Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
התחכמות יפה- זה להוכחה שמה שLM מציינים על האריזה תקף גם בשטח, וכל בדיקה של LM קיבלה שבחים בבדיקות מעבדה אז חבל ללכלך סתם. תמשיך ליקנות שמנים ירודים לרכב שלך שיהיה לך לבריאות!
בוא נתחיל בזה ששמני המנוע מבית ליקווי מעולם לא עברו את מבחני התקינה של API, כך שאני לא מבין מאיפה אתה מוכיח לי שמדובר על מוצר טוב. כעת, אני מבין את הרצון שלך להשקיע בשמן המנוע ואפילו אצלי ברכב (יונדאי סונטה) אני משתמש ברויאל פרפל, אך מכאן ולהשמיץ שמנים אחרים בשוק בגלל השפעות שיווקיות ופסיכולוגיות הדרך עוד ארוכה.

עם כל הכבוד- גם עם אני אשים שמן עלוב ב50 שקל במנוע הוא לא יגמר מהר כל כך- רק תקבל מנוע רועש, צריכת דלק שעלתה (לך תוכיח נתון שמישתנה מנהג לנהג), אכילת שמן ועוד ועוד.
שוב לא נכון, אתה מוזמן להיכנס לפורום אספנות ולפשפש שם בין השורות, תמצא נושא של בחור שניסה לחסוך בשמן מנוע וקנה את השמן הכי זול שהוא הצליח להשיג ומזג אותו לתוך מנוע תקין ומשופץ, נסיעה קצרה ברכב והמנוע "נתפס". בהמשך התברר שהבחור קנה שמן הידראולי עם מדבקות של שמן מנוע עם תקנים מתאימים ובצמיגות המתאימה כביכול. בקיצור שמן לא מתאים יגמור לך את המנוע כבר בדקות הראשונות שלו ולא בעוד 20 שנה וגם לא בעוד מאה אלף קילומטר.

לאבא שלי יש יונדאי אקסנט שנת 2008 עם עבר בליסינג צבאי (נחשב ל-הכי גרוע מבין הליסנגים), הרכב עומד כרגע על 120 אלף קילומטר ומטופל רק בשמנים תוצרת הארץ, המנוע שלו שקט כביום היוולדו, לא תקתוקים, לא רשרושים ושאר מחלות רעות של מנועים בסוף דרכם. תבין שאם יש תקלה באחד מרכיבי המנוע שום שמן לא יפתור לך אותה.

אין לך סיכוי ליתבוע את היצרן השמן ולא את המוסך ולא תוכל להוכיח כלום- את הנזק תשלם אתה בעצמך!
פה אני מסכים איתך וזאת הסיבה שאני נמנע מלהמליץ על ליקווי מולי ברכבים שאינם אירופאיים.

3)להיתפרע וליקנות RP 5W40 למרות המחיר השערורייתי-3*85 שקל=255 שקל, בעיקר ביגלל הSYNERLEC שיבריק את המשטחים שאולי ניזוקו עד עכשיו.
התוסף שאתה מדבר עליו (SYNERLEC) כבר מזמן לא נמצא בסדרת השמנים הרגילה והתקנית של רויאל.

ועכשיו בנוגע לבעיה שלך, במידה והספר הרכב שברשותך מאפשר לך להשתמש ב-5W30 עשה זאת בהקדם כי באמת אין שום סיבה להכניס שמן צמיגי יותר למנוע חדש. מה גם שאחד המשתמשים דיווח כי זה פתר לו את הבעיה.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

SYNERLEC עדיין קיים ורק ב5W40, כל שאר השמנים הותאמו לתקן SN והתוסף הוסר, את האישור ראיתי מצד RP עצמם.

בנוסף התוסף קיים בכל ליין הRACING שלהם.

לגבי LM- הסיבה היחידה שאני מוכן לשים אותם אצלי במנוע(גירסת 0W40 או 5W40) היא ביגלל:

א)לLM יש אישורים של יצרני הרכב מאירופה- השמן עומד בדרישות שלהם וזה חשוב לי לא פחות מאשר API כללי.

ב)בדיקות המעבדה של המשתמשים בחו"ל אישרו את איכות השמן וההגנה על חלקי המנוע, גירסת ה0W40 אפילו עומדת ראש בראש מול מוביל 1.

ולא יודע עם קראת את השירשור שלי לגבי הבעיה שהייתה לי, בטיפול רגיל החלפתי שמן ומסנן במוסך מורשה וידוע למועדון, והשמן שמישתמשים הינו פז אולטרה K סינטטי מלא, באותו הזמן לא היה לי מושג בשמנים והמחיר היה סבבה (כ250 ש"ח כולל מע"מ לשמן +מסנן מקורי)

לאחר כ3000 ק"מ עם השמן בתופעות המוזרות התחילו (צריכת דלק, היתגברות הרעש מהמנוע) והתחלתי לחפור והחלטתי לנסות שמן קצת יותר ידוע, מוביל לא היה בהישג יד וגם לא במחיר(כ300 ש"ח), את RP לא הכרתי ולא היה לו אישור של תקן פיאט ולכן במיקרה מצאתי את הLM הסגול 5W40 וקניתי. הלכתי למוסך וגם שם לא האמינו לי והתווכחו שאין קשר לשמן, אני התעקשתי וגם שילמתי ועשו את ההחלפה שוב כולל המסנן המקורי והשיפור היה מורגש מאוד לאחר יום-יומיים. וצריכת הדלק חזרה לנורמל והכל היה תקין.

זה הניסיון שהיה לי- כל אחד יעשה מה טוב לו ולרכבו.

עכשיו השמן ניראה מאוד מלוכלך (עבר כמעט שנה וכ 9K ק"מ) וכניראה הצרות חזרו ביגלל השאריות של הליכלוך שהיתנקה מהשמן הקודם.

אני עושה טיפול בשבוע הבא ואעדכן, חג שמח!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

תקן API כמעט ולא רלוונטי לרכבים אירופאיים, יצרנים אירופאיים לרוב דורשים ACEA או תקני יצרן ספציפיים.

לגבי ה SYNERLEC, זה סתם שם מפוצץ לחבילת תוספים מונעי שחיקה ש RP פיתחו \ רכשו מאחת החברות הגדולות. בכל מקרה וככל הזכור לי השמנים של RP מתקן SN כבר לא מכילים את התוסף \ שקר הזה ובטח שזה לא שיקול בעיני האם לרכוש את השמן או לא.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
SYNERLEC

מצאתי את הLM הסגול 5W40 וקניתי. הלכתי למוסך וגם שם לא האמינו לי והתווכחו שאין קשר לשמן, אני התעקשתי וגם שילמתי ועשו את ההחלפה שוב כולל המסנן המקורי והשיפור היה מורגש מאוד לאחר יום-יומיים. וצריכת הדלק חזרה לנורמל והכל היה תקין.

זה הניסיון שהיה לי- כל אחד יעשה מה טוב לו ולרכבו.

עכשיו השמן ניראה מאוד מלוכלך (עבר כמעט שנה וכ 9K ק"מ) וכניראה הצרות חזרו ביגלל השאריות של הליכלוך שהיתנקה מהשמן הקודם.

אני עושה טיפול בשבוע הבא ואעדכן, חג שמח!

1. - באיזה תאריך בצעתה את החלפת שמן המנוע ל LM הסגול , האם בתקופת החורף .

2. - האם כאשר המנוע חם ,(אחרי עד כ 1 שעה הפסקה) ואתה מניע , יש את הרעש .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בצעתי ליקראת אוקטובר את ההחלפה - WOW כבר עברה שנה....

והרעש נוצר רק לאחר עמידה ממושכת של לפחות 24 שעות, אני לומד 3 פעמים בשבוע ולכן יוצא לפעמים שאני לא מניע את הרכב מעל 24 שעות. חייב לציין שלאחר הניקוי באמצעות המים + תוספת שמן LM טרי הפחיתו את עוצמת הרעש.

הנעה של הרכב באותו היום מניע שקט כמו מרצדס בסל"ד נמוך יותר.

מרגישים שכאילו השמן עלה בצמיגות כתוצאה מספיכת הליכלוך שהיה במנוע- מה שלא היה אמור ליהיות כי שמן הפז היה רק כ3000 ק"מ במנוע.(כלומר 3 חודשים בלבד בוצע פעמיים החלפת שמן ויחסית המנוע היה צריך ליהיות נקי יותר)

אני מצד אחד רוצה לרדת בצמיגות ל0W40 כי הרכב מרגיש שהוא צריך שמן דליל יותר בהנעה(בדיקה באתר SELENIA גילתה שיש לשמן שלה צמיגות נמוכה בהנעה למניעת בלאי) כי כמו שידוע לכם ישנם הבדלים לא קטנים בין הצמיגויות של שמן 5W40 בהתנעה - חלק פחות מ80 וחלק יותר מ92 ואולי זה ההבדל שמרגישים במנוע הזה.

מצד שני אולי אשאר עם הLM ואקנה עוד מיכל 5 ליטר בכ170(ככה קניתי לפני כשנה) וככה יהיה לי 7 ליטר שמן ל2 החלפות וגם לא אצטרך עוד 3000K להחליף שוב כי אני נישאר עם אותו השמן.

בדיקת VOA לשמן הזה:

http://www.bobistheoilguy.com/forums/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=2674235#Post2674235

בכל מקרה תודה לכולם על הרצון לעזור! חג סוכות שמחוהרבה גשמי ברכה!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

גשמים זה רע, בדיוק שטפתי את הנוקשת. 8)

המון דילמות שזה כבר מתיש. נראה שאני אשאר עם הקסטרול או אתן ל AGIP נסיון. צמיגות של 90 ב 40 מעלות, אמור להיות מספיק צמיגי בהתנעה ובכלל, יש לו אריזה שחורה ומאגניבה.

פורסם

אם החלטתה לנסות את Agip השמן המתאים הוא :

- Agip eni i-Sint 5W-40 - http://ebookbrowse.com/eni-i-sint-5w40-pdf-d277298402

- ולא ה ENI I SINT MS 5W40 Agip - הדומה אבל עם צמיגות שונה .

http://ebookbrowse.com/eni-i-sint-ms-5w40-pds-pdf-d336221301

אם קשה להשיג את ה Agip eni i-Sint 5W-40

עדיף לנסות את ה Eurol Turbo DI 5W-40

http://kvikkfix.web.is/assets/0000/0...fl_5w30_sl.pdf

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
גשמים זה רע, בדיוק שטפתי את הנוקשת. 8)

המון דילמות שזה כבר מתיש. נראה שאני אשאר עם הקסטרול או אתן ל AGIP נסיון. צמיגות של 90 ב 40 מעלות, אמור להיות מספיק צמיגי בהתנעה ובכלל, יש לו אריזה שחורה ומאגניבה.

לדעתי עדיף לך לנסות את הולולין 5W40, השמנים שלהם מקבלים ביקורות מצויינות בVOA. אם לא ארד בצמיגות ולא אמצא LM סגול סינטטי מלא אז אני אקנה אותו.

• תוכן חדש...