Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 55 דקות, taranta כתב:

הם עבריינים וצריכים לחטוף עונש כבד. בבית משפט אזרחי.

לא כדור בראש או עונש מוות בבית דין צבאי. ובטח לא רמיסה של זכויות מינימליות כמו ראיות, משפט סדור, חזקת חפות וכדו'

ארגון בצלם השתלט לך על היוזר.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני כשעה, taranta כתב:

לא. הם עבריינים וצריכים לחטוף עונש כבד. בבית משפט אזרחי.

לא כדור בראש או עונש מוות בבית דין צבאי. ובטח לא רמיסה של זכויות מינימליות כמו ראיות, משפט סדור, חזקת חפות וכדו'.

אני עוצר כאן את הדיון מבחינתי לבקשת אחראי הפורום. שום דבר טוב לא יוצא מזה. רק חבורה של אנשים שמבוצרים בדעותיהם.

אני אגב מתנגד ותמיד התנגדתי לכל שימוש במעצרים מנהליים, לא משנה נגד מי. זה שריד לתקנות החירום של המנדט הבריטי שלא טרחו לבטל, ואין לו מקום במדינת חוק דמוקרטית. אם יש ראיות, יאללה להביא בפני שופט, ולעשות הליך משפטי רגיל.
כבר החוק הקיים קובע עונש של עד 3 שנים למי שמפריע לשוטר במילוי תפקידו (ושוטר כולל מג״בניק), ו-5 שנים להפרעה בנסיבות מחמירות (כמו זריקת אבנים). אפשר להשתמש בזה. ואם מישהו לא ביצע עדיין שום עבירה, לא מגיע לו מעצר (אם תיכנן לבצע או לעזור לפיגוע -- זו עבירה בפני עצמה, קשירת קשר, ואז שהפרקליטות תוכיח את זה).
התירוץ היחיד שיצא לי לשמוע בעד המשך השימוש בתקנות המעצר המנהלי היה מבטחוניסטים, חלכם עובדי שב״כ (ואגב, הם תמכו בשימוש גם נגד ערבים וגם נגד יהודים) והוא היה למנוע חשיפת מקורות של השב״כ. אבל זה תירוץ מבחינתי: יש פול לא קטן של עו״ד (פרקליטים וסנגורים) עם סיווג גבוה, בדיוק כדי שיוכלו לנהל תיקים כאלה, ואז יש מידע שאסור להם למסור ללקוח. במקרה סופר חריג, יש אפשרות שעדות מסויימת תישמע רק ע״י השופט במעמד צד אחד -- אבל עדייו יש תהליך מסודר של משפט.

מה שאסור שיהיה זה הבדל בין ערבים ליהודים לערבים בהקשר הזה. זה בדיוק, אבל בדיוק, ההגדרה של אפרטהייד. כמו העובדה שתושבי ירושלים המזרחית לא יכולים להצביע בבחירות. כל דבר כזה דופק את יחסי הציבור של ישראל באופן בל-יתואר.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם

כ"ץ: יוקפא קידום 2 קצינים שעליהם המליץ הרמטכ"ל, עד שייבחן הקשר שלהם ל-7/10

הכלבלב של ביבי מתחיל לעבוד.

מקפיא מינוי של 2 שלא קשורים באופן ישיר למחדל, מצ שני הוא זורם עם המינוי שלו עצמו לשר הביטחון למרות שגם הוא כושל.

העיקר להגיד לביביסטים "הנה תראו אני נלחם בשמאלנים בצבא". אפס.

פורסם
לפני כשעה, PinkDolphin כתב:

אני אגב מתנגד ותמיד התנגדתי לכל שימוש במעצרים מנהליים, לא משנה נגד מי.

בגדול גם אני מתנגד. גם לעינויים.

אבל אז מתחילות השאלות, האם יש גבול ואיפה הוא עובר. מה קורה אם אתה יודע שבן אדם הוא מחבל ויש לו מידע על אירוע טרור בדרך, שמסכן הרבה אזרחים?

הבעיה שברגע שפותחים דלת, כל הזמן יהיה מי שירצה להרחיב אותה ולהשתמש בכלים האלו בחופשיות יתרה. בגלל זה חשוב שיהיו שומרי סף שנאמנים לחוק ומערכת משפטית אמינה. בדיוק מה שהימין הנוכחי מנסה לקעקע.

• אהבתי 4

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 15 דקות, פינדר כתב:

אבל אז מתחילות השאלות, האם יש גבול ואיפה הוא עובר. מה קורה אם אתה יודע שבן אדם הוא מחבל ויש לו מידע על אירוע טרור בדרך, שמסכן הרבה אזרחים?

הבעיה שברגע שפותחים דלת, כל הזמן יהיה מי שירצה להרחיב אותה ולהשתמש בכלים האלו בחופשיות יתרה. בגלל זה חשוב שיהיו שומרי סף שנאמנים לחוק ומערכת משפטית אמינה. בדיוק מה שהימין הנוכחי מנסה לקעקע.

במקרה כזה לא צריך מעצר מנהלי, צריך מעצר רגיל וכתב אישום על ניסיון רצח כלשהו (קרא פה לרומן להכניס סעיף מדויק) ומשם להכניס אותו לכלא לכמה עשורים.

פורסם (נערך)

זה מצחיק, כי הסרט הזה הוא האמ-אמא של מעצרים מנהליים.

אם יש לך הוכחות - תעצור, תגיש כתב אישום ותשפוט אותו כמו שצריך. אם לא, אל תעצור. 

השב"כ יודע היום לאתר את החוליות, את הסייענים שלהם ואת אמצעי הלחימה הרבה לפני שהם מגיעים לשטח ישראל ב99 אחוז מהפעמים. אם אפשר לעצור עוצרים, אם לא הם יפגשו את היממ/מסקר.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 9 דקות, יובל .מ. כתב:

במקרה כזה לא צריך מעצר מנהלי

דיברתי פה על עינויים. אבל גם לגבי מעצר מנהלי, לפעמים אתה יודע שהבן אדם מסוכן אבל אין לך הוכחות ברמה של הדין הפלילי.

לפעמים ניהול משפט פלילי יכול לחשוף מקורות וכו׳.

זה כלי שאמור להיות מוגבל למקרי קצה. בפועל משתמשים בו בחופשיות כשמדובר בערבים ובמקרים בודדים כשמדובר ביהודים (לפי הדיווחים שאני ראיתי היו פחות מעשרה עצורים יהודים).

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 12 שעות, MadCat_LE כתב:

מבינים שממשלת ביבי איבדה כל לגיטימציה מהעם, פועלת נגד כל מנגנוני הביטחון בזמן מלחמה וכרגע היא כפסע מהתחלה של מלחמת אזרחים רק כדי שהדיקטטור יתחמק מהכלא? 

מחר בבוקר על צהל, השבכ, המשטרה, המוסד, כולם להצהיר שהממשלה הזו סיימה את כהונתה וללוות את כל חברי הקואליציה למעצר.

וואלה איבדה כלל לגטימציה ?

פועלת כנגד מערכת הביטחון ?

דיקטטור ? (עושה חרא עבודה בזה )

מלחמת אזרחים ? , כמו אילו שעד ה 6.10 ניסו להמריד כנגד הממשלה וקראו לסרבנות ?

ולגבי המשפט האחרון שלך , נראה שאתה יונק מעטיני הקומוניזים הרדיקלי , זו היתה דרכם לפרק דמוקרטיות , ליברליזים קווים לדמותו.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 2

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

כן, איבדה כל לגיטימציה כבר ב 7.10.

כשקורה אירוע כזה הולכים לבקש שוב את אמון הציבור (כמו בכל חוזה, כוח עליון).

וכשהמניעים בהחלטות שנוגעות לביטחון הם פוליטיים ולא מקצועיים זה לפעול נגדה.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

כשמדובר בחשוד שיש לו מידע על ארוע ממש קרוב, יש נוהל מוגדר מה מותר לשב״כ לעשות (חקירת ״פצצה מתקתקת״) , שקבעה ועדת לנדוי ב-1987, בעקבות פרשת עיזאת נאפסו. מדו״ח הועדה מגיע הביטוי הידוע ״לחץ פיסי מתון״. השימוש בנוהל צומצם אח״כ בהוראת בג״ץ ב-1999, אבל השורה התחתונה שיש ביקורת והשב״כ צריך לאחר מעשה להצדיק את כל מה שעשה.
https://he.wikipedia.org/wiki/פצצה_מתקתקת

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

במקרה כזה לא צריך מעצר מנהלי, צריך מעצר רגיל וכתב אישום על ניסיון רצח כלשהו (קרא פה לרומן להכניס סעיף מדויק) ומשם להכניס אותו לכלא לכמה עשורים.

רבים מהעצורים במעצר מינהלי (גם יהודים, גם ערבים) לא נעצרו כי ניסו לרצוח מישהו, אלא רק להתפרע, וחלקם אפילו לא עשו את זה, אלא אך ורק עסקו בדיפלומטיה או תעמולה. זו עוד סיבה מדוע האמצעי פסול בעיני.
https://he.wikipedia.org/wiki/קטגוריה:עצירים_מנהליים_בישראל

פורסם
לפני 50 דקות, Night Driver כתב:

כן, איבדה כל לגיטימציה כבר ב 7.10.

כשקורה אירוע כזה הולכים לבקש שוב את אמון הציבור (כמו בכל חוזה, כוח עליון).

וכשהמניעים בהחלטות שנוגעות לביטחון הם פוליטיים ולא מקצועיים זה לפעול נגדה.

כל המטכ"ל ב 10-15 שנה האחרונות הם פולטיקאים על מדים ומשם כל ההמלצות שלהם הגיעו.

מילים כמו הכלה ומב"מ אילו אמירות של פוליטיקאים ולא קצינים בצבא וזה רק על קצה המזלג.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 4 שעות, taranta כתב:

לא. הם עבריינים וצריכים לחטוף עונש כבד. בבית משפט אזרחי.

לא כדור בראש או עונש מוות בבית דין צבאי. ובטח לא רמיסה של זכויות מינימליות כמו ראיות, משפט סדור, חזקת חפות וכדו'.

זאת אומרת אם ערבי זורק אבנים על הרכבים הוא טרוריסט? ואם יהודי שובר ראש לחייל הוא עבריין? אתה יודע כמה ערבים יושבים על זריקת אבנים בבתי כלא למחבלים? 

לפני 51 דקות, CX25GTI כתב:

פועלת כנגד מערכת הביטחון ?

כן. חד וחלק. ראית את יצירת המופת האחרונה שלו? זאת הסתה פרועה נגד כל מערכת הביטחון כדי להציל את התחת שלו. בלי רמזים, ישר, בצורה גלויה. להתקפות על מערכת משפט כבר התרגלנו.

פורסם
לפני 1 דקה, CX25GTI כתב:

כל המטכ"ל ב 10-15 שנה האחרונות הם פולטיקאים על מדים ומשם כל ההמלצות שלהם הגיעו.

מילים כמו הכלה ומב"מ אילו אמירות של פוליטיקאים ולא קצינים בצבא וזה רק על קצה המזלג.

מרתק.

תחת מי התגבש המטכל הזה?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...