Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עסקה לא אמורה לשנות את המצב הרע של המדינה אלא להציל את כל מי שעוד בחיים, אחרת למה צריך מדינה שלא מסוגלת לערוב לבטחון האזרחים שלה?

מה שתעשה אחרי העסקה זה מה שאמור לשנות את המציאות הרעה.

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

מאמר של לוזר.

יישארו 10 תחזור להילחם.

יישארו 3 תחזור להילחם.

יישאר 1 תחזור להילחם.

כולם יחזרו תחזור להילחם.

אתה יכול לחזור להילחם עוד 100 פעם וזה לא באמת משנה.

זה לא משנה אם יש לנו 250 חטופים או חטוף אחד. אם בשביל 33 חטופים שילמנו שחררנו אלפי מחבלים אנחנו נשחרר אלפי מחבלים בשביל חטוף אחד. 

החמאס לא ישחרר את כולם אנחנו רק צריכים לשאול את עצמנו איזה חטוף שווה הכי פחות.  יש לך תשובה לזה?

לפני 53 דקות, פינדר כתב:

מאמר טיפשי של ימני שמנסה להצדיק את פיצוץ העסקה, עם איזה עיוות דבילי על הפרדוקסים של זנון.

לפי ההגיון שלו (שמדברר את מה שסמוטריץ אומר), חמאס לא ישחרר את החטוף האחרון ולכן אסור לנו להציל אף אחד מהחטופים וללכת על איזה ״ניצחון״ שבוודאות יביא למות כל החטופים.

אשכרה ״אוכל מוות״.

הוא מסביר למה לחמאס אין אינטרס להשלים את העסקה 

אם שחרור החטופים ירפא את החברה הישראלית כמו שאומרים איזה אינטרס יש לחמאס לעשות את זה?

אלא אם אתה חושב שחמאס ממש רוצה לשחרר את החטופים ורק ביבי המפלצת לא מסכים...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין לך שליטה על מי ישתחרר אחרון. זה לא משנה כמה מחבלים נשחרר אם אנחנו מחליטים לעשות משהו בעניין המחבלים במקום לנסות לברר מה המוטיבציה שלהם להיות מחבלים ולפי זה לפעול.

פורסם

אני מבין ואפילו מצדיק את הטענות שצריך להציל את מי שאפשר ולעשות את המקסימום האפשרי 

אני יודע שמדובר כאן בהחלטות מאוד קשות 

ההחלטות האלו לא פשוטות ויש דילמות אחרות

https://m.maariv.co.il/news/health/article-1170688

סתם שאלה קשורה ולא קשורה שעוברת כמעט כל שנה מתחת לרדאר

פה אין אפליה בין דם לדם?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זהו, שעם מה שיקרה אם נשחרר את כל האסירים האלה אנחנו מסוגלים להתמודד, הכל עניין של מוכנות.

אם לא נציל את כל מי שאפשר זה עלול להוביל למשבר אמון כבד מאד בין האזרחים למדינה. מדינה שהפקירה את האזרחים שלה פעם אחת ובנוסף לא ניסתה להציל את מי שנותר בחיים אחרי זה, זה משהו שלחלקים גדולים מהציבור יהיה קשה להמשיך איתו. משבר כזה זה מה ששם אותנו בנק' השפל שממנה התחיל הכל האסון הזה. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, עדי-אל כתב:

זה לא משנה אם יש לנו 250 חטופים או חטוף אחד. אם בשביל 33 חטופים שילמנו שחררנו אלפי מחבלים אנחנו נשחרר אלפי מחבלים בשביל חטוף אחד. 

החמאס לא ישחרר את כולם אנחנו רק צריכים לשאול את עצמנו איזה חטוף שווה הכי פחות.  יש לך תשובה לזה?

אני מנסה להבין את הגישה שלך.

אתה יכול לשחרר את כל המחבלים בבתי הכלא, זה לא מעניין. השאלה מה אתה עושה יום אחר כך.

אם כבר אתה רוצה לשמוע משהו - מספר האסירים היום גבוה יותר מאשר לפני העסקה. לעצור אותם זה החלק הקל, להרוג אותם אפילו יותר קל.

ושוב - יש עסקה אין מלחמה, אין עסקה יש מלחמה. בסוף הם במצור, ולא יהיה להם עוד נשק. מדינת ישראל רק צריכה להפסיק להיות לוזרית.

בטח ובטח עם הממשל ה"יותר פרו ישראלי מבן גביר" שיושב בוושינגטון.

פורסם
לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

הראשון היה שווה הכי פחות והאחרון יהיה שווה הכי הרבה.

ואנחנו לא בוחרים את מי אנחנו משחררים אלא משחררים אתי מי שאנחנו מצליחים.

אני גם מבטיח לך שאף חטוף שנרקב וגוסס במנהרות לא אומר עכשיו אם אתם לא משחררים אותי אז אל תשחררו אף אחד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

אני מבין ואפילו מצדיק את הטענות שצריך להציל את מי שאפשר ולעשות את המקסימום האפשרי 

אני יודע שמדובר כאן בהחלטות מאוד קשות 

ההחלטות האלו לא פשוטות ויש דילמות אחרות

פה אין אפליה בין דם לדם?

די נו איזה דמגוגיה זולה.

ועדת התרופות עושה בחירות קשות מאוד, אבל גם מי שלא מקבל את התרופה בסיוע הוא לא אבוד לגמרי - קודם כל אתה צריך לדאוג לעצמך לביטוחים שיקלו עליך מאוד, וגם אם אין לך ביטוח פרטי תפתח מימון המונים ועם ישראל לא ינטוש אותך.

מול חמאס אין לך אפשרות כזאת, אתה לא יכול להגיד "יאללה בואו נכנס לבד", פה זאת אחריות המדינה.

ובניגוד למחלות שפשוט מגיעות, מדינת ישראל יכולה להחליט אחרי החזרה של החטוף האחרון שהיא נלחמת בטרור בשטח שלו ולא מחכה שהוא יגיע לבארי וכפר עזה.

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

אם לא נציל את כל מי שאפשר זה עלול להוביל למשבר אמון כבד מאד בין האזרחים למדינה. מדינה שהפקירה את האזרחים שלה פעם אחת ובנוסף לא ניסתה להציל את מי שנותר בחיים אחרי זה, זה משהו שלחלקים גדולים מהציבור יהיה קשה להמשיך איתו.

עלול להוביל? כאילו בזמן עתיד?

חבר, יש לי אפס אמון במדינה - לא מעט, אפס.

לעשות משהו שמועיל למדינה לא נמצא ברשימת המשימות של רוב חברי הקואליציה.

היחיד שלדעתי עושה משהו בשם אידיאולוגיה (שאני לא מסכים איתה אבל מכבד את זכותו להחזיק בה) זה סמוטריץ'.

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, stx כתב:

היחיד שלדעתי עושה משהו בשם אידיאולוגיה (שאני לא מסכים איתה אבל מכבד את זכותו להחזיק בה) זה סמוטריץ'.

גם בנגביר, ואוי ואבוי לנו ולחיינו אם אלו 2 היחידים בממשלה שפועלים מתוך אידאולוגיה. על מה האידאולוגיה אומרת אני כבר לא מדבר בכלל. 

כל האחרים, כשהם צריכים לדבר על אידאולוגיה הם מקבלים אותה קודם מדף המסרים, תהא אשר תהא.  ובתנאי שהיא מועילה לשרידות הממשלה.

ואם כבר מדברים. 

image.png.8b7b62ea8ae764c887a45a13ce0d5cd0.png

למי שלא מבין מה זה המילה המוזרה הזו, "אחריות".

פשוט החלטתי לשתף. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 3 שעות, עדי-אל כתב:

פה אין אפליה בין דם לדם?

לא. יש שמיכה בגודל מסויים ומנסים למקסם את היעילות שלה.

אני לא יודע אם אתה בכלל יודע איך הועדה עובדת. קודם כל התרופות עוברות סינון מקצועי (אחוזי הצלחה, גדל המדגם, נזקים וכו'). מי שעוברת את זה עוברת למסלול מיקוח מול היצרן להשגת המחיר הטוב ביותר, אחר כך בדיקת גודל השוק והעלות המשוערת ורק אחר כך נכנסים לדיון מה לאשר ומה לא.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 26 דקות, stx כתב:

עלול להוביל? כאילו בזמן עתיד?

חבר, יש לי אפס אמון במדינה - לא מעט, אפס.

אין לך אמון בממשלה, לא במדינה.

פורסם

סלורייד, אני לא משוכנע שהוא טעה בניסוח- ההבדלה שאתה מדבר עליה, לא בהכרח במקום. 

זה ברור שיש 0 אמון בממשלה. זו נקודת הפתיחה. 

אבל גם במדינה. 

מדינה ש-15 חודשים לתוך מלחמה עם הרוגים, בעקבות ארוע סופר-טראומטי, ועדיין כל המחאות וההפגנות שבעולם לא הצליחו להביא לפתיחת וועדת חקירה. 

מדינה שלמרות מאמצים על אנושיים של המוני אדם, לא הצליחה לגרום לחלאות שבממשלה להתנהל בצורה שמיטיבה עם האנשים אלא רק עם עצמם. 

מדינה שבה אנשים תוקפים! משפחות שאיבדו את היקר להן מכל!!! דבר שהיה טאבו מוחלט מאז קום המדינה. 

די. 

אין באמת כבר הבדלה בין המדינה ובין הממשלה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...