Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קישור לכתבה.

הם טוענים שהשקיעו בתח"ץ הון עתק. ואני טוען, במה בדיוק?! אולי יש WIFI באוטובוס, אבל זה לא אומר שאני אעלה עליו בגלל זה ואגיע ליעד באיחור של שעתיים...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

השקיעו לא מעט כסף בתח"צ בשנים האחרונות -

קו רכבת כפול ומהיר ב"ש-לוד

קו רכבת מהיר לנתב"ג ומודיעין. כרגע עובדים על ההמשך לירושלים שיפתח בעוד 3 שנים אבל הכסף יצא כבר בשנה שעברה.

קו רכבת אשקלון-שדרות-באר-שבע

ויש עוד כמה פרויקטים מסילתיים ששכחתי - הכפלת קו קריות-נהריה, הכפלת קו ת"א-כפר-סבא, קו רכבת חולון-ראשון-מערב-יבנה-אשדוד (החיבור לאשדוד בשנה הבאה).

וזה רק ברכבות. באוטובוסים עשו רפורמה מקיפה בכל גוש דן, עובדים על אוטובוסים רבי קיבולת (מטרונית) בחיפה, יש רכבת קלה בירושלים...

כל זה עולה כסף, והרבה. הבעיה היא שהזנחה של עשרות שנים אי אפשר להעלים כל כך מהר. ובסופו של דבר, כל עוד התחבורה הציבורית בארץ מתבססת בעיקר על אוטובוסים היא תישאר כנראה גרועה. אבל כל דבר שהוא לא אוטובוס עולה הרבה ודורש השקעה לטווח ארוך, משהו שקשה לעשות במדינה הזאת. אז אנחנו נשארים עם אוטובוסים איטיים שעומדים עם כולם בפקקים ותחבורה ציבורית גרועה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

דווקא הנתיב של הבלאד-רונית בחיפה לא כזה גרוע (עבור הבלאד-רונית). כיום, משתמשי האוטובוס ובעתיד משתמשי הבלאד-רונית ייהנו מנסיעה הרבה יותר מהירה ליעד, ללא פקקים. המצב היה כך כבר לפני כמה שנים, כשנחנך חלק מהנתיב - מצאתי עצמי מגיע באוטובוס מביתי ללב-המפרץ יותר מהר באופן משמעותי מאשר בנסיעה עם רכב!

אני מרגיש שאני חייב לציין, שאני תמיד טענתי פה בפורום שדווקא בחיפה מצב התח"צ לרוב סביר. יש כמה יוצאים מהכלל (שעה פלוס מביתי לגרנד-קניון מול 7 דקות ברכב...), אבל לרוב, המצב לא כל כך גרוע.

פורסם

הכל פונקציה של איפה אתה גר ואיפה נמצא מקום העבודה שלך.

אני נסעתי על קו חיפה- נתניה באוטובוס, יותר זול, תמיד היה מקום לשבת, ישיר (בלי החלפה כמו רכבת), אבל...

האוטובוס היה יוצא מירושלים כך שההמתנה בנתניה יכלה לקחת גם שעה וחצי (!) אם היו פקקים/ תאונה בדרך.

כיום לא אני ולא אשתי תלויים בתחבורה הציבורית ומודה על כך כל יום.

אפשר לפרוס גיליון שיפוצים מכאן ועד להודעה חדשה אבל בשורה התחתונה יש איחורים, לפעמים החלפה גבוהה של קווים/ רכבות, יחס מזלזל בחלק מהפעמים וכו'

פורסם

המספרים שאתם רואים כוללים את ההשקעה ברקבת(הטעות במקור), ברכבת הקלה, וגם באוטובוסים.

הבעיה עם האוטובוסים, כמו שמצוין בכתבה, שהמסלול שלהם לוקח בחשבון איך מעלים כמה שיותר נוסעים,

ולא איך עושים זאת בצורה יעילה שמעודדת שימוש בהם. כתוצאה מכך, רק מי שאין לו ברירה, יסע באוטובוס,

כלומר רק הקהל השבוי ימשיך להשתמש בהם, וכל השאר יעדיפו רכב פרטי.

אני אישית נוסע לפעמים באוטובוס מרמת גן למרכז תל אביב. זה מהיר וגם זול, אבל אין ספק שהאוטובוסים

מתוחזקים ברמה מאוד נמוכה, מסריחים ומלוכלכים, ויש יותר מידי תחנות. אני חושב שללא מעט אנשים,

אם היתה תחבורה ישירה מהבית לאזור העבודה, הם היו באים בתחבורה ציבורית.

מה הבעיה לעשות קווים ישירים ממקומות מרכזיים בערים, לאזורים מרכזיים, כמו אזור הבורסה ברמת גן,

מרכז תל אביב, רוטשילד וכד', וככה בכל עיר ואזור?

במקום זה עושים לך קו לא ישיר, שעוצר 500 פעם בדרך, ולוקח לך שעה וחצי להגיע, במקום רבע שעה.

ואז מתפלאים שאנשים מדירים רגליהם מהאוטובוסים.

מצוין בכתבה הנתיב המהיר, שזו הצלחה. ולמה? כי אתה בא, מחנה את הרכב, ועולה למיניבוס שבא כל

חמש דקות, ונוסע עד היעד, בלי לעצור, ובלי להתעכב. ולכן אנשים משתמשים בשירות הזה.

פורסם
הישראלי מקבל אוטובוס שמגיע לתחנה בכל 15 דקות ועוצר כל 400 מטר

אולי זאת בדיוק הבעיה.

אין יותר מציק ממסלול נסיעה מפותל עם המון תחנות. כך נסיעה של 4 דק' ברכב יכולה להפוך לסיפור של 45 דק' באוטובוס כולל המתנה לאוטובוס והליכה לתחנה.

עוד מהדברים המציקים בתחבורה ציבורית עירונית: כשרוצים להגיע למקום שמרוחק 5 ק"מ. אבל בגלל שאין קו ישיר בין שתי הנקודות, צריך להחליף קווים, שזה אומר לחכות פעמיים לאוטובוס, אולי אפילו ללכת מרחק לא קצר ברגל בין התחנות, המרחק הופך ל-15 ק"מ עם תחנה כל 400 מטר. בסוף התהליך יש הרגשה שהיה עדיף ללכת ברגל.

עד לא מזמן הייתי משתמש קבוע בתחבורה הציבורית שהתישה אותי לגמרי. תחנת אוטובוס במרחק 1.5 ק"מ דרכי עפר מהבית, בשילוב עם קו אוטובוס שעושה טיול מפותל ואף תחנה בו היא לא היעד שלי גרמו לי לנטוש את מערך התחבורה הציבורית.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

היי, נכנסתי לשרשור כדי להגיד מילה טובה על האוטובוסים בארץ. המערכת הזו אינה מושלמת, ואינה נקייה ממחלות, אבל אני חושב שאנשים יוצאים מפרופורציות לפעמים.

אני רוצה לדבר על האוטובוסים - אז נכון, הם לא הכי יעילים והכי מהירים שיש, אבל תנו לי לספר לכם כמה דברים.

חברת "דן", הדומיננטית באזור שלי, הצטיידה במערך אוטובוסים חדישים, הכוללים מסכים וקריזה קולית שמציינים את התחנה הנוכחית, כמו ברכבת. הנסיעה באוטובוסים הללו מאוד נעימה בדרך כלל. אני זוכר את עצמי בתקופת השירות הצבאי נכנס פנימה, מניח את התרמיל בצד, מתיישב בנחת ומנמנם כל הנסיעה. לגבי "אגד" - איתם נסעתי גם הרבה - אין תלונות בכל הקשור לנוחות הנסיעה ואותו הדבר גם אצל "נתיב אקספרס". מישהו רשם מעליי שהאוטובוסים "מסריחים ומלוכלכים" - וזה ממש, אבל ממש לא נכון.

עוד נקודה חשובה בנושא - נכון שיש הרבה תחנות, אבל הנהגים יודעים לעבוד ביעילות והאוטובוסים בדרך כלל לא עומדים בתחנה יותר מ-10-15 שניות. ועוד לא דיברתי על מסכי המידע הסולארים המוצבים ביותר ויותר תחנות, בהם ניתן לראות תוך כמה זמן מגיע האוטובוס הבא.

דיברתי פה בעיקר על נסיעות במרכז אבל היו לי נסיעות רבות בצפון ובדרום במהלך השירות הצבאי, ואני עומד מאחורי הדברים שלי - מערך האוטובוסים בישראל הוא לא כזה נורא כמו שמתארים אותו - והוא במגמת שיפור מתמדת. אין ספק שבקרוב רבים ייהנו מכך.

פורסם
השקיעו לא מעט כסף בתח"צ בשנים האחרונות -

קו רכבת כפול ומהיר ב"ש-לוד

קו רכבת מהיר לנתב"ג ומודיעין. כרגע עובדים על ההמשך לירושלים שיפתח בעוד 3 שנים אבל הכסף יצא כבר בשנה שעברה.

קו רכבת אשקלון-שדרות-באר-שבע

איפה האחרון בדיוק?

קו אשקלון שדרות ב"ש?

זה יהיה טוב ביום שזה יקרה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

האחרון נמצא בשלבי בניה מתקדמים בימים אלו ממש. אם יצא לך לנסוע על כביש 34 (מצומת יד מרדכי לכיוון שדרות) בוודאי ראית את החפיר הענק שנבנה לרכבת, את הגשרים ואת הסוללה הגבוהה לאורך כל הכביש. אם אתה גר בבאר אז בטח ראית שבכביש 40, בין צומת להבים לגורל, חפרו גשר מתחת לכביש - שם תתחבר המסילה החדשה למסילה הקיימת לב"ש.

פורסם

אני דווקא נהנה לנסוע באוטובוסים בת"א, לא יודע אולי זה ישמע מוזר אבל הם נוחים לי ויחסית נקיים וקצת יקרים וזה למרות שיש לנו 2 רכבים במשפחה.

how it's like to drive :twisted:

פורסם

גם לדעתי אוטובוסים זה לא כזה גרוע.

ויש מצבים שאני חד משמעית מעדיף אוטובוס על פני רכב, כי פשוט אין חנייה...

פורסם
מישהו רשם מעליי שהאוטובוסים "מסריחים ומלוכלכים" - וזה ממש, אבל ממש לא נכון.

מזמין אותך לנסוע מרמת גן לתל אביב, תוכל לקחת את קו 70/82/38/142/51, תוכל להנות מריח "הבשמים", לאחוז בעמודי

האחיזה המטונפים, ולשבת על הכסאות השחורים מרוב טינופת שלא נוקתה.

אני מניח שיש עוד הרבה קווים כאלה, פשוט הנסיון שיש לי הוא עם הקווים שרשמתי למעלה.

לגבי תחבורה בין-עירונית זה כבר אחרת, ושם המצב הרבה יותר טוב.

ושלא יהיה ספק, אני, כאשר אני יכול, ויש לי אוטובוס עד לאותו מקום שאני צריך להגיע, אני משתמש בתחבורה הציבורית,

ומוותר על הרכב, כי זה יותר נוח, בלי לחפש חניה, בלי לעמוד בפקקים. רק חבל שלא עושים יותר כדי לשפר את זה

השירות הזה, שכולנו זקוקים לו, גם בעלי רכבים, וגם כאלה שלא.

פורסם

הקווים שציינת (70/82/38/142/51) הם כולם קווים של חברת דן, שדווקא נחשבת לחברה שכן משקיעה בניקיון האוטובוסים שלה. האוטובוסים עוברים טאטוא פנימי אחת לכמה טורים (טור=נסיעה הלוך-חזור בקו מסוים), שטיפה חיצונית לפחות פעם בשבוע ושיפוץ כללי אחת לכמה שנים. זה שהאוטובוס מסריח, שום ניקיון או הקפדה מצד החברה לא יעזור. אם מישהו בוחר לעלות לאוטובוס ולנשנש סנדויץ' עם סלט טונה, כל האוטובוס יסריח מטונה ולא משנה מה תעשה.

גם בתחבורה הציבורית הבין עירונית המצב לא משהו. אני מזמין אותך לנסוע בקווים ה-45X של סופר-בוס לכיוון רמלה-לוד ונראה מה יהיה לך להגיד על רמת התחזוקה של האוטובוסים אז.

אני נוסע המון באוטובוסים בשנתיים האחרונות והרמה בהחלט עלתה, בעיקר מאז הרפורמה האחרונה בגוש דן והסדר מחדש ברכבת. אבל עדיין יש הרבה מה לעשות, בעיקר בתחום מסלולי הקווים. משרד התחבורה משנה את המסלולים בקצב של צב זקן. מהרגע שעולה הצורך ועד שמגיע הפיתרון עוברים שנים על גבי שנים של סחבת ובינתיים הנוסעים סובלים -

מהרגע שתכננו את הרפורמה בקווי גוש דן ועד שביצעו אותה בפועל עברו למעלה מ-5 שנים, וגם אז לא ביצעו אותה בשלמותה (עדיין לא בוצעה רפורמה בקווי קריית אונו והסביבה).

ארבע שנים לקח למשרד התחבורה להוסיף תחנת עצירה לקו 370 לכיוון ת"א ליד סורוקה.

שנתיים עברו מאז החל פרויקט כרטיס הנסיעה החכם (רב-קו) ועדיין לא מקבלים אותו בכל החברות.

ככה זה שהמדינה מפסידה עליך כסף...

פורסם

אני כחייל משתדל שלא לעלות לאוטובוסים.

נסיעה מביתי למערב ראשל״צ עורכת 10 דק׳ ברכב וכשעה (או יותר!) באוטובוס

מביתי לבסיס הליכה ברגל תארוך 20 דקות, נסיעה באוטובוס כולל יציאה מהבית והליכה לתחנה והמתנות, לא פחות משעה.

ברכב, 5 דקות מרגע שנכנסתי אליו עד הרגע שאני במשרד.

ועם כל זאת, המצב פה עוד טוב.

ברמת הגולן למשל, זו הפקרות מוחלטת.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

צביקה, אני לפחות לא מקבל את זה שהכסאות מטונפים, כי אתה רואה שלא ניקו אותם חודשים רבים,

כך גם עמודי האחיזה, תמיד שחורים ומג'וייפים שממש מגעיל לאחוז בהם. לגבי הסירחון, מסכים חלקית,

אבל הרבה פעמים זה בגלל שזה כבר בילט-אין באוטובוס. ריפודים מצחינים, פחים שלא שטפו אותם שנים,

כל מיני סוגי לכלוך שדבוק בכל פינה באוטובוסים.

וכמו שציינתי, אני יודע שיש גרועים מאלה, ואני בטוח שיש קווים נוספים של דן ו/או חברות אחרות שהם בדיוק

אותו דבר, וזה חלק מהזלזול בנוסע. לקוח שהוא שבוי, אין לו ברירה, הוא יסע באוטובוס. אבל לקוח שאינו שבוי,

לרוב יבחר ברכב פרטי, וזה ממש לא צריך להיות ככה.

• תוכן חדש...