Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לסטודנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ברשותי פיאט פונטו שנת 97

אני דיי מרוצה ממנה אבל הבעיה היא שאני נוסע בכל יום מחדרה לחולון (120 ק"מ הלוך חזור)

4 פעמים בשבוע. זה יוצא רק ללימודים קרוב ל 500 ק"מ בשבוע (!!!)

האוטו לא יסחוב את זה יותר מידיי ולכן אני רוצה להתקדם לרכב חדש.

התקציב- עד 20 אלף. אולי אולי אוכל להתגמש על 22-23 אלף. לא יותר מזה. (אני עדיין סטודנט)

הרכבים שהציעו לי: פיג'ו 206 שנים 2003/2004, אופל קורסה באותם שנים, יונדאי גטס ידנית 2004-2006, פיאט פנדה 2005/6.

חזות האוטו לא משנה לי. מצידי שיהיה מכוער, גבוה נמוך זה לא משנה.

מה שכן חשוב לי: אמינות אני נוסע רחוק ואני חייב רכב שיעמוד בזה.

צריכת דלק: קראתי על הגטס הידניות דברים חיוביים בנוגע לצריכת דלק.

אשמח להצעות לרכבים בסכומים הללו. עדיך שנתונים באזור 2002-2006 (ככל שהתקציב יאפשר)

תודה רבה!

פורסם

הפונטו גם ככה שווה היום לא הרבה,כול עוד היא לא עושה בעיות לא הייתי מוכר.

אם בכול זאת הגטס רכב אמין היו לנו כאלה בצבע עם 280k וגילו שרידות טובה,פונטו ספייס גם לא רעה,חסכונית מאוד ולא יקרה לאחזקה.

הפנדה גם אופציה,הכי חסכונית לתקציב וכניראה הכי חדישה,היא הכי מתאמיה לדרישות שלך חסכון ואמינות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יהיה לך קשה להפרד מהפונטו.

אם היא במצב טוב, אין טעם להחליף, כל רכב שתשקיע בו, יסע כמו שצריך, ויחזיר אהבה!

אם אתה כל כך מפחד, תקדים טיפולים, גם ככה הם זולים, ואם יש לך את הרכב הרבה זמן, אתה כבר יודע איזה רכיבים רגישים והולכים מהר.

(סתם דוגמא שלא קשורה לכלום, משאבת מים, אם אתה יודע שהיא הולכת כל 40KKM לדוגמא, אז תחליף כל 20-30 כי היא זולה.

אני סתם זורק מספרים!).

תחשוב שרכב חדש יכול ליהיות שתצטרך לתקן אותו וליישר לו קו, שזה עוד כסף, ולא בטוח שהוא יגיע למצב של הפונטו (בהנחה שהיא במצב טוב).

קח אותי דוגמא, מצב יותר אנוש משלך.

יש לי קוואליר 95', אני עושה איתה קבוע 400KM בשבוע, והיא צורכת 1\8, משמע מיכל בשבוע.

אבל, השקעתי בה הרבה, הבאתי אותה למצב מעולה טפו טפו טפו, רק לשים דלק וליסוע כמו גדול.

היום גם 3K לא בטוח שאני יקבל עליה, לכן עדיף לי להחזיק אותה, עד שתיהיה כשרה לגריטה, ואז אולי אני אחשוב לגרוט אותה.

(בנתיים אני נהג חדש, ככה שהיא עולה לי הרבה יותר זול מרכב חדש שצורך 1\16 שזה חצי דלק!)

פורסם

הפיאט מתחילה להראות סימני עייפות.

בעיה במזרקים עכשיו- הסטרטר גם עושה סימנים של צריך שיפוץ.

מעדיף לנסוע בראש שקט.

אשמח לקבל חוות דעת דווקא על הגטס הידנית ועל הפנדה

פורסם

את הגטס מומלץ לקנות ברמת איבזור gli/gls כיוון שברמת איבזור glf אין abs ויש הכרית אוויר אחת,היא די אמינה,ולא יקר לאחזקה,ידנית די זריזה.

הפנדה פחות זריזה אך הכי חסכונית לתקציב,גם כן אחזקה לא יקרה ואמינות טובה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
את הגטס מומלץ לקנות ברמת איבזור gli/gls כיוון שברמת איבזור glf אין abs ויש הכרית אוויר אחת,היא די אמינה,ולא יקר לאחזקה,ידנית די זריזה.

הפנדה פחות זריזה אך הכי חסכונית לתקציב,גם כן אחזקה לא יקרה ואמינות טובה.

מבין האופציות:

גטס/פנדה/פונטו/206

מה מומלץ?

פורסם

בגלל כזאת נסועה גדולה הייתי הולך על הגטס,בגלל שבצבא הם הוכיחו את האמינות שלהם בנסועות כאלו גבוהות.

פורסם
בגלל כזאת נסועה גדולה הייתי הולך על הגטס,בגלל שבצבא הם הוכיחו את האמינות שלהם בנסועות כאלו גבוהות.

חברים עם יודנאי גטס 2005 ו 2006 טוענים שצריכת הדלק של היונדאי גטס עומדת על 1-11 בנסיעה מעורבת.

האם שווה להתפשר על רכב שייתן לי צריכה של 1-12/13 כמו הגטס על פני פנדה או פונטו בצריכה של 1/17?

האם האמינות עדיפה על הצריכה של הדלק במקרה שלי?

פורסם

תיראה פנדה מאוד פשוטה,ולכן גם נחשבת לאמינה,זה עניין גם של מזל. אני פשוט לא שמעתי על פנדות עם ק"מ כול כך גבוהים כמו שראיתי גטסים ונסעתי עליהם.אבל זה לא אומר שהיא תעשה בעיות.

פורסם
תיראה פנדה מאוד פשוטה,ולכן גם נחשבת לאמינה,זה עניין גם של מזל. אני פשוט לא שמעתי על פנדות עם ק"מ כול כך גבוהים כמו שראיתי גטסים ונסעתי עליהם.אבל זה לא אומר שהיא תעשה בעיות.

כדאי לפזול לכיוון רכבים כמו אלנטרה 2006? אולי מאזדה 323?

אולי צריכת הדלק גבוהה יותר אך בינעירוני אוכל להגיע ל 1-3 מה שהיום אני עושה 1-16

לא כזה ירידה לעומת אמינות גבוהה יותר

מה דעתכם?

פורסם

אלנטרה 1.6L או 323 1.6L יתנו לך צריכה של 1\11 בערך, אפילו 1\10.

זה בערך 4K ש"ח תוספת דלק בשנה, בחישוב מהיר ולא הכי מדוייק. (לתת קנה מידה).

עכשיו תלוי איך את מסתכל על זה, כי 4K אפשר להביא את פונטו למצב כמעט-חדש מהמפעל. (וזה בלי הפסדי מכירות וקניית רכב חדש יותר).

נראה שאני חופר קצת, אבל הכל תלוי באיזה זווית אתה מסתכל על זה.

תאכלס אם אתה מוצא אחת שמורה, אתה מקבל יותר רכב (הכוונה שזה לא בימבה כמו הגטס או הפונטו).

למרות שיש לי אמריקאית אני מת על הפונטו, פעם אחת נהג בשל חבר (96' 1.1L ידנית), התאהבתי בה.

זה שיקול נכון גם כן, לשלם קצת יותר, ולקבל יותר אמינות ויחד עם זאת רכב שיושב יותר טוב על הכביש.

עוד ההיבט זה לקחת מימון אישי או הלוואה, ולקנות רכב מיני ב70K לדוגמא, ואז אתה גם מקבל רכב חדש, גם מקבל אמינות גבוהה, גם צריכת דלק יותר טובה, וגם רכב חדש מהניילון.

החיסרון הכי גדול זה המחירים של הביטוחים. (כי עכשיו אני מניח שאתה לא משלם מקיף לפונטו).

פורסם
אלנטרה 1.6L או 323 1.6L יתנו לך צריכה של 1\11 בערך, אפילו 1\10.

זה בערך 4K ש"ח תוספת דלק בשנה, בחישוב מהיר ולא הכי מדוייק. (לתת קנה מידה).

עכשיו תלוי איך את מסתכל על זה, כי 4K אפשר להביא את פונטו למצב כמעט-חדש מהמפעל. (וזה בלי הפסדי מכירות וקניית רכב חדש יותר).

נראה שאני חופר קצת, אבל הכל תלוי באיזה זווית אתה מסתכל על זה.

תאכלס אם אתה מוצא אחת שמורה, אתה מקבל יותר רכב (הכוונה שזה לא בימבה כמו הגטס או הפונטו).

למרות שיש לי אמריקאית אני מת על הפונטו, פעם אחת נהג בשל חבר (96' 1.1L ידנית), התאהבתי בה.

זה שיקול נכון גם כן, לשלם קצת יותר, ולקבל יותר אמינות ויחד עם זאת רכב שיושב יותר טוב על הכביש.

עוד ההיבט זה לקחת מימון אישי או הלוואה, ולקנות רכב מיני ב70K לדוגמא, ואז אתה גם מקבל רכב חדש, גם מקבל אמינות גבוהה, גם צריכת דלק יותר טובה, וגם רכב חדש מהניילון.

החיסרון הכי גדול זה המחירים של הביטוחים. (כי עכשיו אני מניח שאתה לא משלם מקיף לפונטו).

כשאני מסתכל על abs וכריות אוויר כאלמנטים מצילי חיים ברור שזה שווה לי עוד כמה מאות שקלים בכל חודש על דלק.

מנגד אני לא רוצה להתאכזב. יכול להיות שפנדה תספק רמת בטיחות סבירה לצד אמינות. ולכן אני פונה לחבר'ה פה בפורום.

כשאני שואל על צריכת הדלק העכשווית שלי 1-15/16 בחורף ו 1-13.5 בקיץ. אם אני קונה גטס לדוגמא ששותה 1-12 (או לא יודע כמה) זה שווה לי.

השאלה שלי היא מה חברי הפרום ממליצים. מניסיון שלי עם יונדאי (לנטרה) שנת 2000 הצריכה שלה גבוהה (1-7 בעיר, 1-11 בחוץ)

פורסם

הבעיה שאתה תתפשר על כמה שנים אם תקנה משפחתית,וגם רובם יהיו עם גיר אוטומטי,ששיפוץ יחסל לך את הכול החיסכון,לכדי כדאי סופר מיני ידנית.

אני לא חושב שיש פה תשובה ברורה,אתה תוכל לקנות פנדה שתיסע לך שנה שנתיים ללא בעיות,או לקנות גטס ואחרי כמה חודשים יש תקלה.

• תוכן חדש...