Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד שבוע אני נוסע לסקי באתר בשם Les Contamines, בגבול שבין צרפת לשוויץ (בערך 60 ק"מ מג'נבה). עקב אילוצי לו"ז של easyjet, דיל הסקי נגמר ב-9 בפברואר והטיסה חזור היא רק ב-11, אז נשאלת השאלה הטבעית - מה עושים עם כל כך הרבה זמן בג'נבה? :shock:

מבחינת דרישות - ממש אין הכרח להשאר באיזור ג'נבה או אפילו בשוויץ, ואם יש משהו ששווה את זה אין בעיה לשכור רכב. אם יש אטרקציות מוטוריות, מה טוב ומה נעים.

תודה מראש :-)

פורסם

ג'נבה עיר גדושה ויפה, אפשר לבלות שם בקלות יומיים מבלי לצאת מגבולות העיר. אני הייתי שם שלושה ימים והרגשתי שלא הספקתי הרבה (בתור תייר).

פורסם

בעקרון אזור אגם ז׳נבה (כ-200 ק״מ על הכביש ההיקפי) מציע כמה מקומות מעניינים, ביניהם העיר Vevey עם המוזיאון האולימפי והקשר ההיסטורי לצ׳ארלי צ׳פלין וכן Montreaux הסמוכה שבה מתקיים מדי שנה פסטיבל הג׳אז הידוע שבהשראתו נכתב השיר Smoke on the Water. מקומות יפים, נהדרים לטיול, אבל לא משהו חדש בשבילך עם כל הנסיעות שכבר עשית לאירופה.

שני אלה קרובים יותר ל-Lausanne שנמצאת בקצה השני (צפון-מזרחי) של האגם. בצד הצרפתי (דרומי) יש עיירות חוף טיפוסיות שהיפה והמטופחת בהן מהיכרותי המוגבלת עם האיזור היא Evian-les-Bains, משם אגב יש מעבורת שחוצה את האגם ללוזאן, רק שאינני בטוח אם ניתן לשנע עליה מכוניות או נוסעים בלבד. במזג אוויר קיצי או אביבי כל אלה מקומות שאפילו לשבת בהם על הדשא בקו החוף זה אחלה בילוי, לא צריך יותר. הבעיה היא שכרגע הטמפרטורות שם לא יציבות והאווירה הכללית אפורה למדי למיטב הבנתי.

מבחינת לינה אם זה רלוונטי, בצד הצרפתי יש לא מעט אופציות זולות בעיירות כמו Annecy ו-Annemasse. אני מניח שישנה תחבורה ציבורית יעילה באיזור ואפשר להתייעץ בנושא הזה עם חבר הפורום Renaultfreak המתגורר בשווייץ (אמנם בחלק הגרמני אבל עדיין).

רכב יכול להיות רעיון טוב אם מזג האוויר יאפשר בילוי, במקרה כזה כדאי לשכור אותו בצד הצרפתי ולא לשכוח לוודא את הימצאותם של מדבקת ה-Vignette וצמיגי חורף. בהתחשב בעונה אבל, נראה לי שעדיף פשוט למצוא איזה מלון עם ספא איכותי באזור ולעשות בטן-גב בסביבה מקורה ומחוממת במשך היומיים האלה, אחרי שבוע של סקי סביר להניח שזה יבוא לך בטוב.

בנוסף לכל האמור לעיל, תעיף מבט באתר של Geneve Expo הצמוד לנמל התעופה ותראה אילו תערוכות יש בתקופה הזאת, אולי תמצא משהו מעניין.

ביקרתי שם פעם אחרונה במרץ 2010 (תערוכת ז׳נבה) ואפילו אז היה די אפור חצי מהזמן, לכן יש סיכוי טוב שהמצב יהיה דומה גם בתחילת פברואר. אינני זוכר את כל הפרטים והדברים המעניינים שראיתי אז, אבל אם יש שאלות ספציפיות, שאל ואשתדל לעזור.

פורסם

אפשר לפחות 2 מסלולים יפים ליומיים אבל האם אתה ער למחיר של יומיים השכרת רכב ? יכול לעלות לך כמו שבוע או יותר.וכאן גם נכנסת שעת הטיסה , האם תוכל לנצל את הרכב יומיים ? הלינה בתוך ג'נבה יקרה. הייתי קונה פאס רכבת ליומיים,ישן בעיירה יפה בצימר הכי קרוב לתחנת הרכבת ומנצל את הפאס לטיולי רכבת וספינות בסביבה.

בתוך ג'נבה אין מה לעשות יומיים (חוץ מארמון חבר הלאומים והג'ט ד'או- שעה גג ביחד) אבל מסביב לאגם ולתוך צרפת ואיטליה יש נופים יפים.

פורסם

סע לשמוני ולאגיל דה מידי על המונ(ט) בלן. לא תשכח את ההמלצה הזו!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בביקור האחרון בג'נבה לנתי במלון IBIS ANAMASSE, שהיה בסדר גמור ולא יקר יחסית. הייתי עם רכב אבל הוא על הרחוב הראשי שיש בו תחבורה ציבורית ישירה לג'נבה. לידו, אגב, מצאתי מסעדה חמודה ביותר ומומלצת - Le Viand'art מחירים עממיים יחסית לאזור, והמומחיות שלהם זה מבחר בשרים שמביאים לך לשולחן ואתה מכין על מנגל קטן בעצמך. נתתי ביס לאחת החתיכות לפני העשייה כדי לעמוד על איכות הבשר - והיא היתה טעימה להפליא במצב נא לגמרי... מה שמלמד משהו.

אם אתה אוהב נהיגה - אז שווה לשכור רכב למרות העלויות, ולעלות לרכס ה-jura (מתחיל אולי שעה נסיעה מג'נבה) הכבישים שם כל כך כיפיים... הרכס יחסית שטוח ועגלגל, פחות משונן מהאלפים, כך שבהרבה מקומות אתה יכול לראות כמה וכמה פיתולים קדימה - מה שמאפשר נהיגה הרבה יותר משוחררת. זה גם הצד הצרפתי, פחות מצלמות נסתרות :wink:... כמובן רצוי לבדוק את מצב השלג כמה ימים לפני. כשאני הייתי במרץ, לא ירד שלג בשעות היום ובבוקר הכבישים כבר היו מפונים משלג, כך שאפשר היה לנהוג בחופשיות על צמיגים רגילים.

ועוד דבר - למיטב זכרוני, את הגיחה שלי לכיוון צרמט ומאטרהורן עשיתי מג'נבה, זה בהחלט טיול של יום אחד שכדאי להתחיל מוקדם בבוקר. מגיעים עם הרכב עד עיירה בשם Tasch אם אני זוכר נכון, לוקחים את הרכבת ל-ZERMATT (אי אפשר להגיע אליה ברכב) והשאר היסטוריה. זה אחד המקומות היפים באירופה, וכתלות במזג האוויר ובכושר שלך אפשר גם לעשות מסלול הליכה די ארוך לכיוון המאטרהורן.

וחוץ מזה - כל מה שדריש אומר !

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

תודה על ההמלצות! בקרוב אעבור עליהן יותר בפירוט :-)

כנראה שהכיוון הוא באמת להשאר בצד הצרפתי - גם ככה אני אהיה קרוב ל-Annecy - כדי להקל על המחיר של החוויה. האמת שעלויות השכרת הרכב לא נוראיות כל כך, ויש סוכנויות מקומיות שמציעות רכב בסגנון פורד קא ב-80 אירו ליום בערך. אמנם עם הגבלת קילומטרז', אבל מכיוון שאני לא מתכוון להתרחק כל כך, זה לא פקטור משמעותי.

פורסם

למרות שזה קצת יותר רחוק, יש בשוויץ את אזור שלושת המעברים, שאלו הם כבישים הרריים כייפים מאוד לנהיגה, למי שנהנה מזה.

בכל פעם שחשבתי שאני נוסע שם "מהר", הגיע מאחורי איזה מקומי, שגרם לי להבין שאני מזדחל ויוצר פקק, במונחים שלהם :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אין צורך לשכור רכב. זה אפילו יהיה די טיפשי, אם אתה לא מתכוון לעלות לכבישים של נהיגה מהנה יותר. התחבורה הציבורית בשוייץ מתוקתקת, מסודרת ולעתים יותר מהיר להגיע עם תחבורה ציבורית מאשר עם רכב. בנוגע למעבר בין חלקי אגם ז'נבה כמו שהציעו לך פה את לוזאן ומונטריי, -רק- בשייט. טיילת מונטריי עוצרת נשימה ואני ממליץ לך לעבור בכולה, בסופה יש אטרקציה חביבה שנקראת טירת שאטו דה שיון שזוהי איזשהי טירה עתיקה עם סיפור באמת מרתק מאחוריה, שמציעה גם בחדר העליון ביותר שבה תצפית מרהיבה לכיוון מונטריי. גם כן בטיילת הפסל המתוייר של פרדי מרקורי וכמה מאות מטרים לפני גם ניצב הקזינו שעליו כתבו את "smoke on the water" כמו שנאמר כאן לפניי. לוזאן יפה מאד, מומלץ ללכת למוזיאון האולימפי (אלא אם הוא עדין בשיפוצים) ופה זה גם המקום אם אתה מחפש קצת שקט מול אגם יפהפה עם כמה ברבורים, אתה צריך רק להתרחק מכל אזור הפסטיבלים (למרות שגם הוא נחמד ביותר..) - לא מן הנמנע שתמצא מקומות כאלה גם במונטריי. בלוזאן מצאתי עצמי ביחסי ידידות טובים מן הרגיל עם ברבור יפהפה. לא רחוק משם נמצאת העיירה השליווה ניון- שווה ביקור קצר אם יש זמן. בז'נבה עצמה אל תוותר על הגן האנגלי שמציע שעון פרחים יפהפה, ומאחוריו גם מרכז קטן עם להקות חביבות ומוזיקה חביבה יותר. המקום ממש צמוד לאגם ז'נבה ולתצפית טובה על המזרקה Jet D'eau. לאחר מכן מרחק של כ5 דקות הליכה תוכל לעשות סיור קצר בעיר העתיקה ובין היתר בקתדרלת פיטר הקדוש. קצת רחוק משם (משהו כמו חמש או שבע דקות בטראם) נמצא Bastions park שמציע אנדרטה יפה לזכר מנהיגי הרפורמציה, וגם כן משחקי שחמט, דמקה שש בש ענקיים על גבי הרצפה. בגן הפרחים לא הספקתי להיות אבל שמעתי שמדובר במקום יפה.

הדבר האחרון שאני מציע- אם לא הספקת לעשות שייט ממקום למקום, עלה לשיט שמציעה סיור של חצי שעה באגם ז'נבה- שיט בשווייץ זו חוויה. אני רק מקווה בשבילך שמזג האוויר יחייך בשבילך.

אגב אל תתכנן על שופינג, ואל תתכנן גם לשבת במסעדה שלוש פעמים ביום- שוויץ מאד יקרה, אם אתה באמת מתכוון ללכת ולטייל תעצור בco-op (יש בכל חור, יותר משופרסל פה), תקנה לחמניות עם כמה ממרחים או שתקנה סנדוויצ'ים מוכנים.

פורסם

ועוד דבר - למיטב זכרוני, את הגיחה שלי לכיוון צרמט ומאטרהורן עשיתי מג'נבה, זה בהחלט טיול של יום אחד שכדאי להתחיל מוקדם בבוקר. מגיעים עם הרכב עד עיירה בשם Tasch אם אני זוכר נכון, לוקחים את הרכבת ל-ZERMATT (אי אפשר להגיע אליה ברכב) והשאר היסטוריה. זה אחד המקומות היפים באירופה, וכתלות במזג האוויר ובכושר שלך אפשר גם לעשות מסלול הליכה די ארוך לכיוון המאטרהורן.

הייתי בצרמט, בהחלט עיירה יפה עם נופים מדהימים, במיוחד עם עולים ברכבלים לכיוון המאטרהורן (לא זול- עלייה לנקודה הכי גבוהה עולה 100 פרנק לאדם, נכון לספטמבר).

אנחנו עשינו את כל הדרך ברכבת. קח בחשבון נסיעה של כשש שעות לכל כיוון ברכבות מג'נבה (אנחנו נסענו מלוצרן אבל הזמנים דומים). מחליפים רכבת בעיר בשם Visp (ניתן להחליף גם ב Brig למיטב זכרוני- יש חפיפה של כמה תחנות בין הרכבת שעולה לצרמט, שנוסעת על מסילה צרה, עם הקו הראשי). קח בחשבון שהרכת לצרמט לא זולה בעצמה (למיטב זכרוני, כ 50 פרנק אם אין לך פאס רכבות).

עליה ברכבל לנקודה הכי גבוהה לוקחת כשעה (וגם הירידה) כך שרצוי להגיע מוקדם. הרכבל האחרון חוזר מלמעלה בשעה יחסית מוקדמת (אני חושב שזה כבר תלוי בשעה שבה מחשיך).

אם תחליט להשתמש ברכבות, שים לב שהרכבות יוצאות בדיוק 30 שניות אחרי השעה הנקובה, כך שאסור לאחר.

כמו שכתב אלפא דראקו, לא ניתן להגיע לעיירה ברכב, המכוניות היחידות שם הן מכוניות משטרה, השאר הם רכבים חשמליים קטנים בסגנון סובארית או פיאג'יו פורטר (גם האוטובוסים חשמליים, והם קרובים יותר בגודל למיניבוס מאשר לאוטובוס).

אגב אל תתכנן על שופינג, ואל תתכנן גם לשבת במסעדה שלוש פעמים ביום- שוויץ מאד יקרה, אם אתה באמת מתכוון ללכת ולטייל תעצור בco-op (יש בכל חור, יותר משופרסל פה), תקנה לחמניות עם כמה ממרחים או שתקנה סנדוויצ'ים מוכנים.

מחזק. גם הסופר מאוד יקר, קח את זה בחשבון. היינו קונים בסופר סנדויצ'ים מוכנים ושתיה ויוצאים עם חשבון של קרוב ל-15 פרנק (כ-60 ש"ח) כל אחד. רציתי לקנות שם תיק של Swissgear (נקרא שם בשם המקורי, Wenger) וראיתי תיקים זהים לתיקים שראיתי בארץ רק שעלו כ 10% יותר. הדבר היחיד שזול שם הוא אולרים שוייצריים (אני לא צוחק לגבי זה- הם באמת זולים).

"ai motoare capul doare"

פורסם
שמוני ולאגיל דה מידי על המונ(ט) בלן.

רכס ה-jura

ZERMATT

מאטרהורן

אזור שלושת המעברים

חברים, לא צריך להתפזר יותר מדי, לבחור יש כולה יומיים וזו לא העונה לטיול נהיגה.

חלק מהכבישים סגורים, וגם אלה שלא אינם מבטיחים נהיגה מהנה עם הקרח והשלג.

אם כבר יוחלט לקחת רכב ולנסוע, כדאי להישאר מתחת לגובה מסויים. כך למשל זה

נראה באחת מעיירות "המעברים" במרץ - רטוב, חשוך ולא כיף בכלל:

gwl%252520%2525283%252529.JPG

כל ההמלצות מעולות, אבל את חלקן כדאי לשמור לפעם הבאה שהבחור יהיה שם עם איזו Audi S5.

~

• תוכן חדש...