Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום.

קודם כל שתדעו שגם מוסכים מורשים לא שמים מים ירוקים דוקא כי זה מתאים לרכב ,

אלא כי זה מתאים להם.למשל המזדות למינהם-מה שמים במוסך מורשה?

דלקול של דלק-למה אתם יודעים? כי דלק מוטורס הוא היבואן של מזדה.

אבל-שמתי במשך 8.5 שנים בלאנטיס את המים הירוקים של דלק-החלפתי עצמאית כל 3 שנים את נוזל הקרור-ונחשו מה?

מכרתי את הרכב אחרי כמעט 13 שנה על הכביש עם הרדיאטור המקורי(DENSO)-לא התחמם ולא הוחלף -מה המסקנה?

יש חברות שהמוניטין שלהן לא מאפשר לשחק משחקים-כזו היא חברת דלק שגם השתמשתי בנוזל האדוםDEX3

לתיבת ההילוכים והרכב נמכר עם תיבה שעברה 185K ללא תקלה =הילוכים שמוחלפים כמו חמאה.

בקיצור אני מאמין ב"דלק" הישראלית-כחול לבן(או אדום ירוק) -תפרגנו!

ידוע שהנוזלים של דלק ופז מעולים ועומדים בתקנים הרשומים עליהם.

אך הם "סובלים" מחוסר פרוט מספק וכן מאריזות בנאליות וקידום מכירות לקוי לקהל הרחב(אולי אין להם צורך בכך כי בד"כ הם מוכרים למוסכים או משווקים דרך תחנות הדלק בבעלותן)

למרות זאת במשך שנים אני משתמש בנוזל הזה .

כאשר הוחלפה משאבת מים עקב החלפת טיימינג לאחר שנים של עבודה,יצאה נקיה לחלוטין לאחר שימוש בנוזל הזה.

,פעם עקב חוסר זמינות רכשתי נוזל ב 20 ש"ח מהסופר ותוך חודש ראיתי בוצה ברדיאטור אז קניתי "סטוק" של 3 אריזות שיספיקו לכמה שנים טובות 2 בבית ואחד קבוע באוטו על כל מקרה.

preston.jpg

פורסם

אני לעומתך ראיתי בכמה רכבים, איך אחרי 5 ק"מ משאבת מים חדשה אכולה מחורים כתוצאה מקויטציה, ברכב אחר פרץ הנוזל קירור כתוצאה מתקיפה של אטמים, והגנה לקויה מפני קורוזיה.

לעומתו הזרקס של ולווליין עושה את העבודה מצויין. הנוזלים של חברות הדלק הישראליות גם מצויינים ואת זה אתה יכול לראות בכל מערכת קירור של רכב שטופל במוסכים המורשים.

פורסם

מבחן אמיתי לטיב איכות של נוזל קירור יהיה להשתמש בו מהיום הראשון שהניעו את המנוע לראשונה ועד ליום שמתחילות בעיות. זה ממש לא חוכמה להשתמש בנוזל X ולהאשים את נוזל Y בתוצאות הרעות שנגרמו עקב שימוש בנוזל הראשון רוב חיי המנוע.

בארה"ב פרסטון היא חברה שמוכרת כמויות של נוזל קירור, מדוע בארץ יצא להם שם לא מי יודע מה?

אגב, מה דעתכם על נוזל הקירור של סאסא? הם מגיעים בצבע אדום וכחול. מה דעתכם גם על השמנים מהמותג שלהם ה מקסול מקס?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אני קונה בדרך כלל מחבר ארגז שתיים (בכל ארגז יש 6 ג'ריקנים) של Antifreeze (מים ירוקים) של Prestone שיהיה לי בבית, אצלי בעבודה הסוכן מביא לי מים ירוקים של חברת Valvoline מסדרת Zerex מצרף כמה תמונות של הג'ריקן, ספציפית הסוג הזה של המים מתאים לרכבים אמרקאיים במיוחד לישנים! האם מישהו מגולשי הפורום משתמש עם המים האלה ובעיקרון דיברתי על זה עם הסוכן אבל אני ישאל גם אתכם,

מה טוב יותר עדיף ומתאים לרכבים אמרקאיים משנות ה-'80

Prestone או Valvoline Zerex ?

אני משתמש בוולוולין זרקס הירוק (50/50 המוכן) בטרופר בנזין .

לדעתי עדיף על הפריטסון. למרות שבתכלס גם עם הפריטסון השתמשתי שנים ללא כול בעיה.

רענן

פורסם
מבחן אמיתי לטיב איכות של נוזל קירור יהיה להשתמש בו מהיום הראשון שהניעו את המנוע לראשונה ועד ליום שמתחילות בעיות.

אם החלפתי ברכב מסוים רדיאטור חדש ומשאבת מים חדשה ומסיבה אחרת יצא לי לפרק את המשאבה אחרי חצי שנה ולראות שהיא אכולה מקויטציה וישנם שאריות קורוזיה בשימוש עם פרסטון זה מבחן מספיק טוב.

פורסם

אני קיבלתי את הרושם שדווקא בנוזלי קירור בחירת הנוזל האידאלי היא משימה פשוטה: מקורי בלבד ולהקפיד על הוראות היצרן.

בשנים האחרונות רוב היצרנים עברו להשתמש בנוזלים איכותיים מאוד שבנויים להחזיק מספר שנים או קילומטרז' מכובד. גם אם הנוזל המקורי יקר פי 4 מנוזל חליפי לדעתי ההשקעה הזו משתלמת לטווח ארוך.

אני לא אומר שאין נוזלים תחליפיים איכותיים או שכל נוזל תחליפי עושה נזק, רק שהכיס שלי לא מספיק עמוק כדי לעשות את הניסויים האלה ברכב הפרטי שלי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אם החלפתי ברכב מסוים רדיאטור חדש ומשאבת מים חדשה ומסיבה אחרת יצא לי לפרק את המשאבה אחרי חצי שנה ולראות שהיא אכולה מקויטציה וישנם שאריות קורוזיה בשימוש עם פרסטון זה מבחן מספיק טוב.

האם אני יכול להניח שהשתמשת במשאבה איכותית ולא סתם דראק סיני ולכן אין שום סיבה אחרת שהמשאבה תמות בטרם זמנה מלבד נוזל הקירור שלא היה איכותי מספיק?

שלא תבין לא נכון, אני לא בא חלילה לזלזל אבל אם קובעים עובדה חייבים לבדוק את כל הנתונים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני לא משתמש בזבל ובמקרה ברנו יוצא לי להרכב רק מקורי או חברה צרפתית בשם sasic. ולא סתם כתבתי שפירקתי מסיבות אחרות, כי המשאבה לא הלכה.

לפרסטון יש כמה נוזלי קירור טובים אבל כאלו שלא נמכרים בארץ.

וכמו שאיתמר כתב הכי טוב וראש שקט זה לקנות נוזל קירור מקורי.

• תוכן חדש...