Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 דקות, SlowRide כתב:

העניין שלעובדים בשכר מינימום זה בקושי מזיז אבל מייקר את המחיה של כולם בערך. זה לא שהעלאת שכר המינימום תעזור להם להתמודד עם עליית המחירים אלא תגרום לעוד התייקרות.

אני לא מסכים כאן.

עוד 370 ש"ח לנטו זה לא כסף קטן למי שמרוויח מינימום.

זה אחרי עלייה בשיעור דומה בשנה שעברה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 86.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7480

• פינדר

6178

• יבגניפ

5967

• Night Driver

5080

פורסם
לפני 21 שעות, פינדר כתב:

כל יום תחתית חדשה.

עד שלא יפרקו את המדינה הם לא יעצרו.

image.thumb.png.62cf54ca89495e7bb5819106538b4636.png

פתרו את הבעיה

ביטלו את המינוי בלי לתת שום סיבה

אתה רואה שאפשר להסיק מסקנות מהעבר בלי שום ועדת חקירה ?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 דקות, falou כתב:

אני לא מסכים כאן.

כל שקל חשוב אבל איך זה משפיע כשהמחירים עולים בהתאם כתוצאה מההעלאה הזאת?

אם עובד בסופר של רמי לוי מקבל עוד 370 ש"ח לנטו, רמי לוי מייקר את המוצרים כי צריך לשלם יותר לעובדים. הוצאות המחיה של העובד יעלו ביחד עם ההעלאה שהוא מקבל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 19 דקות, falou כתב:

אני לא מסכים כאן.

זה הרבה מאוד למי שמשתכר מינימום אבל אם עלויות המחייה שלו עולות בהתאםלא עשינו כלום.

במקום זה הייתי פוטר את מוצרי המזון הבסיסיים (אלה שבפיקוח) ממע"מ, קובע תעריף דיפרנציאלי לחשמל כשצריכה נמוכה מקבלת תעריף זול מאוד ומי שצורך הרבה מעל לממוצע ישלם על הצריכה העודפת הרבה יותר (לשמור על חשבון ממוצע ללא שינוי ושהצרכבנים הפרטיים הכבדים יממנו את החלשים) וכו'.

תן להם בהורדת ההוצאות ולא בהגדלת ההכנסות כי הגדלת ההכנסות אוטומטית מתגלגלת למוצרים הבסיסיים שבהם מרכיב עובדי שכר המינימום וקרוב אליו הוא גדול יחסית.

• אהבתי 4
  • רעיון גרוע 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

השנקל שלי (כבר שווה פחות, בערך 3/4 שנקל. אינפלציה וכולי):

לא רק אלו שיש להם הסכמי שכר, מקבלים משהו. 

במקום הקודם שלי, באחת מההעלאות של שכר המינימום, גם שכרי הועלה למרות שהוא לא היה כל כך מינימום.

זה מגלגל את המחיר על כולם- והכל עולה. 

אז כן, אקסטרה 370 למי שמרוויח מינימום זה ממש לא כסף קטן- אבל ההוצאות הכלליות שיעלו ישחקו את זה ויעשו אפילו יותר גרוע. 

הורדת ההוצאות היא הדרך הכי נכונה, למי שלא יכול לשפר את מעמדו ושכרו בדרכים אחרות (קידום\תואר\WHATEVER).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

כל שקל חשוב אבל איך זה משפיע כשהמחירים עולים בהתאם כתוצאה מההעלאה הזאת?

טענת המאקרו, שכל עלייה פירושה "עליית מחירים" היא טענה כללית מאוד כנגד שכר המינימום כעיקרון.

מחיר של מה עולה? באיזה שיעור?

אם אני מוסיף לעובד שכר מינימום עוד קנייה בסופר, זה אומר שכלל המצרכים שהוא צורך עלו בשיעור דומה, כך שהעלאה נמחקה?

זה מה שאתה טוען?

בכל מקרה, להוכיח את זה, אי אפשר (אי אפשר לבודד גורם בודד והשפעתו על ההתייקרות). שכר המינימום קבוע בחוק וללא הסכמת הוועדים, המנגנון יופעל כל שנה.

לפני 47 דקות, ברווז כתב:

אז כן, אקסטרה 370 למי שמרוויח מינימום זה ממש לא כסף קטן- אבל ההוצאות הכלליות שיעלו ישחקו את זה ויעשו אפילו יותר גרוע. 

נכון, אבל איך אתה מונע את זה?

איך מתקנים רכיב שכר כ"כ מהותי בהסכמת האיגודים המקצועיים כולם?

מה שעשו פה זה לקשור את מקבלי השכר הנמוך ביותר לכלל מקבלי השכר במגזר הציבורי. 

לפני כשעה, Night Driver כתב:

במקום זה הייתי פוטר את מוצרי המזון הבסיסיים (אלה שבפיקוח) ממע"מ, קובע תעריף דיפרנציאלי לחשמל כשצריכה נמוכה מקבלת תעריף זול מאוד ומי שצורך הרבה מעל לממוצע ישלם על הצריכה העודפת הרבה יותר (לשמור על חשבון ממוצע ללא שינוי ושהצרכבנים הפרטיים הכבדים יממנו את החלשים) וכו'.

זה נשמע לי הגיוני, אם כי הבעיה במוצרים פטורי מע"מ זה שהם הופכים חממה לרמאויות והלבנת הון (כמו ירקות/פירות). מצד שני, לפיקוח מחירים יש גם בעיה, שהם הופכים ל-לא כלכליים בשביל היצרנים (לכאורה או באמת).

אבל בגדול, זה נראה לי עדיף.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 דקות, falou כתב:

בכל מקרה, להוכיח את זה, אי אפשר

את מה אי אפשר להוכיח, שהעלאת שכר המינימום תביא להתייקרות נוספת?

זה או שכדי לשלם לעובדים את התוספת יעלו את מחירי המוצרים, או שיפטרו חלק מהעובדים, או שהעסק עצמו יאלץ לסגור.

כל האפשרויות האלה לא מטיבות עם האוכלוסייה שעובדת בשכר מינימום.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, falou כתב:

נכון, אבל איך אתה מונע את זה?

איך מתקנים רכיב שכר כ"כ מהותי בהסכמת האיגודים המקצועיים כולם?

גם, כמו שנהג לילה הציע- הקטנת ההוצאות במקום העלאת ההכנסות. 

גם, אפשרות נוספת, של פיקוח על מחירי מוצרים. לא אידאלי אבל חברות לא יוכלו להעלות מחירים בעקבות עליית שכר המינימום\חות'ים בים\כל סיבה אחרת ללא בחינה מדוקדקת. גם כך המוצרים עולים לנו הרבה הרבה יותר ממה שהם אמורים לעלות. 

גם, אפשרות שאף אחד לא מדבר עליה, היא לטפל בבעייה של הנמלים. 

נמל אשדוד, למשל, הוא בעייה אקוטית בארצינו לפי מה שהבנתי. עובדים לאט לאט, התור גדול גדול, המחירים עולים עולים. 

נמל חיפה לא פועל בכל היעילות שלו. נמל המפרץ לא מנוצל בצורה מיטבית. 

בקורונה היו כמה שינויים למיטב זכרוני, היתרים כאלו ואחרים לפריקת סחורות, אבל לא חושב שהשינויים הללו נותרו על כנם. 

גם, אפשרות נוספת, הפיכת הרפורמה של "שמיים פתוחים" או "לא עוצרים בנמל" או איך שלא קוראים לה, לאחת יעילה. המצב כרגע הוא שיבואן שלא רוצה להסתכן עדיין חייב לעבור דרך מכון התקנים לבחינת המוצרים, ועדיין נשאר קצת חשוף.

שם ניתן להגדיל משמעותית את הבדיקות של ההצהרות השונות, ולפתוח מוצרים נוספים (תקינה אמריקאית למשל למוצרים מסויימים בתחום הרכב? למשל?) למעבר חלק יותר עם הצהרות בלבד. מי שבודק את הסחורות יצטרך להעביר אותן דרך מכון התקנים, ולא היבואנים עצמם. בקושי גרדתי את פני השטח פה, אבל בגדול זו דעתי. 

גם, אפשרות של הרחבת מעגל תווי המזון על הפרק: מתחת לרף הכנסה מסויים, מע"מ ירקות ופירות למשל מתבטל אוטומטית בקופה (בעולם של ימינו, עם כרטיסי אשראי חכמים\משדרים, זו לא בעייה לבצע לדעתי).

יש דרכים. 

רק צריך 2 דברים:

1) יצירתיות.

2) רצון כנה ואמיתי לבצע. וזה פשוט אין לפוליטיקאים, שמרוויחים בערך פי 10 משכר המינימום (בשקלול ההטבות השונות שלהם). 

וועדות ליוקר המחיה כבר היו, ההמלצות הוגשו, ו-כלום לא נעשה, איזה קטע. 

ועוד וועדות, ועוד חוקים, ועוד ועוד ועוד- רק שאין שום יישום. 

הדברים היחידים שמיושמים הם אלו שעוזרים ל[קבוצות ספציפיות באוכלוסיה, מקורבים וכאלו שיכולים להועיל ל]. כמו אותם עובדי המגזר הציבורי, שחלקם מקורבים לכל מיני, ויקבלו תוספת לשכר שלהם למשל למרות שהם מרוויחים יפה גם ככה רק כי המינימום עלה. 

שיהיה להם לבריאות- עיני לא צרה. 

אבל, כל פעם שמעלים את שכר המינימום, שכרי זז קצת אחורה איכשהו. והאינפלציה גם אומרת בונז'ור. ואחרי זה, הריבית גם קופצת להגיד שלום כי לא נעים לה שרק האינפלציה תגיע. 

יש דרכים לפתור את זה בצורה יפה ו"עגולה". רק צריך לחשוב קצת וליישם הרבה. 

עריכה. עוד 2 נקודות של עצבים לגבי יוקר המחיה, ולמה אף אחד לא יעשה כלום.

1) הממשלה אוהבת להטיל מיסים על ציבור שבוי וכלוא, גם אם זה לכאורה למטרה ראוייה. לא רק הממשלה הזו. כמו למשל, המס על סיגריות. שרק עולה. לגבות עוד כסף מאנשים מכורים

2) עוד באותו הנושא: דלק. מס על מס. וזה לא שהממשלה נותנת חלופה ראוייה לצורך בשימוש ברכב פרטי. גם אלו שעוד יכולים לסבול את השימוש בתחב"צ, לא כולם יכולים להנות ממנו בסופי שבוע. 

כן, יש ערים שיש בהן תחב"צ בשבת, אבל משרד התחבורע מנסה למנוע גם את זה...  את בעלי הרכבים, חולבים עד העצם. 

גם הדלק; גם עלות הרכב עצמו (סביב 100% מס, לא יודע כמה ל"ירוקות"); גם עלות מטורפת לחלקים וחלפים; גם איסורי ייבוא לחלקים וחלפים מסויימים; שוק סגור ונעול. הכל על קדושת העלויות שהולכות כמיסים, הפרה החולבת של הממשלה. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם
לפני 23 דקות, SlowRide כתב:

את מה אי אפשר להוכיח, שהעלאת שכר המינימום תביא להתייקרות נוספת?

אתה לא יכול לבודד רכיב בודד בהתייקרות ולקבוע מה התייקר בגללו ומה לא.

לפני 23 דקות, SlowRide כתב:

זה או שכדי לשלם לעובדים את התוספת יעלו את מחירי המוצרים, או שיפטרו חלק מהעובדים, או שהעסק עצמו יאלץ לסגור.

שוב, כמו שאמרתי, זו טענת מאקרו תיאורטית.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לא ניתן לקבוע שהתייקרות המזון ברשתות המזון שמעסיקות המון עובדים בשכר מינימום נובעת מהעלאת שכר המינימום?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני 21 דקות, SlowRide כתב:

לא ניתן לקבוע שהתייקרות המזון ברשתות המזון שמעסיקות המון עובדים בשכר מינימום נובעת מהעלאת שכר המינימום?

לא.

קודם כל, מה זה "המון"?

דבר שני, כמה משמעותי רכיב השכר בעלות המוצר הסופי?

דבר שלישי, מלבד העלאת מחירים יש לא מעט דברים שמעסיק יכול לעשות על מנת לקזז עלייה בשכר. למשל, לקזז את העלייה משכר העובדים שלא מרוויחים מינימום. או לדחוק בספקים להוריד מחירים.

עסקים וכלכלה בכלל לא עובדים במודל של שני משתנים.

גם מערכות מורכבות לא מתנהלות באופן פשוט, כמו שאתה חושב.

למשל, בקרב קבוצה גדולה של עובדים במוסד ציבורי קוצר שבוע העבודה, מכוח הסכם.

הנחת העבודה של הכלכלן, בשל הקיצור יעשו יותר שנ בסדר הגודל של השעות שקוצצו משבוע העבודה, לסוגים מסויימים של עיסוקים, שדורשים ידיים עובדות בפועל.

בפועל... העלייה הייתה פחות מחצי ממה שחשבו. כלומר, מסך השעות שקוצצו לעובד, חצי פשוט נגרעו מהמערכת, והעבודה עדיין התבצעה בתוך מסגרת השעות החדשה.

יענו, עשו יותר בפחות שעות.

יש מבין?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

קובע תעריף דיפרנציאלי לחשמל כשצריכה נמוכה מקבלת תעריף זול מאוד ומי שצורך הרבה מעל לממוצע ישלם על הצריכה העודפת הרבה יותר (לשמור על חשבון ממוצע ללא שינוי ושהצרכבנים הפרטיים הכבדים יממנו את החלשים) וכו'.

אולי מספיק כבר עם לקחת מוצרים ולהפוך אותם למערכות לגביית מס ועוד מס דיפרנציאלי אתה אומר? למה העשירים לא משלמים פה מספיק מיסים?
מה שאתה מציע יותר גרוע מבלו על דלק.
אולי במקום לחפש איך לז**ן את מי שמרוויח פה כסף וגם ככה מז**נים אותו שיתחילו לחתוך בהוצאות הממשלתיות או לבטל תקצוב לגורמים מעקבי צמיחה (שלא לומר משתמטים משמידי צמיחה) למשל?
אולי במקום לגייס מהנדס עם תלוש של 50K בחודש לחודשיים מילואים בשביל לעשות תעסוקה מבצעית שיגייסו מלש"ב מבני ברק לשלוש שנים שבמקרה הטוב עובד בשחור ובמקרה הרע קורא כל היום בתורה ויעלה למדינה 2000 שקל בחודש בלחץ לכל חודש שירות שהיא גם ככה משלמת לו בכולל?

יש לאנשים עניים בעיה עם להתקיים פה? קודם כל שיחליפו את הממשלה שרובם הצביעו עבורה.
דבר שני הממשלה יכולה לוותר על מעמ לפירות וירקות ולמוצרים בסיסיים כפי שתיארת, רק אז אחזור לפסקה הקודמת, איך יהיה לה כסף לבזבז על ג'ובים/כספים קואליציוניים/מימון פרזיטים?

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 11 דקות, falou כתב:

לקזז את העלייה משכר העובדים שלא מרוויחים מינימום.

תסביר.

מה שאתה מציע נקרא בשפה המקצועית "הרעה בתנאי עבודה", אלא אם לא הבנתי נכון.

פורסם
לפני 43 דקות, farkash7 כתב:

אולי מספיק כבר עם לקחת מוצרים ולהפוך אותם למערכות לגביית מס ועוד מס דיפרנציאלי אתה אומר? למה העשירים לא משלמים פה מספיק מיסים?
מה שאתה מציע יותר גרוע מבלו על דלק.

אולי במקום לחפש איך לז**ן את מי שמרוויח פה כסף וגם ככה מז**נים אותו שיתחילו לחתוך בהוצאות הממשלתיות או לבטל תקצוב לגורמים מעקבי צמיחה (שלא לומר משתמטים משמידי צמיחה) למשל?
אולי במקום לגייס מהנדס עם תלוש של 50K בחודש לחודשיים מילואים בשביל לעשות תעסוקה מבצעית שיגייסו מלש"ב מבני ברק לשלוש שנים שבמקרה הטוב עובד בשחור ובמקרה הרע קורא כל היום בתורה ויעלה למדינה 2000 שקל בחודש בלחץ לכל חודש שירות שהיא גם ככה משלמת לו בכולל?

יש לאנשים עניים בעיה עם להתקיים פה? קודם כל שיחליפו את הממשלה שרובם הצביעו עבורה.
דבר שני הממשלה יכולה לוותר על מעמ לפירות וירקות ולמוצרים בסיסיים כפי שתיארת, רק אז אחזור לפסקה הקודמת, איך יהיה לה כסף לבזבז על ג'ובים/כספים קואליציוניים/מימון פרזיטים?

אתה ממש לא בכיוון.

מה שאני אומר זה שמי שחלש ישלם פחות, הממוצע לא יושפע ומי שצורך יותר ישלם יותר (כמו במדרגות מס הכנסה וביטוח לאומי).

אתה באמת חושב שאם חרדים ילכו לצבא פתאום יוקר המחייה ירד?

אתה רוצה רמת חיים גבוהה ורשת ביטחון סוציאלית. הדברים האלה יחד עם ביטחון עולים המון ומי שמשלם את זה זה כולנו.

ולידע כללי, בכל סעיף שכתבתי אני אשלם הרבה יותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

image.thumb.png.a31a1469dd07b0ad805d330742ded48e.png

תגובה מעניינת משהו. 

הצבא לא מכחיש. 

כל התשובה שלהם מורכבת מ"עכשיו המצב שונה".

יופי נחמה. קודם כל, כבר טוב. 

אבל למה המצב אז היה כזה? צויין במפורש שלמצב אז היו השלכות על המלחמה... הצבא מתעלם לחלוטין מהנקודה הזו בתגובה הטיפשית הזו.

• תוכן חדש...