Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 10K רנו קליאו בי 99

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין להקדים את הטיפול ולבצע אותו בעצמי,

מה אצטרך לטיפול ?

שמן מנוע, פילטר שמן, פילטר אוויר. משהו בנוסף ?

יש צורך לכלים מיוחדים ?

אני רוצה להקדים את הטיפול כדי לטפל על הדרך בספידומטר שלא עובד לי.

בנוסף לכך איזה חלקים להזמין ? חליפי ? מקורי ?

תודה רבה לעוזרים.

(הרכב עבר 211K)

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

מה הקשר בין הספידומטר שלא עובד לבין הקדמת טיפול?

אתה צריך טבעת נחושת לבורג קרטר שמן, מפתח לפתיחת בורג ריקון שמן, פלגים אם צריך, מסנן דלק אם צריך, נוזל קירור כנ"ל.

בוקים, בשביל להכנס מתחת לרכב. צריך לבדוק בלמים, ועדיף במוסך.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
מה הקשר בין הספידומטר שלא עובד לבין הקדמת טיפול?

אתה צריך טבעת נחושת לבורג קרטר שמן, מפתח לפתיחת בורג ריקון שמן, פלגים אם צריך, מסנן דלק אם צריך, נוזל קירור כנ"ל.

בוקים, בשביל להכנס מתחת לרכב. צריך לבדוק בלמים, ועדיף במוסך.

ישלי בעייה עם הספידומטר וצריך לבדוק מגעים עם החיישן וזה נמצא מתחת לרכב, ככה שעל הדרך אני יטפל גפ ברכב.

בלמים נבדקו לפני שבועיים ונמצאו תקינים.

נוזל קירור הוחלף בטיפול האחרון עקב נזילה. (לפני שבועיים)

מפתח לבורג ישלי, ומזה טבעת נחושת ? אני נמנע מלהכינס למוסך כי נמאס לי מהתקיעת מחירים, וגם חלקים לא מקוריים שכולל שמן מנוע מחורבן, באלי לטפל ברכב עם חלקים מקוריים בלי קריעה בכיס, בנוסף לקנות שמן מנוע של ELF + הזמנה של כל החלקים מאנגליה מקוריים.

FRANCE

פורסם
מסנן שמן מקורי, מפתח מרובע 8", שייבה גומי-מתכת לבורג אגן שמן, שמן מנוע 10w40 איכותי, מצת רנו מקורי 7700500155.

בטפול 10K מחליפים פלאגים ?

מפתח מרובע אין בעיה יש לי בסט כלים, שמן מנוע מתוכנן 10W40 של ELF הבנתי שמתאים גם 5W40 אגב סינטטי מלא או חצי ?

שייבה לבורג מאיפה אני משיג ?

FRANCE

פורסם

האמת, שבטיפול רגיל אין הצדקה להזמנת המוצרים מאנגליה.

קנה לך שמן ELF בצמיגות מתאימה, את פילטר האוויר והשמן קנה במחסן של קרסו, המחיר עבורם סביר בהחלט.

טבעת האטימה שהוזכרה שם עולה כמה שקלים בודדים.

אין הרבה דברים מסובכים בטיפול הזה, רק לרוקן את השמן בצורה אחראית, ולא לזהם את הסביבה.

אלי.

פורסם

פילטרים תיקח אך ורק מקורי ולא חליפי שאתה עלול להיצטער על זה מאוחר יותר. אם אתה לא יודע מתי הוחלף פילטר דלק תחליף אותו, פלאגים גם כן אם אינך יודע מתי הוחלף. לגבי הספידומטר כמו שהוזכר אין קשר כי יכול להיות הבעיה שלו בחיבור לגיר או לשעון עצמו, צריך לבדוק. לגבי כלים, כן צריך כלים מסויימים במיוחד ברנו שהבורג של הקארטר שמן הוא חור מרובע וצריך כלי ספציפי לזה. יצא לי לפתוח את הבורג הזה עם ידית של דלת כלומר הברזל המחובר אליה אבל לא הכי נוח. מפתח פילטר שמן כמובן נחוץ. יש ברשותי את הכלים המתאימים כך שאם אתה מאיזור חדרה דבר איתי בפרטי אשתדל לעזור לך ולבצע איתך את הטיפול אם תרצה. חלקים לא ייצא לך יותר מ-250 ש"ח. במוסך תשלם לא פחות מ-600 ש"ח כולל עבודה ואתה גם תפספס את התענוג להכיר את הרכב שלך וללמוד לעבוד עליו.

פורסם
האמת, שבטיפול רגיל אין הצדקה להזמנת המוצרים מאנגליה.

קנה לך שמן ELF בצמיגות מתאימה, את פילטר האוויר והשמן קנה במחסן של קרסו, המחיר עבורם סביר בהחלט.

טבעת האטימה שהוזכרה שם עולה כמה שקלים בודדים.

אין הרבה דברים מסובכים בטיפול הזה, רק לרוקן את השמן בצורה אחראית, ולא לזהם את הסביבה.

אלי.

היי אלי, ידוע לך פחות או יותר המחירים ? לגבי השמן תכננתי לקופסא 5 ליטר חתוכה ולרוקן הכל אליה ומסירה למוסך.

פילטרים תיקח אך ורק מקורי ולא חליפי שאתה עלול להיצטער על זה מאוחר יותר. אם אתה לא יודע מתי הוחלף פילטר דלק תחליף אותו, פלאגים גם כן אם אינך יודע מתי הוחלף. לגבי הספידומטר כמו שהוזכר אין קשר כי יכול להיות הבעיה שלו בחיבור לגיר או לשעון עצמו, צריך לבדוק. לגבי כלים, כן צריך כלים מסויימים במיוחד ברנו שהבורג של הקארטר שמן הוא חור מרובע וצריך כלי ספציפי לזה. יצא לי לפתוח את הבורג הזה עם ידית של דלת כלומר הברזל המחובר אליה אבל לא הכי נוח. מפתח פילטר שמן כמובן נחוץ. יש ברשותי את הכלים המתאימים כך שאם אתה מאיזור חדרה דבר איתי בפרטי אשתדל לעזור לך ולבצע איתך את הטיפול אם תרצה. חלקים לא ייצא לך יותר מ-250 ש"ח. במוסך תשלם לא פחות מ-600 ש"ח כולל עבודה ואתה גם תפספס את התענוג להכיר את הרכב שלך וללמוד לעבוד עליו.

אני דיי בטוח שהפילטרים ברכב כרגע לא מקוריים, בגלל זה חשוב לי לטפל עם מקורי. וגם להנות מהתנהנוג של למידת הרכב ועבודה עליו.

לגבי הספידומטר לפי פורומים של רנו UK יש בעיות מגעים שלפעמים הוצאה + ניקוי פותרת או לפעמים החלפה.

יש לכם במקרה את המקטים של הפילטרים ? או אפילו להיות חצוף קצת ולחיישן ספיודמטר ?

תודה רבה רבה !!

FRANCE

פורסם

אוקיי אשתו של הבוס שלי עובדת בקרסו די הרבה זמן ויכולה לארגן לי את כל החלקים

אני רק צריך להביא לה מקטים של החלקים ?

יש למישהו מושג מה המק"טים של החלקים הבאים ? :

פילטר שמן

פילטר דלק

פילטר אוויר

שמן מנוע ELF 10W40