Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ממה שהבנתי נוכחים בפורום אנשים עם תושבה לכל דין תעבורה אפשרי .

אני רוצה לעלות שאלה היפותטית ולבקש מכם - לפני שתשפטו ותסיקו מסקנות לא נכונות, להבין שזו אכן רק שאלה היפותטית .

בהנחה שאדם מקבל דו"ח חנייה על חניה במקום שמיועד לדיירי הבניין בלבד אשר לא סומן בכחול לבן ולפניו עמד תמרור (אחד מאותם צהובים ) שמבשר זאת . האם שיבוש התמרור ( קשקוש עליו , הסרתו ) וצילום המקום עם התמרור המשובש עשויים לשמש כראייה מפריכה בבית המשפט ? או שמא עשוי הדבר אף להוות עילה לפתיחה בחקירה פלילית נגד הנהג המתלונן .

באותו אופן - האם שיבוש מצלמת אור אדום / מהירות עשויים להיות עילה לביטול כל הדוחות שייצאו לפועל מכח ה"ראיות" המצולמות ?

פורסם

זה לא בדיוק דיני תעבורה, מה שאתה מתאר זה מעשה פלילי של ממש.

השחתת תמרורים היא עבירה אחת.

שיבוש ראיות במשפט זו עבירה אחרת.

נדמה לי שכל אחת יכולה לזכות אותך ב-3 שנות מאסר.

פורסם

בהנחה שאדם מקבל דו"ח חנייה על חניה במקום שמיועד לדיירי הבניין בלבד אשר לא סומן בכחול לבן ולפניו עמד תמרור (אחד מאותם צהובים ) שמבשר זאת . האם שיבוש התמרור ( קשקוש עליו , הסרתו ) וצילום המקום עם התמרור המשובש עשויים לשמש כראייה מפריכה בבית המשפט ? או שמא עשוי הדבר אף להוות עילה לפתיחה בחקירה פלילית נגד הנהג המתלונן .

גם וגם.

חנייה לדיירי בניין לא צריכה להיות בצבע כחול לבן.

שיבוש תמרור זו עבירה פלילית, ותהיה להם עילה לזמבר את המשחיט.

זה יכול לשמש כראייה לביטול הדו"ח, אבל במשפט ישאל אותך השופט: "ראית תמרור שלא ידעת מה כתוב בו, למה לא התקשרת לעירייה לברר? או לדווח שיתקנו?"

השופט יסיק אוטומטית שאתה הוא המשחיט, ואז לא יהיה טוב.

באותו אופן - האם שיבוש מצלמת אור אדום / מהירות עשויים להיות עילה לביטול כל הדוחות שייצאו לפועל מכח ה"ראיות" המצולמות ?

לא. המצלמות יגיטליות, ברגע שבוצעה העבירה, וצולם השמ*ק שעבר באדום, התצלום נקלט במחשבים, ולא בפילם שבתוך המצלמה.

אחרי ש"תיאורטית" מישהו נתפס, כבר מאוחר מדי.

12345

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

א. האם אתה שואל ברצינות האם מותר לבצע עבירה של השחתת רכוש ובידוי ראיות על מנת להציג ראיה מזוייפת בבית דין?

ב. האם אתה שואל אם אפשר לבצע עבירה כזו?

ג. האם זה מוסרי לעשות זאת?

ד. האם זה כדאי לעשות זאת?

התשובה ל- א' היא לא.

התשובה ל- ב' היא כן.

התשובה ל- ג' היא בינך לבין מצפונך. בחברה לא עבריינית ההתנהגות הזו נחשבת לבלתי מוסרית.

התשובה ל- ד' תלויה במבחן התוצאה - אם יתפסו אותך - ודאי שלא.

העונש שאתה צפוי לו גדול באופן משמעותי מן העונש על עבירת החנייה שעברת.

נשמח לשמוע עידכונים (היפותטיים כמובן).

פורסם

לפני כל, רב תודות על ההתייחסות .

אני מסכים שמדובר בעבירות פליליות אך מדובר בהשלכותיהן על ביטול דוח - מכאן הלגיטימציה לדון כאן בנושא (במידה וזו לא הייתה ברורה מאליו ) . ואגב על סמך קבעת שהעונש הוא 3 שנים ?

לצערי , ניקו היחיד שבאמת התייחס לשאלה : האם יש באקט כזה מעיין עילה להעמיד לדין פלילי את הנהג . כלומר האם יש לגיטימציה לקשר את המעשה מיד לנהג המתלונן .

ניקו , לשופט כזה תמיד תוכל לומר - לא היה שם תמרור (במידה ויוסר ) או התמרור לא היה מובן (כולו שחור וכו' ) ולא ענו לי בעירייה . מה גם שלא הבחנתי בתוו חנייה על רכב אחר שחנה במקום (גם זו רק פיקציה) .

קומנדר ,תודה על הניתוח המקיף , אך לצערי , פספסת למעשה את השאלה שהיא (שוב) האם הקישור של הנהג המתלונן למעשה הפלילי הוא אוטומטי וצר לי לאכזב אותך אך לא יהיה עדכון היפותטי, לכתוב מעשיות בדויות לא מהנה במיוחד בעייני.

תודה

פורסם
האם יש באקט כזה מעיין עילה להעמיד לדין פלילי את הנהג . כלומר האם יש לגיטימציה לקשר את המעשה מיד לנהג המתלונן .

יש לגיטימציה לחשוד במתלונן באופן מיידי, האם יוגש כתב אישום? לא יודע.

ניקו , לשופט כזה תמיד תוכל לומר - לא היה שם תמרור (במידה ויוסר ) או התמרור לא היה מובן (כולו שחור וכו' ) ולא ענו לי בעירייה . מה גם שלא הבחנתי בתוו חנייה על רכב אחר שחנה במקום (גם זו רק פיקציה) .

אדם יכול להמציא תירוצים בכל משפט, ועל כל עבירה.

אני רוצה להאמין שלשופטים יש את האינטילגניה, והנסיון להבין מי מחרטט ומי תמים. אתה יכול לנסות לשכנע את השופט בהרבה דברים, למה הוא יאמין אני לא יודע.

אם אני שופט אני פשוט מצטט לו איזה מפקד בצבא: "אם יש ספק, אז אין ספק". ראית תמרור מושחט? ראית עמוד עם תמרור שהוסר ממנו? רק זה אמור להעלות לך חדש כך שתחפש רכבים עם תווים, או שפשוט תחנה במקום אחר.

12345

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

שום דבר אינו אוטומטי.

לפני שמגישים בקשה למשפט (אותה יש להגיש תוך 90 יום מיום קבלת הודעת תשלום הקנס) אפשר גם להגיש בקשה לביטול הדו"ח אותה יש לשלוח תוך 30 יום מיום קבלת הודעת התשלום לרשות אשר כתבה את הדו"ח. לבקשה זו עליך לצרף את כל הנימוקים והאסמכתאות הרלוונטיים.

יש סיכוי רב כי הפקח שנתן את הדו"ח צילם את רכבך מבצע את העבירה. בדרך כלל הצילום יכלול גם את השלט או הסימון האוסר על החנייה.

אם תצרף לבקשתך או תציג בבית המשפט מסמכים כוזבים, תהיה חשוף לתביעה פלילית.

קיימת גם האפשרות שאזרח אשר יראה אותך מחבל בשלט ידווח על כך לעירייה.

הפורום אמנם מייעץ בנושאים משפטיים ובנושא דיני התעבורה אבל אני תוהה לגבי התבונה ושיקול הדעת של אדם אשר מפרסם שאלה המעידה על כוונה פלילית (שאינה מסוג עבירות התעבורה) בפורום בו משתתפים אנשי חוק ומשפט.

פורסם
שום דבר אינו אוטומטי.

לפני שמגישים בקשה למשפט (אותה יש להגיש תוך 90 יום מיום קבלת הודעת תשלום הקנס) אפשר גם להגיש בקשה לביטול הדו"ח אותה יש לשלוח תוך 30 יום מיום קבלת הודעת התשלום לרשות אשר כתבה את הדו"ח. לבקשה זו עליך לצרף את כל הנימוקים והאסמכתאות הרלוונטיים.

יש סיכוי רב כי הפקח שנתן את הדו"ח צילם את רכבך מבצע את העבירה. בדרך כלל הצילום יכלול גם את השלט או הסימון האוסר על החנייה.

אם תצרף לבקשתך או תציג בבית המשפט מסמכים כוזבים, תהיה חשוף לתביעה פלילית.

קיימת גם האפשרות שאזרח אשר יראה אותך מחבל בשלט ידווח על כך לעירייה.

הפורום אמנם מייעץ בנושאים משפטיים ובנושא דיני התעבורה אבל אני תוהה לגבי התבונה ושיקול הדעת של אדם אשר מפרסם שאלה המעידה על כוונה פלילית (שאינה מסוג עבירות התעבורה) בפורום בו משתתפים אנשי חוק ומשפט.

מוסר , הוא מושג שמשתנה מאדם לחברו .

שאלתי שאלה , האם זה מעיד על כוונה פלילית ?

לו היינו חיים בעולם של המחשבות כמובן . בפועל שיקוליו של אדם לפעול מורכבים מגורמים רבים , אפילו ברמת ה:מה נאכל ארוחת הבוקר. צר לי אם הדבר מעלה רעיונות לאי אלו חברים בפורום ,זאת לא הייתה הכוונה.

בנוסף, איני מבין את הצורך שלך להתעקש שזה נושא לא רלוונטי לפורום כאשר כבר הבהרתי את ההקשר. ובמידה ומצאת לנכון לא לענות הייתי מכבד את זכותך. אך בטרם תשפוט אחרים או תצהיר על כוונתם הפלילית כדאי שתהיה עצמך נקי מכל רבב.

אני מאמין שהנושא כבר מוצה.

שוב, תודה לכולם על התייחסות .

מאחל לכולכם שבוע נעים.

• תוכן חדש...