Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור הוא כזה , פתחנו עוסק זעיר לפני כשנה בצורת שותפות.

רציתי להתייעץ בקשר לחיוניות החזקת רואה חשבון.

בשנה הראשונה בצענו לבד פתיחת תיק במעמ ובביטוח לאומי. רואה החשבון עזר לנו לפתוח תיק במס הכנסה.

השאלה היא האם בהגשת דוח שנתי רואה החשבון מגיש 2 דוחות לכל שותף?

עכשיו בגדול רואה החשבון הוא חבר של המשפחה של השותף , ולפני שפנינו אליו השותף היה בטוח שההוצאה בעניין ניהול התיק לא תהיה גבוהה.

ב2011 עברנו את המחזור של ה74K , ושלחנו מכתב רשום למעמ בבקשה לעדכן את העוסק שלנו מזעיר למורשה.

גם ב2012 עברנו את המחזור, ושלחנו שוב מכתב. זה עדיין לא בוצע.

לפני כשבוע רואה החשבון ביקש כ7K תשלום להגשת 2 דוחות הצהרת הון, והגשת דוח שנתי (שותף שלי הבין שהוא מגיש 2 דוחות שנתיים על כל אחד מאיתנו, האם נהוג לגבות על זה סכום כפול?).

עכשיו מבחינה אישית, הסכום נראה לי מוגזם באופן יחסי ביחס להכנסות שלנו ב2011 והצפי ל2013 גם הוא נמוך. (ב2012 היו הכנסות גבוהות יחסית).

מה שכן אני חושב לוותר על שירות רואה חשבון מסיבות של חוסר כדאיות לשנים 2012 ו2013

את הדיווח הדו חודשי אנחנו מבצעים לבד דרך האתר, את הדיווח לביטוח לאומי לבד דרך האתר. מספר העסקאות שיהיה אמור להיות כ100 עסקאות בממוצע בשנה.

תוכנה לניהול החשבונות שותף שלי משתמש ברישיון של אמא שלו (יש לה חנות) ויש לנו שם משתמש נוסף.

מה שאולי נצטרך זה רק למלא דוח שנתי בעזרתו.

מבדיקה קצרה במספר אתרים של משרדי רואה חשבון קטנים, הבנתי כי עוסק זעיר משלם 100 שח בחודש, ועוד 1000 שח להגשת דוח ו1000 נוספים להצהרת הון. עוסק מורשה קטן משלם 200 שח בחודש, ואותם סכומים להגשת דוח שנתי.

עוד 800 שח גובים על פתיחת תיקים במס,בטל ומעמ. (נדמה לי שהסכום מתבטל בהנחה והעסק ממשיך עם רואה החשבון למשך מספר שנים)

מההצעה של ה7K שקיבלנו ממנו, נראה שהוא מתייחס אלינו כעוסק מורשה לכל דבר וגובה גם תעריף גבוהה יותר מאשר נהוג במשרדים קטנים.

בגדול השנה הראשונה היתה מאוד חיונית מבחינתנו וקיבלנו ממנו מעל ומעבר , כולל טיפים מניסיון רב שהוא צבר והחזרי נסיעות לחול שקיבלנו. לא הולך להגיד לו מילה על הסכום שהוא ביקש, אבל כן רואה לנכון לצמצם את הפעילות כיוון שלמדנו כבר את רוב העבודה.

הבנתי מקריאה קצרה שאפשר לקבל יעוץ מיועץ מס או מנהל חשבונות בעלות מופחתת של כ500 שח בשנה.

או להשתמש באתרים מהסוג הזה

http://www.ucan2.co.il/%D7%93%D7%95%D7%97-%D7%A9%D7%A0%D7%AA%D7%99-%D7%94%D7%A6%D7%94%D7%A8%D7%AA-%D7%94%D7%95%D7%9F.aspx

אשמח לדעתכם בנושא.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

עוסק זעיר מגיש דין וחשבון אחת לשנה. לכן אתה לא צריך רואה חשבון ואתה יכול לעשות את זה יחד עם פקיד שומה במס הכנסה פעם בשנה. בחינם.

עוסק מורשה מגיש דוחות למע"מ אחת לחודשיים. יש גם להוציא משכורות לעובדים (אם יש עובדים), אם אין, אז אתה לא מתעסק עם חשבי שכר, ואז הסכום נמוך יותר.

לרוב עלות הצהרת הון ראשונה תעלה 700 שקלים + מעמ

ניהול עוסק מורשה (כולל הוצאת משכורות), הכוונה כי אתה מביא את כל הקבלות שהנפקת, ואת כל החשבוניות שלך בשקית, והוא דואג לסדר אותם. כולל דוח שנתי לעוסק המורשה וכדומה, בכ-300 שקלים בחודש + מע"מ (זה מה שאני משלם אצל הרואה חשבון שלי) והסכום הזה הוא כמובן כולל פתיחת תיק במס הכנסה, מע"מ, פתיחת ע"מ וכדומה. אין סיבה לגבות על זה כסף נוסף, כי זה לא עולה כסף, וזה לוקח 10 דקות.

ז"א ש-3600 שקלים בשנה לרואה חשבון כולל הכל, כולל דוח ותלושי שכר, דיווחים ופתיחת תיקים. מעבר לזה עוד 700 שקל חד פעמי להצהרת הון.

תהנה

פורסם

SRACK תודה

עובדים אין לנו, רק אני ושותף. מתשובתך אני מבין שכל עוד אנחנו לא עוסק מורשה מבחינת הגדרה, אין סיבה שרואה החשבון יתייחס אלינו כאל אחד כזה, כיוון שאנחנו לא מגישים דוחות למעמ ולא מוציאים משכורות. (הסטטוס יכול להשתנות כבר השנה)

חוץ מפתיחת תיק במס הכנסה, והגשת דוחות (2 לטענתו) שנתיים +2 דוחות הצהרת הון , לא היה לו יותר מה לעשות.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

אין שום סיבה שבעולם לשלם 7K לרואה חשבון על העסק שלכם. אולי עשירית מזה.

בפועל, אגב, אתם ממש לא חייבים רואה חשבון. קרובת משפחה שלי מנהלת עסק עצמאי שמגלגל מאות אלפי שקלים בשנה ועושה הכל בעצמה דרך האינטרנט.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תבקשו ממנו את המחיר ללקוחות רגילים ולא למשפחה יהיה יותר זול

תדאגו שיהיה לכם את העתק הצהרת ההון ואת העתק הדו"ח למס הכנסה של כל אחד מכם שהוא הגיש.

כן לכל שותף מגישים דו"ח שנתי בנפרד.

אח"כ תמלאו את הדו"ח השנתי לבד או בעזרת לשכת היעוץ של מס הכנסה.

תגשו למע"מ ותראו למה הודעותיכם לא נקלטו בקשר למעבר מעוסק פטור לעוסק מורשה.

בפעם הבאה שתקבלו למלא הצהרת הון ( בעוד 3-5 שנים ) קחו בעל מקצוע כי כאן נדרשת מומחיות!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

עכשיו בגדול רואה החשבון הוא חבר של המשפחה של השותף

עיני הנץ של ישה קלטו את זה, יפה.:-)

חברים ובני משפחה נוטים לתת ל"חבריהם" מחיר זהה או גבוה יותר מהמקובל בשוק, בכל תחום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

סתם נקודה, בחברה שיתופית משלמים לרואח פעמיים.

מהסיבה הפשוטה שרשות המיסים מתייחסת לכל אחד ממכן כעצמאי אשר לו חישוב מס שונה, הרי לכל אחד נקודות מס ומדרגות שונות.

אני משלם 300+מעמ לכל שותף.

דרך אגב, בסוף שנה אנחנו נתחיל לעבוד עם מנהלת חשבונות שיודעת לתת אותם פתרונות של רואח בהרבה פחות כסף.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם
מנהלת חשבונות שיודעת לתת אותם פתרונות של רואח בהרבה פחות כסף.

במחי יד הפכת את רו"ח ללא נחוצים, יש מהנ"ח שיעשו את אותה עבודה בהרבה פחות כסף :wink:

ברור לי שלא לכך הכוונה והכל תלוי בגודלו ומורכבותו של העסק אבל רו"ח מנוסה ויצירתי יכול לחסוך לעסק הרבה מאד כסף. כבודם של מנה"ח במקומם מונח אבל עבודתו של רו"ח לא מסתכמת בעריכת דוחו"ת יפים לרשויות המס.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם
במחי יד הפכת את רו"ח ללא נחוצים, יש מהנ"ח שיעשו את אותה עבודה בהרבה פחות כסף :wink:

ברור לי שלא לכך הכוונה והכל תלוי בגודלו ומורכבותו של העסק אבל רו"ח מנוסה ויצירתי יכול לחסוך לעסק הרבה מאד כסף. כבודם של מנה"ח במקומם מונח אבל עבודתו של רו"ח לא מסתכמת בעריכת דוחו"ת יפים לרשויות המס.[/QUOTE]

true_story_poster-ra1af92c27e34472196add11f22fbc17c_w2u_400.jpg

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם
סתם נקודה, בחברה שיתופית משלמים לרואח פעמיים.

מהסיבה הפשוטה שרשות המיסים מתייחסת לכל אחד ממכן כעצמאי אשר לו חישוב מס שונה, הרי לכל אחד נקודות מס ומדרגות שונות.

אני משלם 300+מעמ לכל שותף.

דרך אגב, בסוף שנה אנחנו נתחיל לעבוד עם מנהלת חשבונות שיודעת לתת אותם פתרונות של רואח בהרבה פחות כסף.

אם כך זו לא סתם נקודה, אם כל שותף משלם פעמיים (חוץ מהדוחות והכנת הצהרת הון) , אזי יש איזשהו הגיון במחיר הנקוב.

1000X2 על דוח שנתים, 1000X2 על הצהרת הון , ועוד 1200X2 על ניהול שוטף לעוסק זעיר בשנה ראשונה,הגענו כמעט ל6.5K

על כדאיות החזקת רואה חשבון, במקרה שלנו זה כמובן לא משתלם.

נראה מה יציע כאלטרנטיבה אם בכלל.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

שוב קצת סדר

הנהלת החשבונות של העסק היא אחת והיא של השותפות.

ואז מתקבלת תוצאה שהיא רווח - רצוי , או הפסד - פחות רצוי.

הרווח הזה הוא חשבונאי והוא שונה מהרווח לצרכי מס כי ישנם סוגים שונים של הוצאות , כמו הוצאות רכב שאינן מוכרות במלואן, ואז לאחר התאמות מגיעים לרווח לצרכי מס.

את הרווח הזה מחלקים בין השותפים לפי יחס השותפות זה בעלים ב 40% מייחסים לו 40% מהרווח השני 60% אחוז , 60% מהרווח.

ואת הסכום הזה מעבירים לדו"ח האישי של כל שותף למס הכנסה , נונתים לא כל נקודות הזיכוי המצדיעות לו את ההפרשות המגיעות לו וכו' ואז מגיעים לסכום המס אותו הוא חייב .

ההסבר ארוך משהו אבל בפועל זה לא כל כך מורכב, וניתן להבין את הרוב מדברי ההסבר למילוי הדו"ח .

לכן במצבכם לשלם סכום שכזה קצת מוגזם , והייתי שואל אותו לפירוט , כמה לדו"ח האישי כמבה להצהרת ההון וכמה להנהלת החשבונות השוטפת השנתיית אז יהיה לכם ידיעה מה צפוי לכם בשנה "רגילה"

בעל מקצוע ירואה חשבון ואפילו מנה"ח מקצוען כול לסייע ולהיות שווה עשרות מונים את התשלום שהוא מקבל אבל לא בעסק בסדר גודל כזה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תחזיקו חזק :) מאחר והיתי צד 3 בעניין המחיר, קיבלתי רק כעת תשובה

ראשית ברצוני לציין, כפי שהסברתי לכם בשיחתנו הראשונה אצלי, כי השם עוסק פטור (זעיר לשעבר) הינו רק רישום לצורך מע"מ ואינו מעיד על החובה החוקית לדווח לרשויות, כולל החובה של ניהול ספרי חשבונות קבילים, דיווח שנתי על המחזור למע"מ, דיווח לביטוח לאומי והגשת דו"ח שנתי למס הכנסה.

שנית אינני משווה את עצמי לעולם למחירים של אחרים, המחירים שנקבתם אינם ריאליים, בכל מקרה אציין כי במחיר יש לשקול מי נמותן השירות, מה הכשרתו וידיעתו, למיטב ידיעתי השרותי במחיר שציינתם המלווה היא בדרך כלל פקידה שאין לה את הידע והכישורים של רואה חשבון.

שלישית אמנם הפעילות שלכם אינה רבה אך הטיפול כלל בנוסף להגשת הדו"חות האישיים והצהרת הון לכל אחד מכם גם טיפול שוטף של סיוע בפתיחת תיקים במס הכנסה וביטוח לאומי, דיווח מחזור שנתי של עוסק פטור, כולל ניסוח מכתב בהעדר

טופס דיווח, יעוץ בנושאי פתיחת תיק ניכויים קבלת פטור על העברת כספים למילאן וקבלת אישור מוקטן לניכוי במקור של השותפות, בדיקת הרישומים של החשבוניות לאיסתא כולל ניכוי במקור, תיקונם ותיקון הדיווח השגוי למקדמות מס הכנסה,

השלמת רוב רישומי הנהלת חשבונות כמו נסיעות לחו"ל, רישום עלות קניית הכרטיסים וכל הוצאות הבנק והעמלות.

בהקשר זה אציין כי נאלצתי לרדוף אחריכם מספר רב של פעמים בכדי שתמציאו לי את מלוא החומר אשר נמסר לי כל פעם בחלקים. (שכח לציין שהוא בעצמו שכח מספר פעמים להגיד לנו את מלוא החומר שיש להביא וכל פעם התווספו דברים נוספים)

רביעית חוקי מדינת ישראל קובעים כי שותפות אינה נישומה למס הכנסה אלא כל אחד מהשותפים. לפיכך יש להכין דו"ח לשותפות לחלקו בין השותפים ולכ שותף לכלול בדו"ח שלו את חלקו ברוחי השותפות, משכורתו, דמי אבטלה, פיצויים, פעילות

בשוק ההון כולל ניכויי המס מכל פעילות ועוד, כעך למשעה בדו"חות שהוגשו הוכנו 3 דו"חות, דו"ח השותפות ודו"ח לכל אחד מכם.

המחיר הוא בהתאם למחירים שאני נוהג לגבות מלקוחותי בהתחשב בכל האמור לעיל ולאחר הנחה מיוחדת שנתתי לכל אחד מכם בשיעור של 20% וזאת לאור הכרותינ האישית עם משפחת ב'.

דו"ח א' לשנת 2011 2,500 ש"ח

דו"ח ב' לשנת 2011 2,500 ש"ח

יעוץ שוטף וטיפול שוטף 2011 1,250 ש"ח

הצהרת הון א' 1,600 ש"ח

הצהרת הון ב' 1,600 ש"ח

סך - הכל 9.450 ש"ח

הנחה מיוחדת 20% 1,890 -ש"ח

סך - הכל 7,560 ש"ח

עיגול החשבון 7,500 ש"ח.

לסכום זה יש להוסיף כמובן 17% מע"מ. (מתקזז עם ה20% הנחה למשפחה, שיהיה להרגשה הטובה)

חשבונית מס תוצא עם קבלת התשלום.

:shock:

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

דבר ראשון: תמצאו רואה חשבון נייטרלי. עדיף לפני 10 דקות כבר.

דבר שני: אם עוד לא מצאת, תמשיך לחפש.

דבר שלישי: כעוסק מורשה, התחלתי עם רואה חשבון מהרגע הראשון. עוזר מאד, חוסך המון זמן ועצבים, יש לך את מי לשאול כשצריך, והעלות החודשית שאני משלם היא 500 ש"ח עגול.

עוד אין לי שנה לעסק, ונפתחנו כעוסק רק בינואר, כך שאני לא יודע מה לענות לך לגבי 2 הדוחות. מציע שתמצא את הרואה חשבון הנייטרלי שמצאת. אם עוד לא מצאת, למה אתה מחכה?!

אגב, לא כל עסק מצריך אותם שירותים מרואה חשבון. עסק של נותן שירות למשל (יועץ משכנתא, מרצה לשיווק וכולי) שונה מהותית מעסק שעובד עם סחורה. נותני שירות בד"כ לא צריכים לקנות הרבה סחורה (תחזוקה שוטפת של ציוד משרדי כמו עטים, קנייה חד"פ של מחשבים\תוכנות וכדומה) והתשלומים הקבועים כמו שכ"ד. עסק שעובד עם סחורה מצריך מעקב יותר רציני אחרי הפעילות, כי מעבר למה שציינתי יש את כל נושא הסחורה.

אני לא יודע באיזה תחום העסק שלך, אבל ממה שתיארת בכל מקרה ומצב, משהו נשמע חריג.

עוד לפני כמה שנים, כשהתחלנו בכל התהליך, במט"י אמרו לנו שרואה חשבון לא אמור לעלות יותר מ-500 לחודש.

במקרה שלנו זה כלל את פתיחת התיקים ועוד הרבה התרוצצויות וכאבי ראש שנחסכו לנו.

אם אתה מאיזור חיפה אשמח להעביר לך את פרטי הרוא"ח שלי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...