Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל הכבוד לבחור הצעיר וחבל שיש כאלה שמתחילים דיון מיותר על כמה כסף יש לו או להוריו כי גם אם להוריו יש 15 מליון דולר בחשבון- לא הם ולא בנם חייבים לכם שקל.

מעבר לזה, מעשים יפים כאלה מאוד נפוצים בקרב יהודים בקהילות שונות בעולם.

לא מזמן פה בהונג קונג ילד החליט שלכבוד בר המצווה שלו הוא יוזם ריצת מרתון (או חצי מרתון, לא זוכר) עם אירוע התרמה, הבחור הצעיר בעזרת אביו גייסו כמה עשרות אלפי $ שנתרמו לאיזושהי אגודה רפואית בארץ.

אלה דברים יפים שקורים, תפסיקו להתנהג כמו ה"ישראלי הטיפוסי" שכל כך שונאים בעולם ולהתחיל לחשב אם אותו כסף נתרם מחסכונות הקולג' שלו או מקצבת הזיקנה שלו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

יופי עידן, עכשיו עמוד מאחורי המילים הכל כך אמיצות שלך ותרום שולחן בנשף של הJWA :twisted:

וברצינות, כל הכבוד לנער, והרצון לתרום הוא בהחלט משהו יפה שבולט מאוד בקהילות יהודיות בעולם.

רעייתי מנהלת הפעילות של ארגון שעוסק בתרומה לבתי חולים וארגונים חברתיים בארץ, ואני בשוק לא פעם ממה שאנשים תורמים. זה מזכיר את ערך הערבות ההדדית בקהילות היהודיות שאפשר להן לשרוד כל כך הרבה שנים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אם זה עושה לך טוב אז החברה בה אני עובד תרמה לא מזמן שולחן בארוחת ערב, עלה 30,000$ תרומה לאירגונים למען ילדים בארץ.

(ובמקום לקבל לפחות ארוחת ערב מכובדת, קיבלנו אוכל קר ומנויילן מחב"ד....מנה ראשונה הגישו לנו פיתה קרה עם חומוס קטן מקופסא כמו שמגישים בטיסות...).

:)

יש ה-מ-ו-ן תרומות של קהילות יהודיות ברחבי העולם לאירגונים ומוסדות בישראל.

לאחר השריפה בכרמל נערך אירוע התרמה והקהילה פה התגייסה ושלחה סכום מאוד גדול של כסף לשיקום הכרמל ואני בטוח שאירועים דומים נערכו בקרב קהילות אחרות בעולם.

מוסדות רפואיים ומוסדות מחקר רפואיים נהנים מתרומות שוטפות של קהילות יהודיות ברחבי העולם.

יתרה מכך, גם אנשים פרטיים נהנים מכך- לפני כחצי שנה פגשתי חבר ברחוב שסיפר לי שהוא מארגן התרמה עבור חבר טוב שלו שנקלע למצב כלכלי קשה וחלילה לא עלינו, עומד להעביר את ערב ראש השנה עם משפחה שכוללת 4 ילדים ואין לו כל כסף.

בלי לחשוב פעמיים שלפתי ארנק ורוקנתי את תכולתו למעטפה שהחבר החזיק ובה כספי התרומות שקיבל מעוד אחרים.

מהסכום שנאסף לאחר שבועיים אותו חבר של חבר יכול בשקט להתקיים עם משפחתו למשך 4-5 חודשים.

זו בדיוק הסיבה שמאוד צורם לי כשמתחילים דיונים עם תגובות "צרות עין".

מי שלא "נעים לו" לא חייב להגיד תודה אפילו, פשוט לא חייבים להגיב בצורה שלא הולמת.

מאחל לכולם שתמיד יהיו בצד שנותן ולא בצד שמבקש לקבל.

פורסם

(ובמקום לקבל לפחות ארוחת ערב מכובדת, קיבלנו אוכל קר ומנויילן מחב"ד....מנה ראשונה הגישו לנו פיתה קרה עם חומוס קטן מקופסא כמו שמגישים בטיסות...)

תסתכל על הצד החיובי של המטבע... הם רצו שכמה שיותר מתוך כספי התרומה ילכו לאנשים שבעבורם נטרם הכסף, וכמה שפחות על דברים שהם לא המטרה המקורית לשמה נתרם הכסף. :-P

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

האמת שאותי זה לא עניין, אבל את הבוסים שלי, אלה שמסתובבים עם כרטיסי אשראי ״שחורים״ זה בהחלט הצליח להרגיז כי בדרך כלל מקובל שאם אתה תורם בערב התרמה סכום נכבד אז לפחות להנות מהערב.

אותו ערב היה בזיון בסטנדרטים שלהם.

כל אחד והסטנדרטים שלו :)

פורסם

אני כרגע מתגורר בקנדה, ומהתרועעות הקצרצרה שלי עם היהודים המקומיים אני לא יכול שלא להגיע למסקנות הבאות:

1. הם "אוהבים" את ישראל (או לפחות אוהבים לדבר על ישראל)

2. הם לעולם לא יעשו עלייה בעצמם

3. הם תורמים הרבה כסף לטובת מטרות ישראליות כדי לשקיט את המצפון שלהם, ובעיקר אוהבים לדבר על כמה הם תרמו למטרה זו או אחרת, הם אוהבים לפרסם את זה בתקשורת המקומית שלהם (עיתונים וניוזלטרים) וכו'...

אז תהיו בטוחים שאם אותו חתן בר מצווה יעלה את הרעיון של לעשות עלייה לישראל, ההורים שלו ישקיטו אותו מהר מאד.

תחשבו על זה.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

בתור מישהו שהשתייך לקהילה יהודית בחו"ל (וגם מדריך לפעמים קבוצות מחו"ל), אני לא חושב שזה נכון לשפוט אם הציונות שלהם יותר או פחות טובה מזו של אלו שגרים פה.

כמו שליהדות יש פנים רבות, ככה גם לציונות.

הם אוהבים את ישראל כי זה חלק מהזהות שלהם.

בלי ישראל החיים שלהם היו שונים לחלוטין.

אז אני לא מקבל את זה שהם עושים את זה בשביל להרגיע את המצפון. הם פשוט לא חושבים שהם צריכים לחיות פה.

לא כל ציוני חייב לחיות פה. זה גם לגיטימי לתמוך מרחוק.

פורסם
(ובמקום לקבל לפחות ארוחת ערב מכובדת, קיבלנו אוכל קר ומנויילן מחב"ד....מנה ראשונה הגישו לנו פיתה קרה עם חומוס קטן מקופסא כמו שמגישים בטיסות...).

כי חלק גדול מההכשר זה להוציא את הטעם מהאוכל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אני כרגע מתגורר בקנדה, ומהתרועעות הקצרצרה שלי עם היהודים המקומיים אני לא יכול שלא להגיע למסקנות הבאות:

3. הם תורמים הרבה כסף לטובת מטרות ישראליות כדי לשקיט את המצפון שלהם, ובעיקר אוהבים לדבר על כמה הם תרמו למטרה זו או אחרת, הם אוהבים לפרסם את זה בתקשורת המקומית שלהם (עיתונים וניוזלטרים) וכו'...

קלעת בול בפוני.

זה מזכיר את ערך הערבות ההדדית בקהילות היהודיות שאפשר להן לשרוד כל כך הרבה שנים.

בסדר, שמענו. שום עזרה מהקהילה הזאת לא באה בחינם, בבוא היום כשהם יצטרכו משהו ממך יוציאו אותך גם מהקבר בשביל לגבות את החוב. ערבות הדדית זה תיאוריה נחמדה אבל לצערי משהו שהולך ופוחת בעולם האמיתי. היום זו בעיקר פנקסנות יהודית קלאסית או השקטת המצפון ע״י תרומה ל״שומרים על הגחלת״ כפי שהוסבר בהודעה לעיל.

האמת שאותי זה לא עניין, אבל את הבוסים שלי, אלה שמסתובבים עם כרטיסי אשראי ״שחורים״ זה בהחלט הצליח להרגיז.

ובצדק, גם אני הייתי מתרגז במקומם.

אם אתה רוצה את הכסף שלהם, תהיה מוכן לשחק לפי הכללים שלהם והסטנדרטים אליהם הם רגילים. מי שמנסה לחסוך על הכנסת אורחים (וזה מה שהם היו באותו ערב), שלא יתפלא אם בפעם הבאה התורמים ילכו להתארח אצל השכנים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז תהיו בטוחים שאם אותו חתן בר מצווה יעלה את הרעיון של לעשות עלייה לישראל, ההורים שלו ישקיטו אותו מהר מאד.

תחשבו על זה.

שורה תחתונה, הם עזרו לאזרחים פה בארץ. למי אכפת שהם מפרסמים את זה בעיתונים או לא מעוניינים לעלות לפה? זכותם.

פאק איט, אם הייתי אזרח קנדי והיה לי כסף מיותר לתרום לישראל למה לעזאזל אני אמור לרצות לעלות לפה?! :lol:

יפה מאד שאכפת להם ואני לא מבין מאיפה נובעת הביקורת הזאת.

מה שכן, באמת עצוב שאנחנו צריכים תרומות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
כל הכבוד לבחור הצעיר וחבל שיש כאלה שמתחילים דיון מיותר על כמה כסף יש לו או להוריו כי גם אם להוריו יש 15 מליון דולר בחשבון- לא הם ולא בנם חייבים לכם שקל.

לא מזמן פה בהונג קונג ילד החליט שלכבוד בר המצווה שלו הוא יוזם ריצת מרתון (או חצי מרתון, לא זוכר) עם אירוע התרמה, הבחור הצעיר בעזרת אביו גייסו כמה עשרות אלפי $ שנתרמו לאיזושהי אגודה רפואית בארץ.

אלה דברים יפים שקורים, תפסיקו להתנהג כמו ה"ישראלי הטיפוסי" שכל כך שונאים בעולם ולהתחיל לחשב אם אותו כסף נתרם מחסכונות הקולג' שלו או מקצבת הזיקנה שלו.

צודק בהחלט, מילים נכונות בהחלט.

תחשבו על זה.

אתה צודק ואתה גם טועה. בקשר לסעיפים 1,2,3 אתה צודק. היהודים בעולם (רוב רובם) אוהבים את ישראל. אבל תבין אותם. הנה תסתכל על עצמך, יש לך כאן משפחה, חברים וכל מה שאתה צריך, האם באמת היית עוזב הכל בשביל לעלות לישראל כי אתה יהודי? אם כל המשפחה עולה ביחד אז אחלה אבל האם אתה יכול לעזוב את ההורים שלך, האחים והאחיות שלך וללכת לגור בארץ חדשה לבד, עם שפה חדשה וקשיים אחרים של עולה חדש רק בגלל שאתה יהודי? תאמין לי שאני מעדיף יהודים שאוהבים את ישראל וחיים בחוץ לארץ מאשר יהודים שחיים כאן ושונאים אותה. בגלל זה היהודים של היום נחלקים לשני קבוצות בלבד. אלה שאוהבים אותה ואלה שלא, אלא שתומכים בקיומה ואלה שלא. הייתי ממשיך לרשום לך אבל זה כבר פוליטיקה ונעזוב את זה.

לגבי השורה האחרונה שלך. כל המשתמטים בישראל צריכים להתבייש בעצמם. יש לא מעט מקרים של יהודים שנולדו בארצות אחרות ועלו לארץ רק בכדי לשרת בצבא. הרבה מאוד מהם גם נשארו כאן אחרי זה. למרבה הכאב והצער היו גם מקרים של חיילים כאלה שנהרגו בזמן שירותם הצבאי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

Elik belik,

אתה סתם מכליל בעניין השירות הצבאי.

אני יכול לומר לך שלפחות מההיכרות שלי עם לא מעט משפחות פה רובן דווקא כן שלחו את ילדיהם להתגייס לצה״ל, כולל משפחות שנמצאות פה כבר הרבה שנים.

לי אישית היו 3 חיילים בודדים שמשפחתם המשיכה להתגורר בחו״ל בעת שירותם הצבאי, אחד מהם אף נהרג בפעילות מבצעית סמוך לכיסופים (ומאז אביו הפך לתורם קבוע ביחידה).

ראבק, אפילו שלחנו מהונג קונג מתמודדת ל-The Voice, מה עוד אפשר לבקש???

:lol:

פורסם

שוב, אני מאוד מעריך את הנכונות לתרום, ולצורך העניין זה באמת לא משנה אם אתה מיליונר שתורם 100K דולר או אדם מן הישוב שתורם 100 ש"ח.

אני פחות אוהב את ההיתממות המגוננת על פעולת השקטת המצפון היהודי של מי שכנראה מעולם לא חשב לגור כאן, ובוחר לתרום למטרה מאוד ספציפית.

הסיפור שהתחיל את השרשור הזה: רוברט ליידס גר בסקרמנטו. יום אחד הוא גילה שהיא חתומה על ברית ערים תאומות עם אשקלון. הוא שמע שבאשקלון נופלים טילים אז החליט לתרום להם אמבולנס. זה יפה, זה מבורך ובטח יעזור לעיריית אשקלון. עוד יותר בטוח שזה יעזור למצפון היהודי של המשפחה, הרי ברחובות איזור הקרב אשקלון יסתובב לו אמבולנס שישא בגאון לוחית הוקרה למשפחת ליידס. ראש העיר יברך אותם כשיגיעו לגזור את הסרט, חיוך ענק של פנים אמריקאיות צרובות שמש יעטר את הכתבה במקומון, ויקיר העיר אשקלון והעם היהודי יחזור לארה"ב לשגרת יומו הנוחה עם מצפון נקי וזך.

האם יכול להיות שהכסף הזה היה מנוצל טוב יותר לו היה נתרם לאחד הגופים שעוסקים בשנור יהודי, או ישירות למשפחה נזקקת? עיריית אשקלון אולי שמחה, אבל אני מריח ריח חזק של פטרוניזם.

אמרו כבר חכמים ממני "אין מתן כמו מתן בסתר". הסיבה היחידה שאני מעז לבקר את התרומה הזו היא הפרסום. אולי זה מגעיל מצידי, אבל ברגע שהעניין פורסם הוא חשוף לביקורת. אני, נבלה ענייה וצרת עין שכמותי, מסרב להשתתף בליקוק ההמוני.

עידן, אני מניח שהתכוונת אלי בתגובתך, סה"כ אני חושב שהייתי הראשון ש"העז" להעיר שכנראה התרומה הזו לא תחסיר אוכל מפי משפחת ליידס. אם לזה אתה קורא "הישראלי הטיפוסי" בנימה מתנשאת שרק מי שחי בחו"ל או טס לעיתים קרובות מסוגל לה - ניחא.

לדעתי אני רחוק מההגדרה הזו שנות אור, אבל אני מניח שעד שלא אתחכך מספיק ביהודים עשירים שליבם יוצא לארץ ישראל, אבל שם יותר קשה לחיות ברמת החיים שניתן בגולה וגם יורים שם כל היום - אין לי ממש זכות דיבור. כנראה איאלץ להישאר הישראלי הטיפוסי - זה שמרוויח פרוטות, משלם מיסים מופרכים, רואה כיצד מיסיו מנוצלים באופן לא הולם, מתייצב על מדים ביום פקודה - ומעז להעביר ביקורת על הנדבן היקר שתרם אמבולנס (!). מי אני כבר לעומתו, מה כבר עשיתי למען המדינה.

תהיה בריא.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

כשכתבתי "הישראלי הטיפוסי" זה לא נכתב עם שמץ של התנשאות ולא קשור לעובדת היותי מתגורר בחו"ל.

גם כשגרתי בארץ זה נכנס אצלי לאותה הגדרה של הישראלי הטיפוסי, זה אותו אדם שעושים לו או לרווחתו משהו טוב והוא מחפש את הרע שבדבר.

תנוח דעתך, גם אבי (אבא שלי) נופל לאותה הגדרה כך שאתה בחברה טובה :wink:.

אני חושב בצורה הרבה יותר מעשית:

הבנאדם קם בבוקר והחליט שהוא רוצה לתרום אמבולנס מסיבות השמורות עימו:

* אשקלון עיר תאומה.

* מצפון יהודי (מה זה לעזעזאל???).

* הוא אוהב לגזור סרטים ובא לו לעשות את זה על אחד שמחובר לאמבולנס.

*הוא שמע שאשקלון עיר מהממת וזה אחלה תירוץ לבקר בה.

לא מעניין אותי הסיבות, מעניין אותי שבצורה הכי אגואיסטית- תושבי המדינה מרוויחים מזה (כן תושבי המדינה, היום זה אמבולנס באשקלון, אתמול זה עצים בכרמל, מחר זו אגודה לחקר הסרטן).

למה לחפור בדברים ולחפש את ה"רע" שבעניין?

אל תפגע מההתייחסות שלי לעניין ה"ישראלי הטיפוסי", זה לא אישי נגדך, יש עוד הרבה ישראלים שנופלים בזה, וחבל.

מעבר לזה, אל תערבב בשר עם חלב, אף אחד לא אמר שהוא תרם למדינה יותר ממך, אף אחד לא הוריד מכבודך, רק אמרו (חלק לפחות)- תודה על התרומה (מבלי סייגים כאלה ואחרים).

זה הכל.

• תוכן חדש...