Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באותה הזדמנות אתם גם יכולים להתקין מושבים של אוטובוסים של דן משנות ה80 - עץ קשיח ללא ריפוד

:-D

אבל עדיף שיהיה בכלל ממתכת - עץ גם סופג :-P:-P:-P

תנו שם איזה שפכטל להחליק אותה קצת, תצפו אותה בפוליאסטר גם מבחוץ שיהיה חלק ותנו לה איזה שכבת צבע טובה - זה יכול להיות גם אסטתי וגם בלי חומרים סופגים.

אני במקומכם הייתי זורק איזה כמה ובוזלות ברכב - לכו תדעו אולי הן יגבירו חלק מהבאס :)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש תיבות לבית אשר נעשות מאלומיניום יצוק :)

אחרי שהתעסקתי עם הסנדוויץ' ליבנה, שהוא באמת חומר קשיח ואיכותי, הבנתי את החשיבות של קשיחות החומר ממנו עשויה התיבה ותכונות של חומרים קשיחים בסביבת הרכב בכלל.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם
התיבה ההבאה שלי תהיה יציקת ברזל, כמו בלוק מנוע.

או שאתה יכול לפשוט על כנסיה ולהוריד לה את הפעמון :-P

רשמית אתה נכנסת להיכל התהילה של הפסיכים הכי כבדים כאן דיויד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מי שבאמת רוצה להעלות קשיחות, צריך לעבוד בריבוד.

שכבה לבנה, שלוש/חמש קרבון (עדיף, אם לא פיבר שתי וערב) ועד פעם לבנה, כאשר יש עדיפות לעטוף עם הקרבון בין השכבות כאשר התיבה הראשונית בנויה, אח"כ עיטוף בשכבות עם הטיה של 45 מעלות בין שכבה לשכבה ואז לסגור עם עוד שכבה של לבנה.

עכשיו, שתי אופציות לגברים אמיתיים:

1)תיבה מעץ ונגה או איפאה

2)תיבה מלוחות של אלומיניום מחושל או ביציקה.

בכל מקרה, אם מישהו מספק תקציב אני דואג שזה יקרה :twisted:

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

אנחנו נגיע למחסום המשקל הרבה לפני כן :)

אחד היתרונות מבחינתי בסנדוויץ' ליבנה הוא יחס קשיחות/משקל גבוה. אומנם הוא עולה בערך כפול מ MDF, אבל אני חושב שאנשים שמשקיעים בסאב אלפי שקלים, רצוי שישקיעו עוד מאות בודדות לטובת תיבה שתפיק יותר מהסאב שלהם.

פורסם

אפשר להוריד בכמות ובקשיחות של החומר, אם מוסיפים חיזוקים וצלעות אורך ורוחב פנימיות.

זה משמעותי ככל שהנפח הפנימי גדל, והפיאות של התיבה גדלים בהתאם.

מתחדשת*

פורסם

אפשר גם לקנות ואנדורה

:-P היא תחזיק יותר משקל ותכיל יותר נפח.

אני חושב שמזמן עברתם את הגבול השפוי והבריא - שתהיו בריאים.

Pioneer TS-X150

פורסם

רומם, החשש הוא לא שהתיבה תתפרק, אלא ככל שהחומר קשיח יותר, כך לחץ האוויר מנוצל בצורה טובה יותר.

אני בד"כ מוסיף פסים משולשים לאורך המקצועות לטובת חיזוק, אבל יותר מכך- לטובת זרימת האוויר.

ככל שהתיבה חזקה יותר וזרימת האוויר טובה יותר, כך הסאונד נקי יותר וחזק יותר, כמובן שגם ההתנגדות הריאקטיבית תהיה קטנה יותר ויותר הספק יתקבל מן המגבר באופן עקיף.

פורסם

התכוונתי לחוזק לעיוות של הפיאות, לא לעמידות של התיבה מפני פירוק.

אגב, כמה האויר מספיק לנוע בתוך התיבה שיש צורך לאפשר לו "לזרום" ללא הפרעה?

מתחדשת*

פורסם

אתה מתכוון לפסי חיזוק באמצע הפאות? האמת שלא ניסיתי את זה.

כמה אוויר זורם? לא מדדתי, אבל תהיה הכמות אשר תהיה, ככל שפנים התיבה יהיה חלק יותר ומתנגד פחות, תתקבל תוצאה טובה יותר.

הדוגמה הכי טובה לכך היא פורט.

קח תיבה עם פורט עגול אשר הוא מעוגל בקצוות לעומת אחד אשר לא מעוגל בקצוות.

בפורט המעוגל תתקבל תוצאה מדודה חזקה יותר, ופחות רעשי פורט. שני פרמטרים אמפיריים וחשובים, הן ב SQ והן ב SPL.

פורסם

אני לא הצלחתי להבין בדיוק על איזה חיזוקים דיברתם כל אחד, אבל אני אזרוק פה את ה2 cents שלי.

בעיקרון כדי שתיבה תהיה כמה שיותר עמידה, ללא עיוות ממשי של הצורה או הדפנות מגלי הקול צריך לבנות אותה לפי כמה פרמטרים.

1.עץ קשיח; במקרה שלנו ליבנה או אמ די אף. עדיפות היא לליבנה בגלל המשקל.

דפנות כפולות זה שם המשחק פה. עץ דק מידי יסבול מפלקס לא משנה כמה חיזוקים תוסיפו.

2.חיזוקים; החיסוקים מתנגשים פה עם הזרימת אוויר. אנחנו רוצים שבכל זאת תהיה זרימה טובה וחלקה בתיבה אך שתהיה חזקה באותו הזמן - משתמשים בזוויות 45 על הפינות, זה תורם הרבה לקשיחות וגם מבטל את הפינות של ה90 מעלות. עוד חיזוק יהיה מקלות עגולות של עץ (כמו מקל מטאטא) שבגלל צורתו העגולה היא אווירודינמית.

בנוסף יש להניח פיברגלאס על כל התיבה, בין 2-4 שכבות תהיה מידה מספקת, ולוודא שהשכבה האחרונה תהיה חלקה ככל האפשר.

3.פיניש; אני לא בנאדם של ריפוד, פשוט לא מת על זה. הפיניש הכי טובה תהיה צבע עם לקה שתהיה חלקה ככל האפשר, זה עוד דבר שתורם לתנועת אוויר חלקה.

כל הדברים האלו לא רק יתרמו בעוצמה, אלא גם בנצילות של התיבה ובהפחתת רעשי לוואי למיניהם שמגיעים מהתיבה.

כשזה מגיע לSPL המטרה שלנו היא לגרום להתנגדות העולה - הראיקטיבית - להיות כמה שיותר נמוכה, חצי אוהם לכל היותר.

פורסם

קיצר, בעוצמות האלה אני לא ממש מבין, ולא מעוניין להבין

תיבת הפורט היחידה שהיתה לי, היא זו של סט 2.1 שמחובר למחשב :oops:

אבל אם הדבר משליך גם לתיבות של וופרים ומיד-באסים, יש פה חחומר למחשבה :wink:

מתחדשת*

פורסם

דיוויד

הפורט שם הוא בצורת L לא? אוויר לא יזרום חלק בתוך פורט שכזה אלא אם כן ממש עיגלת והחלקת את הפניות - אולי קצת קצף פוליאוריטן ושיופים ואז פיבר פיבר פיבר וגם כן זו לעולם לא תהיה תיבה אופטימלית אם הכוונה שלך היא מינימום הפרעות לזרימת האוויר.

אם הסאב היה עובד רק לכוון אחד ולא לשני הכוונים היה אפשר גם להתקין שם וונטה שתעזור לאוויר לצאת :-P

Pioneer TS-X150

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ImageUploadedByTapatalk1359485586.402447.jpg

סתם משהו נחמד שעשיתי לתיבה מצטער שלא עידכנתי עם תמונות לכל ההתקנה אני אעלה בהזדמנות התרשמות ותמונות יותר טובות של כל הרכיבים.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

• תוכן חדש...