנשים יצביעו לו שוב

אני אומר מראש שאין לי את הכלים לבדוק את זה, אבל הניתוח לעומק של דיירקט פולס (מומו פילבר) אומר שלא:

ציטוט

השבוע נפתחה מערכת הבחירות, עוד לפני ההחלטה הרשמית בכנסת, בערב שבו ארבעת ערוצי הטלוויזיה שידרו סקרי מנדטים. התוצאות בכל הערוצים היו קרובות מאוד, והצביעו על תיקו פוליטי של 60/60 או 59/61 לגוש הקואליציה. בעקבות הסקרים, מיהרו פרשנים רבים לקבוע כי אין טעם בבחירות חמישיות שיניבו את אותם תוצאות של ארבעת הסבבים הקודמים.

במבט ראשון, הפרשנות הזו נשמעת נכונה. אולם העמקה במספרים שמאחורי המדגמים, חושפת נתונים שמצביעים על אפשרות של הכרעה לכאן או לכאן, כאשר הדבר תלוי בתהליכים שיעברו על מספר מפלגות:

ימינה - מפלגתו של רה"מ בנט, שהוביל את המהפך הפוליטי רק לפני שנה, ננטשת ומתכווצת. מהסקר האחרון של דיירקט עולה כי רק 21% (כמנדט וחצי בלבד) מבוחרי ימינה המקורית יצביעו לה שוב (אם בנט ירוץ, מה שכרגע נראה שלא). 51% ממצביעה המקוריים יצביעו לליכוד, עוד 14% לציונות הדתית, ו- 11% לכחול לבן או ליש עתיד. השאר טרם החליטו. מאידך, הצטרפו לימינה תומכים חדשים מיש עתיד וכחול לבן, וכרגע ימינה עוברת בקושי את אחוז החסימה, אם אכן בנט יפרוש, כפי שנרמז בשעות האחרונות, שארית בוחריה של ימינה יתפזרו כנראה בין שני הגושים.

מרצ – מפלגתו של הורוביץ 'ניצלה' בבחירות האחרונות בזכות קמפיין 'גוועלד' מוצלח מאוד בימים האחרונים של הקמפיין, והתגייסות של כ- 2 מנדטים מיש עתיד שהרחיקו אותה מאיזור הסכנה. אבל היום מרצ נמצאת שוב על גבול אחוז החסימה ולפעמים אף מתחתיו. ניתוח המספרים מראה כי רק 40% מבוחריה יישארו נאמנים לה גם הפעם. השאר, כ- 60% שוקלים להצביע למפלגת העבודה ובעיקר ליש עתיד.

תקווה חדשה – מפלגתו של סער מימשה את התקווה של גוש המרכז - שמאל כמי שתחסום ממשלת ימין בראשות נתניהו, והובילה אסטרטגיה שאכן הצליחה. אולם, מהרגע שהמטרה הושגה, נטשו אותה כל מצביעי המרכז - שמאל שתמכו בה, והמפלגה שהחלה עם 20 מנדטים בסקרים, נותרה מאז הבחירות רוב הזמן מתחת לאחוז החסימה, עם כ- 2.5 מנדטים ימניים שנשארו נאמנים לסער. רובם אנשי ליכוד ימניים שיצטרכו בבחירות הקרובות להכריע בדילמה הרעה מבחינתם בכל מקרה: ממשלה בראשות לפיד עם המשותפת, או חזרה לממשלת ימין בראשות נתניהו. הערכה היא כי לפחות מחציתם יעדיפו לחזור לימין בראשות נתניהו, על פני שותפות כמפלגת ימין יחידה והפעם גם ללא ראשות ממשלה עם עופר כסיף, איימן עודה ואחמד טיבי. ההנחה הרווחת היא שגם סיכוייה של תקווה חדשה לשחזר את הצלחתה ולהיכנס לכנסת אינם גבוהים.

רע"מ – מפלגתו של מנסור עבאס הייתה הזוכה הגדולה של הבחירות האחרונות, כמי שתמרנה את הממשלה, הכתיבה מהלכים וזכתה לתקציבי עתק, אך נקלעה למיצר שעוד קשה להעריך אם תצליח להיחלץ ממנו. המשותפת, החמאס וגם ארגוני הפשיעה בחברה הערבית - שבהם הגיע עבאס להילחם - אתגרו את חברי רע"מ עם סוגיות הר הבית, ההתנחלויות, הנגב ושאר סוגיות ביטחון לאומי, למרות הצהרותיהם כי לא יעסקו בהם. גם הביורוקרטיה שלא מצליחה להשלים את העברות הכספים לשטח עצמו ותהליכי התכנון הארוכים, גרמו לאכזבה קשה של מצביעי עבאס שלא רואים את השינוי. רע"מ תאלץ לספק הרבה הסברים לבוחריה ולהילחם בקמפיין אכזרי של המשותפת נגדה וספק אם תצליח לשחזר את הצלחתה.

כל אחת ממפלגות הללו שלא תעבור את אחוז החסימה תעניק באופן טכני מנדט או שניים לגוש הימין, שכאמור, לדעת כל הסוקרים נמצא מרחק נגיעה מרוב של 61. 

כל הפרשנות הזו מבוססת על ההנחה שאחוזי ההצבעה יישארו כפי שהיו. אולם, אם אחוזי ההצבעה יגדלו, הן בקרב האוכלוסייה הערבית והן בקרב מצביעי הליכוד, הם יעלו את המודד למנדט ויגביהו עוד יותר את אחוז החסימה, מה שיקשה עוד יותר על אותן מפלגות קטנות.

נמשיך לעקוב.

זה אומר בעברית ש"ימינה" עברה הסבה ל"מרכזה".

רק אחד מכל 5 שבחרו ימינה בסיבוב הקודם יבחר בה שוב.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

עזוב מי אשם, זה לא מדליק לך נורות אדומות?

תגיד תודה לעצמך אם זה יקרה. אתה חלק מהבעיה. מה אני יכול לעשות? לנסות לשכנע שוב שיש גבולות ברורים למה שאפשר לעשות במסגרת עידוד מדיניות ימנית?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בטח שיש, רק שעוד לא הגענו אל הגבולות הללו.

למשל אני בספק אם אותו אטינגר - אם יורשה להתמודד לכנסת, יכול לגרוף יותר מרבע מנדט, אבל עצם ההתמודדות שלו היא נזק, הוא המקבילה המראתית של בל"ד (שגם הם בעצם התמודדותם לכנסת גורמים נזק, בוודאי בכך שהם גם עוברים אחוז חסימה).

אני חלק מהבעיה? הרי אם רק היה ניתן, היו פוסלים את בן גביר מריצה, בדיוק כמו את מיכאל בן-ארי (באופן משעשע, פסלו אותו אחרי שכבר היה בעבר חבר כנסת כן?).

ובדיוק באותה נשימה, מאשרים לכל המפלגות הערביות (כולל חד"ש) בכלל לרוץ, בניגוד מוחלט לחוק יסוד, כי "פירוש מצמצם" ו"הזכות לבחור ולהיבחר" וכו'.

אז אני אשם בזה שהאנשים שאתם שמתם בבית המשפט העליון, כדי שיבחרו בעצמם את החברים שלהם, מחליטים לעשות איפה ואיפה?

לא, זה אשמתם, ואת המחיר כולנו נשלם אם לא נתקן את הבעיה הזו לפני כן.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

אגב מה הסיבה בדיוק לזה שזה סבבה חדש, אבל בחירות 4 הן לא סבב חדש?

זה סבב חדש בגלל שהוקמה ממשלה שבה ביבי הוא לא רה"מ?

באופן עקרוני בחירות 4 הן סבב חדש כי מונה ראש ממשלה שהוא לא ראש ממשלת מעבר, אבל וזה אבל גדול כבר בסיום בחירות מספר 3 ידענו כולנו (חוץ מגנץ) שמדובר בשקר כדי לפרק את ברית לפיד-גנץ וביבי יפר את ההסכם כשהתאפשר לו.

בשונה מזה הממשלה הזו אכן הוקמה עם הסכמים ששני הצדדים (או כל הצדדים) רצו באמת ובתמים לקיים. לא הלך. חבל.

אז מבחינתי אתה יכול לקרוא לבחירות 4 סבב חדש גם, אם זה לא מתקמפל לך, כלומר אתה לא מצליח לראות את ההבדלים בין 4 ל-5 (נגיד ממשלה אחת עם רוב מוכח לא העבירה תקציב וממשלה שניה עם רוב דחוק העבירה תקציב).

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

איך יודעים שגם התחיל שבוע העבודה בישראל, וגם ליאור סיים את הפגישות של תחילת השבוע 🤣🤣🤣🤣

• מצחיק 4

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני לא מפחד מכנסת שיושבים בה בן גביר, מיכאל בן ארי או אפילו בנצי גופשטיין ושות'.

ואני גם ככה לא אצביע לאטינגר ושות' לעולם.

אז אתה זה שמפחד ממי שאני עלול לבחור בו 🤣

Just now, farkash7 כתב:

באופן עקרוני בחירות 4 הן סבב חדש כי מונה ראש ממשלה שהוא לא ראש ממשלת מעבר, אבל וזה אבל גדול כבר בסיום בחירות מספר 3 ידענו כולנו (חוץ מגנץ) שמדובר בשקר כדי לפרק את ברית לפיד-גנץ וביבי יפר את ההסכם כשהתאפשר לו.

אז קובעים סבבים לפי מה שנראה לנו?

כי אני מראש אמרתי פה שהממשלה הזו לא תחזיק מעמד.

לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

בשונה מזה הממשלה הזו אכן הוקמה עם הסכמים ששני הצדדים (או כל הצדדים) רצו באמת ובתמים לקיים. לא הלך. חבל.

לא באמת... נזכיר את כל הסעיפים על "וטו" בנושאים כאלה, או "סטטוס קוו" בנושאים אחרים שלא כובדו?

לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

אז מבחינתי אתה יכול לקרוא לבחירות 4 סבב חדש גם אם זה לא מתקמפל לך, אתה לא מצליח לפענח את ההבדלים.

אני הבנתי, אתה עוד לא, נראה אם נגיע לשם, ההבדלים מתמצים בתחושה ובתפיסה הסובייקטיבית שלך.

זה לא בחירות חמישיות וההן כן היו רביעיות. למה? כי אני חושב שכולם ידעו שממשלת ביבי-גנץ לא תחזיק (רק שכחת שגם ידעו שממשלת בנט-לפיד לא תחזיק, מה שמיישר קו) וכי אני חושב שכל הצדדים רצו לקיים את ההסכמים (ומתעלם מההפרות לאותם הסכמים).

לפני 1 דקה, David32 כתב:

איך יודעים שגם התחיל שבוע העבודה בישראל, וגם ליאור סיים את הפגישות של תחילת השבוע 🤣🤣🤣🤣

הפוך, התחלתי את הפגישות, אני פה בעיקר בזמן פגישות

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כוונה הייתה. במציאות זה עבד קצת פחות טוב.

יש מצב שאם בנט היה מקדיש עוד שעה במעבר על קורות חיים הממשלה הזו הייתה שורדת עוד שנה שנתיים.

בכל מקרה שכחתי כמה זה מעייף לנהל איתך דיון. אסור לבוא הנה בראשון אחרי שצברת אנרגיות. 

יאללה נעלם לעוד שבוע+ מהשרשור הזה.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

אתה יודע בדיוק מה חשבו כל ראשי המפלגות? וואו יש לנו פה מתחרה על תפקיד המנטליסט.

מה שמחזיר אותנו לחלק הזה: מדובר על תחושה סובייקטיבית שלך.

ההן היו בחירות 4 כי זו התחושה שלך, ואלו לא בחירות 5 כי זו התחושה שלך.

שמחתי לעזור.

חוץ מזה? לעבור על קו"ח? הוא לקח אנשים שהוא מכיר שנים, אורבך הלך איתו עשור

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני דווקא מסכים עם ליאור. בחירות חמישיות ולא סבב חדש. אם כי אני מבין למה אתה רוצה לקטלג את זה כסבב חדש.

בפועל זאת תוצאה של אותה חוסר יציבות פוליטית של הוואטאבר שנים האחרונות.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

לא אכפת לי אם זה בחירות חמישיות או סבב חדש, אבל שיהיה קונסיסטנטי, אם אלו 5, אז הקודמות היו 4, אם אלה סבב חדש, אז זה סבב שלישי ב-3 וקצת שנים (כשהסבב הראשון הכיל 3 מועדי בחירות).

העניין הוא שאת הבחירות הקודמות כבר סיווגו כבחירות רביעיות, אז הדלת הזו סגורה 😕 ואנחנו תקועים עם "בחירות חמישיות" או "סבב חדש" (כמו שהילדים אומרים "מחדש, מ-ע-כ-ש-י-ו") לפי הפוזיציה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...