Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקנת תעבורה 47 (ח) - איסור עקיפת רכב עוקף:

אסורה לאוטובוס ולרכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר עולה על 3500 ק"ג.

ועכשיו לפרשנות ונתייחס לאוטובוס, שאוטובוס = רכב מסחרי שמשקלו...

למה התכוון המחוקק בתקנה המדוברת?

האם לאוטובוס אסור לנסוע בנתיב השמאלי המהיר מבין שלושה נתיבים, תוך שהוא חולף על רכב בנתיב האמצעי החולף על רכב בנתיב הימני?

האם במידה והנתיב הימני היה ריק ממכוניות, האם העקיפה של האוטובוס הייתה חוקית?

האם תוך כדי שהאוטובוס עוקף רכב הנוסע בנתיב האמצעי, היה משתלב רכב לנתיב הימני, האוטובוס היה צריך להאט את נסיעתו ולהימנע מעקיפה?

בדיון שיתפתח צריך לזכור, שבניגוד למשאיות, אוטובוס רשאי לנסוע בנתיב השמאלי שלא לצורך פנייה שמאלה. (לדוגמה, לצורך עקיפה).

ארז רונן

פורסם

למה זה חשוב ? בשביל לעקוף רכב עוקף יש צורך בתאוצה גבוה ממש , גם ככה סביר שהדבר בגדר התנהגות שמסכנת את עוברי הדרך האחרים. מן הסתם כל דבר שמהווה הפרעה/סכנה לנהגים אחרים אמור להיות לא חוקי .

לא ידעתי שמשאיות לא מורשות לנסוע בשמאלי - האמת שאני נתקל בתופעה כל הזמן .

פורסם
למה זה חשוב ? בשביל לעקוף רכב עוקף יש צורך בתאוצה גבוה ממש

לא בהכרח אתה יודע... רכב בנתיב הימני נוסע 50 קמ"ש, באמצעי 60 קמ"ש ובשמאלי 70 קמ"ש והנה, יש לך עקיפה במהירות סבירה...

ארז רונן

פורסם

למיטב ידיעתי למשאיות אכן אסור לנסוע בנתיב השמאלי ביותר בכביש בעל שלושה נתיבים ,

(כמובן בכביש עם יותר נתיבים מדובר על השלישי ומעלה)

ואם זכרוני אינו מטעה אותי , יש גם מקרים של אכיפה של המשטרה של התקנה הזאת לגבי משאיות

לא ידעתי שזה אסור על אוטובוסים,

כל יום לומדים משהו חדש... :-)

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

לא ידעתי שזה אסור על אוטובוסים,

כל יום לומדים משהו חדש... :-)

לא, לא, אל תטעה, לאוטובוסים, בניגוד למשאיות, מותר לנסוע בנתיב השלישי מימין ויותר. התוספת החדשה בתקנה הנה, שכעת, לאוטובוסים אסור לעקוף בנתיב השלישי רכב עוקף ועל כך הדילמה שהצגתי.

ארז רונן

פורסם
לא בהכרח אתה יודע... רכב בנתיב הימני נוסע 50 קמ"ש, באמצעי 60 קמ"ש ובשמאלי 70 קמ"ש והנה, יש לך עקיפה במהירות סבירה...

התבלבלת בחור.

התכוונת שבישראל בנתיב הימני נוסעים 70 קמ"ש,אמצעי 60 ובשמאלי 50 קמ"ש...:idea::wink: ובמדינת הגמדים שלנו במקום להעניש את הגורמים לנהגים לעקוף מימין יענישו אותם על שהעזו ועקפו בלית בררה. :evil:

לא יודע מה התקנות אבל זה ממש לא משנה.מנסיון- מכפר שמריהו בעל שלושת הנתיבים עד נתניה "אוהבים" נהגי ההסעות ולעיתים גם של אגד "להתנחל" על הנתיב השמאלי עוקפים ונעקפים עד ש"עושים טובה ומתחשבים" ויורדים רק לנתיב האמצעי אם בכלל.

ליאור

פורסם
מנסיון- מכפר שמריהו בעל שלושת הנתיבים עד נתניה "אוהבים" נהגי ההסעות ולעיתים גם של אגד "להתנחל" על הנתיב השמאלי עוקפים ונעקפים עד ש"עושים טובה ומתחשבים" ויורדים רק לנתיב האמצעי אם בכלל.

ליאור

זה חידוש, עד עכשיו שמעתי תלונות על אוטובוסים שעוקפים במהירויות הזויות ש"לא יתכן שהאוטובוסים נעולים על 100 קמ"ש... אני נסעתי 120 והאוטובוס עקף אותי בקלות"... עכשיו לשמוע שהם נוסעים לאט בנתיב השמאלי זה דווקא מעודד...

ארז רונן

פורסם
זה חידוש, עד עכשיו שמעתי תלונות על אוטובוסים שעוקפים במהירויות הזויות ש"לא יתכן שהאוטובוסים נעולים על 100 קמ"ש... אני נסעתי 120 והאוטובוס עקף אותי בקלות"... עכשיו לשמוע שהם נוסעים לאט בנתיב השמאלי זה דווקא מעודד...

מעודד יחסית....

עצם זה שהם נוסעים לאט בנתיב שאמורים לעקוף בו זה אסון מלכתחילה.

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם
האם לאוטובוס אסור לנסוע בנתיב השמאלי המהיר מבין שלושה נתיבים, תוך שהוא חולף על רכב בנתיב האמצעי החולף על רכב בנתיב הימני?

- זה נחשב לעקיפת רכב עוקף אחר, לכן אסור.

האם במידה והנתיב הימני היה ריק ממכוניות, האם העקיפה של האוטובוס הייתה חוקית?

- אין כאן עקיפת רכב עוקף אחר, לכן מותר לאוטובוס לעקוף בשמאלי. וכמובן לאחר מכן לחזור לימני ביותר.

רכב הנוסע באמצעי, מבצע עבירת תנועה (אי שמירה על ימין).

האם תוך כדי שהאוטובוס עוקף רכב הנוסע בנתיב האמצעי, היה משתלב רכב לנתיב הימני, האוטובוס היה צריך להאט את נסיעתו ולהימנע מעקיפה?

- אם הרכב כבר השתלב לנתיב הימני, זו תהיה עבירה.

בדיון שיתפתח צריך לזכור, שבניגוד למשאיות, אוטובוס רשאי לנסוע בנתיב השמאלי שלא לצורך פנייה שמאלה. (לדוגמה, לצורך עקיפה).

א. אסור בכלל לנסוע בנתיב שמאלי, אלא אם לצורך עקיפה או שקיימת צפיפות תנועה / פקק.

ב. אין תקנה האוסרת למשאיות לעקוף (או לנסוע כאשר יש פקק) בנתיב השמאלי ביותר - אפילו אם הוא השלישי מימין.

במידה ורוצים לאסור עקיפה לרכב מסחרי מעל 4 טון, בקטע כביש מסוים, יציבו תמרור 422:

422.jpg

ג. מה שכן - אסור לרכב מסחרי או רכב עבודה שמשקלו הכולל המותר מעל 10 טון להיכנס לצומת (עם שני נתיבים לפחות), אלא

בנתיב הימני ביותר.

בכחול.

פורסם

לא כתבתי דבר וחצי דבר על מהירות אלא צויין שנהגי האוטובוסים למיניהם "אוהבי נתיב שמאלי".

אז מה אם הוא נוסע 100-110 ? אדרבא ואדרבא אבל בנהיגתם זו הם הופכים את תקנות העקיפה משמאל (או מימין ) להמלצה בלבד או עורבא פרח ועל אחת כמה וכמה שמדובר ברכב גדול שמסתיר את שדה הראיה הטומן בחובו סכנה גדולה כגודל האוטובוס.

פורסם
לא כתבתי דבר וחצי דבר על מהירות אלא צויין שנהגי האוטובוסים למיניהם "אוהבי נתיב שמאלי".

אז מה אם הוא נוסע 100-110 ? אדרבא ואדרבא אבל בנהיגתם זו הם הופכים את תקנות העקיפה משמאל (או מימין ) להמלצה בלבד או עורבא פרח ועל אחת כמה וכמה שמדובר ברכב גדול שמסתיר את שדה הראיה הטומן בחובו סכנה גדולה כגודל האוטובוס.

לא טענתי שאתה כתבת דבר על מהירות. כתבתי שעד היום שמעתי טענות מהסוג הזה. לגבי המשך דבריך, אני לא סניגורם של נהגי אוטובוס. אני מניח שיש שנוהגים כפי שאתה מתאר. במידה ויש בנהיגתם עבירה על החוק, שיענשו. אני רק יכול לציין שלמעט מאוד מנהגי הפרטיות יש את הידע, ההבנה, הניסיון והיכולת להשתתף בהשתלמויות שלהם זוכים נהגי האוטובוס (לפחות בחברה שבה אני עובד). אתה יודע, דברים שרואים מכאן לא רואים משם...

ארז רונן

פורסם

מסכים.

אבל בהשתלמויות המקצועיות האלה כנראה "נשמטו" מספר שיעורים של דרך ארץ ותרבות נהיגה .אתה יודע.נו,לא משהו קשה כמו עמידה נאותה וקרובה ככל האפשר למדרכה במפרצי תחנות האוטובוס ולא עמידה של חצי המפרץ וחצי על נתיב נסיעה.נסיעה בנתיב שמאלי בנתיבים מהירים,ועוד אי אלו דוגמאות טיפוסיות שנשמטו מזכרוני.

לא משהו בסיסי וקשה להבנה נכון?

פורסם

מניסיון והתעסקות עם הרבה רכבי הסעות אני יכול להגיד 2 דברים:

בתור סדרן לשעבר אני חושב שזה ביזיון שיש אוטובוס שלא נעול על 110 קמ"ש (לטובת כבישים כמו 6 ו431). 100 זה כבר תלוי בדגם, בגודל (מבחינת רישוי גם 19 מקומות זה אוטובוס).

בתור נהג אני חושב שזה ביזיון שלפעמים אני נוסע מהר, עוקף אותי רכב, ואותו עוקף עוד אוטובוס. סכנת נפשות ואני מופתע לטובה ממיעוט התאונות במהירות גבוהה בהם מעורבים אוטובוסים.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

אתה צודק , הדבר שנראה לי הכי מאיים זה כמובן האפשרות של עקיפת רכב עוקף במהירות גבוהה ואגב תאוצה גבוהה תיתכן גם במהירות של,נניח 20 -10 קמ"ש שזה מסוכן בפני עצמו בגלל שלל תקלות שעשויות להופיע ברכב שלא מתוחזק כראוי ועדיין הנהג "ערס" מספיק בשביל "להשטיח" את הדוושה .

באופן כללי אני מתנגד לעקיפת כל רכב עוקף כי בנינו זה תמיד מסוכן .

אבל זו שאלה מעניינת מבחינת החק .

פורסם
- זה נחשב לעקיפת רכב עוקף אחר, לכן אסור.

- אין כאן עקיפת רכב עוקף אחר, לכן מותר לאוטובוס לעקוף בשמאלי. וכמובן לאחר מכן לחזור לימני ביותר.

רכב הנוסע באמצעי, מבצע עבירת תנועה (אי שמירה על ימין).

- אם הרכב כבר השתלב לנתיב הימני, זו תהיה עבירה.

א. אסור בכלל לנסוע בנתיב שמאלי, אלא אם לצורך עקיפה או שקיימת צפיפות תנועה / פקק.

ב. אין תקנה האוסרת למשאיות לעקוף (או לנסוע כאשר יש פקק) בנתיב השמאלי ביותר - אפילו אם הוא השלישי מימין.

במידה ורוצים לאסור עקיפה לרכב מסחרי מעל 4 טון, בקטע כביש מסוים, יציבו תמרור 422:

ג. מה שכן - אסור לרכב מסחרי או רכב עבודה שמשקלו הכולל המותר מעל 10 טון להיכנס לצומת (עם שני נתיבים לפחות), אלא

בנתיב הימני ביותר.

תודה על התשובות

ארז רונן

• תוכן חדש...