Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נשמח לעזור ואף להתאמץ עבורך

מפה אני קורא לחברי הפורום מי שביכולתו לעזור למשפץ אחר עשו זאת מתוך הלב וברוחב לב אחלה הרגשה

( וכן גם אני חטאתי פעם אחת במכירת חלקים אבל לא עוד)

מה שאצלנו ומיותר שייך למי שצריך !!!

דוגמא למופת לאחוות האספנים והמשפצים.

הרבה כבוד לרענן וצוות 1301.

כך מתחילים שנה חדשה.

כן ירבו.

זמי זמר

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כותב און:

המנוע הילמן שברום, הוא בנפח 1.3 ליטר...

בכל מקרה, שיטוט אקראי בחנות הכי גדולה בעולם מגלה שיש ים חלקים למנוע והזה ובפרוטות, כך שלשפץ מנוע כזה היום זה עניין של מה בכך.”

ואין פלא בדבר. הילמן אוונג’ר יוצר בלמעלה ממליון פרטים, ובארצות רבות (אפילו באירן). היצור הסתיים לפני שלושים ומשהו שנה.

http://www.classiccars4sale.net/classic-car-review/ff-hillman-avenger

גם בארץ היו ממנו אלפים אחדים (במערכות ההינע של הרום), מהם שרדו בצורה זו או אחרת עשרות אם לא מאות – כאשר ישנם עשרה ומשהו "לקוחות".

אז אני לא מזלזל, ואפילו מעריך את הנדיבות – אבל אנא שימו אותה בפרופורציה.

בפרופורציה, נניח, לחלקי מכונית ממנה יוצרו מאות אחדות של יחידות, לפני כשבעים שנה, ושרק אחדות מהן הגיעו ארצה. אם תמסרו חלק חילוף שקיים אצלכם – מה הסיכוי להשיג עוד אחד כמוהו אם יהיה בכך צורך? ומה הסיכוי להשיג אותו בחינם?

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

בפרופורציה, נניח, לחלקי מכונית ממנה יוצרו מאות אחדות של יחידות, לפני כשבעים שנה, ושרק אחדות מהן הגיעו ארצה. אם תמסרו חלק חילוף שקיים אצלכם – מה הסיכוי להשיג עוד אחד כמוהו אם יהיה בכך צורך? ומה הסיכוי להשיג אותו בחינם?

ישראל, ידידי היקר. לא הייתה לי כל כוונה לפגוע או לשים אנשים שכמותך במקום לא נעים: אם הייתי בנעלייך - הייתי עושה בדיוק מה שאתה מציע. יתרה מזאת, לא אתן גם היום חלק חילוף עבור הרום ממנו אין לי עתודות, או שקשה להשיג אותו. אבל בהחלט נעזור ונסייע בחלקים מהם יש לנו די והותר או לפחות בהכוונה וייעוץ.

אבל בוא, אספר לך סיפור קצר: לפני כשנתיים וחצי, כשחיפשתי רום 1301 לשיפוץ, היו רק שלוש מכוניות מדגם זה במצב נסיעה, על הכביש. הבחור היקר ממנו קניתי את הטנדר שלי, מכר לי אותו כי הוא התייאש מלנסות ולמצוא לו חלקים. מצד שני, כמה נשמות טובות כן הסכימו לעזור לו, אבל בתנאי שיביא את הטנדר אליהם והם ישפצו אותו, וכדומה. מעטים ידעו את מקורו של המנוע ואלו שידעו - החרישו. הבעלים הקודם גם לא כל כך מצא תורמות חלקים מהם הוא יוכל לשאוב את החלקים שהיו דרושים שלו (אולי כי רשת המודיעין שלו לא הייתה טובה). נכון, יש אינטרנט וקל למצוא אינפורמציה, אבל את מי בכלל עניין רום 1301?

במהלך השנתיים וחצי האחרונות חרשתי ומצאתי לא מעט מכוניות לשיפוץ ולחלקים. הכרתי לא מעט אנשים טובים בעלי ידע ונכונות לעזור. למדתי אט-אט מהיכן הגיע כל חלק וחלק שנמצא במגדל בבל הזה שנקרא רום 1301 והיכן ניתן למצוא אותו. את הידע הזה שמחתי להעביר כחלק מהשרשור המאוד מפורט שאני עושה עם הטנדר - שהוא בדיוק בשביל זה: לעזור ולסייע למי שרק יכול. וככה זה התחיל עם רענן, יום אחד, שפשוט התייצב במוסך דרך השטח ללא התראה והציג את עצמו וקיבל את כל העזרה שהוא היה צריך. ורענן החזיר לקובי ולי באותו מטבע ויותר. הרבה-הרבה יותר. אותה עזרה בהכוונה ובשיפוץ נעשתה גם בשרשור הזה של ה-81 וגם של עוד כמה חברי פורום שנזקקו לעזרה וגם קיבלו. בזכות השיתוף והעזרה ההדדית הזו, רום אחת כבר נוספה למצבת כלי הרכב ועוד שתיים בדרך לרישוי. אפילו בלעדיהן, יש כיום למעלה מעשר מכוניות כאלו עם רישוי וכאמור, עוד כמה בדרך. ולא שאני לוקח על עצמי או לעצמי את הקרדיט. ממש לא. אם לפני שנתיים וחצי הידע והשיתוף שיש כיום על האוטו הזה היו קיימים - דני היה הבעלים הגאה של רום כרמל טנדר משופץ לעילה (ואני הייתי עדיין מחפש מכונית לשיפוץ, אבל זה כבר סיפור אחר...).

ועוד משהו, ישראל. אני לא יודע אם לשמחתי, או לצערי - אבל אני לא משפץ מכונית נדירה בת שבעים שנה, כמוך (ואתה יודע שאני מוריד בפנייך את הכובע על השיפוץ הנדיר הזה. לא הייתי יכול לעשות זאת כמוך). אבל דווקא בגלל ה-"פושטיות" של הסוסיתא והרום והזלזול בו הן התקבלו כל השנים והעובדה שלא רבות שרדו - ממריצות אותנו למהלך הזה. ודווקא העובדה שהחלקים שלהן זמינים באופן יחסי ולא יקרים, מעקרת את הרצון לדרוש ולגבות חמישים או מאה שקלים עבור חלק שממילא אנו לא צריכים.

באמת ובתמים - היכולת לעזור ולסייע בשימור והחזרת עוד מכונית כזו לכביש, שווה יותר מכל החמישים שקלים הללו ביחד. אפילו עלה במוחנו הרעיון להציע שרשור שכזה (בנפרד משרשור החלפים למכירה): "תעביר את זה הלאה", שיוקדש לכל אלו שרוצים לתת חלקים שקיימים ברשותם והם לא צריכים אותם, אבל גם לא רוצים בהכרח למכור אותם (גם כיום הם קיימים, האנשים הללו, אבל נבלעים בתוך אותו השרשור).

זו דעתנו המגובשת של "החבורה" וכך אכן נעשה. וכל אחד אחר רשאי ויעשה כטוב בעיניו.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
כותב און:

המנוע הילמן שברום, הוא בנפח 1.3 ליטר...

בכל מקרה, שיטוט אקראי בחנות הכי גדולה בעולם מגלה שיש ים חלקים למנוע והזה ובפרוטות, כך שלשפץ מנוע כזה היום זה עניין של מה בכך.”

ואין פלא בדבר. הילמן אוונג’ר יוצר בלמעלה ממליון פרטים, ובארצות רבות (אפילו באירן). היצור הסתיים לפני שלושים ומשהו שנה.

http://www.classiccars4sale.net/classic-car-review/ff-hillman-avenger

גם בארץ היו ממנו אלפים אחדים (במערכות ההינע של הרום), מהם שרדו בצורה זו או אחרת עשרות אם לא מאות – כאשר ישנם עשרה ומשהו "לקוחות".

להרבה אנשים יש פה מידע או שברשותם חלקים למכוניות שאין ברשותם . אם החלק מיותר למה לא לעזור?

לגבי נדירות רום כרמל 1301סטיישן לדוגמה יוצרה ב 300 יחידות . תשיג לי דלת אחורית (טינו לא יכול לכופף כזו)

הרובר שלך מדהימה! אבל בשבילנו הרום מדהימה לא פחות . ובעולם היא נדירה יותר מהרובר הנה פרופורציוה :wink:

חבר צוות פיברקלאב

"אני מעריץ אותך," אמר הנסיך הקטן ומשך קלות בכתפיו "אבל מה יוצא לך מזה?"

פורסם

וואו לא חשבתי שזה יפתח כזו תיבת פנדורה.. =) אני בהחלט אדבר איתכם בימים הקרובים אחרי שנעשה הערכת מצב של מה

שצריך לרכב. אם יש לכם אנשים שיצא לכם להכיר שיש בידיים שלהם את ההדגם שקניתי לאבא שלי אשמח עם תעבירו לי פרטים

בהודעה פרטית שאוכל ליצור איתם קשר.! נשתמע בקרוב מאוד!

פורסם

כאחד שביקר במחסן חלקים וואלה שובינסקי לא היה מתביש בוא (מי יצר את הסוסיתא) ?

שובינסקי נכון ?

חחחח

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

חייב וידוי קטן: כאשר הרום הזו הגיעה למוסך - היא הייתה נראית על פניו במצב די אומלל. מוזנחת מבחוץ, מנוע תפוס (כן, כן, רענן. אני יודע... הארוחה הבאה עלי... :oops:), מצב מיכני לא ברור, סלון שראה ימים טובים יותר. אבל ככל שחולף הזמן, מתגלה שעצם שהשד לא כזה נורא. אחרי שהחלפנו מנוע ובדקנו את המערכות המיכניות מסתבר שהן דווקא במצב טוב מאוד; מתחת לכל שכבות הלכלוך וההתנפחויות הרגילות של המתכות - הבודי יפה וללא תאונות; הסלון בר-שיקום; ורק מערכת החשמל נותרה כתעלומה. אמנם הסוויץ' מסובב את המתנע, אבל נורות האזהרה אינן נדלקות, כמו גם שום מערכת אחרת וכמובן שהמנוע לא הניע. היינו למעשה צריכים לעקוף את הסוויץ' בכדי להניע.

לא הייתה ברירה. קראנו למאסטרו - ישראל. עבור מקצוען שמתקן כבדרך אגב מערכות חשמל של מכוניות פאר חדשות - מה זה בשבילו צמת חשמל עלובה של רום כרמל? אז ישראל הגיע עם מד המתח שלו. התחיל לעקוב אחרי החוטים, ביטל איזה סוויץ' סודי מטופש בהרכבתו ובדק שאין קצרים ו... הפלא ואין פלא - צמת החשמל חזרה לכשירות כמעט מלאה: המנוע מניע דרך סוויץ' ומערכת התאורה עובדת (חלקית - הסבר בהמשך). אז מסתבר שגם בתחום הזה המצב הוא טוב למדי וללא שום קומבינות ולמעט חוט אחד נוסף שהועבר לכיוון תיבת הנתיכים, צמת החשמל בתא המנוע מקורית לחלוטין.

אז בכדי להביא את צמת החשמל לכשירות מלאה, יש להחליף את תיבת הנתיכים הבעייתית הזו (אצל רענן, החלפת התיבה הזו פתרה את רוב בעיות החשמל שהיו לו), לבדוק ולהחליף כמה נורות שרופות והכי חשוב - להרכיב את מנגנון ידיות האורות והמגבים שהבאנו ממחסן החלפים שלנו - "פיברקלאב". אבל לפני שנרכיב את המנגנון העברנו אותו לישראל - שיפליא בו את קסמיו.

1. הרום תופסת את מקומה "בתור".

2. ישראל מתחיל להפעיל את קסמיו על מערכת החשמל הסוררת.

3. ומה שלא הולך בסבלנות, הולך עם מד זרם...

4. הבעיות מתחילות להיפתר, נורות מתחילות להידלק.

5. אחרי שהסרנו כמה סוויצ'ים לא ברורים וכמה "מערכות" לא חיוניות, צמת החשמל המקורית נראית דווקא במצב יפה.

6. כאשר ידיות האיתות והמגבים יחזרו מישראל, נוציא גם מתא הנוסעים את כל הספיחים המיותרים של חוטים ונחליף את כיסויי הידיות בכאלו בלי חורים.

תמונה 137.jpg

תמונה 136.jpg

תמונה 134.jpg

תמונה 135.jpg

תמונה 139.jpg

תמונה 140.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

מעניין לדעת מאיפה לקחו ידיות לרכב הזה ??

ניראה כמו של פורד פיאסטה דור ראשון ושני.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
מעניין לדעת מאיפה לקחו ידיות לרכב הזה ??

ניראה כמו של פורד פיאסטה דור ראשון ושני.

לא. ממש אין קשר. ראה תשובתי בנושא כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3587390#post3587390

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
לא. ממש אין קשר. ראה תשובתי בנושא כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3587390#post3587390

התכוונתי לידיות פתיחת דלת.

תמונה 134.jpg

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
התכוונתי לידיות פתיחת דלת.

גם לא. מקורן של הידיות בפיאט. בדיוק כמו הידיות החיצוניות ומנעולי הדלתות

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

בלהט העבודה, הרצון לראות את האוטו הזה נוסע ובכל ההתלהבות, שכחנו משהו אחד: לנקות את האוטו... המכונית הזו כנראה לא ראתה מים מעורבבים עם סבון לפחות עשר שנים וזה בהחלט היה נראה עליה. ובכל שאנו עוד יכולנו (מסתבר) לחיות עם זה כך לעת עתה, ניר, הרמטכ"ל של המוסך, שם לנו ברקס חירום, ושלח אותנו לשטוף את האוטו. "מילא אני לא מבין אתכם עם כל הרומים האלו, אבל לפחות שתהיה נקיה!"

האמת - צודק!

וזה מה שגילינו מתחת לכל שכבות הלכלוך:

1. שיש עדיין צבע לבן מתחת... (אבל כבר לא הרבה...).

2. החלון האחורי היה שבור. חלון אחורי חלופי כבר "נמשך" ממחסן החלפים.

3. קובי השתלט על השואב, שבמשך יותר מחצי שעה שאב את כל הג'יפה שהצטברה במכונית. החיוך אומר הכל, לא?

4. ובסיום התהליך, חוזרת המכונית לצבור אבק במגרש החניה... :-D

אין ספק, מכונית נקיה מרחיבה דעת והיא גם נוסעת יותר טוב, לא?

אז מה עכשיו? לאסוף מראש את כל החלקים הדרושים ליישור הקו המיכני ורק אז להתחיל לעבוד.

בתוכנית כדלקמן:

* סט קליפרים ודיסקים נשלחו לשיפוץ, כמו גם המשאבה הראשית (לא של ה-81. של התורמת. כשהם יהיו מוכנים - נחליף אותם ראש בראש). מחכים גם לצינורות בלם גמישים. משאבות אחוריות חדשות - כבר יש.

* רדיאטור נשלח לניקוי ורענן מדווח שהוא גם חזר משם ומחכה לאיסוף.

* מסרק הגה - ישופץ.

* ארבעה חישוקים ישלחו לניקוי חול וצביעה ועליהם יורכבו צמיגים חדשים.

* כל זרועות המתלה הקדמי, כמו גם מוט המייצב ינוקו ויצבעו. מחכים לסט גומיות מושלם עבור הפרונט מהספק שלנו, כבוד הרב פרחי.

* קפיצי עלים האחוריים ישלחו להחלפת בוקסות וניקוי.

כאשר כל הדברים הללו יהיו מוכנים, על השולחן - רק אז נתחיל במלאכה ומכיוון שכך - גם נסיים אותה בצ'יק.

מעבר לזה - הדרך עוד ארוכה. יש לבצע מספר תיקונים בפיבר, להחליף דלת אחורית ימנית. רק אז תועבר המכונית לצבעי ואחרי זה לרפד.

השאלה שאנו שואלים את עצמנו כעת היא סדר הפעולות: האם לסיים את הכל ורק אז ללכת לטסט (היתרון: המכונית מוכנה לשימוש מיידי ובמצב הכי קרוב למושלם שאפשר), או לסיים עם הפרק המיכני, להרכיב שמשה אחורית, פינישים קטנים שצריך בחשמל וללכת לטסט (בדומה למה שעשה רענן). היתרון: בינתיים אפשר להשתמש באוטו, לא צריך גרר בכדי להעביר אותו לצבעי או לרפד. החיסרון? ובכן, הוא לא מושלם.

אם תשאלו אותי, נראה לי שאני בוחר בדרך השניה.

תמונה 138.jpg

תמונה 141.jpg

תמונה 142.jpg

תמונה 189.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

מאחר שאין התקדמות של ממש עם הטנדר שלי, התפנו לי מספר שעות להתעסקות ברום הזו. והפעם: החלפת תיבת נתיכים. תיבת הנתיכים המקורית, זו בעלת השפורפרות, היא בעלת אמינות של פוליטיקאי מצוי. גם בטנדר שלי וגם ברום של רענן הוחלפו התיבות המקוריות הללו בתיבות דומות, אבל בעלות נתיכים מודרנים, זמינים ואמינים. מאחר שכבר נתגלו מספר בעיות חשמל ברום הזו (בעיקר במערכת התאורה, לעת עתה), החלטנו להקדים תרופה ולקצר ולהתחיל עם החלפת תיבת הנתיכים. זה כמובן לא נגמר בזה, אבל בסופו של דבר - גם על מטלה זו אפשר לסמן V.

1. תיבת הנתיכים המקורית. היא לא רק נראית רע, היא גם מתפקדת רע. שלא לדבר על קצוות החוטים שראו ימים טובים יותר.

2. וזו כבר תיבת הנתיכים התחליפית. גם בעלת שמונה נתיכים, אבל בעלת אמינות ותפקוד טובים יותר.

3. קצת קשה לראות, אבל קצוות החוטים התמלאו קורוזיה. מה שאמור, אין מנוס. צריך לחתוך את כל המחברים ולהחליפם בחדשים.

4. אבל לפני הפירוק - צריך לסמן את כל קצוות החוטים ולהיכן הם מתחברים - לא יהיו טעויות.

5. קפיצה קטנה קדימה - לעבר עתיד בו תיבת נתיכים חדשה מותקנת וכל המחברים חדשים ונוצצים.

6. עוד צריך לסדר את סוג הנתיכים לפי המופיע בספר הרכב (מעניין איפה הוא...), אבל בינתיים, רק בשביל הבדיקה, הרכבנו שמונה נתיכים זהים.

7. ולסיום. מרכיבים את מכסה הפלסטיק שמגן על הנתיכים ובודקים שוב את מערכת החשמל. טוב, עדיין יש בעיות, אבל פחות. כנראה שמקורן במנורות שרופות ואולי בעיות במקומות אחרים. נבדוק זאת בהמשך. בעיקר אחרי שנצליח כבר לפתוח את תא המטען. טרם הצלחנו והסקרנות אוכלת אותנו: מה יש בפנים...

תמונה 098.jpg

תמונה 099.jpg

תמונה 100.jpg

תמונה 101.jpg

תמונה 102.jpg

תמונה 103.jpg

תמונה 104.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
מה זה הדבר הירוק הזה מאחורי הרום?

נראה רכב קטן ומדליק.

פיאט וינלה גמין. אחת שלוש מאות שיוצרו ואחת מתוך שתיים שקיימות בארץ.

הגיעה למוסך אחרי שעמדה 14 שנים, לצורך יישור קו לקראת העלאה מחדש לכביש. מערכת הבלמים שופצה לחלוטין, הוחלפו שמנים וגומיות והמנוע הניע ושב לנגן. נשארו עוד כמה פינות קטנות לסגור, לפני הטסט.

http://en.wikipedia.org/wiki/Vignale_Gamine

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...