Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באופן עקרוני, להשיג צריכת דלק טובה מנתוני המעבדה זה אפשרי. עושים את זה לא פעם עם דגמי פולקסווגן וסקודה, אבל אלו תמיד דגמי דיזל ידניים ובנסיעה בינעירונית בלבד.

מחזק.

לצורך העניין, הרכב שלי (בחתימה) בנסיעות רגילות (לא רגל כבדה, אבל גם לא נהיגת "סבתא") צורך 1:18.5

עם רגל כבדה: 1:15-17

נהיגת סבתא חיה ונושמת: 1:21

נהיגת סבתא ללא רוח חיים ובלי מזגן (נעשה בתקופה לא חמה של השנה), ולהאיץ כאילו יש ביצה בין הרגל לדוושה, לנצל את האינרציה של הרכב בירידות עד כמה שניתן, לא ללחוץ יותר גז בעלייה (הנסיעות במישור יחסית), לא לעבור את ה90 קמ"ש ולתכנן את המיקום של הרכב ביחס לרמזורים/ רכבים אחרים בכדי למנוע תאוטות/ האצות מיותרות.

התוצאה: 1:26.5. והרבה צריחת עצבים וירידה בשפיות והרגשת ה"עמידה במקום". ז"א שכמות של 38 ליטר סולר (250 ש"ח בערך, בזמנו) הספיק ל1000 ק"מ.

נתון היצרן מדבר על 1:24.4 לבינעירוני, 1:20.2 במשלוב, ו1:15.6 בעירוני.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה בסדר. גם בפורום יש כמה אנשים שלפי נתוני צריכת הדלק שהם רושמים, הם חיים במדינה בלי רמזורים ופקקים, עם מזג אוויר מושלם בכל ימות השנה והם נוסעים בשיוט של 90 קמ"ש ברצף.

פורסם
זה בסדר. גם בפורום יש כמה אנשים שלפי נתוני צריכת הדלק שהם רושמים, הם חיים במדינה בלי רמזורים ופקקים, עם מזג אוויר מושלם בכל ימות השנה והם נוסעים בשיוט של 90 קמ"ש ברצף.

LOL. בדיוק. אנשים עם מכוניות משופרות בפורום שעומדות על 260 + כ"ס צורכים 1 ל-15 פתאום, כאילו הרכב שלהם מרחף רוב ימות השבוע על הכביש.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הם שכחו לציין גם שהמאזדה גררה סמטרילר של 25 טון ומעלה עמוס ביציקות ברזל.

אם לא היה את הסמטרילר הם היו מגיעים לצריכה של 1:50 עם מזגן :lol:

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם
LOL. בדיוק. אנשים עם מכוניות משופרות בפורום שעומדות על 260 + כ"ס צורכים 1 ל-15 פתאום, כאילו הרכב שלהם מרחף רוב ימות השבוע על הכביש.

לי זכור 1 ל 20! :lol:

חיים בסרט..

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה בד"כ כי מתעצלים לבדוק צריכה כמו שצריך, אז מחרטטים מה שרשום במחשב דרך, שבדרך כלל אופטימי כמו אביעד קיסוס שעישן מריחואנה...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לי זכור 1 ל 20! :lol:

חיים בסרט..

כל אחד עושה פרזנטציה טובה לרכב שלו, כי עוד יגיע היום למכור. אפילו אם הלך מנוע\גיר\קורות נפלו\הכל מתקלף\אלוהים יודע מה, הם ימשיכו להמליץ עליו.

SLOWRIDE, אצלי נניח מחשב הדרך לא רחוק מהצריכה (אני מודד כל תדלוק, והממוצע מאוד קרוב למחשב הדרך).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המחשב דרך שהתנסתי בו הוא של רנו מגאן 2, יכול לרוץ לכנסת עם השקרים שלו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בחייאת. בנסיעה מנהלתית רגועה בית - עבודה שחלקה מתבצע בנסיעה בין עירונית ניתן להגיע לצריכת דלק טובה מהמצופה, ואפילו ברכבים עתירי הספק/נפח. (ואני דוגמה מצוינת:lol:)
פורסם
שזה בערך 16.12 ק"מ לליטר אז מאיפה הגיעו לנתון של 17 ק"מ לליטר?

פשוט,גם אם זה היה 16.00 היו מעגלים ל17 כי ככה זה נשמע מרשים יותר :)

Sound legit :roll:

*Seems legit :)

המחשב דרך שהתנסתי בו הוא של רנו מגאן 2, יכול לרוץ לכנסת עם השקרים שלו.

:roflmao:

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

kramerica ושומאכר- לגבי המציאות בנתונים כמו שרשמתי לעיל- כבר נשברו שיאי עולם בחיסכון דלק בגיר ידני+ דיזל.

הנתונים המדוברים טובים מהנתונים שכתבתי בעשרה אחוזים לפחות. ככה שזה קצת לא נכון לקטול את המציאות.

אין לי מחשב דרך. הנתון מתבסס על מילוי דלק לפני היציאה לדרך ותדלוק חוזר בסוף הקטע הנסיוני. כפול 3 פעמים.

הקטע הוא מהבית שלי, 2 רמזורים ואז כביש שש לכל אורכו ובחזרה לבית. הדבר נעשה עם עוד חבר. למה? עודף זמן פנוי ושיעמום.. והרצון לראות האם שיאי החיסכון בדלק הגיוניים וניתנים ליישום במציאות או שזה בלוף.

אגב, באיביזה סיגנו דיזל ידני, שיש בה מחשב דרך, אם בודקים צריכת דלק רגעית במהירות סביב ה85-90, הצריכה ע"פ מחשב הדרך עומדת על 1:25-1:30.

אפשר לומר שאחוז הנסיעה הבינעירונית במהירות קבועה היה 98%, אם לא יותר. הקטע של הרמזורים- בית הוא קצר מאוד. הדבר נעשה בשעות הלילה כדי להימנע ממפגשים עם אנשים על הכבישים (מינימום הפרעות).

מה שכן- זאת נהיגה לא קלה, גם למי שיש סבלנות. נראה אותכם חורשים את כביש 6 לכל אורכו ומאחורי משאית במהירות 90 (בספידומטר) מבלי להתפתות לשבור את הרוטינה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
פשוט,גם אם זה היה 16.00 היו מעגלים ל17 כי ככה זה נשמע מרשים יותר :)

*Seems legit :)

:roflmao:

הם לא עגלו כלום

הם רשמו שהם נסעו 81 ק"מ ובסיום הנסיעה שלהם תדלקו בתחנת דלק, העיתון כרגע לא ע"י אז אני לא זוכר את הכמות דלק המדויקת.

בכל אופן חילקתי 81 ק"מ בכמות הדלק שהם תדלקו וקבלתי 17 נקודה משהו, כך שלמעשה התצרוכת דלק שלהם הייתה אפילו יותר טובה במקצת מ 1:17.

וגם לא נראה לי שהבנת את שאלתו של ROEI-A.

ROEI-A העלה את הנקודה שהתצרוכת דלק כפי שהוצגה בכתבה יותר טובה אפילו מהנתונים שהיצרן עצמו הכריז עליהם.

כהערת אגב אציין שהיצרן לא בודק תצרוכת דלק בפקקים.

לכן ROEI-A מציע לחברת מאזדה לאמץ בחום את נתוני ידיעות אחרונות וללמוד מהם איך ללמוד נהיגה נכונה וחסכונית.

• תוכן חדש...