Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Damascus Steel, מישהו?

alfa_draco
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נדלקתי על החומר הזה. Damascus Steel, בצורה הטבעית, בקונטרסט גבוה, בלי צבעים מיותרים.

עם סכין אחת אין לי מה לעשות, ואוסף סכינים רציני עם ערך זה 5 ספרות בדולרים.

שעונים - ברובם לא נראים משהו, יפים באמת (כמו של GoS) גם הם 5 ספרות בדולרים, לא על הפרק כרגע, ואני לא בעניין טבעות ותכשיטים אחרים.

נשארו עטים. ראיתי עטים יפים באינטרנט אבל עט, נראה לי, משהו שכדאי לאחוז בו ולראות אותו לפני שקונים.

מעניין, האם מישהו נתקל בארץ בעטים מdamascus? ובכלל, יש בארץ אמנים שמתעסקים בחומר הזה ואולי יש להם גלריות או חנויות באזור המרכז?

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

לא הבנתי/מסכים לגבי כמה דברים במה שרשמת

1. חמש ספרות בדולרים - ממש לא, כל מה שצינת ב 5 ספרות בדולארים יש גם ב 3 ספרות בדולארי, תלוי מה מתי ואיפה אתה קונה

2. מה זה אין לי מה לעשות עם סכין אחת אלא חייב סט שלם

אתה יכול לקנות סכין שף shun (החביבה עלי) שזה דמסקוס מהמם ולבצע איתה את כל מטלות החיתוך במטבח

יש גם ל יאקסל אבל שון זה הטופ

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

השכנים מעבר לגבול הצפוני אמורים לעזור עם זה .

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לא הבנתי/מסכים לגבי כמה דברים במה שרשמת

1. חמש ספרות בדולרים - ממש לא, כל מה שצינת ב 5 ספרות בדולארים יש גם ב 3 ספרות בדולארי, תלוי מה מתי ואיפה אתה קונה

2. מה זה אין לי מה לעשות עם סכין אחת אלא חייב סט שלם

אתה יכול לקנות סכין שף shun (החביבה עלי) שזה דמסקוס מהמם ולבצע איתה את כל מטלות החיתוך במטבח

יש גם ל יאקסל אבל שון זה הטופ

אסביר:

1. הכל תלוי ברמה כמובן, אולי פספסתי אבל ראיתי הבדל מהותי בין סכינים ב-500$ ו- 1500$. יחד עם זאת - אם ראית משהו יפה במחיר נמוך יותר - לינק יתקבל בברכה!

2. אני לא מחפש סכין לעבודה במטבח אלא בשביל הערך האסתטי, משהו לויטרינה, ונראה לי שסכין אחד כזה יראה קצת לא שייך (אין לי חפצים דומים בויטרינה... הכל דגמי מכוניות וחפצי זכוכית...) ולכן נראה לי שזה מסוג הדברים שדורשים אוסף. לא טענתי שזו אמת אבסולוטית, רק לי זה נראה כך.

חוץ מזה אני מכיר את עצמי, אני לא טיפוס אספני, ולכן נראה לי שעדיף משהו פרקטי. אני כותב הרבה בעט - לא אוהב לשבת בפגישות ולתקתק בלפטופ/טאבלט... ולכן חשבתי על עט.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

פורסם

הבנתי

עדין מציע שתקנה סכין מטבח

פריט שאתה תראה כל יום

ישרת אותך ותתפעל ממנו כל יום

יראה יפה במטבח גם כשהו סתם זרוק על השיש

חברים וקרובים יוכלו להתפעל ממנו כשיבקרו אצלך

והיי, תוכל גם להכנס לסצינת ״מחפש סכין מטבח טובה כי האוייב שלי במטבח זה עגבניה חלקלקה״

סכין הבאה שאני קונה זה shun, פריט חלום

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

"פלדת דמסקוס" היא לא יותר מ-2 פלדות (בהירה וכהה) שעברו הליך של קיפול בנפחות.

נפח אמן יודע לשלוט על התבניות שיוצאות מהתהליך ולעשות דברים מדהימים ביופיים.

כמו שאני רואה את זה, אתה לא חייב "אוסף" - גם סכין אחת שיש לה ערך (סנטימנטלי, וויזואלי, שימושי, כלשהו) בעיניך, היא תוספת מבורכת.

לדעתי אם זה הולך לוויטרינה, לך על משהו בעל מראה קלאסי, כך גם לא תהיה "חייב" להתארגן על אוסף...

לינק לדוגמא.

פריט עדין ונאה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

SHUN באמת נראים ברמה גבוהה במחירים סבירים. גם הקישור של הברווז נראה חביב (על סכין מתקפל יש אותן מגבלות ייבוא כמו קפיצי?).

פורסם
זה מתקרב למה שאני מחפש, אבל הקצה הכחול קצת פושטי - אם גם הקצה היה מתכתי היה נחמד - והאמת שהמחיר קצת נמוך מדי (כן אני יודע שזה נשמע פלצני). בקצה השני יש את זה שזה קצת מוגזם. בקיצור משהו באמצע...

פורסם
SHUN באמת נראים ברמה גבוהה במחירים סבירים. גם הקישור של הברווז נראה חביב (על סכין מתקפל יש אותן מגבלות ייבוא כמו קפיצי?).

דיברתי פה על החוק עשרות פעמים, חיפוש יוכל לעזור.

החוק לא נוגע במפורש בסכין קפיצי, אלא עמום מאד ומשאיר הרבה מקום לפרשנויות.

ברמת העיקרון, סכין שתיובא לארץ בייבוא אישי עשוייה להיעצר במכס, ובאותה מידה עשוייה שלא להיעצר במכס. הכל תלוי במי שיבדוק (אם יבדוק) את החבילה.

לי אישית עדיין לא היו בעיות.

פורסם

זו כבר שאלה קשה יותר.

אני לא מבין גדול בסכיני מטבח, ואין לי ניסיון עם הזמנתן. מאחר ואני לא מתעניין במיוחד בתחום של סכיני מטבח, אני גם לא "שאבתי" ידע בנושא משום מקום, כך שאני לא בקיא בחומר, וגם לא הזמנתי בעצמי מחו"ל סכיני מטבח.

כך שאני פשוט לא יודע.

בגדול, אני אגיד שהתשובה היא כן. הכל תלוי בבדיקה ובבודק.

אבל, אני מאמין שהסיכוי לבעיות נמוך יותר, וגם אם עדיין קיים- יהיה יותר קל לשחרר את הפריט אחרי ההגעה (דעתי האישית, ולא המלצה).

• תוכן חדש...