Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי פורד פוקוס ידנית.

קניתי את הרכב כאשר המד מהירות לא עבד ובמהלך החודש הראשון שהרכב היה ברשותי חקרתי את הנושא בפורומים מחו"ל.

מסתבר שזו בעיה ידועה בקרב הפוקוס בעלות גיר רגיל, בגלל שהפין של החיישן מהירות נוטה לצאת מהמקום שלו\להסדק\להשבר או שמצטבר לכלוך על החיישן.

הלכתי למוסך מורשה מטעם היבואן במרכז הארץ לאחר שהסברתי להם שככל הנראה מדובר בחיישן מהירות וביקשתי הצעת מחיר שתכלול החלפה של החיישן + עלותו, למרות שידעתי שקיימת אפשרות שזה לא מקור התקלה.

ההצעה שנתקבלה הייתה ע"ס 550 ש"ח - הסכמתי לשלם את הסכום הנ"ל בהנחה שזה יפתור את התקלה.

הכנסתי את הרכב לדיאגנוזה על מנת לוודא שמקור התקלה נמצא בחיישן . לאחר שעה, המוסך אישר את ההנחה הזו, לאחר שערך את הבדיקה.

לאחר שהתקלה אותרה, קיבלתי שיחת טלפון ממנהל המוסך שאמר כי הייתה טעות בהערכת המחיר ושהם חשבו שמדובר בפוקוס דור שני ולא ראשון ושעלות החיישן + העבודה + מעמ תגיע ל1390 ש"ח במקום 550 ההצעה המקורית.

בשלב הזה, התחלתי להתעצבן משום שהאבחנה שלי הייתה מדויקת והסכמתי לשלם את הסכום שננקב ע"י המוסך וכעת המחיר השתנה.

הוצאתי משם את הרכב והתחלתי לבצע בירורים - מסתבר שהחיישן של הפוקוס דור ראשון ודור שני הינם זהים.

דבר שני, הזמנתי את החלק המקורי מחו"ל ב170 ש"ח כולל משלוח ע"פ המספר הסריאלי שניתן לי במוסך(במוסך ביקשו 960 ש"ח לפני מע"מ על אותו חיישן).

ניגשתי חזרה למוסך, על מנת שירכיבו לי את החיישן החדש שהזמנתי בחו"ל כפי שסיכמתי עם מנהל העבודה כאשר שיחררתי את הרכב. לא ביקשתי אחריות על העבודה. אך אותו מנהל טען שהחיישן אינו מקורי, למרות שאין חיישנים כאלה תחליפיים ושהמותג "פורד" מוטבע עליו.

בשלב הזה, החלטתי שאני מפרק לבד את החיישן, ופירקתי אותו ע"פ הסברים מפורומים בחו"ל - ניקיתי אותו באמצעות ספריי מגעים והחזרתי אותו למקום.

מאז חלפו חודשיים, הרכב נוסע ללא רבב. הבעיה הייתה נאוצה בלכלוך שהצטבר על החיישן.

בשורה התחתונה, למרות שהמוסך לא גבה תשלום על הדיאגנוזה שערך, נתקלתי בחוסר מקצוענות, חוסר אמינות ומעל הכל מחיר שאינו תואם את תיקון התקלה.

הנק' היא שלא בהכרח ניתן להסתמך על דיאגנוזה של מוסך מורשה ושלא ברור מדוע רכיב שעולה בחו"ל 35$ עולה בארץ 1100 ש"ח.

פורסם

מסכים איתך בהחלט

אותה בעיה אצלי, בעיה מאוד שכיחה ברנו קליאו ידנית

החיישן פשוט נדפק, קפצתי למוסך, אכן בעיה בחיישן ע"פ מחשב.

הציע לי לבצע פירוק, ניקוי ולפי טענתו יעבוד כמו חדש, יגבה ממני רק 200 ש"ח.

אמרתי בהזדמנות אני אכנס, התחלתי לקרוא קצת ולהבין שרק החלפה תפתור את הבעיה,

דיברתי עם המוסך, 550 ש"ח החלפה + חלק. ( חליפי)

בקרסו רק החיישן (מקורי) 450 ש"ח + מע"מ.

החלטתי להזמין מאיביי, עלה לי בדיוק 108 ש"ח לחליפי.

עבודה של...אממ? 5 דקוות בדיוק על השעון !

והכל נפתר, מצד שאני אני מבין שזה מוסך והם צריכים לשלם עובדים,שכירות מקום, וכו'

אבל ההבדל בין 108 ל1100 ש"ח במקרה שלך, ממש לא לעניין.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם
שלום,

ברשותי פורד פוקוס ידנית.

קניתי את הרכב כאשר המד מהירות לא עבד ובמהלך החודש הראשון שהרכב היה ברשותי חקרתי את הנושא בפורומים מחו"ל.

מסתבר שזו בעיה ידועה בקרב הפוקוס בעלות גיר רגיל, בגלל שהפין של החיישן מהירות נוטה לצאת מהמקום שלו\להסדק\להשבר או שמצטבר לכלוך על החיישן.

הלכתי למוסך מורשה מטעם היבואן במרכז הארץ לאחר שהסברתי להם שככל הנראה מדובר בחיישן מהירות וביקשתי הצעת מחיר שתכלול החלפה של החיישן + עלותו, למרות שידעתי שקיימת אפשרות שזה לא מקור התקלה.

ההצעה שנתקבלה הייתה ע"ס 550 ש"ח - הסכמתי לשלם את הסכום הנ"ל בהנחה שזה יפתור את התקלה.

הכנסתי את הרכב לדיאגנוזה על מנת לוודא שמקור התקלה נמצא בחיישן . לאחר שעה, המוסך אישר את ההנחה הזו, לאחר שערך את הבדיקה.

לאחר שהתקלה אותרה, קיבלתי שיחת טלפון ממנהל המוסך שאמר כי הייתה טעות בהערכת המחיר ושהם חשבו שמדובר בפוקוס דור שני ולא ראשון ושעלות החיישן + העבודה + מעמ תגיע ל1390 ש"ח במקום 550 ההצעה המקורית.

בשלב הזה, התחלתי להתעצבן משום שהאבחנה שלי הייתה מדויקת והסכמתי לשלם את הסכום שננקב ע"י המוסך וכעת המחיר השתנה.

הוצאתי משם את הרכב והתחלתי לבצע בירורים - מסתבר שהחיישן של הפוקוס דור ראשון ודור שני הינם זהים.

דבר שני, הזמנתי את החלק המקורי מחו"ל ב170 ש"ח כולל משלוח ע"פ המספר הסריאלי שניתן לי במוסך(במוסך ביקשו 960 ש"ח לפני מע"מ על אותו חיישן).

ניגשתי חזרה למוסך, על מנת שירכיבו לי את החיישן החדש שהזמנתי בחו"ל כפי שסיכמתי עם מנהל העבודה כאשר שיחררתי את הרכב. לא ביקשתי אחריות על העבודה. אך אותו מנהל טען שהחיישן אינו מקורי, למרות שאין חיישנים כאלה תחליפיים ושהמותג "פורד" מוטבע עליו.

בשלב הזה, החלטתי שאני מפרק לבד את החיישן, ופירקתי אותו ע"פ הסברים מפורומים בחו"ל - ניקיתי אותו באמצעות ספריי מגעים והחזרתי אותו למקום.

מאז חלפו חודשיים, הרכב נוסע ללא רבב. הבעיה הייתה נאוצה בלכלוך שהצטבר על החיישן.

בשורה התחתונה, למרות שהמוסך לא גבה תשלום על הדיאגנוזה שערך, נתקלתי בחוסר מקצוענות, חוסר אמינות ומעל הכל מחיר שאינו תואם את תיקון התקלה.

הנק' היא שלא בהכרח ניתן להסתמך על דיאגנוזה של מוסך מורשה ושלא ברור מדוע רכיב שעולה בחו"ל 35$ עולה בארץ 1100 ש"ח.

לא מבין אותך אתה קבעת דיאגנוזה לא שלמת שקל למוסך אבל יש לך טענות כמו רימון על חוסר מקצועיות אמינות ומחיר

מה בדיוק ניקית שם בחיישן שהוא התחיל לעבוד

פורסם

המוסכניק כנראה צדק והחיישן בקישור אינו מקורי.

איזה כייף לי :)

פורסם

הדיאגנוזה של המוסך הראתה שיש צורך להחליף את החיישן, כרי לגבות מהלקוח סכום שמתקרב ל1500 ש"ח עבור תיקון התקלה.

מה שאני עשיתי זה פשוט מאוד - לקחתי ספריי מגעים, פירקתי את החיישן, ניקיתי אותו והחזרתי אותו למקומו.

יכול להיות שהחיישן אינו מקורי, זה לא הנושא. לא ביקשתי אחריות על ההחלפה.

ההצעה הראשונית של המוסך עמדה על 550 ש"ח ולאחר מכן עלתה ל1500 על תיקון שלא היה צורך בו.

פורסם
המוסכניק כנראה צדק והחיישן בקישור אינו מקורי.

חיישן לא מקורי = חיישן מאותו מפעל בדיוק או לכל הפחות באיכות דומה ממפעל חלפים גדול אחר, רק שלא מוטבע עליו FORD. מדובר ברכיב אלקטרומכני מאוד פשוט ד"א.

כל פעם ממצאים תירוץ אחר לגבות המון כסף על פריט פשוט וזול ליצור. פעם הפחידו לקוחות עם האלטרנטור והקרבורטור (ניפחו בעיות שקצת ניקיון וספריי היו פותרות), היום בעידן ההזרקה הממוחשבת משתמשים במונח המיסטי "חיישן" שהוא כמובן רכיב אלקטרוני מתקדם תוצרת NASA ואם חו"ח לא תתקין את המקורי (ובמחיר מפולפל) אז יפול אותו אלטרנטור אל תוך הקרבורטור וישר הלך פייפן האלמנט.

פורסם

כל הכבוד על התושייה.

כיוון שמוסכים משתמשים רק בחלקים מקוריים, המחירים בהתאם. מי שאשם במחירים המטורפים זה משרד התחבורה שבולם יבוא מקביל (או אישי) ומאפשר למונופול להתקיים על חשבוננו.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

תשווה תפוחים לתפוחים.

ברר מחיר של חיישן מקורי בחו"ל ולא OEM.

מחיר רשמי בחו"ל ,לא דילים באיביי.

לא חסרים פערי מחירים אסטרונומיים בין חלפים שונים אצל כל היצרנים בין הארץ לחו"ל, זה לא מפתיע

לא ברור לגבי המוסך, חוץ מהעלאת המחיר, זה מדוע הם לא ניסו לנקות את הקיים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דבר ראשון - כל הכבוד על היותך צרכן נבון. לא שילמת מראש ולא סמכת על המוסך בעיניים עצומות, עשית סקר שוק ומידע על התקלה באינטרנט ובסוף חסכת סכום נכבד.

דבר שני, למה מראש הלכת למוסך של היבואן ולא ניגשת למוסך מורשה משרד התחבורה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...