Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בין כל שתי פזות יש מתח של 380 וולט. אם במכשיר יש למשל תאורת מפסק של 220 וולט, האפס מאפשר לקבל 220 בינו ובין כל פזה.

יוסי

היום זה 400 ולא 380

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דיברתי עם חשמלאי ותיק שלפי התיאור שלי זיהה את התקע המדובר בשמו הישראלי : "תקע פטיש"

והסביר כי התצורה הזו כבר לא קיימת בשימוש ונכחדה לפני שנים רבות.

פורסם

כי יש בו מקום לאפס ולהארקה. בתקע ההוא לא היה אפס וההארקה היתה גוף התקע.

פורסם
ציוד תלת פזי לא צריך ולא משתמש באפס.

האפס, אם מחובר במכשיר, משמש למערכות חד פזיות המורכבות בתוכו, למשל במזגנים למעגלי הפיקוד (לאחר יישור והמרת מתח), למפוחי המזגן שהם חד פזיים וכדומה.

בין כל שתי פזות יש מתח של 380 וולט. אם במכשיר יש למשל תאורת מפסק של 220 וולט, האפס מאפשר לקבל 220 בינו ובין כל פזה.

יוסי

בידיוק

ולכן אם משתחרר 0 בלוח תלת פאזי אז מתחילים לעוף דברים באויר

צרכנים של 220 מקבלים 400

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בדיוק מה שקרה בדירה של אחותי בזמן שהבניין היה בשיפוצים. הלך המקרר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
היום זה 400 ולא 380

הפרמטרים של הרשת בארץ לא קבועים ומשתנים במעט לפי העומס והצרכים של האבירים בחברת החשמל.

ביום יום כשאני מודד תדרים אני נחשף לעשרות מקרים בהם התדר למשל אינו 50 הרץ אלא מעט יותר או מעט פחות. התדר בפועל עומד בהתחייבות שלהם אבל משפיע על מהירות הפעולה של הרבה מאד ציוד תלת פזי. אני מדגיש שוב, השינויים קטנים ועומדים בטווח המותר, אבל קיימים.

אני מנחש שכך גם לגבי המתח הרשתי. כרגע מדדתי את המתח ברשת ביתית - היה 228 וולט. כפול שורש 3 (זה הקשר למתח התלת פזי) יוצא קצת פחות מ-400 וולט. היות והמתח לא מעניין אותי ביום יום, לא יודע אם זה חריגה נפוצה אבל אני מנחש שיש גם מצבים בהם המתח מעט נמוך מהנומינלי.

יוסי

פורסם
זה נכון כשהרשת מאוזנת, כלומר העומסים על כל אחת מהפאזות שווים. אם הציוד מחובר בחיבור Y, העומסים לא מאוזנים ואין חיבור אדמה במרכז הכוכב יווצר מפל מתח על העומס הגדול.

מצטער לציין שלא הבנתי.

חיבור Y משמש לעיתים להתנעה של מנועים תלת פזיים כדי להגביל זרמי התנעה ואחרי ההתנעה ממתגים אוטומטית למשולש כדי להגביר מהירות ולהשיג הספק נומינלי.

כמו כן חיבור Y הוא הדרך להשיג מתח 220 חד פזי במערכת שהיא בעצם תלת פזית.

מה שכתבת לגבי איזון הרשת והמתחים נכון תמיד, גם בבית אם תמדוד מתח בקו המזין כמה צרכנים תמצא שמפלי מתח משנים את המתח בפועל, זה לא שייך למתח הנומינלי.

דרך אגב, גם פוטנציאל ההארקה משתנה ביחס לפוטנציאל בקו האפס לפי העומס בקו האפס למרות שתיאורטית הם זהים. בספרי ילדים של פעם אפילו היה 'טריק' של הדלקת נורית בין האפס להארקה תוך ניצול הפרש מתחים נמוך זה.

יוסי

פורסם
בידיוק

ולכן אם משתחרר 0 בלוח תלת פאזי אז מתחילים לעוף דברים באויר

צרכנים של 220 מקבלים 400

אתה צודק כמובן אבל יש לחדד - זה קורה כשחיבור האפס של חברת חשמל משתחרר מהלוח. זה עלול לקרות גם על עמוד ההזנה לבית ולא רק בלוח עצמו.

יוסי

פורסם
הפרמטרים של הרשת בארץ לא קבועים ומשתנים במעט לפי העומס והצרכים של האבירים בחברת החשמל.

ביום יום כשאני מודד תדרים אני נחשף לעשרות מקרים בהם התדר למשל אינו 50 הרץ אלא מעט יותר או מעט פחות. התדר בפועל עומד בהתחייבות שלהם אבל משפיע על מהירות הפעולה של הרבה מאד ציוד תלת פזי. אני מדגיש שוב, השינויים קטנים ועומדים בטווח המותר, אבל קיימים.

אני מנחש שכך גם לגבי המתח הרשתי. כרגע מדדתי את המתח ברשת ביתית - היה 228 וולט. כפול שורש 3 (זה הקשר למתח התלת פזי) יוצא קצת פחות מ-400 וולט. היות והמתח לא מעניין אותי ביום יום, לא יודע אם זה חריגה נפוצה אבל אני מנחש שיש גם מצבים בהם המתח מעט נמוך מהנומינלי.

יוסי

הם עשו איזה שינוי לפני כמה שנים. אני יודע כי באו לשנות לי את החיבורים בכל מכונות ה cnc

• תוכן חדש...