Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי אצל סוחר גרוטאות משחזת נייחת עם תקע חשמלי שלא ראיתי קודם,

הסוחר עצמו לא מבין כלום בחשמל, ואני קצת יותר ממנו, התקע גדול ממתכת בקצה כבל חשמל עבה.

חשבתי שמדובר בתלת פאזי, אבל ממה שאני מכיר התקעים התלת פאזיים מכילים 5 פינים במערך גיאומטרי מסוים,

ואילו התקע הזה מכיל רק 3 פינים עבים המסודרים בשורה אחת.

מי פותר לי את התעלומה ?

פורסם

לא DC ולא בטיח, זה מפעיל מנוע חשמלי חזק מאוד המסובב אבני משחזת.

גם לא תקע איטלקי, גיאומטרית זה מסודר כך :

images?q=tbn:ANd9GcTuxGDGp0BfJbl1hwXnH-_rAMH5DIrdDNIvdnMxmxDV07X7Sob9

אבל התקע שראיתי הרבה יותר מסיבי, עשוי ממתכת והפינים גדולים משמעותית.

ונראה שהוא נכנס לשקע וננעל בתוכו ע"י איזשהו מנגנון קפיצי, כך שהשקע האדום למעלה גם קטן מידי ולא מתאים.

לא מוצא באינטרנט תמונה מתאימה.

פורסם

מצאתי בויקיפדיה את הערך הבא. האם התקע מתאים לדגם האחרון במאמר (שקע תנורים רוסי)?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם מדובר בתקע שטוח אובאלי עם גוף עשוי מתכת ו 3 פינים ממתכת שמסודרים בשורה בקוטר של כ 6 מילימטר אז זה תלת פאזי. אם היית שואל אתמול בבוקר סביר להניח שהייתי מוצא אצלי בעבודה תקע כזה לצורך צילום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אם מדובר בתקע שטוח אובאלי עם גוף עשוי מתכת ו 3 פינים ממתכת שמסודרים בשורה בקוטר של כ 6 מילימטר אז זה תלת פאזי. אם היית שואל אתמול בבוקר סביר להניח שהייתי מוצא אצלי בעבודה תקע כזה לצורך צילום.

תיאור מדוייק למדי.

אז איך 3 פאזות הולך עם 3 פינים ? איפה 2 גנבים ?

פורסם

זה תקע של 4 גידים בלי 0.

שלושת הפינים הם הפאזות והגוף המתכתי הוא ההארקה.

פורסם
והאפס איפה?

יש לא מעט מכשירים תלת פאזיים שלא צריכים אפס. למעשה עכשיו כשאני חושב על זה פרט למצבעה אין לי ציוד במפעל שדורש גם אפס ומדובר על לא מעט רתכות, מכבשים וציוד עיבוד שבבי

פורסם
והאפס איפה?

ניצח בבחירות האחרונות לראשות הממשלה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ציוד תלת פזי לא צריך ולא משתמש באפס.

האפס, אם מחובר במכשיר, משמש למערכות חד פזיות המורכבות בתוכו, למשל במזגנים למעגלי הפיקוד (לאחר יישור והמרת מתח), למפוחי המזגן שהם חד פזיים וכדומה.

בין כל שתי פזות יש מתח של 380 וולט. אם במכשיר יש למשל תאורת מפסק של 220 וולט, האפס מאפשר לקבל 220 בינו ובין כל פזה.

יוסי

פורסם

זה נכון כשהרשת מאוזנת, כלומר העומסים על כל אחת מהפאזות שווים. אם הציוד מחובר בחיבור Y, העומסים לא מאוזנים ואין חיבור אדמה במרכז הכוכב יווצר מפל מתח על העומס הגדול.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מדובר על מכשיר ספציפי ולא על הרשת כולה.

עומס ספציפי (שלישיית גופי חימום למשל. או מדחס) תלת פאזי לא צריך שום אפס. הוא סימטרי ומאוזן.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...