Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מאמין שזה גימיק. סה"כ אבץ וזרחן אלו תוספים זולים שהופכים את השמן לזול יותר לייצור בהשוואה לשמנים ברמה טכנולוגית גבוהה.

זאת הבעיה העיקרית שעליה אני מדבר.

אולי לשמן עצמו אין יתרון/ חסרון, אבל מה שקורה בתוך המנוע בפועל זה ועוד איך משמעותי ואפילו קריטי בשניות הראשונות של התנעת המנוע ובניית לחץ השמן בתלות בטמפ'. נכון מאוד, בגלל זה ההמלצה הגורפת היא לרדת לשמנים דקים יותר בציון ה"קר". לא קיים שמן דליל מדי בעת ההתנעה ולא קיים שמן שדליל יותר בזמן ההתנעה מאשר בטמפ' העבודה.

"אם המנוע שלך בלוי אז תתקן אותו, אל תשתמש בשמן סמיך יותר או תוספי דבש" עם זה אני מסכים איתך, ואם תבצע חיפוש תגיע לאשכול שלי על שיפוץ מנוע של הרכב שלי למטרת מיזעור צריכת השמן, אחרי האוברול המנוע צורך 0% שמן ל 10Kק"מ עם שמן בצמיגות 5W30 סינטטי מלא, ואני כניראה המשוגע היחד ששיפץ מנוע בשביל שלא תהיה לו בכלל צריכת שמן.

בעל רכב ממוצע לא יכנס לפרוייקט כזה בשביל קצת צריכת שמן תקנית ויעידף להשתמש בשמן בעל צמיגות מעט יותר גבוהה על מנת למזער עוד יותר את צריכת השמן, מיזעור זיהום אויר והארכת חיי המנוע והממיר. זה מעקף, לא פתרון לבעייה. הדיון הנ"ל וההמלצות בו מתייחסים למנוע תקין. מי שהמנוע שלו בעל בעייה כזו או אחרת שום דבר לא יעזור לו

"ולכן אם היצרן המליץ על 10W40 או 10W30 אז 5W30 ו 5W40 יהיו טובים יותר" שוב אתה מטעה, אם היצרן קבע שצריך צמיגות שמתחילה ב 10 אז היא חייבת להתחיל ב 10 ו 5 היא לא הצמיגות שהוא קבע, הרי מה הבעיה ליצרן לרשום צמיגות 5? כמו שרשמתי, המלצות היצרן נוטות להשתנות עם השנים ומה שהיה רלוונטי בשנת 2006 לאו דווקא רלוונטי היום. בשנת 2006 (ואני משער שדגם האלמרה הנ"ל הוצג ב 2004) שמנים סינטטיים לא היו נפוצים ובטח שלא היו זולים, לכן ההמלצה מדברת על שמני 10 ומעלה שמאפיין שמנים חצי סינטטיים ומינרליים. יש היום מגמה של כל היצרנים לעבור לשמנים דקים יותר ב"קר" וב"חם" עדיין אין תמימות דעים. בכלליות ניתן לראות כי היפנים ירדו (דורשים 30 ו 20) בעוד אצל היצרנים האירופאיים ניתן לראות בעיקר דרישות ל 30 ו 40.

יש משתנים שאינך מתייחס אליהם כמו טמפ' פנימית של המנוע והתרחבות המתכות בחום שמשפיעות על מרווחי השימון, ותכנון מעברי שימון צרים או רחבים ומאגרי השמן הפנימיים במנוע שצמיגות השמן קריטית מאוד עבורם. אפשר לכתוב מגילה רק על ההקשר הזה. בשורה התחתונה צריך לזכור שמנוע מתוכנן לעבוד בטמפ' עבודה, לא במצב קר. עד שהמנוע מגיע לטמפ' העבודה הכל עובד קשה יותר והבלאי רב. לשמן איכותי בעל ציון "קר" נמוך יש רק יתרונות על פני שמן 10, 15 או 20, אין אף חסרון ואין שום קשר ליצרן המנוע או הרכב!

תציע לי מה לעשות עם מכוניות משנות ה 80 עם הוראות יצרן לשמן 20W50, עם התקדמות הטכנולוגיה הגענו לשמנים סינטטיים בצמיגות 0W20 וכד' האם אוכל להשתמש בשמנים אלו? הרי הטכנולוגיה התקדמה אז מדוע לא? התשובה לזה היא לא חד משמעית וצריך לבדוק את העניין, תקרא למשל את מה רשמתי בתגובה הראשונה בשרשור הזה.

אותו הדבר לגבי הבנזין, ישנם מכוניות ישנות שתוכננו לעבוד עם אחוז עופרת מסויים בדלק, וכיום הבנזין אינו מכיל עופרת, הרי הטכנולוגיה התקדמה והסירו את העופרת אז מדוע לא לוותר על העופרת? (במנועים מסויימים שזקוקים לכך). שוב, מפנה אותך לתגובה הראשונה שלי בשרשור הזה.

בקיצור יש להשתמש בדיוק באותה צמיגות שמן שהיצרן קבע בהתאם לטמפ', כאשר נוצר בלאי ניתן לפצות על כך ע"י מעבר לשמן צמיגי יותר זה מה שכולם עושים וזה מה שהכי נכון לעשות בסדר עדיפות אחרי שיפוץ/החלפת מנוע.שוב, זה לא פתרון אלא חלטורה, פלסטר. מי שחושב שאם הוא עובר לשמן צמיגי או תוסף דבש חוסך לו שיפוץ של המנוע אז שיבושם לו, ממילא ביצועים, צריכת דלק וזיהום אוויר כנראה לא ממש מעניינים אותו אם הוא חונק ככה את המנוע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה זה שמן מינראלי מלא?

יש שמן מינראלי, שמן על בסיס סינטטי (נקרא בפי עם ישראל חצי סינטטי למרות שבמציאות הוא בכלל לא כך) ושמן סינטטי מלא.

אם התכוונת לשמן מינראלי בדרגת SN אז כנראה שלא קראת את תגובותיי עד הסוף. ציינתי שם בפירוש שמן מינראלי של פרסטון בדרגת SN.

בבקשה. ואנא ממך, אל תתן למילה "פרימיום" להטעות אותך. מדובר כאן על שמן מינראלי בדרגת צמיגות 15W-40 עם API SN.

http://www.mibemall.co.il/ProductPage.aspx?MallID=150&BranchID=558&ProductID=69217

20W-50? השם ירחם (והוא לא מרחם) מדובר על התאכזרות לרכב, למנוע ולשאר הרכיבים. מדוע להעמיס שמן כבד שלא נדבר נחות ביותר. לא ראיתי שמן מנוע כזה בדרגת API גבוהה מ SG שנחשבת לדרגה "עתיקה". למה ליצרן להמליץ על שמן נחות שנגמר זמנו לפני 10-15 שנים?

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Castrol-GTX-20W50-4L

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Liqui-Moly-20W50-4L

פורסם

יפה מאוד, הבאת לי לינקים לשמן מינראלי 20W-50. זה עדיין לא עונה על השאלה "מה זה שמן מינראלי מלא"?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
יפה מאוד, הבאת לי לינקים לשמן מינראלי 20W-50. זה עדיין לא עונה על השאלה "מה זה שמן מינראלי מלא"?

אמרת שלא ראית שמן מנירלי בדרגה יותר גבוהה מSG אז הראתי לך.

פורסם

כתבה טובה. יש שם כמה אי דיוקים ודברים לא נכונים אבל אני חושב שזה מאמר בסיסי ודי טוב לחובב המצוי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...