Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 5 שעות, avi 1234 כתב:

והאיזון הכי גדול הוא, שיש בחירות, והממשלה והכנסת מתחלפים...

ב-4 שנים אפשר לעשות המון נזק שללא בקרה מסביב הלכה למעשה ייתר את הבחירות, או יהפוך אותן למשהו שנעשה לפרוטוקול.

בכלליות רפרפתי בפוסטים שלך, ואתה חוזר על המון טענות "ימניות" שנזרקות לאוויר בחודשים האחרונים, ומדהימות ומדכאות בכל פעם מחדש.

לא, השמאל לא מפסיד בבחירות כי הוא "מנותק" (הוא גם לא הפסיד בכל מערכת בחירות מאז 1977. רבין היה ראש ממשלה, אתה יודע. ברק ניצח את ביבי וכו'). ולא, אתם לא מצביעים לשמאל לא כי הוא "מנותק", אלא כי אתם לא מאמינים בחזון של השמאל. והטענה הזו שלך היא ריקה מתוכן. אם השמאל יהיה ימין אז תצביע לו אבל הוא לא יהיה שמאל יותר, אתה יודע.

לא, בגצ לא שולט במדינת ישראל ולא מפעיל כאן שום דיקטטורה. יש אינספור, ממש אינספור, הסברים למה. האהובים עלי זה האוטונומיה החרדית שהתפתחה לה כאן בעשורים האחרונים, והאמת שגם האוטונומיה של המתנחלים. כאילו בגצ השמאלני הנורא ששולט כאן יכול (או רוצה) להוציא את האחים מההתנחלויות, או לכפות על נבחרי ציבור לקחת אחריות על מותם של מתפללים שרמסו אחד את השני בהר מירון.

לא, לא על זה היו בחירות. לעבדים של ביבי אין אידיאולוגיה מימלא. החרדים עושים מה שהרבנים אומרים. והשמועה כרגע שמפיצים עיתונאים חרדים ברשת זה שש"ס ויהדות התורה מוכנות לאפשר לביבי לעצור את המהפכה. ולא מעט מהקולות של הציונות הדתית הגיעו מאנשים תמימים שרצו "משילות", ובמקום זה קיבלו שר לאפות אינפנטילי שכל מה שמעניין אותו זה עוד ראיון בתקשורת.

מה שהכי מעצבן בכל זה, זה גם חוסר היכולת לדבר ביושר על מה שמסתתר מאחורי הרצון להחליש את בית המשפט. הדוגמא האהובה עליכם על האפריקאים שלא גורשו מדרום תל אביב בגלל זה היא שקר. גם אם, נניח, בגצ לא היה צריך להתערב וכן לאפשר למדינה להקים מתקן כליאה על מלא בדרום - אחרי שהשלב הזה עבר לביבי היתה תוכנית לגרש אותם, שלא יצאה לפועל כי הוא השתפן. כמו בכל קבלת החלטות אחרת עד היום.

ומה יש חוץ מזה? מספרים לנו על חוקים שהיו מעבירים אבל אפילו לא ניסו כי "אבל בגצ". ואז אני שוב מסתכל על נבחרי הציבור של המחנה שאומר את זה. כן, ואו. איזו דמוקרטיה על מלא היינו מקבלים אם רוטמנים וסמוטריצ'ים לא היו מהססים להגיש כל הצעת חוק מפגרת כי לא היה מי שיפסול או יגיד שהיא בעייתית. מה אני אגיד לך? על זה הגרנדמייזר שלי, זכרונה לברכה ,חלמה בגלות. לגמרי.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

יא אללה, איזה סמולני תבוסתן. עוד מהקרב העל החרמון היה סמולן.

אבל שיא הסמולנות שלו היא להיות חלק מהסגל באונבירסיטת אריאל...

https://he.wikipedia.org/wiki/אבי_דוידוביץ

ומה הקשר להודעה שלי?

זה שהוא נלחם בעבר (כמו רבים וטובים אחרים) הופך את ההתבטאויות שלו ל"מקובלות"?

וכל מי שהיה חלק מהסגל באריאל הוא ימני?   זה חלק מדרישות הקבלה, להצהיר נאמנות לנתניהו או בן גביר?

לפני 57 דקות, Gavrik כתב:

ברגע שאמרת "משקיעיפ משקיעים ברעיונות ומוצרים" איבדת אותי.

זה הסימן הכי ברור לזה שאתה מבלבל את השכל ואין לך מושג בהשקעות הון סיכון.

אם היית מכיר את התחום הזה היית יודע שמשקיעים משקיעים באנשים.

אחת הסיבות שמשקיעים היו משקיעים בחברות ישראליות היא בזכות בית משפט עצמאי וחזק, בית המשפט הוא שומר הסף של הכסף שלהם והביטוח שלהם.

יש לך כרגע ממשלה שבמילים עדינות "לא כ"כ אוהבת את ההיטטקיסטים" כבר עכשיו הם מנסים להוביל מהלכים שיפגעו בחברות ההייטק כמו למשל חובה לגייס חרדים למשרות בכירות.

במקרה שהמששלה מחר מוציאה חוק שמעלה ב50% את המס על הייטק או איסור לעבודה בשבת אז בג"צ הוא המוצא האחרון של ההייטק וברגע שמסרסים את בג"צ אז אין יותר ביטוח.

בגלל זה חברות ישראליות ומנכ"לים ציונים, מוציאים את כספם מהארץ, המשקיעים שלהם פוחדים ממשלה כל יכולה (כמו ברוסיה ואוקראינה ששם יכולים פשוט לקחת לך את העסק).

וזאת גם הסיבה לעליה בדירוג האשראי כי הסיכון מפני ממשלה כל יכולה יותר גבוהה מסיכון ממלחמה או בחירות.

מעניין לשמוע איך קרנות הון סיכון משקיעות ב"אנשים". איזה ערך יש לאנשים בלי מוצר או בלי חברה שתביא להם תשואה?

את המשקיעים והקרנות מעניינת התשואה הפוטנציאלית ביחס לסיכון. 

זה שהמהנדס הישראלי מרוויח פי 5 מהמהנדס ההודי לא רלוונטי בכלל. המשקיעים משקיעים בחברה כעסקת חבילה.

ומעניין שחברות הון סיכון לא נרתעות מלהשקיע בסין, למרות שלא בטוח עד כמה בית המשפט עצמאי שם.

לגבי ההייטק והממשלה - אם הממשלה מחליטה מחר לבטל את הטבות המס להייטק, איך בדיוק בג"צ יעזור?

על סמך איזה סעיף הוא בדיוק יפסול את החוק?

אני גם לא יודע מאיפה הבאת את זה שתהיה חובה לגייס חרדים למשרות בכירות. מה זה אומר בכלל?

לוקחים חרדי מהישיבה ושמים אותו סמנכ"ל תפעול?

וכדאי שתתעדכן - יש איסור על העסקת עובדים יהודים בשבת, אלא אם ניתן לכך היתר. לא נראה שההייטק קרס בינתיים.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

חמישים אחוז ממה שכתבת לא נכון בעליל, ולגבי החמישים האחרים אני לא בטוח.

קרן הון סיכון לעולם לא תשקיע בשום מוצר אם היא לא מאמינה בצוות שמרים את הפרויקט.

מצד שני, כבר קרה מספיק פעמים שאנשים קיבלו מיליוני דולרים (לחברה, לא לכיס כמובן) ואמרו להם ׳לכו, תביאו לנו משהו נחמד׳.

חצי מה׳הייטק׳ עובד על לפטופ ואם צריך אז גם בשבת. עם זאת, אף אחד לא ידרוש את זה ממך, כמובן אם אתה דתי.

אגב, יכול להיות שיש ואני לא מכיר, איזה חברות הון סיכון מושקעות בסין?

עריכה אחרונה על ידי stx
פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, gadik6 כתב:

מעניין לשמוע איך קרנות הון סיכון משקיעות ב"אנשים". איזה ערך יש לאנשים בלי מוצר או בלי חברה שתביא להם תשואה?

זה שהמהנדס הישראלי מרוויח פי 5 מהמהנדס ההודי לא רלוונטי בכלל. המשקיעים משקיעים בחברה כעסקת חבילה.

וכדאי שתתעדכן - יש איסור על העסקת עובדים יהודים בשבת, אלא אם ניתן לכך היתר. לא נראה שההייטק קרס בינתיים.

אין לך מושג ירוק על מה אתה מדבר.

הפוך. אין ערך למוצר בלי אנשים, אנשים יכולים ליצור תפוקה בלי מוצר. חלק נכבד מההייטק עובד בתחילת הדרך על רעיונות בכלל, בלי מוצר! זה ממש החלק של ה "סיכון" בקרנות הון-סיכון.

גם כשיש מוצר והחברה כבר די ממוסדת, הקרנות בודקות באופן מדוקדק המון פרמטרים שביניהם מי מאייש עמדות מפתח כאלו ואחרות, כמה פטנטים החברה מפיקה, מה באופן כללי היו התוצרים לאורך תקופה, מה תחלופת האנשים בחברה, ועוד ועוד.

לקרנות הון-סיכון (ומשקיעים בכלל) גם מאוד איכפת מה השכר במדינה מסוימת שכן מתי שמשקיעים בחברה בתחילת הדרך/שלבים מוקדמים, החברה תגדל. החברה תגדל= עוד עובדים, עוד עובדים= עוד משכורות.

הרבה יותר קל להגדיל חברה שהמשכורות הנוספות הן נמוכות. ולכן מי שמשקיע צריך להאמין שגיוס עובד ישראלי בישראל יניב הרבה יותר תועלת מגיוס עובד במדינה אחרת, שהשכר שלו נמוך יותר.

המצב האידיאלי שכל משקיע חולם עליו הוא חברה קטנטנה עם מינימום עובדים שמוציאה מעט ומכניסה המון, אבל זה לא ממש ריאלי.

החברה היא האנשים שעובדים בה, לא להיפך. אחת הסיבות הנפוצות ביותר לקריסת חברות ואיבוד הדרך היא כאשר שוכחים את העובדה המאוד פשוטה הזו. ומשקיעים (על אחת כמה וכמה חברות הון-סיכון) מבינים את זה מצוין.

ולכן כל צעד שעלול לערער את האמונה בשוק הישראלי (כמו למשל, אם קורים פה דברים שמגדילים באופן משמעותי את הסיכוי לבריחת מוחות) מגדיל את הסיכון בצורה משמעוית, ואנחנו כבר רואים את ההשלכות.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, gadik6 כתב:

עובדתית קרנות משקיעות בקבוצות יזמים ללא מוצר או חברה, זה נקרא גיוס PRE-SEED וזה בדר"כ הגיוס הראשון של כל סטארט-אפ, יזמים צריכים כסף כדי לבנות את החברה והמוצר.
לרעיונות בעולם הסטארט-אפים אין כמעט שום משמעות בהצלחה של סטארט-אפ, מהסיבה הפשוטה שאין חדש תחת השמש ואם סטארט-אפ מנסה לעשות משהו אז הוא יכול להיות בטוח שניסו לעשות את זה כבר עשרות פעמים לפניו. גם כן רוב הסטארט-אפים עוברים דבר שנקרא "פיבוט" שזאת פניה של 180 מעלות ושינוי הרעיון, השוק והמוצר. 
בגלל זה משקיעים משקיעים באנשים ולא ברעיונות, את הרעיון אפשר לשנות עוד 1,000 פעם בדרך אבל מה שבסופו של דבר יקבע את ההצלחה שלו זה הביצוע של היזמים.

עלות המהנדס הישראלי זה מאוד רלוונטי כי זה מתאפשר רק בזכות האקוסיסטם שקיים כאן של משקיעים-יזמים-טאלנט, ברגע שאתה מערער את האקוסיסטם הזה לא תהיה יותר דרישה למהנדסים ישראלים בעלות כזאת.

ומעניין שחברות הון סיכון לא נרתעות מלהשקיע בסין, למרות שלא בטוח עד כמה בית המשפט עצמאי שם.

חברות הון סיכון מאוד נרתעות להשקיע בסין, זאת אחת הסיבות שהייטק לא מצליח להמריא שם ורוב ההשקעות מגיעות מהשוק הסיני הפנימי
במקרה של מדינת ישראל זה לא רלוונטי בכלל כי בארץ אין לך מספיק משקיעים ורוב ההשקעות מגיעות מארה"ב

לגבי ההייטק והממשלה - אם הממשלה מחליטה מחר לבטל את הטבות המס להייטק, איך בדיוק בג"צ יעזור?

על סמך איזה סעיף הוא בדיוק יפסול את החוק?

אם הממשלה מחר מחליטה לבטל הטבות מס להייטק רטרואקטיבית אז חוק היסוד כבוד האדם וחירותו, סעיף הזכות לשמירה על קניין תגן עליהם ועל בסיס זה ניתן יהיה לעתור ולשמור על הקניין שלהם.

אני גם לא יודע מאיפה הבאת את זה שתהיה חובה לגייס חרדים למשרות בכירות. מה זה אומר בכלל?

לוקחים חרדי מהישיבה ושמים אותו סמנכ"ל תפעול?

בבקשה:
ההצעה להרחיב את ייצוג החרדים ברשויות ובתאגידים ציבוריים תגרום לירידה באיכות העובדים

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם
לפני 39 דקות, gadik6 כתב:

מעניין לשמוע בכמה סטארטאפים עבדת בחייך?

אני עבדתי ברוב הקריירה שלי בקורפורייט, אבל גם עברתי בשני סטארטאפים. סטארטאפים שקיבלו כסף כי המשקיעים האמינו ביזמים עוד לפני שהאמינו במוצר.

אגב אמונה זה לא מספיק. בהתאם לסטטיסטיקה שני הסטארטאפים נכשלו בסוף.

לפני 54 דקות, gadik6 כתב:

מעניין שחברות הון סיכון לא נרתעות מלהשקיע בסין, למרות שלא בטוח עד כמה בית המשפט עצמאי שם.

כבר אדוארד העלה את הטענה הזו לגבי הונג קונג והראתי לו שמאז שעברה לשלטון סין, רוב ההשקעות שם הן מכסף סיני.

נראה שהדיסוננס אצלך כל כך חזק, עד שכמו סמוטריץ, אתה מנסה להמציא כלכלה חדשה שתתיישב עם העובדה שבחרת באנשי דת לאומנים, שלא ממש מתעניינים בכלכלה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אם חוזרים מספיק פעמים על אותו שקר, הוא יהפוך לעובדה אמיתית

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Gavrik כתב:

עובדתית קרנות משקיעות בקבוצות יזמים ללא מוצר או חברה, זה נקרא גיוס PRE-SEED וזה בדר"כ הגיוס הראשון של כל סטארט-אפ, יזמים צריכים כסף כדי לבנות את החברה והמוצר.

כתבתם פה הרבה שטויות שכנראה מבוססות על קריאה בויקיפדיה.

אני אתייחס רק לחלק הזה, שמראה חוסר הבנה בסיסי לגבי ישראל.

אני רוצה לראות את קרן הון סיכון הבינלאומית שתשקיע בקבוצת יזמים ללא "מוצר" או חברה.

למעשה רק עם "רעיון".

רוב ההשקעות בשלב הזה יהיו מהון עצמי, חברים, מכרים ואולי הצטרפות לחממה טכנולוגית.

אלא אם מדובר ביזמים סדרתיים, ששמם הולך לפניהם.

גם מה ההיגיון לבקש מקרן הון סיכון להצטרף בשלב כל כך מוקדם, ולמעשה להקטין את החלק של היזמים בעוגה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • מצחיק 1

פורסם
לפני 4 דקות, gadik6 כתב:

גם מה ההיגיון לבקש מקרן הון סיכון להצטרף בשלב כל כך מוקדם, ולמעשה להקטין את החלק של היזמים בעוגה.

שמע, זה פשוט אחד הדברים המצחיקים שראיתי בתקופה האחרונה. אתה יורה חיצים אל כולם ש "לא מבינים" (למרות שכנראה כל אחד מאיתנו שהגיב לך עובד בהייטק, בין אם סטארטאפ או משהו עם נגיעה לזה) ואז שואל את הדבר הכי בסיסי בכל הסיפור הזה.

מה ההיגיון לבקש מקרן הון סיכון להצטרף מוקדם?

.....מאיפה תשלם משכורות ותממן את הפעילות? בתור סטארטאפ בשלבי ינקות יש לך 3 אפשרויות עיקריות אם אתה לא מגיע עם הון עצמי משמעותי

1- אנג'ל

2- הון סיכון

3- חממה

לא משנה באיזה תבחר, החלק של היזמים בעוגה קטן. מי שיכול (ורוצה) לממן לעצמו פעילות והתרחבות לא הולך לאף אחד מאלו.

קרנות הון-סיכון לרוב ינסו להימנע מ pre-seed, אבל זה לא אומר שזה לא קורה. 

• אהבתי 1
פורסם

ובלי קשר אם זה אנג’ל, חממה או קרן, כולם בלי יוצא מן הכלל מסתכלים בראש ובראשונה על האנשים, אחרי זה על השוק ואחרי זה על המוצר.

וחוץ מזה, לא מעניין המוצר, מעניין הפרודקט.

• מצחיק 3
פורסם
לפני 39 דקות, gadik6 כתב:

היגיון של השגת הון נדרש למימון קידום ופיתוח הפעילות,  

בנוסף ולא פחות חשוב- ידע והכוונה ממשקיעים מנוסים,

בנוסף ואולי מכריע- הכרות המשקיעיםעם השוק והאנשים שפועלים בו  ומקפיצים אותך קדימה אל המטרה וכו'...

חוץ מהכסף עצמו,  בסוף זה עניין של אנשים ידע יכולות  וניסיון שנצבר

פורסם
לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

ומה הקשר להודעה שלי?

אתה קבעת שהוא ״שמאל״.

הוא לא ״שמאל״ או לפחות לא הביע דעה שמאלנית מימיו.

הוא מומחה לפלילים וחקירות, אקדמאי ואיש מעשה, שהתעצבן מאוד (ואנחנו לא יודעים למה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Pika007 כתב:

אתה יורה חיצים אל כולם ש "לא מבינים" (למרות שכנראה כל אחד מאיתנו שהגיב לך עובד בהייטק, בין אם סטארטאפ או משהו עם נגיעה לזה) ואז שואל את הדבר הכי בסיסי בכל הסיפור הזה

הלם... 

אני הייתי בקורפ, סטארטאפ וכיום בצד של פאונדר בבוטסטראפ ובתוך קבוצת איינג'לים עם אנשים שמנהלים קרנות הון סיכון

בהשקעה בסטארטאפ הרבה (הרבה) יותר חשוב האדם מהרעיון. אדם עם רעיון מצוין אבל trainability נמוך יקבל ריג'קט. 

זה כמובן לא אומר שהרעיון והתכנית העסקית אינם חשובים, ברור שהם חשובים, רק שיותר קל לסייע לאדם חזק להתמקד ולאפטם מאשר להפוך מישהו עם רעיון מצוין לאדם חזק עם יכולת ביצועית.

אדם חזק יכול לעשות pivot וללמוד ממשקיעים אסטרטגיים מייעצים. 

אדם משכיל וכשרוני שלא מסוגל לקבל ביקורת לעבד נתונים וללמוד מאחרים - אינו אדם חזק בעולם הזה, להיפך. 

לא פלא שאת הפאונדרים/איינג'לים הביביסטים שאני מכיר אפשר לספור על יד אחת, ולא צריך יד שלמה 😅 מתוך עשרות רבות של אנשים (אציין כי דווקא המיליארדר הכי טחון שפגשתי הוא ביביסט על מלא! לא ישראלי, שבוי בקונספציה שעוד מעט שואה2 ולכן צריך ראש ממשלה חזק חזק)

הימנים בקבוצה הנ"ל בד"כ אינם ביביסטים אלא "סתם" ימנים ליברלים, ורובם המוחלט לא תומך במהפיכה מסיבות ברורות.

באמת שלא צריך להיות מבריק במיוחד בשביל להבין שלא נותנים כח מוחלט לממשלה (כל ממשלה). המיתוג של שמאל נגד ימין זה מיתוג ביביסטי שעובד בעיקר על ביביסטים. יש מקום לרפורמה משפטית, המהפיכת-בזק הזו אינה רפורמה משפטית, זה טריוויאלי אבל במשך שנים הכינו אידיוטים שימושיים לדקת קריאה וכעת הגיע הזמן לקצור את המטע. 

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

אני אתייחס רק לחלק הזה, שמראה חוסר הבנה בסיסי לגבי ישראל.

אני רוצה לראות את קרן הון סיכון הבינלאומית שתשקיע בקבוצת יזמים ללא "מוצר" או חברה.

למעשה רק עם "רעיון".

רוב ההשקעות בשלב הזה יהיו מהון עצמי, חברים, מכרים ואולי הצטרפות לחממה טכנולוגית.

אלא אם מדובר ביזמים סדרתיים, ששמם הולך לפניהם.

דיי כבר, מוכיחים לך פעם אחר פעם שאתה טועה ואתה ממשיך להמציא נימוקים שעוד לא הפרכנו.

תראה איזה יופי:
https://www.geektime.co.il/asaf-rappaport-joins-beyond/

גיוס PRE-SEED הוא בהגדרתו ללא מוצר על בסיס צוות ודאטה מהשוק, יש מגוון קרנות ואנגלים שמשקיעים בשלב כזה וגם חממות לידיעתך מונעות מהון סיכון, אתה מוזמן לחפש בSTARTUP NATION CENTRAL סטרטאפים שגייסו PRE-SEED רק בפלטפורמה שם רשומים כמה מאות כאלו.

המשפט האחרון שלך מרסק כל רף הבנה ולוגיקה בסיסית, בהתחלה אתה אומר ש"רוב ההשקעות בשלב הזה יהיו מהון עצמי, חברים, מכרים ואולי הצטרפות לחממה טכנולוגית." ואז אתה אומר: "גם מה ההיגיון לבקש מקרן הון סיכון להצטרף בשלב כל כך מוקדם, ולמעשה להקטין את החלק של היזמים בעוגה." כאילו כבחממה או FFF אתה לא תוותר על חלק מהעוגה? בכל השקעה מקטינים חלק בעוגה ויש דבר שנקרא דילול וכו... אתה פשוט מכיר את התחום הזה אולי רק מדף המסרים של הליכוד ומנסה להוכיח פה לאנשים שחיים את העולם הזה שאתה פרופסור בתחום עם גיבוב שטויות חסר כל ביסוס.

באמת זה מתיש כבר, הכלב שלי קלט יותר מהר שלא משתינים בבית מאיך שהדיון הזה מתקדם.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • מצחיק 2
  • תוכן חדש...