Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן 10W30 - היש בארץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיון על שמן מדגים היטב את המשפט "לשני יהודים יש שלוש דעות"

אני מתקשה להבין את אלו שכותבים : קראתי בפורום בנברסקה ששמים שמן זיתים במנוע... וכיוצ'" :?

במדינות שונות יש תנאי אקלים שונים, ולכן המנועים עובדים בתנאי סביבה שונים. סוג השמן המומלץ למנוע מסויים בחורף באלסקה יהיה שונה מהשמן המומלץ לאותו המנוע בדיוק בקיץ של אריזונה ... הכל צריך להקבע בהתאם לסוג המנוע, אופן השימוש, תנאי האקלים והוראות היצרן.

פורסם
מה גורם לך לחשוב ש 10w30 בעל צמיגות יותר גבוהה מ 5w30

צמיגות של שמן מודדים ביחידות CST. אני אשמח להביא לך טבלה של חברה מסויימת שבו היא מראה את הצמיגות של שמן 5W-30 לעומת 10W-30 בטמפרטורות של 40 מעלות ושל 100 מעלות צלזיוס. אתה תראה בבירור שלשמן 10W יש יותר צמיגות משמן 5W כאשר שניהם קרים וזאת למה? כי לשני השמנים יש אותה צמיגות בטמפרטורת העבודה במאה מעלות צלזיוס (צמיגות 30) ואילו מה ששונה בין השניים זוהי הצמיגות כאשר הם קרים. בקיצור, שמן 10W הוא צמיג יותר משמן 5W חד וחלק, זה מוכח וזה אמיתי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...