Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז גם אני מתגייס...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהו, גם תורי הגיע, וביום ראשון אני אמור להגיע למוזיאון ח"א בחצרים (זה לא אמור להיות בלשכת גיוס?).

אז לפני ה"בהצלחה" וה"גיוס קל" רק רציתי להודות לאנשים הנפלאים בפורום הנהדר הזה, שעוזרים, תומכים, ושאישית למדתי מכם המון! תודה לכם!!

ולמטרה היותר עיקרית של השרשור:

אני יודע שזה קצת מאוחר לשאול על דברים כאלה יומיים לפני הגיוס (:oops:), אבל אשאל בכ"ז:

מה אני צריך להביא איתי? יש דברים מיוחדים שצריך לקנות מראש? מה עוברים ביום הגיוס? מישהו פה היה בשריון?

אני יודע, שאלות של צעירים, אבל אשמח אם תענו:-)

שבת שלום

שגיא

"גם בעיטה בתחת נגמרת בצעד קדימה"
פורסם

לא לוותר על מצעים, צעירות לישון בשק"ש. ואני לא מדבר בכלל על להתכסות בסקביאס.

אם אתה מתגלח אז מכונה/סכין גילוח טוב. אולי מקבלים סכין כלשהו, אני קיבלתי חד פעמי כשהתגייסתי.

גופיות חמות ללבישה מתחת למדים, לכל בסיס/גדוד/חיל יש את הנהלים שלו אבל לא תטעה אם זה יהיה בצבע ירוק זית.

את כל השאר הציוד זה לפי נוחות אישית ולפי הצורך.

יש כאלה שקנו גרביים, לי הספיקו הצבאיות.

אם אתם ישנים באוהלים אז תבחר מקום שהוא לא בפינה ורצוי ליד הרדיאטור/תנור - אחלה מתלה לכביסה ביום ומחמם בלילה.

אם מחלקים ארוניות/ארגזים- תבחר כזה שניתן לנעול בעזרת מנעול.

שיהיה גיוס קל.

עריכה- מה אתה עושה כאן בשעה כזו בסופ"ש האחרון שלך כאזרח????

צא לחגוג

פורסם

כששואלים אותך לאיזה חטיבה אתה רוצה ללכת, תבחר את זו שבה משרתים על מרכבה 4. גם אם זה קצת יותר רחוק מהבית מאשר החטיבות האחרות.

בהמשך, תחזור אלינו לקבל טיפים על איך לנקות את הגלילון.

בחורף, בבית ספר לשיריון קר מאוד. צפה לעור ידיים סדוק. קח איתך קרם ידיים טוב. ווזלין גם עושה עבודה טובה לעור יבש וסדוק.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

זה לא אמור להיות בלשכת גיוס, זה היה פעם בבית החייל בשכונה ט' בבאר שבע, וזה עבר למוזיאון חייל האוויר.

שיהיה גיוס קל ובהצלחה.

לבחור שממליץ על החטיבה עם מרכבה סימן 4 - היא נקראת חטיבה 401.

188 היא בעלת סימן 3.

7 היא בעלת סימן 2.

460 זו החטיבה בשזפון.

(יש שם הכול מהכול, אפילו מג"חים לפי מה שהבנתי מבחור שהיה איתי בקורס ומשרת שם)

מה כדאי? תדאג למספיק בגדים, קצת אוכל, מנעולים לתיק האישי שלך ולקיטבג, שפצור לדיסקית יהיה טוב ונוח, לדרמן זה טוב, אל תשכח מטען לפלאפון, מומלץ גם להסתפר לפניי (אלא אם כן בא לך להסתפר אצל גוזז כבשים), לא עולה לי עוד משהו חשוב שאתה צריך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
ואל תשכח שעון כמובן, רצוי של G-SHOCK או משהו בסגנון שיתאים לשטח

צודק, שעון זה מאוד חשוב.

אפילו בסדיר. (אבל בעיקר בטירונות ובקורס כשמגדירים לך זמנים)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כמה המלצות משועל זקן (שסיים טירונות לפני 37 שנים):

1. גילוח במכונה חשמלית עדיף על סכין - לא צריך לעמוד בתור לתגלחות ולא סובלים ממחסור במים קרים. בתקופות של פרישה בשטח הדבר עוד יותר בולט. רק צריך לדאוג לטעינה של הסוללות. לי, בשעתו, היתה מכונה שפעלה על סוללות AA ולפני שנתיים קניתי כזו בכמה פרוטות, אבל זה לא היה בארץ. נסה להשיג כזו, אולי בחנויות למטיילים, או אפילו באיביי\DX גם אם היא תגיע רק בעוד מספר שבועות. מכונה בסיסית קטנה צריכה לעלות לא יותר מכמה עשרות ש"ח.

2. טלפון סלולרי - עדיף הפשוט ביותר שתשיג, מדור שני (אלא אם אתה מחובר לרשת מבוססת "פלאפון" שמחייבת דור שלישי. יש מכשירים בסיסיים שעולים 100-200 ש"ח ואתמול ראיתי ידיעה שב"דינמיקה" (רשת שמופיעה בד"כ כדוכנים של סלקום) מוכרים במסגרת "Black Friday" מכשירים של אלקטל ב-50 ש"ח - כדאי להצטייד בהם. היתרון - חיי סוללה ארוכים (בטירונות יש בעיה לטעון מכשירים) והמכשירים לא קורצים לגנבים - ואם מכשיר נהרס\נגנב\אובד - הנזק מינימלי.

3. אתה יוצא לטירונות חורפית בדרום - דאג להרבה ביגוד חם. בנגב הלילות קרים מאוד. זה כולל גטקעס, רצוי מפלנל (נראה לי שבגדים תרמיים יקרים זה מיותר) כפפות, אולי צעיף כהה לשעות המנוחה.

4. ציוד לצחצוח נעליים - שתי מברשות ומשחה איכותית - צחצוח הנעליים נועד להופעה נאה, אבל יש לו מטורה הרבה יותר חשובה - שמירת עור הנעל גמיש ואוטם (המשחה שומנית, דוחה מים) - מה שישמור לך על כםות הרגליים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כששואלים אותך לאיזה חטיבה אתה רוצה ללכת, תבחר את זו שבה משרתים על מרכבה 4. גם אם זה קצת יותר רחוק מהבית מאשר החטיבות האחרות.

בהמשך, תחזור אלינו לקבל טיפים על איך לנקות את הגלילון.

בחורף, בבית ספר לשיריון קר מאוד. צפה לעור ידיים סדוק. קח איתך קרם ידיים טוב. ווזלין גם עושה עבודה טובה לעור יבש וסדוק.

שלום,

גלילון כבר הרבה שנים לא קיים בחייל.

וצודק מי שכתב שקר שם - קר מאוד. תביא בגדים חמים גם כאלה שאתה לא לובש בדרך כלל, כמו טריינינג או משהו ללבוש מתחת למדים בזמן השמירות (האינסופיות) בבסיס.

תבוא עם ראש פתוח, תעזור לחברים, ותנסה לא לאבד/שלא ירימו לך ציוד.

שיהיה בהצלחה, אתה מתחיל תקופה מעניינית בחיים.

עופר

פורסם

אל תתנדב ואל תסרב

אל תענה לשאלות כמו "יש כאן מישהו מבאר שבע?" כי ההמשך יהיה בד"כ "סבבה, אז לך לתורנות מטבח" :wink:

תזכור שעוד לא נולד המאנייק שיכול לעצור את הזמן

תבוא בראש טוב, תנסה להוציא את הטוב ביותר מהחוויה הזו ומעצמך

איחלתי לחייל בהצלחה!!

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
אל תתנדב ואל תסרב

אל תענה לשאלות כמו "יש כאן מישהו מבאר שבע?" כי ההמשך יהיה בד"כ "סבבה, אז לך לתורנות מטבח" :wink:

איחלתי לחייל בהצלחה!!

העצה הכי טובה פה.

בהצלחה.

פורסם
אל תתנדב ואל תסרב

איחלתי לחייל בהצלחה!!

מצד שני - כאשר אני התגייסתי לחובה+קבע (עתודאי) היה במחלקה איזה חייל ותיק ודי חריף שכל הזמן זמזם לי שהחיילת שתשחרר אותי בבקו"ם עדיין לומדת בכתה ט'.

תביא בחשבון - לטירונות יש כללים משלה, ומהר מאוד תלמד לשחק את המשחק הנכון. אני מאחל לך שתהיה עם חבורה טובה שתשתף פעולה, ושיהיו לך מפקדים חכמים שידעו היכן גבולות הטעם הטוב במתיחות למיניהן, שהן חלק בלתי נפרד מהטירונות ולא ישגעו אתכם יותר מדי בשטויות שלא לדבר על התעללות לשמה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...