Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני שוקל לקנות איביזה חדשה אוטומטית, DSG + 1.2 TSI ברמת גימור FR, חמש דלתות, המחירון שלה הוא 117K.

היא עברה לאחרונה מתיחת פנים, והגיעה לארץ רק לפני כמה חודשים.

היא מגיעה עם אחריות לשנתיים, ועוד שנה אחריות של "רצון טוב" (שאני לא בטוח שאפשר לקחת את זה בחשבון כשנת אחריות, לא מקבלים שום מסמך, אלא זו רק הצהרה בע"פ של צ'מפיון),

אני חושש ממה שיקרה לאחר תקופת האחריות, ועלויות התיקון במוסכי צ'מפיון, ולכן חושב מראש כבר גם על המכירה שלה, וקניית דגם חדש.

האם הרכב יאבד מערכו לאחר שנתיים, 20% לכל היותר? כלומר אני אפסיד כ 11,700 ש"ח בשנה,

ולמעשה זוקף שווי של 1,000 שקל בחודש לשימוש ברכב?

בסה"כ זה נשמע לי סביר.. אבל האם באמת ניתן יהיה למצוא עבורה קונה ב 95K?

הרי אם אני למשל מעדיף להוסיף 20K ולקבל רכב חדש ובראש שקט עם אחריות, למה שמישהו אחר יסכים?

אני מעריך שאני אסע כ 10K בשנה.

פורסם

רכבים מפסידים בין 10 ל 15 אחוז בשנה.

תבדוק מהו המחירון של אביזה בת שנה ושנתיים ותדע לאן אתה הולך. בכל מקרה תשכח מלמכור במחיר מחירון אלא אם יתמזל מזלך, השוק מוצף.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

נבואות ניתנו לשוטים

אני לא יודע מה יהיה מצב השוק אבל אם הוא רווי במכוניות כמו שלך, והמחירון 95, המכונית תימכר במקסימום 85 ומשם הדרך למטה תלולה.

חבר קנה ב2005 סיאט איביזה חדשה ב111 אלף שקל, כולל הסאן רוף וג'נטים.

נמכרה ב2007 ב60 אלף כולל מערכת מטורפת שהותקנה בדר. סאונד בירושלים בסכום של 9 אלף ש"ח.

טוען שזה הייתה הטעות של חייו עד היום.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

איביזה ברמת גימור דומה, לפי מחירון יד 2, משנת 2010, עם אותו מנוע וגיר שווה היום 90K,

כלומר הייתה ירידת ערך של 12% בשנה (אם כי אנחנו כבר בסוף 2012 ולכן הירידה משתרעת על תקופה של יותר משנתיים, לא?).

לגבי הצפת השוק, כרגע מוצעות למכירה כ 35 איביזות אוטומטיות עם 1.2 TSI בין השנים 2010 - 2012,

ברמות גימור שונות, ככה שאני לא בטוח שאפשר לקרוא לזה הצפת שוק.

אם הכוונה לשוק באופן כללי של רכבי יד שנייה, השאלה היא האם אכן ניתן להתייחס אל השוק ככלל, או אל השוק של דגם מסויים.

הרי יש אנשים שמראש מחפשים רכב בקטגוריית סופר מיני, ככה שכל הפוקוס מליסינג באורך 4.5 מ' כלל לא רלוונטיים עבורם.

ובקטגוריית הסופר מיני עצמה, התרשמתי שאיביזה היא בין הרכבים היותר אטרקטיביים ביחס ליתר המתחרות.

פורסם
נבואות ניתנו לשוטים

אני לא יודע מה יהיה מצב השוק אבל אם הוא רווי במכוניות כמו שלך, והמחירון 95, המכונית תימכר במקסימום 85 ומשם הדרך למטה תלולה.

חבר קנה ב2005 סיאט איביזה חדשה ב111 אלף שקל, כולל הסאן רוף וג'נטים.

נמכרה ב2007 ב60 אלף כולל מערכת מטורפת שהותקנה בדר. סאונד בירושלים בסכום של 9 אלף ש"ח.

טוען שזה הייתה הטעות של חייו עד היום.

מה הייתה הטעות, קניית חדשה? או מכירה במחיר נמוך יחסית?

פורסם

קניית חדשה מהסוכנות

עדיף לקנות חדשה מאוטודיל {כי דיברת על סיאט} עם 0 ק"מ או אפילו 2000 ק"מ בהנחה משמעותית ואתה יד 1 כי זה "עודפים" של היבואן

והיה לו קשה לאתר קונים והיה לחוץ לכסף

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

אי אפשר לדעת מה תהיה ירידת הערך של הרכב בעוד שנתיים, אך לדעתי החישוב שלך אופטימי.

אם איביזה בת שנתיים נמכרת כיום באזור 70K ש"ח, אז נראה לי שלשם אתה צריך לכוון. אני יודע שלא מדובר באותו דגם, אך אני לא חושב שיש הרבה קונים שיסכימו להוסיף סכום משמעותי בשביל דגם סטנדרטי מעט שונה.

פורסם

תהא הירידה אשר תהא,

אני לא רואה שום סיבה לשלם על סופר מיני מחיר של מכונית משפחתית כמעט.

באמת שזה אחד הרכבים הפחות משתלמים שיש בסופר מיני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אתה חייב DSG? אם לא,יש אחת ידנית 2011 שמפורסמת בלוח מכירה של הפורום.

תחסוך לא מעט כסף.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
מה הייתה הטעות, קניית חדשה? או מכירה במחיר נמוך יחסית?

"הטעות של החיים" כפי שהוא הגדיר אותה, זה שאנשים מתפתים לקנות רכב חדש מכסף שאין להם היום (ולא בטוח שיהיה מחר) בכל מיני הלוואות למיניהן , על הדרך להוסיף חטא על פשע משדרגים בתוספות של אלפי שקלים (מערכות,פנסים וכו), ואז אחרי שנתיים שהמציאות מכה בדלת הם נאלצים למכור את הרכב בחצי מחיר.

במצב כזה אם היתה לו אפשרות, לפחות היה נשאר עם הרכב עד יומו האחרון, אבל כנראה שעלות ההחזקה ודרישות נוספות הכריחו אותו למכור. לא חסרים גם כאלה שהתלהבו וקנו רכב X , ואחרי שנתיים נמאס להם ורצו להתקדם ולקחו שוב הלוואה על הלוואה כדי להגשים את ה"חלום".

יש כאן מספר שרשורים בפורום שמדברים על שכירות וירידת ערך, לאיביזות יש את השוק הכי קשה בארץ ולכן מי שמתכנן למכור עוד 3 שנים סביר להניח שזה יהיה הרבה מתחת למחירון , ולכן היתי מציע לשקול להישאר עם הרכב לתקופה של 5-7 שנים במיוחד אם אין יכולת כלכלית להחליף כל 3 שנים (גם זה לא כלכלי, עדיף 5 כיוון שירידת הערך הגדולה ביותר היא בשנתיים הראשונות, הכוונה באלפי שקלים).

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

איביזות בנות שנתיים ב 70K? אני חושב שהסתכלת על גיר ידני.

בדיוק כמו שרכב חדש מוכרים כיום בכ 20K יותר עבור האוטומטיות מאשר בגרסאות הידניות.

אני רגיל כבר שנים לאוטומט, מבלה הרבה בת"א ופקקיה, ואין לי ממש עצבים לגיר ידני,

רוב האיביזות שנמכרות ביד2 הן ידניות, אולי מדובר באנשים שכן חשבו שיהיה להם עצבים לגיר ידני והתבדו עם הזמן..

לגבי האופציה לקנות משפחתית, אני לא חושב שהגודל רלוונטי אלא הפונקציונליות - תנסה לחפש חנייה במרכז ת"א עם משפחתית באורך 4.5 מ', לעומת סופר מיני באורך 4.

בכל אופן רב הנסיעות שלי הן מקסימום עם עוד בן אדם אחד ככה שאין לי צורך במשפחתית מגושמת.

ומדוע לטענתך האיביזה היא מההכי פחות משתלמות בקטגורית הסופר מיני?

עשיתי נסיעות מבחן על לא מעט רכבים בקטגוריה, ה I20 הרגישה די עגלה ולא התמודדה טוב עם שיבושי כביש, השברולט סוניק הייתה מחרידה במיוחד, גם הפולו 1.4 רגיל הייתה די עגלה, את הפולו 1.2 TSI פחות אהבתי מהאיביזה, ברנו סניק ממש הפריע לי ברגליים שהדוושה של הברקס הייתה גבוהה לעומת הגז, פיז'ו 207 אפילו לא ניסיתי בגלל הצפיפות, בקיה ריו לא אהבתי את שדה הראייה אז גם לא ניסיתי, ביאריס החדשה ההגה די מנותק והמזגן עושה יותר רעש מאשר מקרר.

ויש מכוניות שפסלתי על הסף בגלל המראה, כמו סיריון, מיקרה וסוויפט, שפשוט לא מוצאים שום חן בעיניי.

לא הבנתי גם על סמך מה נאמר שלאיביזות השוק הכי קשה בארץ, ככל שזה נוגע לאוטומטיות שביניהן?

רוב ההיצע מורכב מהאיביזות הידניות כאמור, באוטומטיות מציעים כעת ביד2 רק כ 35 בין 2010 ל 2012 כאמור.

לגבי אוטודיל, נכנסתי לאתר שלהם, מציעים רק כ 4 סיאט עם DSG, בציון מחיר מחירון של 120K, וככל הנראה ברמות גימור פשוטות ביותר. לא ברור לי מה הדיל שם.

פורסם

נראה שאתה מחפש את כל הדרכים לפסול את הסופר מיני האחרות.

אם אתה רוצה איביזה אז בהצלחה, אני לא ממליץ פשוט.:?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מנסיון עם ה ה sc 1.6 ידנית גימור ספורט שנקנתה ביולי 09 ונמכרה בפברואר השנה ב 68 אלף ש"ח.

אני מאמין שהיום המצב עוד יותר גרוע לאור היצע גדול יותר גם של המתחרים.

פורסם

לא חושב שאני מחפש דרכים,

מהנסיעות מבחן שעשיתי,

שמתי לב שלאיביזה ולפולו יש את ההיגוי הכי מדוייק,

ההתנהגות של המתלים, בגירסה עם הצמיגים הרחבים הייתה הכי טובה,

והרכב לא הרגיש מתרסק מכל מהמורה.

כמעט ולא שמעו את המנוע גם ב 120 קמש,

תא הנוסעים לא מרגיש סגפני ביחס לאחרים,

מושב הנהג נח מאוד,

לוח השעונים נחמד ולא מצועצע,

ההילוכים עוברים חלק והתיבה לא התבלבלה,

והעיצוב בכמה רמות מעל כל היתר.

האם מישהו יכול לומר שזה לא נכון?

נכון להיום אני לא מכיר מתחרה בקטגוריה שאפשר לומר עליו כנ״ל.

המחיר של הידנית ירד משמעותית בגלל מבצע שסיאט עשו, בהנחה של כ 15k מהמחיר הרגיל,

וזו אני חושב הסיבה למכירה ב 68 (נמכר בזמנו ב 110 אם איני טועה)

פורסם
"הטעות של החיים" כפי שהוא הגדיר אותה, זה שאנשים מתפתים לקנות רכב חדש מכסף שאין להם היום (ולא בטוח שיהיה מחר) בכל מיני הלוואות למיניהן , על הדרך להוסיף חטא על פשע משדרגים בתוספות של אלפי שקלים (מערכות,פנסים וכו), ואז אחרי שנתיים שהמציאות מכה בדלת הם נאלצים למכור את הרכב בחצי מחיר.

במצב כזה אם היתה לו אפשרות, לפחות היה נשאר עם הרכב עד יומו האחרון, אבל כנראה שעלות ההחזקה ודרישות נוספות הכריחו אותו למכור. לא חסרים גם כאלה שהתלהבו וקנו רכב X , ואחרי שנתיים נמאס להם ורצו להתקדם ולקחו שוב הלוואה על הלוואה כדי להגשים את ה"חלום".

יש כאן מספר שרשורים בפורום שמדברים על שכירות וירידת ערך, לאיביזות יש את השוק הכי קשה בארץ ולכן מי שמתכנן למכור עוד 3 שנים סביר להניח שזה יהיה הרבה מתחת למחירון , ולכן היתי מציע לשקול להישאר עם הרכב לתקופה של 5-7 שנים במיוחד אם אין יכולת כלכלית להחליף כל 3 שנים (גם זה לא כלכלי, עדיף 5 כיוון שירידת הערך הגדולה ביותר היא בשנתיים הראשונות, הכוונה באלפי שקלים).

הסיבה המרכזית שגורמת לי לחשוב על על החלפה, היא השילוב של ה DSG + TSI,

התרשמתי ממנו לטובה בנסיעת המבחן, אבל כיוון שהשילוב די חדש, ואני לא יודע עד כמה הוא אמין בטווח הבינוני של 3-7 שנים,

האם יש סיכוי שתהיה לי לאחר תקופת האחריות תקלה שהתיקון שלה יהיה בסדר גודל של עשרות אלפי שקלים (כלומר כחצי עד שני שליש משווי הרכב בעת התקלה)? זה מה שמטריד אותי במיוחד וגורם לי להסס.

• תוכן חדש...