Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
טרי מהבוקר,

אחת שחושבת שבשנייה שהיא הפעילה איתות היא יכולה לעבור נתיב ואין צורך להסתכל במראה מעיפה אותי לשוליים...

אולי בוידאו זה לא נראה כ"כ קרוב, אבל זה היה מאוד קרוב.... :roll:

[video=youtube_share;uYEZP-YMQFw]

היא כנראה הסתכלה במראות, אבל היית בשדה המת שלה, כך שהיא לא ראתה אותך.

בלי שום קשר למה שכתבתי למעלה: אני גם מהמר שהמראה שלה לא מכוונת בכלל, אתה יודע איך זה, הישראלים מכוונים את המראה כך שהם יראו את הרכב ולא את מה שקורה מסביבו.

חוץ מזה מעניין אותי לדעת במה היא התעסקה אם היא שנייה לפני זה עקפה אותך וכבר "שכחה" שאתה שם.

עומר :-)

פורסם

היא לא עקפה אותי שניה לפני כן...

יש שם שני נתיבים (ועוד נתיב שלישי משמאל שמגיע ממקום אחר ומשתלב לתוך הנתיב השמאלי מבין השניים)

כמו ישראלית טובה היא פשוט נסעה בשמאלי לפני זה :-P

אם היא הייתה עוקפת אותי לפני הייתי זוכר...

עצם העובדה שברגע שהאיתות שלה נדלק היא כבר מתחילה להיכנס לי לנתיב גורם לי לפקפק אם היא בכלל הסתכלה במראה :roll: אבל ניתן לה להינות מהספק

פורסם
היא לא עקפה אותי שניה לפני כן...

יש שם שני נתיבים (ועוד נתיב שלישי משמאל שמגיע ממקום אחר ומשתלב לתוך הנתיב השמאלי מבין השניים)

כמו ישראלית טובה היא פשוט נסעה בשמאלי לפני זה :-P

אם היא הייתה עוקפת אותי לפני הייתי זוכר...

עצם העובדה שברגע שהאיתות שלה נדלק היא כבר מתחילה להיכנס לי לנתיב גורם לי לפקפק אם היא בכלל הסתכלה במראה :roll: אבל ניתן לה להינות מהספק

גם אם היא הייתה מסתכלת היא לא הייתה רואה אותך, כמו שאמרתי, היית בשדה המת שלה.

עומר :-)

פורסם

אין כזה דבר שדה ראיה מת ברכב פרטי, יש נהגים שלא יודעים לכוון מראות כמו שצריך ומייצרים לעצמם שטח מת.

עוד תוצר של מערכת לימוד הנהיגה המופלאה בארץ ישראל בשילוב עם נהג ישראלי שלא אכפת לו מכלום.

פורסם

לי נראה שהבעיה שלה היתה אחרת - מדובר בהשתלבות משמאל, המצאה שטנית של כמה מהנדסי כבישים בישראל נראה שיש איזה רכב ש"דוחף" אותה משמאל ונמצא מחוץ לשדה הראיה שלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אין כזה דבר שדה ראיה מת ברכב פרטי, יש נהגים שלא יודעים לכוון מראות כמו שצריך ומייצרים לעצמם שטח מת.

עוד תוצר של מערכת לימוד הנהיגה המופלאה בארץ ישראל בשילוב עם נהג ישראלי שלא אכפת לו מכלום.

ועוד איך שיש "שטח מת" ברכב.

כבר נהגתי ברכבים עם כ"כ הרבה מחסור בשדה ראייה (פורד פוקוס / רנו פלואנס מככבות בעניין).

מה שנהגים בדר"כ לא יודעים לעשות ואני למדתי מרכיבה באופנוע - סובב את הראש.

זה לא עולה כסף ומשלים לך שדה ראיה ששם המראות לא נותנות מענה.

פורסם

אז צר לי לבשר לך נדב, שגם אתה כנראה לא יודע לכוון מראות כמו שצריך.

יש לי שעות רבות של נהיגה בפוקוס ולא נתקלתי לרגע בשטח מת כאשר מכוונים את המראות כמו שצריך.

הנה הסבר מצויין של ראם סמואל על כיוון מראות ברכב פרטי. כל אחד צריך ללמוד מהסרטון הזה:

http://flix.tapuz.co.il/v/watch-3599316-.html

פורסם

בתור מישהו שמכוון מראות בצורה המוצעת בסרטון (השיטה ה"קנדית"), להגיד שאין שטח מת בכלל זו הגזמה.

יש שטח מת ורצוי שהנהג ינקוט בכל אמצעי כדי להישמר מפניו, כולל בדיקת מראות תכופה, מעברי נתיב מדורגים, מבט הצדה (ולא אחורה), הישענות לפנים בזמן הסתכלות במראה או הסטת הראש לשינוי זווית ההסתכלות במראה ולעתים גם שימוש במראות עזר צדדיות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אז צר לי לבשר לך נדב, שגם אתה כנראה לא יודע לכוון מראות כמו שצריך.

יש לי שעות רבות של נהיגה בפוקוס ולא נתקלתי לרגע בשטח מת כאשר מכוונים את המראות כמו שצריך.

הנה הסבר מצויין של ראם סמואל על כיוון מראות ברכב פרטי. כל אחד צריך ללמוד מהסרטון הזה:

http://flix.tapuz.co.il/v/watch-3599316-.html

אז צר לי לבשר לך, אייל:

אם אתה לא יודע שקיים שטח מת בנהיגה בכלי רכב (כולל רכיבה ובגלל זה מסובבים ראש כשעוברים נתיב),

אתה נמצא בקבוצת סיכון שלא מודעת לכל האספקטים והסכנות שאורבות לנהג / רוכב.

אתה יכול להשתמש באיזו טכניקה שתבחר לכוון מראות,

אבל תמיד בן אדם או כלי רכב קטן יוכל "להסתתר" ממך בשטח מת אלא אם תסובב את הראש (ואפילו אז - אם מדובר בזמן תנועה, זה עדיין יכול לקרות).

פורסם

ראשית, גם ברכב, סיגלתי לעצמי את המנהג מהאופנוע לסובב את הראש כשאני עובר נתיב.

שנית, כנראה שאתם באמת לא יודעים לכוון מראות. ברכב פרטי לא צריך להיות שטח מת, לא מימין ולא משמאל אם המראות מכוונות נכון.

אתה מוזמן להיפגש איתי ואראה לך שאם מכוונים מראות בצורה נכונה, ברגע שרכב (או כל חפץ אחר) יוצא מטווח הראיה במראה הצידית, אתה רואה אותו בטווח הראיה הפיזי שלך.

פורסם (נערך)

אייל, כמה דברים שאתה אולי שוכח:

לא כל הרכבים זהים: ולעתים מראות הצד לא ממוקמות טוב, לא נפתחות, או שיש קורה בחלון האחורי.

השיטה מסתמכת על חפיפה בין ראי הצד לפנימי, אבל הראי הפנימי מוסתר לעתים על ידי ראשי הנוסעים.

"טווח הראיה" (הראיה ההיקפית) משתנה מאדם לאדם וגם הישיבה ברכב (ביחס לקורת B) משפיעה עליה.

אם אתה צמוד לימין הנתיב ואופנוע נכנס לקצה השמאלי של הנתיב משמאלך - המרחק ביניכם גדול מנתיב.

גם מה שקורה בנתיב השני משמאל או בכניסות לכביש משמאל מעניין אותך.

שדה הראיה מושפע גם מהתנועה, והרכב מאחור או בצד יכול להסתיר מאחוריו אופנוע שלא ייראה במראות.

גם אם "אין" שטח מת - יש שטח מת: אם אתה רואה רק את קצהו של אופנוע בזוית העין - אפשר לפספס.

יש גם תנאים סביבתיים כמו רכבים לא מוארים בכביש חשוך, יום גשום ברכב עם מראות ללא הפשרה וכדומה.

רוב בעלי המקצוע שפגשתי לא מתיימרים להעלים את השטחים המתים לגמרי עם כיוון המראות הנכון.

גם יצרני הרכבים מספקים מערכות לאיתור עצמים בשטח המת.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כמה הערות כלליות שעלו במוחי:

1. למי שהעלה את הסרטון: יש לי המלצה קטנה. לכאורה זו לא בעיה שלך שמישהו אחר לא מכוון מראות היטב, אבל יש לצאת מנקודת הנחה שכך הדבר. לכן, אני ממליץ שלא לשהות במקום שבו היית [מצדו של רכב, כמעט מקביל], אלא להאיץ/להאט מעט. סתם המלצה שפעם נתנו לי וכעת אני רוצה לשתף.

2. ברוב הרכבים יהיה שטח מת גם אם המראות יכוונו בצורה מושלמת. בשביל לסגור את פינת השטח המת יש shoulder check. אני לא אתייחס לדיון בהקשר הזה יותר, כי כבר היו הרבה שרשורים בנושא הזה, אבל זו הערה חשובה לדיון שמתפתח כאן.

3. נדב, בסרטון האחרון שלך הנהג היה דושבאג רציני. השמאלי היה פנוי והוא עקף מהשוליים. פשוט אידיוט.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני מסכים לחלוטין עם חן וניקו.

אייל,

אין כלי רכב מושלם מבחינת ראות - תמיד יהיה שטח מת.

קרא את התגובות של חן וניקו.

כיוון שהשירשור הזה סבל מוויכוחים מיותרים ומעצבנים אני אפסיק כאן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...