Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוכנות סקודה חיפה - דיס-המלצה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודשיים וחצי רכשתי פאביה חדשה. כבר סיפרתי פה בפורום על הטרטורים שהעבירו אותי לפני קבלת הרכב (הלחיצו אותי להגיע לקחת את הרכב לפני עליית המע"מ - למרות שעדיין הרכב נמכר באותו המחיר...) ועל כך שקיבלתי רכב עם שריטות (שתיים קטנות, אחרי שהגעתי הביתה גיליתי גם שהטסה שרוטה והרכב עם קילומטרז של יותר מ-300 ק"מ, אבל את זה לא ראיתי שם, למרות שיש לי עדים לכך שזה היה מצב הרכב 10 דקות אחרי שלקחתי אותו, ולכן נניח לזה).

במעמד הקבלה הסבתי את תשומת לב בעל הסוכנות לכך, הוא ניסה להוריד עם פוליש - לא עזר... הבטיח שנסתדר והלחיץ אותי לשחרר את הרכב כדי שתבוצע התקנת פוינטר. החתמתי אותו על כך שקיבלתי רכב עם שריטות, וכאשר דיברתי על פיצוי הוא הציע הנחה של 200 שקל בהתקנת חיישני רוורס או צביעה - אני לא רציתי לסגור את הדברים על רגל אחת ורציתי להתייעץ עם מספר אנשים על כך, וכן הפיצוי נראה לי מגוחך, ולכן רק החתמתי אותו ואמרתי לו שאצור קשר על מנת ללבן את הסוגיה.

כאשר התקשרו מהסוכנות לשאול אם אני מרוצה מהרכב העלתי את הנושא וקבעתי איתם כי אגיע מתישהו לפגישה עם המנהל ונדבר על הפיצוי.

בינתיים, אחרי מספר שבועות של שימוש ברכב החלו לצוץ מספר בעיות והחלטתי לסור למוסך. דיברתי לפני עם הסוכנות והם אמרו שלא תהיה בעיה להפגש עם בעל הסוכנות.

זה המקום לציין שמאז שהוצאתי רשיון לא נהגתי על רכב כלל, ולכן אני "נהגת טריה", ולכן עשיתי כמה טעויות טקטיות מדי פעם ושרטתי את הרכב במספר מקומות.

אחרי שנפנפו אותי עם הבעיות מהמוסך ללא תיקון (על זה בשרשור נפרד), הגיע מנהל הסוכנות. פניתי אליו כי רציתי שנשב ונסכם על פיצוי. הזכרתי לו את השריטה והוא פתאום טען שסיכמנו על תיקון. כשהתעקשתי שדיברנו על פיצוי הולם, הוא טען שתיקון של הנזק עולה 250 ש"ח ושהוא מוכן "לבוא לקראתי" בסכום הזה בטיפול. כל הדיון התנהל ליד הרכב, בעמידה, בהתנשאות כלפי תוך שהוא מציין שאם הוא היה רואה את הדבר הוא היה מתקן בלי בכלל לספר לי ובלי שאשים לב, ובכלל - איך אני מעיזה לבוא ולהטפל אליו עם שריטה כזו קטנה כשהרכב נראה כמו שהוא נראה...

הייתי מצפה מבן אדם שמכבד את לקוחותיו שינהל שיחה לא על רגל אחת, לא יטיח האשמות בלקוח שלא שומר על רכושו ולכן מוסרת ממנו האחריות לנזק שנגרם לפני קבלת הרכב (הרכב הוא רכושי הפרטי וזכותי לדפוק אותו ככל העולה על רוחי - לעומת זאת על עוגמת הנפש שנגרמה לי בקבלת רכב חדש שרוט הוא בהחלט אחראי) ולא יעשה לי טובה עם 200 שקל. גם אם נניח שאני לא זכאית לפיצוי - יש דרך לעשות זאת מבלי להפוך את הלקוח לכזה קטן.

אני מתכננת לפנות לשירות הלקוחות של צמפיון (למרות שמקריאה פה בפורום אני מבינה שאין למה לצפות...), אבל העסק השאיר לי טעם רע, ורציתי לשתף כאן - למען יראו ויראו!

מבחינתי - פעם אחרונה שאני מתקרבת למוסך/סוכנות הזו.

פורסם

לסוכנות של סקודה חיפה הגעתי לפני 4 שנים והזמנתי משם את הרכב באותו היום בלי נסיעת מבחן! ידעתי בדיוק מה אני רוצה ומה אני צריך. בנקודה הזאת אני חייב לציין שאני לא נכנס לסוכנויות רכב כדי להעביר את הזמן (משום שממש אין לי זמן מיותר), אלא אני נכנס כדי לקנות, או להתעניין לקראת אפשרות של קניה, משמע אני רציני.

בשורה התחתונה לא התרשמתי כ"כ בחיוב מתהליך הרכישה, אם כי למען ההגינות אני לא יכול לומר שקיבלתי שירות לא טוב. הסוכנים הבטיחו להתקין לרכב חיישני רוורס ובסוף "שכחו", מה שעיצבן אותי מאוד.

גם במוסך עצמו שפחות או יותר צמוד לסוכנות יצא לי להתווכח יום אחד בצעקות (!) עם אחד האחראיים על השירות שם, לאחר שזה לא נענה לבקשתי להחליף חלק ברכב פגום במסגרת האחריות במגוון תירוצים מעליבים, לאחר שהיה ידוע שמדובר בפגם בייצור. לאחר איום בתביעה נגד היבואן הוחלף החלק באחריות. מעבר לזה הרכב נמסר לי עם חור קטן בדשבורד, חזרתי למוסך עם 100 ק"מ על השעון והן כמובן התנערו - לך תוכיח שאין לך אחות... מאז לא מדברים איתי שם ובפעם האחרונה קיבלתי מהם גם 10% הנחה על העבודה.

אם אתם רוצים לקבל שירות מצויין סעו לסוכנות של סמל"ת (פיאט/אלפא/לנצ'יה/אבארט) החדשה בחיפה, ואז תראו איך שירות טוב צריך להיראות (ולמען הסר ספק אני עבדתי שנתיים בשירות לקוחות של הוט, שם יש מספיק לקוחות לא מרוצים שהפכו בזכותי למרוצים. יש מכתבי תודה ותעודת הצטיינות מהחברה), ככה שאני יודע איך שירות טוב נראה.

פורסם

יש להם גם מוסך או שזה רק סוכנות?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ראשית, תתחדשי.

שנית, תדעי שע"פ החוק היבש פגמים קוסמטיים היבואן יכול לתקן ברכב שלך בלי להודיע לך כלל לפני המסירה. (עד שווי של אחוז מסויים משווי הרכב, לא זוכר מהו, אבל בכל מקרה שתי שריטות קטנות לא עולות את אותו אחוז)

ובפועל כן נתנו לך את האופציה; תבואי - יתקנו.

ועם זה שדפקת את האוטו בכמה מקומות - גם הם וגם את יודעים איפה השריטות המקוריות שקיבלת איתן את הרכב, ממה שאת כותבת אני מבין שהאופציה לתקן את שתיהן עדיין עומדת על הפרק. מה הבעיה?

ברצינות, מה ציפית שיקרה? שהוא ישלוף אלף ש"ח מהכיס וייתן לך לפנים משורת הדין?

מבחינתו יש בעיה -> הרכב נמסר עם שריטות, איך מתקנים? צובעים. זהו.

כל מה שנראה לך שמגיע לך מעבר לזה, פשוט לא. (לפחות על הסעיף של השריטות, אמרת לבד שעל הק"מ המופרז במסירה והשטות עם המע"מ את מבליגה, אז בעצם הטענה היחידה שלך בשרשור הזה היא על היעדר-פיצוי על השריטות)

אני חושב שאת צריכה להתרכז בעיקר ולא בתפל, יש לך רכב חדש ואת צריכה ליהנות ממנו.

הייתה שריטה? שיתקנו, תמשיכי עם החיים שלך וזהו. כל המרדף הזה אחרי צ'מפיון בשביל פרחים וחבילת שוקולדים לא מועיל לאף אחד - בטח לא לך.

הרי בסופו של דבר, אחרי עשרות מכתבים ופניות לשירות ולעיתונות, מה הפיצוי הכי גדול שתקבלי? צביעה וטיפול בחינם?

שני טיפולים? באמת שווה לך את כל העצבים והיזע? אם כן אז כנראה יש לך הרבה יותר נחישות (וזמן פנוי) ממני.

בכל מקרה, בהצלחה :)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

האמן לי שגם לי אין זמן פנוי מיותר - והזמן שלי שווה קצת יותר מהפיצויים המעליבים שהוצעו לי.

רק רציתי לשתף את באי הפורום - שכל אחד ייעשה את השיקולים שלו האם לרכוש את הרכב הבא שלו בסוכנות הזו או לא (ולשאלת yulianx - המוסך והסוכנות הם של אותם בעלים).

אני לא מצפה ליחס מתלקק ללקוחות אלא ליחס הוגן - לא חושב שמגיע לי פיצוי, בסדר, אבל אל תזלזל ותשפיל אותי.

פורסם

מניסיוני, אם לא תפעילי "שרירים" - לא יסתכלו עליך בכלל ותוכלי לחלום על פיצוי.

צ'מפיון אינה חזקה בכל הקשור לשימור לקוחות / נתינת שירות ברמה סבירה (והיא לא לבד במערכה, יש עוד יבואנים שפועלים בצורה דומה עד זהה) - זה רחוק מהם ומאוד קשה להם להבין זאת ולנסות לפעול אחרת. לצערנו שירותיות זה לא צד חזק במדינתנו.

במידה והדברים כל כך מעיקים לך, תפני לעיתונות ותראי אם יעזרו לך. במידה ולא, מכתב נזעם מעו"ד עשוי בהחלט לעזור.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני לא הייתי מוותר על שריטה, אפילו אחת.

נכון, החלפת רכב וכו' זה לא ריאלי אבל פיצוי הולם כן. לטעמי פיצוי הולם זה טיפול ראשון חינם לצורך העניין.

לא היית צריכה לשחרר את הרכב עד לסיכום על פיצוי הולם. אבל אני חושב שיש עדיין מה לעשות ותנסי לפנות לשירות הלקוחות או לאחת האופציות שהציעו כאן החבר'ה.

פורסם

300 ק"מ? לא הייתי לוקח רכב עם 30...

מה הפלא שגם שרטו לך את הרכב בדרך...

אין כוונתי לזרות לך מלח על הפצעים, לצערי צ'מפיון הם יבואן של כמה רכבים מוצלחים. הישמרי לך מסוכנות זו ומעצי באובב, והזהירי את כל מי שאת יכולה מהשרות שאת קיבלת.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
ראשית, תתחדשי.

שנית, תדעי שע"פ החוק היבש פגמים קוסמטיים היבואן יכול לתקן ברכב שלך בלי להודיע לך כלל לפני המסירה. (עד שווי של אחוז מסויים משווי הרכב, לא זוכר מהו, אבל בכל מקרה שתי שריטות קטנות לא עולות את אותו אחוז)

ובפועל כן נתנו לך את האופציה; תבואי - יתקנו.

ועם זה שדפקת את האוטו בכמה מקומות - גם הם וגם את יודעים איפה השריטות המקוריות שקיבלת איתן את הרכב, ממה שאת כותבת אני מבין שהאופציה לתקן את שתיהן עדיין עומדת על הפרק. מה הבעיה?

ברצינות, מה ציפית שיקרה? שהוא ישלוף אלף ש"ח מהכיס וייתן לך לפנים משורת הדין?

מבחינתו יש בעיה -> הרכב נמסר עם שריטות, איך מתקנים? צובעים. זהו.

כל מה שנראה לך שמגיע לך מעבר לזה, פשוט לא. (לפחות על הסעיף של השריטות, אמרת לבד שעל הק"מ המופרז במסירה והשטות עם המע"מ את מבליגה, אז בעצם הטענה היחידה שלך בשרשור הזה היא על היעדר-פיצוי על השריטות)

אני חושב שאת צריכה להתרכז בעיקר ולא בתפל, יש לך רכב חדש ואת צריכה ליהנות ממנו.

הייתה שריטה? שיתקנו, תמשיכי עם החיים שלך וזהו. כל המרדף הזה אחרי צ'מפיון בשביל פרחים וחבילת שוקולדים לא מועיל לאף אחד - בטח לא לך.

הרי בסופו של דבר, אחרי עשרות מכתבים ופניות לשירות ולעיתונות, מה הפיצוי הכי גדול שתקבלי? צביעה וטיפול בחינם?

שני טיפולים? באמת שווה לך את כל העצבים והיזע? אם כן אז כנראה יש לך הרבה יותר נחישות (וזמן פנוי) ממני.

בכל מקרה, בהצלחה :)

אתה מפספס משהו.

זאת לא רק השריטה.

זה גם לא רק הק"מ בזמן מסירת הרכב (300 ק"מ?! זה המון!).

זה לא רק שריטות נוספות על "הטסות".

זה לא רק "הטרטורים" שהעבירו אותה לפני קבלת הרכב.

זה לא רק ורק ורק...

זה שילוב כל הדברים הנ"ל, בנוסף לשירות לקוי ומזלזל של בעל הסוכנות, אשר הביא את הבחורה לכתוב הודעת אזהרה בפורום.

אכן, נראה כמו שירות עלוב של סוכנות סקודה בחיפה.

פורסם

נראה שהיבואן הזה מזלזל במותג המוזל שלו, כבר היו פה שרשורים שאנשים אפילו כתבו שבמוסך קיבלו זלזול במשפטים כמו: מה אתה רוצה? זה רק סקודה וכדומה

פורסם

נטשה,

אולי עדיף, במקום רק לשתף כאן, לפנות ל- YNET או אמצעי תקשורת אחר.

מתחילות להצטבר שם די הרבה תלנות נגד היבואן הזה, אולי זה יעזור לך, ואולי זה גם יעזור בעתיד לאחרים (אני נוטה להאמין שלא, משום שיש להם רווחים כאלה עצומים שאין להם בעיה להשת^ן מהמקפצה על כולם).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

צריך לדעתי להפריד בין הסוכנות - שהם די בסדר - לבין המוסך בצ׳ק-פוסט. למוסך הזה גם אני לא אתקרב בחיים, רמה נמוכה ביותר, לא יודעים לטפל ברכבים ויש לי כבר נסיון עם שניים, אחד פליסיה של הדוד שלי שבמשך שנתיים לא ידעו לאתר בעיה בחיישן מסויים ורכב היה מגיע למוסך על גרר באופן קבוע, אבל כשירד מהגרר הרכב הניע כי עבר זמן וחיישן כנראה התקרר והתחיל לעבוד שוב. בקיצור שנתיים בילבלו לו את המוח ״מה אתה רוצה, האוטו חדש, מפתחות בפנים״, בדיוק כמו אצל הגשש.

מקרה שני, הפביה שלי, אחרי שהתקינו בקרת שיוט (אפשר לחשוב, זה בא די סטנדרטי בחו״ל), האור בתוך הרכב נכבה תוך שניות גם כאשר הדלת האחורית פתוחה. דלת קדמית האור בסדר, דולק 5 דקות כמו שכתוב בספר רכב, אחורית לא.

גם בדקו רכב במשך שעה וחצי, לא עלו על כלום, אמרו ״תקלה כזאת לא מופיעה בבסיס נתונים של פולקוואגן״. ממש מעניין את הסבתא שלי ! אמרו ״תבוא יום אחר, נצטרך יום שלם לבדוק״, אמרתי תודה רבה, יותר למוסך הזה אני לא מגיע, לא טיפולים ולא כלום.

אם בכזה שטות לא יודעים לטפל, מה יהיה עם תקלה רצינית ?

פורסם

האמת, אני די מבין את התחושות שלך בכל הנוגע לקנית פאביה.

לפני כשנה קניתי פאביה חדשה בסוכנות ראשל"צ והיחס גם היה די מחפיר.

ממש עשו לי טובה שמכרו לי את מציאת החיים - סקודה פאביה.

אמרתי לעצמי אז, שהיבואן הזה לא יראה ממני שקל יותר.

לפני כשבועיים קניתי רכב חדש, וזה כבר לא היה סקודה...

בתור צרכנים, יש לנו דרך אחת להעניש עסק על שירות גרוע -

פשוט לא לקנות שם יותר.

פורסם

לפותחת השרשור,

מבין את תלונותייך לגבי צורת הדיבור, אם היא אכן כפי שהצגת אותה.

לגבי הפיצוי שהציעו לך בגין הנזק- נראה לי הוגן.

במאמר מוסגר- לא הייתי מוכן לקבל רכב חדש עם 300 קילומטרים, זה מוגזם בכל קנה מידה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...