Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מנוע חשמלי, בקר,סוללת ליתיום משוכללת,גלגל עם 38 שפיצים לפחות,צמיג איכותי לגלגל מניע, ידית "גז" כל זה ב-350 דולר"?, הייתי שמח לדעת היכן?.וגם אז עד שזה מגיע לארץ זה מגיע לפי 2, ואחר כך עוד צריך לשלם את עלויות האחסון לכמה חודשים-תאמין לי זה הרבה כסף.

סט איכותי היום זה בסביבות 4000 ש'ח, ואז צריך גם לבחור אופניים שיהיו מספיק טובים לצורך העניין.

אגב, יש תקן ארופאי לסוגים מסויימים של אופניים כאן בארץ, אבל זה לא מונע ממכון התקנים "לנגוס" את חלקו, אם כי הוא לא עושה את הבדיקות הטכניות, אלה בודק את הניירת, וחלילה שמשהו לא יתאים, כל הקונטיינר נפסל.

הבנת הניקרא!- קיט בראשד עם שרשרת! איזה סוללה, גלגל וצמיג אתה מדבר?

כל דבר בארץ עולה פי 5! למה? כי בדברים כמו אלא שאתה צריך קשרים טובים בשביל להכניס מנועים של 350W~1000W שחורגים מהתקן +קומבינות כאלה ואחרות שלאזרח הפשוט אין את היכולת לעשות זאת אז אותו הגורם/אדם יכול לעשות קופה על חשבונך!

ככה זה בכל דבר בארץ!

לדוגמה - חלפים לרכב:

חלקי חילוף לגיר הרובוטי שלי בפיאט עולים הון תועפות בארץ, למשל חיישן פשוט עולה מעל 2000 ש"ח שאותו חיישן מקורי אני קונה באנגליה+מישלוח לארץ ב500 ש"ח, משאבה הידראולית לגיר- כ7500 ש"ח! ,בחו"ל פחות מ1500 שקל!

סלנואיד- 3500 ש"ח בארץ - פחות מ1000 ש"ח בחו"ל.

ואני מדבר על חלקים מקוריים בילבד, אבל המדינה תעשה הכל שלא אפגע בהכנסות היבואנים ותישלוח את הקונה המיסכן ל7 מדורי גיהנום בשביל להביא את החלקים המקוריים האלה לרכבו! למה??

אין מה לעשות- יהודים אוהבים רק כסף וכמה שיותר מימנו- ובמדינת היהודים אנו האזרחים הפשוטים כלואים ומשועבדים לאותם הגורמים ופשוט נותנים להם לחלוב אותנו מכל צד! ועוד חושבים שחייבים במדינה מיתקדמת עם איכות חיים מצויינת- LOL!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חזרתי זה עתה מתערוכת האופניים הגדולה בעולם EUROBIKE

מה אגיד אופניים חשמליים זה ההווה וגם העתיד של התחבורה בעיר.

מה שרואים פה בארץ זה זבל שבזבל.

הטכנולוגיה טסה קדימה הביצועים מדהימים וממנוע של 250 וואט מוציאים היום כלים שעולים עליות וטווחי נסיעה של 80-100 ק"מ

הדבר מתאפשר באמצעות מנועים מתקמים וטכנולוגית סוללות (שמחזיקות 3-4 שנים בעבודה עירונית רגילה)

העיצובים עדכניים (כל הכלים בעלי תצוגת LCD) ועושים כיף לרכוב.

מחירים שקצת יצננו את הישראלים חובבי ה"זול" (וכמו תמיד זול זה יקר) סביב ה 2000 יורו.

אבל אלו כלים שעובדים בגרמניה הולנד ושם ניקנים לשנים לא כצעצוע של יום כיפור "רכב" אמיתי.

היום אמר לי חבר כי יש בארץ אופניים שנוסעים בעליות של ירושליים אך כרגע אני לא יודע איזה מותג.

מאחר שקראתי פה הרבה חוסר ידע בחוק אז תקציר ובעיקר אזהרה לא לרכוב על כלים לא חוקיים (בנפשותכם ובכיסכם).

ישנו מאמר (ואללה רכב מדור משפט וביטוח) שיעזור להבין את הסכנה

שינוי בחוק הפלת"ד קובע: במעורבות בתאונה על קורקינט או אופניים חשמליים שאינם תקניים, דינו של הרוכב כדין נוהג ברכב ללא ביטוח

העקרונות:

• קיט מכל מין שהוא אסור, אופניים חוקיים מיובאים בשלמות תחת אישור מכון התקנים.

• 250 וואט מנוע (מקסימום)

• המנוע עובד עד מהירות של 25 קמ"ש

• הפעלת המנוע ע"י דיווש (כל הוספת מצערת מבטלת את החוקיות)

• מגיל 14 ועם קסדה.

לסיכום:

כלי אמיתי הוא יופי של פיתרון זול יעיל ומהנה

לא להתפתות לזול

לא להתעסק עם חלטורות ועם לא חוקיים

יש גם בארץ כלים עם רמה (כנראה שהמחירים יהיו מעל 10000 ש"ח)

אשמח לדווח שאדע על דגמים (רץ לחפש בגוגל)

סעו בזהירות

פורסם

נושא מאוד מעניין עם מחירי הדלק של היום.

הייתי עובר לאופניים חשמליים בשמחה (בנוסף לרכב) אבל הבעיה שלי היא שאני גר בחיפה. זוהי לא ממש עיר לאופניים עם כל העליות התלולות..

אבל אולי אני טועה והאופניים החשמליות ישרדו נסיעה של כ25 קילומטר, שמתוכם כ7 קילומטר של עליות תלולות?

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

תבינו משהו,אם אתם רוצים להתחיל באיזו מחאה(וגם לחסוך כמה ג'ובות) תעברו לאופניים חשמליות או כל כלי אחר.

זה גם תורם לבריאות,עזבו עכשיו את הקטע שזה ירוק.

תחשבו על עצמכם,זה תורם מכל בחינה אפשרית,והיום בכל מקום עבודה נורמלי יש מקלחות ממה שידוע לי.

אגב,לא מזיעים כל כך כשנוסעים בחשמלי,זה שונה לגמרי מאופניים רגילות.

פורסם

אופניים חשמליים אמיתיים ואיכותיים עולים עליות - בדוק!!!

מה שכן יש לקחת בחשבון שהטווח הסופי יהיה קטן יותר מהאופטימלי

25 ק"מ (7 מתוכם עליות) זהו נתון שאופניים עם מנוע יעיל ועם סוללה טובה (שוב אופניים אמיתיים שעולים 10000 ש"ח ומעלה) מתמודדים איתם בקלות.

סיבה נוספת לרכישת אופניים איכותיים היא אמינות, אופניים שתיסעו בהם כל יום לאורך שנים חייבים להיות איכותיים ויבואן איכותי שידע לתת שירות (עם המערכות המתקדמות יש צורך בידע ובד"כ גם ציוד יעודי אלקטרוני לטיפול בהם).

אני מסכים עם הכותב ש"ירוק" זו סיבה אבל הסיבה העיקרית לרכישת אופניים חשמליים היא הנוחות והחיסכון בכסף ובסוף גם שמירת איכות הסביבה.

פורסם
אופניים חשמליים אמיתיים ואיכותיים עולים עליות - בדוק!!!

מה שכן יש לקחת בחשבון שהטווח הסופי יהיה קטן יותר מהאופטימלי

25 ק"מ (7 מתוכם עליות) זהו נתון שאופניים עם מנוע יעיל ועם סוללה טובה (שוב אופניים אמיתיים שעולים 10000 ש"ח ומעלה) מתמודדים איתם בקלות.

סיבה נוספת לרכישת אופניים איכותיים היא אמינות, אופניים שתיסעו בהם כל יום לאורך שנים חייבים להיות איכותיים ויבואן איכותי שידע לתת שירות (עם המערכות המתקדמות יש צורך בידע ובד"כ גם ציוד יעודי אלקטרוני לטיפול בהם).

אני מסכים עם הכותב ש"ירוק" זו סיבה אבל הסיבה העיקרית לרכישת אופניים חשמליים היא הנוחות והחיסכון בכסף ובסוף גם שמירת איכות הסביבה.

יש היום בארץ אופניים חשמליים מאוד איכותיים, ויש גם מאוד לא איכותיים, ונכון הכל פונקציה של מחיר, וחבל שכל כך הרבה אנשים רואים ביבואנים אנשים כמי שרצים לעשות כסף קל ומהיר-אבל זו תופעה מוכרת, והיא יותר חברתית מאשר אמיתית.

מבלי לתת יותר מידי פרטים, נתקלתי בעשרות כאלו שרכשו אופניים ב-3500 ש'ח ופחות ומבכים על הרגע, בעיות במנוע, בעיות בבקר, שלא נדבר על הסוללות, והתאמה לא נכונה של גלגל מניע.

אכן חשוב שיהיה ספק שיש לו סדנא מקצועית לתחבורה חשמלית, ושיתן אחריות לסוללה -לפחות לשנה.

פורסם
אני מתנתק קצת על השירשור...

אני גר במרחק של 15 קמ מהאוניברסיטה נראה לכם לגטימי לנסוע לשם באופניים חשמליים?

(דאגו לשים מקלחות באוניברסיטה אז הדאגה שלי היא מהמרחק )

אני גר מרחק 25 ק"מ מהעבודה (פתח תקווה הרצליה) ואני מגיע כל יום כמעט על אופניים ולא חשמליים.

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם

תתפלאו, אבל באירופה ניתן להשיג אופניים חשמליות בעלות של הרבה פחות מ-2K יורו (מאיפה הבאת את המחיר הזה, אתה יודע יש גם רכבים שעולים מעל מליון שקל, זה לא אומר שכל הרכבים אמורים לעלות כך).

באיטליה, הייתה לי האפשרות לרכוש חשמליות בעלות של 350 יורו, והם היו יותר ממספקות (שיכוך מלא, בוללת ליטיום, פנסים, ומתאימות לסבתות מן המיניין).

ב-500 יורו רוכשים שם כבר אופניים באיכות מעולה!

אגב, היום נתקלתי במבצע ברשת רוזן-מינץ על אופניים חשמליות ב-3500 ש"ח.

לדעתי מדובר באופניים יותר ממספקים, ומיבואן הכי גדול בארץ, אז ככל הנראה התאוריה שלכם (שאופניים ב-3.5K שוות לתחת +/-) לא מחזיקה מים.

http://www.rosen-meents.co.il/ViewImage.asp?Image=_Uploads/dbsArticles/Sep2012Bikes(2).jpg

בכל אופן, לי זה לא רלוונטי (חיפה-קריות + אין שבילי אופניים = תאונה בהתהוות), למי שכן שיהיה בהצלחה!

פורסם
תתפלאו, אבל באירופה ניתן להשיג אופניים חשמליות בעלות של הרבה פחות מ-2K יורו (מאיפה הבאת את המחיר הזה, אתה יודע יש גם רכבים שעולים מעל מליון שקל, זה לא אומר שכל הרכבים אמורים לעלות כך).

באיטליה, הייתה לי האפשרות לרכוש חשמליות בעלות של 350 יורו, והם היו יותר ממספקות (שיכוך מלא, בוללת ליטיום, פנסים, ומתאימות לסבתות מן המיניין).

ב-500 יורו רוכשים שם כבר אופניים באיכות מעולה!

אגב, היום נתקלתי במבצע ברשת רוזן-מינץ על אופניים חשמליות ב-3500 ש"ח.

לדעתי מדובר באופניים יותר ממספקים, ומיבואן הכי גדול בארץ, אז ככל הנראה התאוריה שלכם (שאופניים ב-3.5K שוות לתחת +/-) לא מחזיקה מים.

http://www.rosen-meents.co.il/ViewImage.asp?Image=_Uploads/dbsArticles/Sep2012Bikes(2).jpg

בכל אופן, לי זה לא רלוונטי (חיפה-קריות + אין שבילי אופניים = תאונה בהתהוות), למי שכן שיהיה בהצלחה!

אופניים טובים במחיר טוב,יש להם לדעתי גם תקן אירופאי.

שתי הערות-דגם ישן יחסית 2011, והם לא מתקפלים, הרעיון באופניים חשמליים קטנים הוא שהם גם מתקפלים, אחרת עדיף לרכוש מידה 26.

פורסם

לטעמי הכל עניין של תרבות. אם אני אגיד לבחורות שאני נוסע עם אופניים חשמליים לעבודה אף אחת לא תצא איתי. בקיצור- זה לא קול.

בשביל לבנות תרבות שכזו צריך לגרום לזה להיות מגניב ופופולארי. בשביל זה צריך תשתית טובה. בשביל זה צריך כסף. בשביל כסף לממשלה, צריך לתדלק הרבה. בשביל לתדלק הרבה צריך לנסוע הרבה. מסקנה- סעו לעבודה ברכב.

172

פורסם

טומי אם זה קו המחשבה שלך אתה במצב ממש לא טוב.

זה מעיד על חוסר ביטחון מאוד נמוך דבר ראשון ודבר שני אתה מבחינתך תעדיף לשלם יותר והעיקר להיראות טוב בעיני הסוסייטי,לאו דווקא היי סוסאיטי אלא מול אנשים בכללי.

ממתי קידמה זה משהו לא פופולארי?

אם יש לך רכב בחניה זה הופך אותך ללא "קול"?

אתה מצחיק שאתה נותן כזאת עדיפות למה הבחורה תחשוב עלייך.

רוב הבחורות שאני מכיר לפחות בטווח הגילאים שלי(24) אין להן כמעט שקל על התחת וחיות ממשכורת למשכורת ושלא נדבר על המינוס בבנק.

אז מי היא אותה הבחורה שתשפוט?

יש לי לאון קופרה בחניה וכשאני רוצה לצאת עם חברה שלי אני מן הסתם יאסוף אותה ברכב שלי שהרבה אנשים היו מתים לרכב כזה(מצטער על השחצנות אבל אני חייב פשוט להסביר משהו פה משהו),כשאני נוסע ברחבי העיר למה שאני לא אסע על אופניים?

אכפת לי מה יחשבו עליי?

אני חושב על האנשים שחיים בתקופת האבן וחיים בסרט שאנחנו אירופה.

בכל מקרה שורה תחתונה אם יש לך רכב בחניה ואתה פנוי ונייד איתו כל הזמן אין שום סיבה שמישהו יסתכל עלייך בעין לא טובה.

מי שיגיד לך משהו תגיד לו סע לאירופה תחזור דבר איתי.

פורסם

לי אישית דווקא מאוד מתאים אופניים חשמליות ... איפה אני מתחיל את ה"מחקר"? פורומים מומלצים? חברות ממולצות?

האם יש אופניים גם ל"שמנמן" (:wink: ) כמוני? 115 ק"ג , גובה 1.9 מטר.

המרחק לעבודה כ 10 ק"מ

אשמח לעזרה

פורסם
לי אישית דווקא מאוד מתאים אופניים חשמליות ... איפה אני מתחיל את ה"מחקר"? פורומים מומלצים? חברות ממולצות?

האם יש אופניים גם ל"שמנמן" (:wink: ) כמוני? 115 ק"ג , גובה 1.9 מטר.

המרחק לעבודה כ 10 ק"מ

אשמח לעזרה

אופניים חשמליים יכולים לשאת ע1 120 ק'ג- כך שעליך לשמור על משקלך בטווח הקרוב:wink: .

דבר זה תלוי במנוע, וכפי שהבנת בארץ אסור מנוע מעל 250 וואט.

פורסם

לכל המתווכחים על מחיר (איטליה וכולי) הייתי מציע ללכת ולבדוק (מה שכל צרכן נבון עושה) ולא להיסחף אחרי כל מיני "הפרחות באוויר"

אופניים טובים (במחירם של אירופה ולא של עולם שלישי) יעשו את העבודה גם בעליות ועם "שמנמן"

עזבו פוזות אדם רציני עושה מה שטוב ונוח לו.

באירופה עורכי דין בנקאים ואחרים לא חושבים על הפוזה ולכן תראה גם מבוגרים וגם נשים מהודרות על עקבים רוכבים על אופניים

מי שחי את הפוזה ואת המחיר ה"זול" שיקנה זול, מי שמחשב את דרכו יקנה אופניים חשמליים טובים (כבר אמרנו כ 2000 יורו בגרמניה) וחוקיים שיוכלו לשאת גם 130 ק"ג בעליות ויחזיקו מעמד שנים ללא תקלות.

לא כך הדבר באופניים של 1000 יורו (5000 ש"ח ) שנימכרים בארץ.

יש כבר בארץ כמה יבואנים/מותגים איכותיים (אומנם רמות המחירים כבאירופה) חפשו אותם ולכו לעשות נסיעת מבחן רצינית של חצי שעה בתנאים משתנים ואז תבינו מה טוב ומה לא. (אם לא נתנו לבצע נסיעת מבחן ולא רק לפני החנות עברו הלאה כנראה יש מה להסתיר).

עולם האופניים החשמליים שונה מעולם האופניים הרגילים וצריך להתרגל לרמה אחרת של מחירים ושירות, עולם האופניים החשמליים צועד בכיוון של "רכב" ולא "צעצוע".

פורסם
טומי אם זה קו המחשבה שלך אתה במצב ממש לא טוב.

זה מעיד על חוסר ביטחון מאוד נמוך דבר ראשון ודבר שני אתה מבחינתך תעדיף לשלם יותר והעיקר להיראות טוב בעיני הסוסייטי,לאו דווקא היי סוסאיטי אלא מול אנשים בכללי.

ממתי קידמה זה משהו לא פופולארי?

אם יש לך רכב בחניה זה הופך אותך ללא "קול"?

אתה מצחיק שאתה נותן כזאת עדיפות למה הבחורה תחשוב עלייך.

רוב הבחורות שאני מכיר לפחות בטווח הגילאים שלי(24) אין להן כמעט שקל על התחת וחיות ממשכורת למשכורת ושלא נדבר על המינוס בבנק.

אז מי היא אותה הבחורה שתשפוט?

יש לי לאון קופרה בחניה וכשאני רוצה לצאת עם חברה שלי אני מן הסתם יאסוף אותה ברכב שלי שהרבה אנשים היו מתים לרכב כזה(מצטער על השחצנות אבל אני חייב פשוט להסביר משהו פה משהו),כשאני נוסע ברחבי העיר למה שאני לא אסע על אופניים?

אכפת לי מה יחשבו עליי?

אני חושב על האנשים שחיים בתקופת האבן וחיים בסרט שאנחנו אירופה.

בכל מקרה שורה תחתונה אם יש לך רכב בחניה ואתה פנוי ונייד איתו כל הזמן אין שום סיבה שמישהו יסתכל עלייך בעין לא טובה.

מי שיגיד לך משהו תגיד לו סע לאירופה תחזור דבר איתי.

מצטער מאוד חבוב אבל אני פשוט מתאר את מה שעובר בראש לישראלי הממוצע (ואולי גם אני ביניהם).

אם תבוא לפגישה ללקוח או לדייט עם בחורה על אופניים חשמליות, זה פחות מרשים מרכב יוקרתי, אין מה לעשות, וזה משפיע.

באירופה זה אחרת, כי זה מגניב וגם כי כולם מתניידים ככה.

זה כמו שתגיד, למה אתה לובש בגדים מעוצבים באלפי שקלים? איכפת לך מה חושבים עליך? התגובה שלך היא בערך בכיוון הזה, והכיוון הזה לא נכון.

אני מחליט לנסוע על מה שבא לי, וללבוש מה שנראה לי מגניב.

זה שלחברה שבה אני חי יש אחוז ניכר על ההשפעה של המגניבות בעיניי, זה נכון, וזה נורמלי מאוד.

מה שאני אומר זה- פשוט צריך להפוך את זה למגניב. לבנות שבילי נסיעה מיוחדים (כמו בת"א) שעוברים בגינות ירק, לצאת בתשדירי פרסום שבהם סלבס רוכבים על אופניים ביום יום, ועוד הרבה טריקים שיווקיים שכולנו מכירים. אבל אני סקפטי כי עם החום הישראלי שום דבר לא ייראה מגניב אחרי 10 דק' על אופניים.

172

• תוכן חדש...