Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 11 דקות, Pika007 כתב:

העובדה שהוא זכה לבחור.

אתה חי במדינה שבה יש קבוצות אוכלוסיה שפשוטו כמשמעו, העמיסו על משאית (לא כצורת ביטוי. מילולית) וזרקו באמצע שומקום בחיוך גדול עם ההצהרה "הנה הבית שלכם, תהנו"

אף אחד לא הועמס ואף אחד לא נזרק, אנשים עלו לישראל מרצונם. מי שהיתה לו מספיק יכולת להבין את המצב, הסתדר יותר טוב ממי שלא. וזה נורמלי לחלוטין ואין מה לעשות. 

לפני 14 דקות, Pika007 כתב:

כשמאשימים מישהו שהוא "פריווילג" זה לרוב כדי להצביע על זה שהוא מתבטא בשמם ו/או מתיימר להבין אחרים שהוא שופט על פי הסטנדרטים שלו, מבלי להבין את עמדתם כלל וכלל.

ממה שאני רואה, משתמשים במילה הזאת בעיקר כדי להפריך טענות כשאין על מה להתבסס. זה כמו לומר למישהו שהוא לא מבין כלום בסושי כי הוא לא יפני. 

לפני 17 דקות, Pika007 כתב:

כשאדם עשיר מתיימר לשפוט אחרים על פי הסטנדרטים שלו בטענה שהאחרים שלא באותו מעמד צריכים להתאים עצמם אליו, הוא פריווילג

מה זה לשפוט אחרים? אם אני אומר לאיזה קבצן שכדאי לו לנסות לחפש עבודה, אני פריבילג?

לבוא לקבצן בטענות למה אין לו למבורגיני זה הטרלה, אבל למה להקצין?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

קצת על פריבילגיה :-) 

אני ממתין לכתב אישום בשל "השחתת פני מקרקעין" כמו שעושים ליהודים שמשתתפים במאבק של תושבי דרום ת"א להצלת הקהילות שלהם.

Image

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם (נערך)

מיועד ל edward

:הפחד הוא, שהמקום הזה ישתנה ויהיה דומה למקום ממנו יצאנו. ..

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 1 דקה, vladclar כתב:

הפחד הוא, שהמקום הזה ישתנה ויהיה דומה למקום ממנו יצאנו. ..

הסר דאגה מליבך. המדינה חוקקה את חוק ההגירה שלה שנקרא "חוק השבות", כדי לתעדף אנשים כמוך: הגירת יהודים וכאלה שיש להם זיקה ליהדות.

ויש מי שזה לא מוצא חן בעיניו, אז בעזרת סדרת פסילות חוקים, ופרשנויות מרחיקות לכת ומופרכות לקיימים, יצרו מדיניות הגירה חדשה לחלוטין, שאיכשהו, אבל רק איכשהו מי שמצא עצמו הכי סובל ממנה זה לאו דווקא החזקים בחברה.  

אהרון ברק תמיד היה מגלומן ופיראט משפטי. כשהיה היועמ"ש הוא עשה לרבין הי"ד את המוות ואיים עליו לוותר על ראשות מפלגת העבודה. כבר לפני 35 שנה הוא ניסה להחליט מי יהיה ראש ממשלה בישראל. 

המזל היה ששמעון פרס היה יותר אפקטיבי ממנו ב"פינוי" יריבים וככה נמנע בזיון שאין כמותו.

הגענו כבר למצב שמי שמחוקק כאן חוקים זו הפרקליטות. עד כדי כך שכרון הכוח התפשט.

• רעיון גרוע 1
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם
לפני 23 דקות, SlowRide כתב:

אין שום חוק שמונע ממישהו לגור בהרצליה.

אין חוק, אבל יש יכולת.

יש הורים עם מיינדסט שונה שלא השקיעו בילדים שלהם, גם זאת פריבילגיה. שלי השקיעו הון והקריבו המון בשביל החינוך שלי, זאת לא פריבילגיה? אחושרמוטה פריבילגיה. הורים של חברים לכיתה לא השקיעו בהם כך למרות שהיה להם יותר כסף.

העובדה שהייתה בכלל כיתת מחוננים. שההורים יכלו לשלוח לחוגים, ולא רק זה אלא גם להסיע לחוגים שלא היו ביישוב שבו גדלתי. זה שהיו לי אופציות. יש המון שאין ולא היה להם, לא מתוך ''בחירה''.

אין חוק שמונע מהורים להשקיע בחינוך הילד שלהם.

כשהייתי ביסודי, בתור מחונן או וואטאבר, זכיתי להשתתף באיזו תוכנית העשרה של איזו מכללה - גם כן חתיכת פריבילגיה. לא כול מקום מציע, ולא מציעים לכולם.

אין חוק שמונע להשתתף בתוכנית העשרה.

ובכלל לא נכנס לזה שנולדתי גבר לבן ועוד עם מראה יחסית אירופאי, גם כן פריבילגיה. ולא אישה שמחנכים אותה לדברים אחרים, שמגבילים. וגם לא שחום...

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

בוא, אף אחד לא מלקק פה שמנת אלא אם הרויח אותה בהרבה עבודה קשה.

יש לא מעט שהתחילו מכלום והגיעו רחוק מאוד ויש לא פחות שהתחילו עם מחסן שמנת והגיע לכלום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

בוא, אף אחד לא מלקק פה שמנת אלא אם הרויח אותה בהרבה עבודה קשה.

הצחקת, תלוי מאוד מי.

אתה צריך לראות את הנגדים שיצא לי לעבוד איתם בחיל האויר, כמה הם "עובדים" ותנאי הפרישה שלהם.

יש הרבה אנשים במדינה שהקשר בין מה שהם נותנים למה שמקבלים הוא רופף ביותר ולא כל מי שיושב על 50 אלף פנסיה בחודש הוא עילוי כמו אהרון ברק. אישתו למשל.

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני 2 דקות, edward כתב:

הצחקת, תלוי מאוד מי.

אתה צריך לראות את הנגדים שיצא לי לעבוד איתם בחיל האויר, כמה הם "עובדים" ותנאי הפרישה שלהם.

יש הרבה אנשים במדינה שהקשר בין מה שהם נותנים למה שמקבלים הוא רופף ביותר ולא כל מי שיושב על 50 אלף פנסיה בחודש הוא עילוי כמו אהרון ברק. אישתו למשל.

לא ממש חסרות דוגמאות, הנה דוגמא מלפני כמה ימים, מנפלאות ההסתדרות.. איך תנא רבן אורוול זצוק"ל:  "כל החיות שוות אבל יש חיות שששות יותר".

Image

פורסם

איזה נגד מחיל אויר מקבל פנסיה של 50 אלף₪?

אולי זאת פנסיה של מפקד חיל אוויר ( והוא היה אלוף ולא נגד ).

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, ליפיגו כתב:

לא ממש חסרות דוגמאות, הנה דוגמא מלפני כמה ימים, מנפלאות ההסתדרות.. איך תנא רבן אורוול זצוק"ל:  "כל החיות שוות אבל יש חיות שששות יותר".

Image

שמע, הם צודקים. לא ראית איך המלט הטורקי מתפקד ברעידת אדמה?

לחסום ייבוא מיד!

לפני 4 דקות, vladclar כתב:

איזה נגד מחיל אויר מקבל פנסיה של 50 אלף₪?

אולי זאת פנסיה של מפקד חיל אוויר ( והוא היה אלוף ולא נגד ).

נגד בכיר יכול היה בקלות לפרוש על תקן סגן אלוף ולקבל סדר גודל מליון וחצי שקל ביד כמענק פרישה, ועוד 20 אלף בחודש עד סוף חייו בפנסיה תקציבית.

הם גם פורשים בגיל 50 ולא גיל 70 כמו שופטים ולפני שמישהו יקפוץ זו עבודה משרדית בדרג ב טכני ולא קרבי.

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

פורסם

לפני 22 דקות, SlowRide כתב:

אף אחד לא הועמס ואף אחד לא נזרק, אנשים עלו לישראל מרצונם. מי שהיתה לו מספיק יכולת להבין את המצב, הסתדר יותר טוב ממי שלא. וזה נורמלי לחלוטין ואין מה לעשות. 

ממה שאני רואה, משתמשים במילה הזאת בעיקר כדי להפריך טענות כשאין על מה להתבסס. זה כמו לומר למישהו שהוא לא מבין כלום בסושי כי הוא לא יפני. 

מה זה לשפוט אחרים? אם אני אומר לאיזה קבצן שכדאי לו לנסות לחפש עבודה, אני פריבילג?

סליחה, מה? 

יש לך שמץ כמה עולים הגיעו לפה אחרי שהציגו להם "הנה מה שיהיה" וברגע שהגיעו העלו אותם למשאיות ופשוט הביאו אותם למקום שהוא לחלוטין לא מה שהוצג להם, זרקו אותם שם, וזה מה יש?

אני לגמרי לא מקבל טענות של "אם לא היית חד מספיק להבין על המקום שעומדים לשקר לך ולדפוק אותך, בעיה שלך"

בתור "עם" אחד, אנחנו לא אמורים להסתכל ימינה ושמאלה כל הזמן בחשש מי מ "אחינו" עלול לדפוק אותנו. זו מציאות עגומה ועקומה.

בהחלט הועמסו ובהחלט נזרקו.

פה אני בהסכמה מלאה איתך. הפוסט הקודם שלי היה הסבר ותו לא, הקשקושים של אמסלם וחבריו על מי ומה זה "פריווילג" והיריה של המילה הזו באוויר לכל כיוון- קשקושים מוחלטים ולא נכונים. מבחינתם אם קרעת את התחת בלימודים ובאוניברסיטה, הגעת למקום טוב ואתה כיום מרוויח שכר ראוי וקנית לעצמך דירה בגבעתיים- אוי ואבוי, יא פריווילג. זה מבחינתם, זה לא אומר שזה נכון או קשור למציאות.

לא, אם אתה אומר לקבצן שכדאי לו לנסות לחפש עבודה אתה לא פריווילג.

אם אתה בא לקבצן ואומר לו, בנוגע לאותו הרגע ממש- "למה אתה מלוכלך, בלי דירה ובלי רכב בחניה?" לפני שיש לו עבודה או אפשרות למצוא אחת, אז כן. אתה בהחלט פריווילג.

(אם מדובר באדם שלא רוצה לעבוד- זה סיפור אחר לחלוטין.)

דוגמה יותר רלוונטית שגם מתרחשת פה זה לבוא לאדם עובד, נגיד שוטר, שמתלונן שקשה לו לסיים את החודש בגלל המצב הכלכלי ולהגיד לו "מה אתה מתלונן, בהייטק המשכורות מספיקות"

אותו שוטר יכול לעבור ברגע אחד להייטק? ברור שלא. יכול לעבור -בכלל-? בהרבה מאוד מקרים, לא.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, edward כתב:

נגד בכיר יכול היה בקלות לפרוש על תקן סגן אלוף ולקבל סדר גודל מליון וחצי שקל ביד כמענק

ניפחת את המספר פי 3.

פיצויי פרישה זה 12 משכורות + פדיון ימי מחלה.

אבל זה אי דיוק קטן .

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 23 דקות, ליפיגו כתב:

אהרון ברק תמיד היה מגלומן ופיראט משפטי. כשהיה היועמ"ש הוא עשה לרבין הי"ד את המוות ואיים עליו לוותר על ראשות מפלגת העבודה. כבר לפני 35 שנה הוא ניסה להחליט מי יהיה ראש ממשלה בישראל. 

המזל היה ששמעון פרס היה יותר אפקטיבי ממנו ב"פינוי" יריבים וככה נמנע בזיון שאין כמותו.

הגענו כבר למצב שמי שמחוקק כאן חוקים זו הפרקליטות. עד כדי כך שכרון הכוח התפשט.

אולי נקבל ממך איזו התנצלות לאדון אהרון ברק על הפצת שקרים לגביו?
כנראה שאת הדברים שלך לא צריך לקחת ברצינות עד שבודקים אותם ב-100 עיניים שהם לא הגיעו מאיזה דף מסרים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

בן גביר - תחילת הסוף ותחילת סופה של הממשלה.

https://www.maariv.co.il/journalists/opinions/Article-980479

כשהוא יראה שהוא לא יכול לשנות כלום למעט התעסקות בתנאי כליאה של אסירים שנמצאים תחת שליטתנו המלאה הוא יפיל את הממשלה בתירוץ שלא נתנו לו לבצע.

בבחירות הבאות אנשים לא יקנו את הלוקשים שלו והוא יקבל פחות מנדטים.

היחידים שמפילים קואליציה הם הקואליציה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
לפני 59 דקות, Night Driver כתב:

תגדיר צבע עור נכון.

לפני 56 דקות, SlowRide כתב:

אין כזה דבר צבע עור נכון, ומי שחי לפי האמונה שיש כזה דבר מגביל את עצמו ומאשים בזה את הסביבה

בדיוק אתמול בלילה חיפשתי משהו להירדם איתו וקפץ לי לעין בנטפליקס הסדרה נבסו.

נכון שזו רק סדרה, אבל הפרק הראשון של העונה הראשונה, בדיוק עוסק בזה.

מראים איך כל פעם שהגבור, בחור ממוצא אתיופי שגר בשכונה לבנה, יוצא להביא שישיית מים הרכב, עוצר אותו שוטר.

היו מספיק מחקרים ומאמרים, על זה שנער לבן, יודע שאם הוא הולך לאיבוד או נקלע לצרה, כדאי לו לפנות לשוטרים ברחוב, לעומת נער שחור שכנראה יימנע מלפנות לשוטרים.

אתה תראה דיון בטלויזיה על מדע או רפואה וכו׳ ויושבים בפאנל גבר לבן ואישה שחורה.

חלק גדול מהצופים גם בלי להרגיש ייחסו יותר אמינות ומקצועיות לגבר הלבן, עוד לפני שמישהו יגיד מילה.

לא יודע איך אפשר להכחיש את זה ולהגיד שמי שחש את זה מגביל את עצמו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...