Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אין לך צורך ברכב גדול כמו קנגו (משפחה גדולה, צורכי עבודה) ואתה יכול להסתפק ברכב קטן וידני (פביה) - עדיף לא ללכת על קנגו מהסיבות:

1. הבדלים לא גדולים בצריכת דלק (קנגו זה לא פולו SDI, בקנגו החדשה 1500סמ"ק DCI צריכת סולר 1:15 משולב בנסיעות

רגועות). פביה תהיה לא רחוקה מזה.

2. 100 אלף ק"מ ברכב מסחרי שלא ידוע מה עשו עם הרכב (משאית? ג'יפ?).

3. קנגו לא זולה במוסך (ומאוד יקרה במוסך מורשה קרסו).

4. http://www.parkers.co.uk/advice/forum/topic.asp?TOPIC_ID=18664 (ולי זה קרה אחרי 25 אלף ק"מ- מזל שיש אחריות).

אני בזמנו חיפשתי קנגו\ברלינגו משומשת במצב טוב ויחסית חדשה (שנתיים - שלוש), לא מצאתי וקניתי חדשה.

אבל אני צריך להכניס 3 כיסאות בטיחות ובגאז' גדול + 32 אלף ק"מ בשנה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• 3 שנים מאוחר יותר...
  • תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום,

אני כרגע לפני רכישה של רכב משומש. חושב על משהו משפחתי בכוון של 60000-70000 ש"ח.

העלות השוטפת מאוד חשובה לי ואני מבין שדיזל יחסוך הרבה כסף יחסית לחלופת בנזין דומה. וזאת גם לאור העובדה שמחירי הדיזל גמישים יותר וניתן היום להשיג דיזל קרוב ל-7 שקלים.

בכל אופן, "היועצים" למינהם טוענים באזני שרכב דיזל יקר יותר בביטוח באגרות ובטיפולים ולכן בסופו של דבר זה מתקזז עם החיסכון.

מדובר על נסועה של כ-30000 ק"מ בשנה ורכבים פרטיים משפחתיים או קומפקטיים נניח סקודה פאביה ספייס/אוקטביה/רנו פלואנס. למרות שקשה למצוא רכבים נורמליים בדיזל שמישהו מוכר.

אז.. מה אתם יודעים? היש אמת בטענות או שללכת על דיזל משתלם למרות הכל?

פורסם

לפני שאנו ממשיכים, האם ערכת חיפוש בפורום "יעוץ ברכישת רכב"?

השאלה הזו נשאלה בעבר עשרות פעמים.

בקצרה ממש:

טיפול שותף לא יותר יקר.

תיקון תקלות כן יכול להיות יותר יקר. (אם משווים למנוע בנזין רגיל סטנדרטי, בלי טורבו, בלי הזרקה ישירה וכו')

ביטוח הרבה יותר יקר בחלק מהדגמים.

ובחלק ההפרש קטן.

אגרת רישוי זהה.

צריכת דלק טובה יותר ב 20-30%, בתנאי שמדובר באותו רכב (או רכב בגודל דומה) ואותו סוג תיבת הילוכים.

ערוך חיפוש באתר, ואם ישארו לך שאלות תשאל.

פורסם
לפני שאנו ממשיכים, האם ערכת חיפוש בפורום "יעוץ ברכישת רכב"?

השאלה הזו נשאלה בעבר עשרות פעמים.

ערוך חיפוש באתר, ואם ישארו לך שאלות תשאל.

בוקי, אני כן חיפשתי. החיפוש פה לא ממש גוגל ולא מצאתי מה שרציתי. והתשובה לא ממש עוזרת לי אם להחליט ללכת על דיזל מחוסר ידע.

תודה על הנסיון

פורסם

כמו שבוקי כתב,

אין הפרש באגרת רישוי,

ביטוחים זה תלוי בדגם - פלואנס דיזל לא תהיה יותר יקרה לפלואנס בנזין, אבל אוקטביה דיזל כן תהיה יותר יקרה (גניבה יותר).

בטיפולים ההפרש זניח.

אחרי כל זה נשאר רק נושא התקלות וירידת ערך.

והנושא מתחיל מזה שכנראה לא תוכל למצוא רכב דיזל עם אותם הנתונים כמו בנזין, אני מדבר בעיקר על הקילוטראז'.

כי כמו שאתה שוקל לחיוב אות לשלילה רכב דיזל, גם מי שקנה אותו לפנייך לא נסע על הרכב 10 אלפים ק"מ בשנה, אלא 30 וצפונה. בנוסף, המון רכבים הם לימוד נהיגה\מוניות\רכבי חברה וכו.. . לא לגעת!

ירידת ערך של רכבי דיזל, אולי להוציא אוקטביה במצב שמור, יותר גדולה מאשר ברכב בנזין.

לדעתי, אם לא תמצא רכב דיזל עם נתונים טובים, התקלות וירידת ערך ימחקו את החיסכון בהוצאות דלק.

אם אתה מוצא פלואנס\מגאן דיזל שנסע פחות מ 30 אלף ק"מ כל שנה בממוצע, זאת אופציה עדיפה בשבילך לכמות הנסיעות .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

היי תודה, זה בהחלט תגובה לעניין.

אז אם מוצאים (עם עזרה אלוהית) רכב דיזל עם 30K לשנה ומטה פרטי זה יהיה כדאי ואם לא אז עדיף לותר.

החיסכון השנתי יתקזז עם הוצאות מהוצאות משונות.

פורסם

משיטוט זריז ביד-2 מצאתי 2 אוקטביות בתקציב שלך עם ממוצע 30k בשנה מודלים 07-09 אוטומט וידני. אפשר למצוא רכבים אטרקטיביים לקנייה, צריך רק סבלנות.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם.

לפני שאני מתחיל אני אודיע שעברתי על השרשורים, הנושא הזה אכן נטחן אך כל מקרה הוא לגופו, בטח ובטח היום כשהמצב שונה מלפני כמה חודשים ובמציאות הכלכלית שלנו כל חודש אינו דומה לקודמו.

כיום אני מתנייד בפיאט פונטו דור ראשון, חמודה ונחמדה שעושה כך וכך ק"מ לליטר ובעלת 75 כ"ס שכבר ככל הנראה ברחו מהארווה לפני שנים רבות, אך נוסעת בכיף ולא מציקה בעיות כלשהן.

אני עומד לפני מכירתה וככל הנראה השתדרוג בטווח הזמן הקרוב, כשיש אפשרות לרכבים בכל קשתות המחיר עד 50,000, הכל תלוי בלקיחת הלוואות כאלו ואחרות (רצוי שלא וכנראה שלא), במכירת עוד רכב שבשרותי ועוד כהנה וכהנה שיקולים.

רציתי לדעת מה הכדאיות במעבר לרכב דיזל, מסיבות חסכון, ובאיזה טווחי שנים מומלץ לחפש. ברור תמיד שעדיף את היותר חדש, אך השאלה היא גם האם יש להתרחק נניח מרכבים משנת 2000-2001, או שנניח רק משנתון 2006 לא צפויות לי בעיות (אני סתם זורק מספרים כדי לתת דוגמאות) או משהו בסגנון, או שבעקרון אני יכול פשוט למצוא אקזמפלר שמור ולסוע בראש שקט.

מה עלויות האחזקה של רכב דיזל שכזה, והאם הן גבוהות במיוחד מעלות אחזקה לרכב בנזין, מעבר לעלות הדלק (שהרי דלק ניתן למצוא יקר משמעותית מבנזין או זול משמעותית)

מה דעתכם?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

ארז, זה לא משנה כמה קילומטר עושה פותח שרשור בשנה.

הדיזל כדאי אם אתה רוצה לחסוך בהוצאות דלק החל מנסיעה של 1 מטר. אין שנתונים ספציפיים שצריך להתקרב או להתרחק. השנתון תלוי מתקציב שלך.

עלויות אחזקה של דיזל לא יותר יקרות מבנזין כל עוד מדובר על תחזוקה שותפת. טיפולים עולים אותו דבר, תלוי כמובן בגודל הרכב. במקרה של תקלות, תלוי מה מתקלקל - הטורבו כמובן עסק לא זול (בלי קשר לדיזל, דווקא בדיזל אגב הטורבו מחזיק הרבה אם שומרים אליו טוב), כך גם אינג'קטורים או משאבת סולר לחץ גבוה (אנשים בפורום ממש מפחדים ממנה, במיוחד כאלה שמעולם לא היה להם רכב דיזל אלא רק שמעו ממישהו, זה כמו שמועות שאלפות מחלידות). מכלולים האלו יכולים להחזיק קילומטרז' רב (חצי מיליון+ תלוי איזה רכב) עם הרכב לא נקרע וטיפלו בו כמו שצריך.

למשל בארץ ניתן למצוא פולו TDI עם מנוע 1.9, זה מנוע מפלצתי לרכב קטן הזה. גם חסכוני יחסית, גם חזק מאוד. זה מנוע מאוד מוצלח.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עפ"י הידוע לי מנוע הTDI הזה קיים גם בשאר רכבי הקונצרן, כמו למשל בסקודה אוקטביה וכד'.

אכן השמועות (שאני מנסה ע"י שרשור שכזה להפריך) אומרות שיש משאבת סולר שצריך להחליף פעם בכמה זמן ועלותה יקרה.

שאלה נוספת לגבי עלות האחזקה היא עלות הטסט. את כל עניין הקשחת התנאים של רכבים מזהמים וכו' לא הבנתי. זה מתבטא רק בקניית רכב חדש מיבואן או גם בעלויות טסט שנתיות?

פורסם

הטסט לפי קבוצת רכב, זה נקבע לפי מחירו ההתחלתי ועם השנים זה יורד. אם תקנה מרצדס דיזל הטסט יהיה יקר, אם תקנה רכב עממי יותר יהיה הרבה יותר זול. אתה יכול לראות באתר של משרד התחבורה מחיר אגרת רישוי לפי קבוצה ושנתון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שאלה נוספת: עפ"י הבנתי מנועי דיזל מחזיקים יותר זמן.

האם כדאי למשל לבחור רכב שעשה 200 א"ק ולהתייחס אליו כמו רכב בנזין זהה שעשה 150,00, או שכמות הקילומטרים בסופו של דבר ירגישו לי זהים (מבחינת בלאי חלקים וכו') ולכן עדיף להתרחק מאלו עם מספר הק"מ הגבוה, כפי שמתרחקים מהם ברכבי בנזין זהים?

פורסם

רכב זה לא רק מנוע ואיך רכב ירגיש אחרי קילומטרז' מסויים תלוי רק מאיך שטיפלו ברכב. דיזל עם 300K ק"מ זה לא הרבה. יש לי דיזל עם מעל חצי מיליון קילומטר ואין בעיות, היה לי לפני זה דיזל עם 400K ק"מ ולא היו בעיות.

פורסם

יש המלצות לדגמים ספציפיים בשנתונים ספציפיים? (כי הבנתי שיש TDI וSDI לרכבי קונצרן VAG, השאלה היא באיזה דגמים ובאיזה שנתונים נכנס הTDI)

תודה רבה על העזרה

• תוכן חדש...