Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עקב שינויים בעבודה אני נפרד מהסופרב.

ישנה התלבטות בין ליסינג תפעולי מהעבודה החדשה או רכישת רכב באופן עצמאי כאשר העבודה תשתתף בעלויות.

אנחנו זוג צעיר + ילדה בדרך, סופר מיני תענה על הצרכים. כבונוס נבדקו גם רכבים עם יכולת שביל כי התוכנית היא לעבור לגור במדבר. נבדק רכב הדיזל הכי זול שמצאנו כי ישנה אופציה לתדלק את הרכב מצובר בחינם.

הרכב ישמש אותנו בעיקר לנסיעות למרכז ולצפון הארץ מהדרום הרחוק (מאוד).

מטעמי חיסכון הוחלט להתרכז בגיר ידני. לא עלו לי הרבה רעיונות לרכבים ראויים ואני מציג את הדילמה:

איביזה 5 דל' 1.4 REFERENCE עם 85 כ"ס. יתרון:מחיר. חיסרון: כל השאר. (וברצינות: נתוני המנוע נשמעים לא מתאימים לצרכים שלי, איבזור ברמת הלא קיים).

פאביה 5 דל' 1.2TSI ברמת גימור SPORT עם 105 כ"ס. יתרון: מחיר, אבזור, חסכוני. חיסרון: לא מצאתי (???)

את שתי אלה ניתן לקנות בפריסת תשלומים נוחה מאוד שלא מחייבת אותי לתת תשלום ראשון גבוה (למעשה מדובר ב-2K עד 3K ש"ח והשאר בתשלומים סבירים בהשוואה לליסינג).

ייטי 1.2TSI.

יתרון: קלירנס (יושבת גבוה), סביבת נהג משודרגת (ביחס לפאביה). חיסרון: מחיר (לא נותנת הרבה יותר מהפאביה אבל ההבדל כ-25K ש"ח).

קשקאי 1.6 VISIA. יתרון: מרווחת מאוד. חיסרון: צריכת דלק, חוסר אבזור.

פלואנס 1.5 טורבו דיזל PRIVILEGE. יתרון: מרווחת, מאובזרת מאוד. חיסרון: מחיר. רנו (???). אין לי מושג כמה עולה להחזיק רכב דיזל ביחס לבנזין (חוץ מעניין התדלוק שאותנו נוציא מהמשוואה).

בשורה התחתונה אני נוטה לפאביה שנותנת את התמורה הטובה ביותר לכסף. פזלתי לכיוון הפוקוס אבל לא הפסקתי לבדוק אותה ואינני יודע אליה דבר. על מה לא חשבתי ומה כדאי לבדוק?

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

איש, אגלה לך שיש מלאי מצומצם של רכבי פאביה 1.2TSI105 בוורסיה הידנית - ובנוסף לכך, החל מאתמול היא מוצעת בהנחה של 15K ש"ח, משמע היא שלך תמורת 93K - על הכביש, כולל אגרות ומיגון (או תוותר על המיגון - 92K). היצע הצבעים מצומצם עד מאוד.

לידע האישי, לאחר מכירת הרכבים האחרונים האלה - יופסק לאלתר יבוא גרסה זאת (חוסר ביקוש לאחרונה - מחיר קרוב מאוד לשל יטי ידנית). כנראה שהפעם הבאה שנזכה לקבל כאן פאביה בגרסה ידנית מאובזרת וחזקה (יחסית) - יהיה רק עם הצגת הדור הבא (שנה הבאה) - קצת מצער שהאופציה הטובה הזאת נעלמת מהאופק המקומי. נותר להמתין ולחכות לממתינה הראויה.

את היטי 1.2TSI ניתן לרכוש בימים אלו תמורת כ-112K. אם יש באפשרותך את היכולת הכלכלית, לך על זה - בלי למצמץ. היטי מכונית מודרנית מהותית, בטוחה יותר, נעימה / שקטה ואיכותית בפער עצום, מהנה ונעימה יותר לנהיגה, וכמובן מרווחת משמעותית. בנוסף יש לך את האקסטרה של יכולת שביל לא רעה ותנוחת נהיגה גבוה ו"שולטת". תא המטען שלה גדול יותר משל הפאביה, אך מעט פחות נוח להעמסה - אם זה משנה.

כמי שעבר מפאביה TSI ליטי TSI (ידניות שתיהן) - הפער לטובת איש השלג הוא עצום - בכל אספקט. צרף לכך עלויות ביטוח נמוכות יותר ליטי.

לאור הדרישות שלך - ובהתחשב בעובדה שיש ילדה בדרך - הייתי בודוק קודם כל רכב שיש לו תא מטען מספק וגישה נוחה. קח בחשבון (וציינתי זאת למעלה) - היטי מעט נופלת בתחום. אומנם תא המטען שלה גדול משל הפאביה, אך הגישה והעמסה אליו פחות נוחה. זה גם מה שיהיה לך בקשקאי - היא והיטי גבוהות - משמע פחות נוח להעמסה. כאן היתרון לפאביה / איביזה / פוקוס. המלצתי היא שתיגש לאולמות התצוגה ותבדוק את כולן. את המועמדות הסופיות קח לנסיעות מבחן ולאחר מכן תשוב עם לבטים אחרונים :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כל האפשרויות שהעלת טובות.

על האיביזה הבסיסית הייתי מוותר. אם כבר איביזה, ברמת אבזור FR עם מנוע 1.2TSI היא לא רעה. חבר שלי הוציא אחת ידנית מהחברה בפחות מ-100K.

פורסם

הקשקאי פחות מרווחת ממה שהיא נראית - הייטי לצורך ההשוואה מרווחת ממנה (ועדיפה כמכונית).

במקום הפלואנס הייתי שוקל את המגאן סטיישן אשר יבואה התחיל לאחרונה בגרסת טורבו-דיזל (מנוע זהה לפלואנס) בשילוב גיר רובוטי חכם (הגרסה של רנו ל-DSG) - על הנייר האופציה המשפחתית והשימושית ביותר (בשילוב של צריכת דלק משולבת צפוייה של כ-20 ק"מ/ל').

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מצטרף לתומכי רנו דיזל. חיסכון כזה כמו עם רכב דיזל לא יתן שום רכב בנזין, בטח לא במימדים כאלה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה לכולם עד כה. תשובה מרוכזת:

FR - לא באה בחשבון כי היא 3 דל'. לא נוח במיוחד עם ילדים, האישה פסלה וזה סופי (החזקנו רכב בתצורה הזו בעבר).

גירים רובוטיים - לא הכנסתי למשוואה משתי סיבות. 1. יקר יותר מידני. ו-2. אמינות מוטלת ספק. כל עוד היה מדובר בליסינג לא הזיז לי, אבל סיפורי ה-15K ש"ח למוח חדש וקלאצ'ים במחירים אסטרונומיים לא נראים לי. רוב הנסיעות בבין עירוני ללא פקקים, אין סיבה להחזיק גיר אוטומטי בכלל.

דיזלים (רנו) - עדיין לא ברור לי מה ההוצאה לרכב דיזל ביחס לבנזין? (ביטוח, תחזוקה?, אחר?). בנוסף מדובר ברכבים שעוליים ב-25% יותר מהתקציב הרצוי וקצת כואב לי לגרד תשלום ראשון של 20-30K ש"ח עכשיו.

ייטי קוסמת לי אבל עולה 114.5K ש"ח על הכביש לפני צבע מטאלי (עוד 1.5K). זה תשלום ראשון של 23K ש"ח. פאביה הרבה יותר קלה למימון ואני תוהה אם ההבדל כל כך משמעותי. בסוכנות ראיתי את כל מה שציינתי חוץ מפוקוס. בימים הקרובים אחליט על נסיעות מבחן.

שוב תודה.

פורסם

בשקודה לא משלמים על צבע מטאלי. היכן לעזאזל אמרו לך שיש תשלום על צבע מטאלי?

וד"א, לאוזניי הגיעה ה"שמועה" שניתן לרכוש יטי 1.2TSI ידנית ב-112K...

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

יונדאי I30 ידנית גם היא אופציה שווה לשקול.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש גם את היונדאי i30 החדשה בגירסה ידנית עם מנוע 1.4 ב99k, הבעייה - זמן אספקה ארוך.

עריכה - הקדימו אותי..

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

אתה בטוח שה-FR במרכב 3 דלתות בלבד? אם כן ברור שהיא לא מתאימה.

כי במבחן של קארספורום:

http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/719/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%90%D7%99%D7%91%D7%99%D7%96%D7%94-FR-1.2TSI-2012---%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9A

היא בתצורת 5 דלתות.

פורסם

ביקרתי בסוכנות צ'מפיון בראשל"צ ואת הנתונים שאבתי משם.

לטענתם איביזה ידנית 5 דל' היא רק זו שהוצעה לי.

באשר לייטי - אכן אין תוספת לצבע בצ'כיות (התבלבלתי עם משהו אחר, סיאט כנראה). מחיר המחירון עומד על 115,996 ש"ח עבור 1.2TSI ידנית ברמת גימור AMBITION. לאחר הוספת מיגון והנחה בת 5K ש"ח הגענו ל-114,421 ש"ח על הכביש כולל אגרה ומיכל דלק מלא.

ושאלה לגבי הייטי - נכנסתי למושב האחורי (אינני רגיל לרכבים גבוהים) והרגשתי את משענת הראש תקועה לי בגב (אני 173 ס"מ בקפיצה, הופתעתי). כשכיוונתי אותה הרגשתי טוב יותר אבל זווית הגב הייתה כמעט ישרה וזה הרגיש לי לא נוח. שלושת המושבים נעים על מסילות, את זה ראיתי. השאלה היא אם ניתן להטות גם את זווית הגב או לא?

פורסם
ביקרתי בסוכנות צ'מפיון בראשל"צ ואת הנתונים שאבתי משם.

לטענתם איביזה ידנית 5 דל' היא רק זו שהוצעה לי.

באשר לייטי - אכן אין תוספת לצבע בצ'כיות (התבלבלתי עם משהו אחר, סיאט כנראה). מחיר המחירון עומד על 115,996 ש"ח עבור 1.2TSI ידנית ברמת גימור AMBITION. לאחר הוספת מיגון והנחה בת 5K ש"ח הגענו ל-114,421 ש"ח על הכביש כולל אגרה ומיכל דלק מלא.

ושאלה לגבי הייטי - נכנסתי למושב האחורי (אינני רגיל לרכבים גבוהים) והרגשתי את משענת הראש תקועה לי בגב (אני 173 ס"מ בקפיצה, הופתעתי). כשכיוונתי אותה הרגשתי טוב יותר אבל זווית הגב הייתה כמעט ישרה וזה הרגיש לי לא נוח. שלושת המושבים נעים על מסילות, את זה ראיתי. השאלה היא אם ניתן להטות גם את זווית הגב או לא?

אכן, למושבים האחורים אופציה להזזה קדימה / אחורה (למעט האמצעי, הוא קבוע) ואפשרות הטיית משענות גב (בכולם). המשענות ראש של היטי זהות לשל הסופרב והאוקטביה, כך שאם מעולם לא ישבתי בסופרב, זאת גם הסיבה שלא שמת לב לכך אי פעם בעבר.

התצורה של משענות הראש היא כזאת שלא תסתיר לך משדה הראייה - בעת חוסר שימוש. קיים ברב מוחלט של המכונית בשנים האחרונות (אפילו עשור).

אם היטי מעניינת אותך, צור עימי קשר - ואנסה לסייע עוד קצת :-)

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
מצטרף לתומכי רנו דיזל. חיסכון כזה כמו עם רכב דיזל לא יתן שום רכב בנזין, בטח לא במימדים כאלה.

+1

סה"כ המוסכים של קרסו היום שיפרו משמעותית את נושא השירות שלהם.

מחירי הטיפולים מוסדרים.

ומאז שנת 2007 יש שיתוף פעולה בין רנו לניסאן לגבי המכלולים המכאניים כשזה מגיע לרנו.

תיקח בחשבון שמגדש (טורבו) פחות יעיל כאשר האוויר חם והוא לא אוהב אבק.

אז ביום, במדבר, הרכב יהיה טיפונת חלש יותר - עדיין מדובר ברכב חזק מאוד.

את תחזוקת מסנן האוויר הייתי עושה בעצמי ומחליף או מרענן מסנן אוויר כל 5K עד 10K קילומטר למרות שהטיפולים הם כל 30KKM.

אפרופו זה נכון לדעתי גם לגבי מנועי TSI - את מסנן האוויר הייתי מחליף או מרענן לעיתים תקופות יותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הרומסטר עולה בערך כמו יטי - עם פחות איבזור, תא נוסעים זול משמעותית, נוחות נסיעה פחות נעימה, בידוד רעשים פחות מוצלח...

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...