Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

אני צריך לעשות טיפול לרכב ( רנו מגאן2 3 דלתות 1.6) עוד מעט ולאחר בירור מעמיק בפורום

לא קיבלתי תשובה חד משמעית לגבי סוג השמן ...בספר רכב כתוב "פז/קסטרול 10W40 "(לא כתוב אם סנטטי מלא או חצי ) ובפורום קראתי בכמה מקומות שבמוסך המורשה הם שמים 5W40 סנטטי מלא ?!

אז איזה שמן הוא באמת הכי מומלץ ??

לדעתי אולי מומלץ להשתמש ב10W40 , כי עד עכשיו הרכב היה מטופל בחברה ,

והאמת שיש נקישות מהמרימים ההידראולים של השסטומים אז אולי כדאי להעלות טיפה את הצמיגות ??

ואם כן אז אולי LM 10W40 MOS2 ??

פורסם

שלום,

בעבר במוסכי היבואן היו ממלאים שמן בצמיגות 10W40 של פז.

בזמן האחרון עברו ל 5W40 סינטטי מלא.

אני במקומך הייתי ממלא שמן סינטטי מלא 5W40 של VALVOVINE או ELF.

וגם מצמצם תדירות הטיפולים מ 30 אלף ל 20 אלף ק"מ.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כנראה שאין לך מושג כמה הנושא הזה נטחן.

לא רשמת איזה שנה הרכב, לא רשמת כמה קילומטרז' הוא עבר לא רשמת כמעט כלום. יש הרבה דברים שמשפיעים על בחירת שמן. קודם כל, תבדוק מה היצרן מבקש. איזה סוג שמן. עקרונית, שמן סינטטי מלא עדיף בכל המובנים על שמן מינראלי.

ההבדל היחידי בין שמן 5W-40 לבין שמן 10W-40 מבחינת הצמיגויות זה רק שהשמן קר בשעת התנעת המנוע. כאשר המנוע מגיע לטמפ העבודה שלו (בדרך כלל 100 מעלות צלזיוס) שני השמנים יתפקדו אותו הדבר מבחינת הצמיגויות. כמובן שהשמן הסינטטי יהיה בעל יתרונות מרובים על פני המינראלי.

אם היצרן קבע בתור שמן מומלץ שמן עם צמיגות 40 בסוף אין טעם לעלות ל שמן עם סיומת 50 כמו למשל 10W-50 או 20W-50.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

גם ברשותי מגאן 2 שנת 2005,אני משתמש בשמן 5W40 ועושה טיפול כל 7500 ק"מ,הרכב עם 185K ונוסע נהדר ללא שום בעיה מיוחדת.

מיכאל.

HU: alpine 9855. FRONT: tw:TangBand 25-1719S - woofer:hertz mlk 6.5 . SUB: DC AUDIO .LEVEL 3 "12". FRONT AMPS: celestra fa475.woofer amp: Celestra fa2150 SUB AMP: dc audio 2.0k. dsp: audison bit one

פורסם
גם ברשותי מגאן 2 שנת 2005,אני משתמש בשמן 5W40 ועושה טיפול כל 7500 ק"מ,הרכב עם 185K ונוסע נהדר ללא שום בעיה מיוחדת.

מיכאל.

אצל חבר שלי יש רנו קנגו בנזין, יד ראשונה נקנתה ב 2005, בהתחלה השתמשו ב 10W40 ובהמשך ב 5W40, שמנים של פז.

עושה טיפול כל 30.000 קילומטר, הרכב עם כ 220.000, נוסע נהדר ללא שום בעיות מיוחדות.

מיותר לחלוטין להחליף שמן סינטטי מלא (וגם חצי סינטטי) כל 7500 ק"מ.

פורסם

דרך אגב, לכל החוששים למינהם שמפחדים לעבור משמן "חצי סינטטי" 10W-40 לשמן 5W-40 סינטטי מלא אז יש לי פיתרון מעולה עבורכם. פשוט תעברו לשמן 5W-40 שהוא "חצי סינטטי" ויש כאלה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...