Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

חבר שלי מעוניין לרכוש פטיש אוויר חשמלי או נטען לטובת כל מיני משימות הדורשות פטיש אוויר - מפירוק מהיר של גלגלים ועד סגירת ופתיחת בורג קראנק.

למישהו יש נסיון עם כלים של החברות הגדולות? המחיר ידוע (מתחיל ב 3K) והשאלה האם באמת מדובר בתחליף הולם לפטיש אוויר.

תודה!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה חייב להיות נייד?

לפי המילה חשמלי אני מבין שלא.

אם רוב השימוש הוא לרכב, לא עדיף לקנות קומפרסור ופטיש אוויר פנאומטי?

במחיר הזה הוא קונה את שניהם ברמה לא רעה, והיה לו עוד תמיד את היתרון של קומפרסור לכלים נוספים, כמו אקדח אוויר, פיטולט, מלטשט רצ'ט וכו'.

הכלים הפנאומטיים יחסית זולים ואמינים.

בכל מקרה ראה פה:

http://www.mnmltd.co.il/filter-cat.asp?c=2&f4=6&f1=99

שים לב שהכלי על סוללות החזק ביותר הוא 200MN

והכלי על חשמל החזק ביותר הוא 610MN

(כל המידע הוא לפי דף זה, לא בדקתי חברות נוספות, זה לקנה מידה בלבד)

פטיש אוויר פנאומטי עובד סביב ה 500MN פלוס מינוס.

למי שאין צורך בכלי נייד, תמיד עדיף כלי חשמלי.

לא משנה כמה הכלי איכותי ויקר, ברגע שהסוללות סיימו את חייהם הכיל כמעט ולא שווה דבר.

אני עובד עם המברגה הזאת גם כן מאותה סידרה ואני מאוד מאוד מרוצה זה כבר הכלי השני שאני קונה.

http://www.mnmltd.co.il/item-179/%D7%9E%D7%91%D7%A8%D7%92%D7%AA-%D7%90%D7%99%D7%9E%D7%A4%D7%A7%D7%98-144V-%D7%A9%D7%AA%D7%99-%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%9D

פלג_

פורסם

לסיגנט ומקיטה יש כלים ניידים חזקים יותר, של למעלה מ 400NM ו 500NM.

בקטלוג הישראלי של סיגנט רשום כי לפטיש אוויר אמיתי יש כוח של 920NM (!) אבל הנתון הזה נשמע לי קצת דמיוני או שגוי.

השאלה היא האם לעבודות מזדמנות הכלים האלה באמת מסוגלים לתת ביצועים של פטיש אוויר אמיתי. במידה וכן אז השאלה מתחדדת לגבי המכשירים הנטענים ולאו דווקא החשמליים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש כל מיני, ההתייחסות היתה פחות או יותר למחיר.

יש פטישי אוויר (1/2") גם של 1600MN וזה עוד לא (1") עבור משאיות ועוד כלים כבדים.

יש לי קומפרסור גדול, וכלים פנאומטיים, פטיש אוויר ראצ'ט מלטשט זיות קטנה בעיקר לניקוי כמו ראש מנוע וכו'.

והכי הרבה עם אקדח אוויר כמובן.

לומר לך את האמת, לרוב אני עובד עם ידית 1/2 בריאה ומאריך אם צריך.

כמעט ולא עובד עם הפטיש אוויר.

פתיחת בורג קראנק לדוגמא, הכי פשוט זה לקחת ידית טובה עם מאריך, להצמיד לשילדה בצד הנכון ונגיעה קטנה בסטרטר.

אני מתחייב שזה נפתח.

פלג_

פורסם

לחבר יש פטיש חשמלי של יונדאי, מדובר בצעצוע בלבד.

המכשיר כבל הספיק להיות פעם אחת בתיקון והוא בקושי משתמש בו (רק לעשות טיפולים מזדמנים באופנוע שלו).

תחליף לכלי פניאומטי אמיתי הוא לא, אני לא הייתי מצפה ממנו לגדולות ונצורות (במיוחד לא במחיר השערורייתי שפרסמת פה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני לא מדבר על צעצוע, אני מדבר על הדבר האמיתי, מחברה אמיתית ולא מותג מדבקה זול.

אם פטישי אוויר של מוסך באמת פועלים סביב ה 500NM אז סבבה, אם כך אין בעייה עם הכלים החשמליים מבחינת כוח. בכל זאת הייתי שמח לשמוע אם למישהו יש נסיון או שהוא מכיר מישהו (שמכיר מישהו שמכיר מישהו שמכיר מישהו) בעל כלי כזה.

איתמר.

פורסם

יש לי אחד חשמלי תוצרת שקר כלשהי שמתחבר למצית הרכב.הוא כבר בן 4 שנים ועדין עובד כמו סוס.עוזר המון ונוח.על הקופסא והמכשיר אין אפילו שם יצרן.אבל אני מרוצה ממנו מאוד

פורסם

אין לי נסיון עם כלי כזה יעודי.

אבל כמו שאמרתי, יש לי את הכלי הזה:

http://www.mnmltd.co.il/item-179/%D7%9E%D7%91%D7%A8%D7%92%D7%AA-%D7%90%D7%99%D7%9E%D7%A4%D7%A7%D7%98-144V-%D7%A9%D7%AA%D7%99-%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%9D

בזמנו עבדתי איתה בהרכבה ופרוק של יציקות בטון, על בסיס של שלושה ימי עבודה מלאים בשבוע.

הרכבתי מתאם לבוקסה 1/2". ברגי פלדה 19 מ"מ, חלקם עם הברגות דפוקות, חלקם עם בטון יבש על ההברגה, בקיצור עבודה לא קלה בכלל, ראצ'ט פנאומטי לא הצליח לעשות אפילו רבע מיזה (בכלל לא היה ניתן לעבוד איתו)

היא עשתה עבודה לא רעה בכלל. לפעמים רק היה נשבר לי המתאם.

אני די בטוח שהכלים האלו יעשות את העבודה.

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם
יש כל מיני, ההתייחסות היתה פחות או יותר למחיר.

יש פטישי אוויר (1/2") גם של 1600MN וזה עוד לא (1") עבור משאיות ועוד כלים כבדים.

יש לי קומפרסור גדול, וכלים פנאומטיים, פטיש אוויר ראצ'ט מלטשט זיות קטנה בעיקר לניקוי כמו ראש מנוע וכו'.

והכי הרבה עם אקדח אוויר כמובן.

לומר לך את האמת, לרוב אני עובד עם ידית 1/2 בריאה ומאריך אם צריך.

כמעט ולא עובד עם הפטיש אוויר.

פתיחת בורג קראנק לדוגמא, הכי פשוט זה לקחת ידית טובה עם מאריך, להצמיד לשילדה בצד הנכון ונגיעה קטנה בסטרטר.

אני מתחייב שזה נפתח.

פלג_

היי

אני יודע שזה פוסט ישן...

אני פשוט תקוע עם פתיחת בורג קראנק..

ראיתי ביוטיוב את השיטה שכתבת..קצת מפחיד אותי ..

יש לך איזה הסבר מפורט יותר על איך לבצע ללא תקלות ?

תודה מראש..

פורסם
היי

אני יודע שזה פוסט ישן...

אני פשוט תקוע עם פתיחת בורג קראנק..

ראיתי ביוטיוב את השיטה שכתבת..קצת מפחיד אותי ..

יש לך איזה הסבר מפורט יותר על איך לבצע ללא תקלות ?

תודה מראש..

דבר ראשון באיזה רכב מדובר? כי אם זה הונדה שבו המנוע יושב הפוך ומיסתובב הפוך אז שיטת הסטרטר תבצע סגירה וראש הבורג עלול להיקרע. אם זה רכב סטנדרטי בו המנוע ממוקם צד נוסע אתה לוקח בוקסה מתאימה לבורג הקראנק, לבוקסה מחבר ידית כוח ומקבע אותה לריצפה שהיא לא תזוז, מנתק הצתה שהמנוע לא יניע חלילה, ונותן למישהו לתת סטרטר של חצי שניה והבורג ייפתח.

• תוכן חדש...